מה עדיף? Phantom או Walkera
שלום לכולם,
לאחרונה החלטתי שבנסיעה הקרובה שלי לארה"ב אני אקנה Phantom FC40.
הסיבה לבחירה הזו, בגלל שאין לי תקציב ל Vision+.
אתמול ראיתי שיש גם מתחרה ל Walkera QR X350PRO ,vision שמגיע עם שלט Devo10 שנראה
יותר רציני ובמחיר של $880 באיביי. הבדל ענק לעומת ה Phantom.
מה דעתכם על האופציה הזו?
תגובה: מה עדיף? Phantom או Walkera
התלבטטתי גם בסוף הלכתי על
blade qx350
אני חושב שזאת התמורה הטובה ביותר לכסף
הפאנטום הוא רמה אחרת לגמרי מהWalkera וגם מהQX350. מבחינה טכנולוגית לDJI יש פער אדיר מול השניים האחרים, במיוחד אם אתה הולך להוסיף גימבל.
לדעתי הFC40 זה מוצר מיותר, קח פאנטום 2 רגיל ותוסיף לו FPV אנלוגי.
כן אבל הוא בכל זאת עולה פי שניים ויותר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bargad
כן אבל הוא בכל זאת עולה פי שניים ויותר
זו הבעיה. השאלה היא האם ה blade qx350 או ה walkera יכולים לספק את אותו כיף מהתחביב.
אגב, בעניין של FC40, ראיתי שאפשר להאריך לו את הטווח של ה WIFI משמעותית, כך שלדעתי הוא בחירה לא רעה למי שיש רק מספיק כסף ל phantom 1.1.
איזה פאנטום עולה פי 2 יותר? פאנטום גרסה 1.1.1 (שזה מה שמקביל לבלייד ולWalkera מבחינה טכנולוגית וזמן טיסה) עולה בסביבות 470 דולר, כשבלייד עולה 420 דולר. ברור שוויז'ן 2+ עולה גם פי 3.
פאנטום 2 עולה 689 דולר, אבל טס יותר מ20 דקות (אם כי הסוללות שלו יקרות מאוד).
בכל מקרה, עדיין הייתי נשאר עם הפנטום, אפילו שהוא עולה יותר כסף.
אחרי שהיה לי פאנטום קניתי בלייד
ההבדל היחיד שאני מרגיש הוא פחות כבדות
הבלייד מגיב יותר בחריפות יותר עצבני יותר מהיר
זהו ההבדל היחידי
ובחזרה הביתה הוא תמיד עושב זאת מצוין לעומת הפאנטום שלפעמים היה חוזר הביתה
אבל משום מה לבית של מישהו אחר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bargad
LOL
Cx20 רק300$
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
הייתי מתאמץ והולך על הפלוס הגימבל שלו מאוד מאוד הרשים אותי
ואם אין תקציב אז את ה RTF הכי זול ומאבזר עצמאית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
igalr
ואם אין תקציב אז את ה RTF הכי זול ומאבזר עצמאית
בחו"ל הדגם הפשוט נמכר ב $20 פחות מה FC40. מה אכפת לי ב $20 לקבל גם יכולת צילום בסיסית?
אלא אם יש משהוא פחות טוב ברחפן FC40 עצמו מול ה 1.1
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bargad
אחרי שהיה לי פאנטום קניתי בלייד
ההבדל היחיד שאני מרגיש הוא פחות כבדות
הבלייד מגיב יותר בחריפות יותר עצבני יותר מהיר
זהו ההבדל היחידי
ובחזרה הביתה הוא תמיד עושב זאת מצוין לעומת הפאנטום שלפעמים היה חוזר הביתה
כל ההשוואות שראיתי בין שני הכלים טוענות שהבלייד הוא יותר ברמה של צעצוע. לא מאוד מפתיע אותי. שלא לדבר על האפשרויות בפנטום לחבר את הגימבלים ויתר האביזרים של DJI.
אם אתה קונה את הכלי למטרת צילום, הפנטום הוא רמה אחרת. אם אתה קונה אותו בשביל להטיס סתם במעגלים - אז זה סיפור אחר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Moti007
Cx20 רק300$
מילא אם זה היה $100, אבל באמת שווה בשביל החסכון של 30% במחיר לקנות משהו מחברה סינית שלא באמת קיימת, וגם לא כזה עובד משהו?
טוב רק dji הם הכי טובים?!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Moti007
טוב רק dji הם הכי טובים?!
מה לעשות? זה המצב כרגע. הם מובילים את השוק בפער טכנולוגי של בערך שנה וחצי-שנתיים, שזה נצח בתחום הזה. אתה יכול לחפש בכוח להיות שונה ולקנות דברים אחרים, אבל התוצאה היא שבדרך כלל תקנה מוצר טוב פחות. DJI מוציאים עדכוני תוכנה שוטפים, והכלים שלים עובדים היטב. אני גם לא הבנתי מה הסיפור של הפנטום כשהוא יצא - אבל זה מוצר עמיד שעובד מעולה.
וכל האמור לעיל מתייחס לכלי כרחפן בלבד. ברגע שאתה מתחיל להתעסק עם צילום, DJI נמצאים ברמה אחרת לגמרי מהמתחרים שלהם, שעד היום לא פיתחו גימבל שעובד (בלייד הוציאו לפני כמה חודשים סרטונים של משהו שעובד כלכך מחורבן שהם מחקו כל קשר אליו אחרי חודשיים, והיתר לא טובים יותר).
אם ההתלבטות בין פאנטום 1 לפאנטום FC 40 יש לקחת בחשבון שאם בעתיד תרצה לשדרג את הפאנטום FC 40 ל FPV ולשדר נתונים כמו כולם (בתדר 5.8), תצטרך להחליף את את הרדיו ל 2.4 כי הרדיו של ה FC 40 הוא 5.8 בגלל ה WIFI.
ככה זה אצלי לפחות וזה מה שעשיתי...
איתי.
ה-CX20 מבוסס Arducopter שזו תכנה מוכחת שבחלק מהמקרים מתקדמת טכנולוגית ל-DJI, המחיר בין הזולים וכרגע אם נשאר אז גם עם משלוח חינם בסיני, שאלת השאלות איך שאר המרכיבים? למה לדוגמא לא שמו פרופלורים כמו פנטום 2 זה משפר זמן.... אפשר אבל לשדרג, גם השלט 7 ערוצים חמוד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sevet
ה-CX20 מבוסס Arducopter שזו תכנה מוכחת שבחלק מהמקרים מתקדמת טכנולוגית ל-DJI, המחיר בין הזולים וכרגע אם נשאר אז גם עם משלוח חינם בסיני, שאלת השאלות איך שאר המרכיבים? למה לדוגמא לא שמו פרופלורים כמו פנטום 2 זה משפר זמן.... אפשר אבל לשדרג, גם השלט 7 ערוצים חמוד.
הנה ביקורת מפתיעה לטובה
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2142324
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Moti007
השוואה בין פנטום לסיני CX-20 לוקח בגדול
http://diydrones.com/video/the-cheer...-position-hold
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Moti007
אני מקווה שאף אחד לא מספיק טיפש בשביל לקנות רחפן לפי ההשוואה הזו (שבודקת רק GPS Hold, וגם שם הפאנטום והCX20 נראים בערך אותו הדבר). מוטי, יכול להיות שאתה קנית CX20 ועכשיו אתה מנסה להצדיק את הקניה שלך? שמע, אולי זו קניית המאה, אבל בוא נחכה ונראה איך זה עובד אצל אנשים. גם הרבה חשבו שהבלייד 350 הוא קניה טובה כשהוא יצא.
אתה בעצמך כותב שהשוואה מראה שהוא טס יפה כמו DJI לידיעתך
1.בפנים יש לו APM 2.5.2 וניתן לחבר לו טלמטריה וולבצע WP בדיוק כמו כל APM ולא נראה לי שAPM נופל מנאזה .
2. נעשו מספר השוואות כמו כאן והCX לוקח בגדול אפילו חזרה הביתה יותר מדוייקת מDJI !!!!
3. מגיע עם גימבל לגו פרו.
4. המחיר כמעט פחות מרבע 300 $ לעומת 1100 לכלי עם כל הציוד
5. עוד לא קניתי אבל אולי אקנה אחד כזה ....
1. לחלק מהם היה בפנים APM. לחלק היה בכלל בקר אחר. כן, קראתם נכון, חלק הגיעו עם בקרים שונים לגמרי. תלוי איך הסינים התעוררו בבוקר.
2. כל ההשוואות שאתה מביא בוצעו על ידי אותו אדם. אף אחד לא התייחס שם לאיזו גרסת תוכנה הייתה הנאזה (חומרה v1.0) או האם בוצע כיול.
3. הCX20 לא מגיע עם שום גימבל. יש גימבל ב100 דולר שממותג כQuanum כאן. אתה יכול להרכיב אותו גם על פנטום או כל כלי אחר, זה סתם עוד גימבל 8 ביט opensource פשוט כמו כל יתר מה שמוצאים בebay. בכל מקרה הביצועים שלו רחוקים שנות אור מהגימבלים של DJI.
4. לא לגמרי ברור לי על איזה מחיר אתה מדבר - זה $300 מול $489 לפנטום v1.1.1, כלומר $189 הבדל.
הפנטום 2 (שאתה לא יכול באמת להשוות לCX20 בגלל זמן הטיסה הפסיכי שלו) עם הגימבל שלושה צירים של DJI עולה 959 דולר, מול 400 דולר לCX20 עם הגימבל. זה אכן הפרש גדול אבל ההפרש באיכות התמונה וזמן הטיסה גם הוא עצום. אז אני יכול להבין למה מישהו יעדיף להוציא 400 דולר ולא 959 דולר, אבל אל תטעה לרגע לחשוב שמדובר במוצרים מקבילים.
אני עוקב אחרי השרשור של הCX20 בRCG. בסך הכל מדובר בעוד חיקוי אחד בשוק, והשאלה האמיתית תהיה מה איכות ההרכבה שלהם לאורך זמן ומה רמת התמיכה שלהם מבחינת תוכנה. מה שבטוח הוא שלמתחיל בתחום עדיף לשלם על הפנטום ולסגור עניין. אם אתה יודע מה אתה עושה ומוכן להתעסק עם הAPM, אז כן, כנראה שהCX20 זו יכולה להיות עסקה מעניינת (כנראה עדיף מהבלייד\Walkera).
אני לא חושב שתהיה בעיה של תמיכה זה APM ...ומאוד נפוץ ומוכר ,
הכלים שנקנו מאתרים כמו ALIEXPRESS הגיעו עם לוח תואם לא מקורי אני מניח שאצל הסיני זה לא יימכר כך
תציץ בהשוואות מול הנאזה שנעשו דווקא כהשוואה צודקת כל כלי עם הגדרות יצרן כפי שמסופק לכל מתחיל שייקנה פנטום,
אני חושב שלמתחיל זאת עסקה טובה רק APM עם כל הטלמטריה וGPS עולה 120$ שילדה ומנועים עוד $100 לפחות ופה מקבלים הכל מוכן כולל תאורת לילה ושלט עם 7 ערוצים !
דרך אגב הסיני מוכר גם גירסא ללא שלט מה שמאפשר להגדיל טווח עם איזה שלט שרוצים,
טוב. אחרי כל העצות המעולות שקבלתי כאן, החלטתי ללכת על FC40.
לפני לחיצה על Add to cart, למישהוא יש רעיון טוב יותר?
https://www.ushobby.com/dji-phantom-...5108f85d1f090b
Re: תגובה: מה עדיף? Phantom או Walkera
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itay365
לא!!!
אין לו גימבל והתמונה שלו תצא זוועתית