עזרה עם מחקר מדעי על עטלפים
שלום,
אנחנו עורכים מחקר מבוסס ג'יפיאס על עטלפים באזור הצפון. העטלפים שאנחנו חוקרים ניזונים מלהקים של נמלים המבצעות את מעוף הכלולות שלהן (זו תופעה די מדהימה של להק עטלפים המחפש להק נמלים). כדי להבין טוב יותר את אסטרטגיית חיפוש המזון של העטלפים, אנחנו מנסים להבין מהי צפיפות הנמלים באזורים הרלבנטים. מכיון שמאוד קשה לעקוב אחרי מעוף של נמלים חשבנו לנסות להשתמש ברחפן כלשהו שיעוף בנתיבים ידועים באזורים אלה (בלילה) ויאסוף חרקים (נחבר אליו כלי דוגם כלשהו). אשמח לשמוע אם מישהו מכם מעוניין לסייע או להציע רעיונות?
אפשר ליצור איתי קשר מיילי: yossiyovel@hotmail.com
יוסי יובל
אוניברסיטת תל אביב
תגובה: עזרה עם מחקר מדעי על עטלפים
רחפן בעייתי, זרימת האויר של המדחפים של הרחפן "תנקה" את כל הסביבה...
נראה לי שעדיף דאון ממונע מסגנון ביקסלר...
צביקה צודק, אתם צריכים דאון שבזמן שהוא עובר באזור הדגימה הוא אולי גם סוגר מנוע ודואה. הרעיון ממש מגניב (אני כבר מחכה לראות תחת materials and methods:
for ants sampling we have used a Bixler 2.0 equipped with 2200kv motor...
אדיר
בהצלחה
כמו שנכתב ,
טיסה של רחפן יוצרת זרם אויר חזק כלפי מטה ולא תשאיר נמלים באוויר ...
גם עניין נשיאה של "כלי דוגם" עלול ליצור בעיה של הסתבכות בכל מיני פרופלורים/עצים וכו' ...
אבל ,
מה רע בצילום ?
אם יש להק נמלים באוויר אולי הם מצטלמים טוב ?
כבר מזמן אני רוצה לארוב לעטלפים שיוצאים ממערת שכניה בערב ( כן , ודאי שמרחוק וללא רצון להפריע )
אשמח להצטרף/לעזור לכזה אירוע .
ברור שהאופציה הטובה ביותר זה להשתמש באותה השיטה שהעטלף משתמש - סונאר.
בעיקרון אם היה לך גישה לסונאר קטן, אפשר היה לחבר אותו לטיסן/דאון ולעקוב אחרי הנמלים. אבל אני די בטוח שאין לך תקציב בשביל זה (;
דבר שני, למה בדיוק אתה צריך כלי תעופה נוסף?
תשים על העטלף מצלמה קטנה, או אפילו מקליט קול קטן שיוכל להקליט רעש של בליעה, איזשהו מכשיר שיוכל לתת לך חיווי מתי העטלף אכל. לאחר מכן אתה יכול להשוות בין הסיגנל שתקבל מהמקליט לבין הנתונים של הgps
תודה לכולם על הרעיונות. למעשה בחנו את רובם. יש לנו סונאר שמחקה את יכולות העטלף ויש לנו גם גישה למצלמה תרמית שאולי תצליח לצלם את הנמלים אבל בשני המקרים מדובר בציוד ששוקל לפחות כמה קילוגרמים והיה נדמה לי שזה יותר מדי לכלי טיס קטן ממוצע. אני טועה? יש לנו גם סונאר מזערי ששוקל 5 גרם, אבל הבעיה היא אחרת - הטכנולוגיה לא יודעת היום לייצר סונאר של 5 גרם עם טווח של עטלף. עטלף יכול לראות נמלה בערך מ-10-20 מטרים ואילו אנחנו עם סונאר מזערי כזה רואים מקסימום 1-2 מטרים. גם הרעיון לשים ציוד ניטור על העטלף כבר קורה - אנחנו שמים על העטלף גיפיאסים ומיקרופון מזערי (הכל שוקל 4 גרם) אבל זה לא אומר כלום על צפיפות החרקים - יכול להיות שהעטלף נתקל ב-100 נמלים אבל רק תקף 10 מהן. יתרון נוסף של השימוש באיסוף ממשי הוא שאני יכול לראות אילו חרקים נמצאים באויר (דבר שיהיה קשה לעשות בכל השיטות האחרות). לסיכום, תודה על העצות. אני מבין מכם שכדאי להעלות את השאלה לפורום דאונים.