רמז קטן לבאות:
Printable View
רמז קטן לבאות:
ואוו איציק זה נראה נהדר..
אתה צריך לצלם את זה ליד משהו מוכר כדי שהאנשים יקבלו פרופורציה של כמה גדול ה"מילניום".
רעיון - אפשר לקחת "קש" שקוף של סוכריות קופצות - כמו שיש שקונים עם בלון, הוא משמש כמקל. לשים אותו בפנים ואז אפשר לשים/להחליף תאורה כמה שרוצים.
ולאשה אתה מספר שאתה עסוק בעבודה ....
מתי טיסת מבחן ?
איציק, נא הסבר,נמק, פרט מה מתבשל בתנוריציק ?
כל הכבוד! נראה 1000000$!!!
קדימה לדיהדרלים! :)
בתור התחלה: קורה ראשית 12MM רוחב, 25MM גובה, 1.5MM UD למעלה ולמטה. D-Box קרבון על 30% מהפרופיל. שפת זרימה UD בעובי 0.9MM ברוחב 8MM. חיבור ה D-Box לשפת הזרימה בעזרת capstrips 0.25mm.
רשימת התודות והקרדיטים היא ארוכה ותגיע בהמשך, אבל אני חייב להגיד לאיתן תודה על אין סוף הצקות טלפוניות...תודה.
מה אתה בונה?
אורגן מוזיקלי
יפה מאוד, "זה" מתחיל לתפוס צורה. נראה כמו ד-2 שאוכל יותר מדי אבקת חלבון :D.
יפה מאוד איציק!
מאוד אוהב ומתחבר לטכניקת הבנייה הייחודית הזו (משהו בבטן אומר לי שזה טוב)
התחת לדבר בקודים סודיים מרגליציק?
אתה מעביר הודעות לאירנים:confused:
זה תאור של קורת כנף איימתנית לכלי שישקול באזור השניים וחצי קילו ויכול לסחוב הרבה קילוגרמים נוספים.
UD הכוונה לסיבי פחמן חד כיווניים הנמצאים בחלק העליון והתחתון של הקורה הראשית, בציפוי הפרופילים מה D-Box לשפת הזרימה ובשפת הזרימה.
D-Box זה החלק הקידמי של הכנף משפת ההתקפה עד לקורה, בחתך יש לו צורה של האות D. ביחד הD-Box והקורה יוצרים קורה גדולה המגדירה את העומס שהכנף יכולה לקחת. בדאונים עם עומסים נורמאלים, לרוב הD-Box הוא רק 25% מהכנף. אני הגדלתי ל 30% משום שיש לי מחשבות לסחוב הרבה משקל.
הלכתי על המבנה הזה משום שהוא נשען על בניה קלאסית של דאונים וחופשיים שמשם אני מגיע וזו טכניקה שיכולתי לממש בבית. בסופו של דבר היו לי המון קשיים בעיקר בהשגת החומרים ומציאת פתרונות טכנולוגיים להמון בעיות.
לדוגמא, את skin ל D-Box הצלחתי לעשות על גולם שחתחתי אצל מעיין כמובן. את הUD מכרו לי בטוב ליבם החברים מהקלוב בעומר, תום בתיווך של אוהד, תודה לכם.
את התכנון כולו כולל ג'יגים מובנים לבנית הכנף והכלי כולו, תכננתי לבד בקאד וחתחתי בלייזר אצל אבי בראשון, עלה הון אבל יצאה עבודה מקצועית.
את רוב הבלזה רכשתי במקומות שונים. הייתה בעיה להשיג בלזה קלה ואיכותית לקורות בסופו של דבר הציל אותי טיסן הקריות, שנתן שרות אדיב ומקצועי.יש עוד כמה חברים שעזרו בדרך.... תודה לכולם.
קישור להסבר מקצועי יותר למה שתארתי למעלה: Explanation of The D-Box build technology זה היה נר לרגלי... קריעת תחת ועוד לא נגמר.
איציק
אני רק שאלה:
אני מניח שיצרת את הסקין ע"י ואקום על הגולם. אבל הגולם שלך הרי עשוי קצף... איך פתרת את הבעיה? :confused:(השערה שלי: יכול להיות שהשתמשת בגולם קצף כמאסטר כדי לייצר העתק מחומר אחר?)
יפה! לא, לא עשיתי ואקום. זו בדיוק הדוגמא לבעיה "טכנולוגית" שהייתי צריך לפתור. לעשות גולם מ MDF או משהו כזה לכנף באורך של 2.7 מטר נראה לי מטורף לכנף חד פעמית.
שרטטתי את ה D-Box + קצת עודף והוצאתי קובץ בפורמט DXF לדרימר החותך... הלוהט. היות ומדובר ב CNC, אפשר היה "לקחת" את הסיבוב של שפת ההתקפה ולהוציא הכל בחתיכה אחת. יכלותי לעשות את זה בקשת חמה אבל זה לא היה יוצא בחתיכה אחת. תמונה ראשונה רואים את החיבור של שני חלקי הגולם (מגבלת רוחב חיתוך). הגולם מוכן לאחר שפכטל. בתמונ השלישית רואים את "הנקבה" ששימשה גם ללחיצת הסקין לפרופילים והקורה בזמן ההדבקה של ה D-Box
עבדנו עם הקלקר הכי דחוס שמצאנו (40 או 50). את החלק הזכר שייפתי ומרחתי בשפכטל, אחרי מספר סיבובים כאלו היה לי גולם די חלק וכשיח. עליו הנחנתי ניילון עבה להפרדה והחלקת החספוסים האחרונים, על הניילון בד קילוף, בד קרבון דק (120 נדמה לי) מוספג ומגובב ושוב ניילון עבה. על הכל החזרתי את הנקבה שעכשיו נכנסה קצת בלחץ ועל הכל הפעלתי פרס מכאני מכל הכיוונים. זה עבד מצויין בסה"כ. כמובן שערכתי מספר נסיונות עד לקבלת תהליך מוצלח.
את זה לא הראית לי... מגניב!