תגובה: שאלת חיווט כבל וידאו
אתה בטוח שהמקלט מקבל 5v ולא 12 ?
לי גם יש והוא מקבל 12
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
LiorNT
אתה בטוח שהמקלט מקבל 5v ולא 12 ?
לי גם יש והוא מקבל 12
יצא לי מקלט, התכוונתי למשדר :)
הערה קטנה ברשותך, המושג הוא "מינוס" או "אדמה" שזה פחות מקובל במתח ישר ולא "קרקע".
באופן עקרוני עדיף לחבר את כל האדמות יחד עם כמה שפחות התנגדות. זה ברוב המקרים מנקה את הרעשים.
חשוב לבדוק שאין "לופים כפולים" של אדמה, אני מסביר. אסור שהתקן יקבל מינוס מכמה מקורות. הבדיקה היא ע"י ניתוק חוט המינוס ובחינה האם הרכיב ממשיך לקבל מתח (אפילו קצת!).
במידה והרכיב נשאר לעבוד, זה אומר שיש לופ כפול וייכולות להיות הפרעות. זה שכיח במקרים שרכיב מקבל לדוגמא מינוס דרך המארז/זיווד.
עזר?
איציק
לא הבנתי ככ את שאלתך.
חיבור הוידאו במשדר הוא רק סינגל(כן, כמו בבקר לצורך העניין-אבל לא בדיוק), שמגיע מהמצלמה למשדר.
כידוע לי במשדרים יש 3 חוטים-וידאו פלוס ומינוס, לא הבנתי מאיפה הגעת גם למינוס של הוידאו וגם למינוס של המתח, הרי יש רק 1.
אולי כוונתך למינוס שנכנס מהמצלמה למשדר, ומהסוללה למשדר? אם כן, לדעתי הוא משותף לשניהם וכך זה צריך להיות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamos
לא הבנתי ככ את שאלתך.
חיבור הוידאו במשדר הוא רק סינגל(כן, כמו בבקר לצורך העניין-אבל לא בדיוק), שמגיע מהמצלמה למשדר.
כידוע לי במשדרים יש 3 חוטים-וידאו פלוס ומינוס, לא הבנתי מאיפה הגעת גם למינוס של הוידאו וגם למינוס של המתח, הרי יש רק 1.
אולי כוונתך למינוס שנכנס מהמצלמה למשדר, ומהסוללה למשדר? אם כן, לדעתי הוא משותף לשניהם וכך זה צריך להיות
ציינתי שיש רק מינוס אחד למשדר.
אך שני מינוסים משני מקורות:
1) מתח - פלוס, מינוס
2) מצלמה - סיגנל וידאו, מינוס.
סורי אם לא הייתי ברור מספיק.
איציק: תודה.
אני מבין שמומלץ לשרשר את האדמות או המינוסים - אך להיזהר לא לחבר אדמות משני מקורות מתח שונים ?
שאלה שלא נענתה עדייו אם אני אחבר למשדר הוידאו רק את כבל הסיגנל של הוידאו (נגיד ממצלמת הגופרו) האם אני אראה וידאו בכלל ?
אם לא - אז במילא אני חייב לשרשר את האדמות של המתח והגו פרו למשדר.
במידה שכן - אז לפי מה שאתם אומרים כנראה יהיו הפרעות, וכדאי לי למזג את האדמות.
לא יהיו הפרעות, למה שיהיו? יש לך מקור אדמה 1 , הסוללה.
אין לי גופרו אני לא רוצה להטעות אבל לפי מה שאני מבין, הכבל שנכנס אליה הוא in כלומר האדמה לא מספקת כלום.
היא לא מקור מתח.
דובר על מקרה שנגיד תקח אדמה מכל הבקרים, זה כבר לא טוב.
במידה ואתה לא מכניס כבל מתח לגופרו וטוען אותה אלא רק משתמש בכבל וידאו אז יותר נכון להגיד OUT נראה לי.
כי הרי אתה מוציא סיגנל וידאו מהגופרו למשדר הוידאו.
הכבלים של הוידאו למצלמות גו פרו מגיעים עם חיבור ל USB ושני גידים: אחד לבן (סיגנל וידאו) ואחד שחור (קרקע לוידאו) או וואט אבר !
אני אשאל את זה אחרת:
מה הפונקציונאליות של הכבל השחור שיוצא מהגופרו בעצם ?
צריך אותו או שאפשר בלעדיו ורק להשתמש בכבל סיגנל הוידאו?
תודה רבה - העניין מתיישב יותר טוב :)