Re: תגובה: בעיה בגיר/קלאץ'
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saaron77
תוכל להסביר מה זה סליפר?
איך אדע מה לקנות ולהחליף פרט למיסב עצמו?
כמו כן, את האום עם הקפיץ שסוגר את הספור, כמה לחזק?
תודה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saaron77
היי רן.
הרכב בן שמונה חודשים, אבל נסע מעט מאד, ממש מעט.
אתמול לפני שנסעתי חיזקתי קצת את האום של הספור עם הקפיץ, אולי זה הגורם?
אין לי שום בעיה לקנות ולהחליף, פשוט רציתי לדעת האם יש משהו שגרם לזה או יכול לגרום לזה ועלי לבדוק אותו, כמו כן כמה לסגור את האום עם הקפיץ?
אוי ויי זמיר, אתה מסיע את הרכב כבר שמונה חודשים ולא יודע מה זה סליפר-קלאץ'?!
זה אומר שמהיום שקיבלת את הרכב לא כיוונת את הסליפר, זאת למרוש שבחוברת ההוראות של הרכב זה אחד הדברים שהיית צריך לעשות לפני ההסעה הראשונה של הרכב.
סליפר קלאץ' כשמו כן הוא - קלאץ' החלקה.
תפקידו למנוע העברת עומס גבוה מידי מהמנוע למערכות ההנעה של הרכב (ספור, גיר, דרייב שאפט, דיפרנציאלים, ציריות), וזאת ע"י החלקה שלו ברגע שנוצר מומנט גבוה.
המנגנון שלו זה דיסקה אשר נלחצת אל מול הרפידות (את שתיהן אתה יכול לראות בתמונות שלך).
ככל שהדיסקה נלחצת חזק יותר כך יש למערכת יכולת להעביר יותר מומנט, ולהיפך.
על הלחץ של הדיסקה אתה שולט בעזרתו של אותו האום והקפיץ אשר הידקת לפני ההסעה האחרונה.
ככל שאתה מהדק אותו יותר, כך אתה מגדיל את הלחץ (חיכוך) של הדיסקה על גבי הרפידות עד לנעילה מוחלטת של הסליפר באם הידקת את האום על לסופו (ככל הנראה כך עשית).
זה אומר שהסעת ללא סליפר, מה שחשף את כל המערכות ההינע של הרכב שלך לנזק.
אני מקווה בשבילך שכל מה שניזוק הוא אכן אותו מיסב.
אם כן, אתה צריך להרגיש בר-מזל שהמסב התפרק לך! זה לא תפקידו למנוע נזק נוסף ברכב, אך יכול להיות שהפעם הוא שיחק אותה!
אני ממליץ לך לקרוא את חוברת ההפעלה של הרכב ולראות איך מכוונים סליפר כראוי.
יש גם סרטוני הדרכה ב- youtube.
בחוברת ההפעלה של הרכב שלי (סאמיט) ממליצים על סגירה מלאה של האום, ולאחר מכן פתיחה של 1/4 עד 1/2 סיבוב.
נקודה זאת היא נקודת התחלה טובה.
לאחר מכן יש לכוון את הסליפר כתלות בהתנהגות הרכב.
אם הגלגלים האחוריים מפרפרים במקום יותר מידי (בהאצה) או שהרכב עולה לווילי, סימן שהסליפר מהודק מידי.
אם בזמן האצה הרכב "שורק" או "מיילל" ונדמה שהוא מאבד כוח, סימן שהסליפר רפוי מידי.
חשוב מאוד לכוון את הסליפר כראוי.