תגובה: קוואד לא מסבסב ימינה ?!
לא מכיר את הלוח, כמו שציינת, אם יש תכנה הייתי מוודא דרכה שנקלטת התנועה מהשלט ואין בעיה בכיוון הרדיו, ואם כן שומר הגדרות, מבצע איפוס להגדרות יצרן ומנסה להגדיר מאפס (כמו פירמוט המחשב...)
אין בתוכנת קרקע אפשרות לבדוק את פקודות השלט.
החלפתי לגירסא מוקדמת יותר ופה יש תנועה אם כי הייתי צריך לעלות מאוד את ה-GAIN של ה-YAW כדי שהסבסוב ימינה יהיה יעיל. העליתי לערכים שמעולם לא הגעתי אליהם. טס יציב והיתה תנועה לכל הכיוונים עד שבשלב מסויים החלה שוב סחיפה חזקה של סבסוב שמאלה ללא אפשרות לסבסב ימינה. הצליח לנחות.
על הקרקע שמתי לב שמנועים 1 (קדמי ימני נגד כיוון השעון) ו-3 (אחורי שמאלי נגד כיוון השעון) רותחים, בעוד ששני המנועים האחרים קרים.
מקדם אותנו ?
Re: קוואד לא מסבסב ימינה ?!
אתה יכול להתחיל להצליב מנועים ובקרי מהירות, אבל זה לגמרי נשמע שפשוט נדפק ה fy dos.
באמת מוזר.. איזה משדר ? יכול להיות ששינית טווח ואין לך פקודה ימינה ?
רק כדי לשלול, תבדוק עם סרוו על הערוץ
שוני בעוצמת הסבסוס יכולה לנבוע ממנוע שלא יושב בזווית ישרה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
igalr
שוני בעוצמת הסבסוס יכולה לנבוע ממנוע שלא יושב בזווית ישרה
בול פגיעה,
מסתבר שכדי שהסבסוב יהיה יעיל בפריים שאני משתמש בו, על המנועים להיות מוטים בזוית קלה כלפי פנים. ברגע שהוספתי את הזוית הנ"ל (שייבה קטנה בין המנוע לתושבת), הסבסוב חזר והקוואד טס PERFECT.
הייתי מצפה שגם בלי הזוית יהיה איזשהו סבסוב אבל תאוריה ומציאות לחוד.
בכל מקרה, תודה לעוזרים. הכל פיקס כעת.
ראיתי אותו הבוקר, הוא שמאלני, שלא יספר סיפורים :p
מעניין מאוד.
רק אתמול אמרתי לחבר שקנה Tarot TL 960 שאני מעדיף את ה S800 בגלל הזוית של המנועים/פרופים פנימה (דחף החוצה)
אשמח להבין את הפיזיקה ולמה זוית קטנה פנימה תורמת ל YAW - האם זהו אפקט הפרסציה / ג'ירו שבו שינוי מומנטום במישור אחד משפיע על האחר?
אם בסבסוב עסקינן אז שמתי לב שגם לרחפן שלי יש איזושהי תסמונת מוזרה.
מדובר על F450 עם בקר NAZA M , כשאני במצב GPS ומסבסב ימינה אני שם לב שהרחפן מסבסב יותר מהמצופה.
הדבר קורה רק המצב GPS ורק בסבסוב ימינה.
יכול להיות שזה גם קשור לזווית של המנוע ?
יש רעיונות ?
שבוע טוב לכולם
הבחור אמר "הקוואד שלי שטס עשרות רבות של טיסות מצויין, הפסיק לסבסב ימינה"
הפסיק :) לסבסב ימינה, זאת אומרת הוא סבסב בהתחלה ימינה ללא הזוויות פנימה?! :)
Re: קוואד לא מסבסב ימינה ?!
כן, גם לי זה לא היה ברור.
אולי הוא התכוון לומר "הקוואד שלי שטס עשרות רבות של טיסות מצויין, הפסיק לסבסב ימינה אחרי שהוצאתי את השייבה בין התושבת למנוע":)
הבחור פה בשביל לענות (-:
מאז שהקוואד נבנה היו שייבות להגברת אפקט הסבסוב. יתכן שהסבסוב הפסיק כתוצאה מתזוזת השייבות ושינוי זוית המנוע, אני לא בטוח.
בכל מקרה, מיקום השייבות ויצירת הזוית המתאימה, פתר את הבעיה.
גם לי נשמע מוזר...
הייתי מבין אם אם הזרועות עגולות ותפוסות בתושבת שמאפשרת לסובב אותן :confused:
הרעיון בהטיית המנועים הוא תוספת וקטור לסבסוב - ככה זה עובד בטריקופטר,
בצורה רגילה המומנט לסבסוב נוצר מהמומנט הנגדי שמפעילים הפרופלורים על המנוע (שזה הסיבה שללא רוטור זנב במסוק רגיל הוא יסבסב ללא שליטה..)
אפשר בבקשה הסבר על מה השוני בסיבסוב בין מנועים מוטים פנימה לבין מנועים אנכיים לזרועות?
במה הדבר עוזר? מה ההבדל?
תודה!
מתנצל שלא שמתי לב שנושא הסבסוב חזר לכותרות.
בהחלט קל לפספס את העניין ולפרק את הקוואד לגורמים, בלי לעלות על נושא זוית המנועים. גם מטיסים מנוסים יכולים לפספס את עניין הזוית. אני מבין מרועי שהזרועות קיבלו איזשהו עיוות. אצלי, המנועים עצמם ישבו בזוית מסויימת. כדאי לזכור לשים לב ששינוי זוית של מספר מעלות בין המנוע לתושבת, עשה אצלי את ההבדל בין אפס סבסוב לבין סבסוב תקין.
שמח שהבעיה נפתרה.