רחפן F550 שהתרסק, מישהו יכול לשער מה הסיבה?
שלום לכולם.
יש לי רחפן מסוג F550 של DJI נאזה V2 וכל החלקים מקוריים. (בנוסף מותקן על הרחפן משדר FPV שעבד בזמן הטיסה)
בכל אופן, הטסתי אותו כעשר דק עם עליות וירידות בין לבין ולאחר מכן הורדתי אותו, החלפתי לו סוללה ואז שוב עליתי, ירדתי ובעלייה האחרונה (במרחק של פחות מ 50 מטר ממני) פתאום הוא התחיל לטוס בזווית הצידה. ניסיתי לתקן את הכיוון שלו אבל לא עזר ולא הגיב לי. לאחר מכן התחיל להשתגע מעט, ולבסוף התהפך ונפל על הריצפה.
יש לציין שהשלט היה פועל באותו זמן, הרחפן בוודאות היה בטווח הקליטה ובאופן כללי מוגדר להכנס למצב 'חזור הביתה' כשהוא יוצא מהטווח.
עוד יש לציין שבימים האחרונים הרבה פעמים שהפעלתי אותו האור הכתום היה מהבהב במקום אור ירוק. (אפילו שבשלט הוא היה במצב טייס אוטומטי) הייתי מזיז אותו טיפה וזה היה מסתדר.
מישהו יכול לומר לי למה זה קורה?
תודה,
בן.
תגובה: רחפן F550 שהתרסק, מישהו יכול לשער מה הסיבה?
בן שלום,
חסר כמה נתונים ע"מ לעזור לך.
איזה שלט יש לך
איזה ציוד FPV יש לך
באיזה תדר אתה משתמש
איזה מצלמה יש לך ? _מוביוס עושה רעשים ואם לא סגרת את ה WIFI בגופרו)
האם אתה מקפיד לבדוק הבהובים בנזה לפני שאתה ממריא ?
תענה על כל אלו ונקווה שנגיע לסיבה.
רועי
כעקרון אור כתום מהבהב כאשר אתה במצב של מנואל כלומר שליטה ידנית.
אור כתום ברגע שאתה מדליק את הנאזה מראה כי יש לבצע ריקוד לנאזה.
אין להטיס את הרחפן כאשר אתה במצב gps או alt והאור מהבהב כתום, זה מעיד על בעיה בנאזה. יש לכייל את הנאזה מחדש. ייתכן שעברת מקום או שניתקת את ה-gps או רכיבים אחרים השייכים והמתחברים לנאזה וצריך לכייל אותם מחדש. במצב כזה יש לבצע את הריקוד מאוזן בשלב ראשון במאונך בשלב שני ורק לאחר ביצוע הריקוד כמו שצריך והנאזה מאופסת פעמיים היבהוב מהיר ירוק רק אז אתה יכול להטיס ״בבטחה״.
Sent from my iPhone using Tapatalk
קודם כל תודה רבה,
אני מטיס עם שלט פוטאבה 14SG
משדר מקלט FPV בתדר 5.8
והמצלמה היא גופרו 3, הוויפי היה סגור (למרות שהייתי מטיס גם כשהוא פעל לעיתים)
הקפדתי לבדוק הבהובים ואכן חיכיתי עד שהוא יקלוט לווינים ויתאפס על מיקום.
אני רוצה להבהיר שידוע לי שאור כתום מהבהב זה מצב ידני או כתום אחיד שהוא מצריך את הריקוד. העניין הוא שאני תמיד הייתי על אוטומטי ולאחרונה קרה לי פשוט הרבה פעמים שהוא היה כתום (שמצריך ריקוד) הייתי עושה את הריקוד וזה היה מסתדר והייתי מטיס. אבל באמת זה היה קורה הרבה יחסית לאחרונה.
השאלה שלי היא האם יש בעיה בנאזה, או אוליי רק באנטנה של הנאזה? או שאי אפשר להסיק מזה מסקנות ויכול להיות שהבעיה או פה או פה? אני פשוט רוצה להחליף לנאזה חדשה ע''מ שלא יקרה שוב ורציתי לדעת אוליי אפשר לחסוך ולקנות רק חלק ספציפי או שעדיף כבר להחליף את כל הנאזה?
תודה רבה,
בן.
לפני החלפה של מרכיבים הייתי מנסה להזיז רכיבים אחד מהשני לדוגמה לי היה בעיה שמשדר הוידאו היה קרוב למשדר של השלט.
אם תוכל לשלוח תמונה של הכלי.
בכל מקרה הייתי מרחיק ככל שניתן את המרכיבים יש לך 550 יש מספיק מקום... אצלי שמתי את המשדר וידאו על 1 הרגליים.
רועי
תבדוק בתוכנה שאין לך שגיאות. אם כן, מה השגיאות שהוא מציג???
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: רחפן F550 שהתרסק, מישהו יכול לשער מה הסיבה?
תודה רבה על התגובות!
roib2210 - לגביי מיקום המשדר וידאו מאז ההתקנה שלו הטסתי המון פעמים ולא הייתה בעיה כלשהי (והמשדר בלי קשר מותקן בקצה הכי רחוק והמקלט והנאזה - הוא מותקן על הזרוע הכי רחוקה)
enayim - אני אכן אנסה לבדוק שגיאה דרך התוכנה ואעדכן במידה ותהיה.
תודה רבה,
בן