תגובה להודעה: טיסן הנטען בזמן טיסה
תמיד הרעיונות הגדולים יוצאים ממקומות כאלה:D
חיבור הציר לדינמו יגרום להפסדי אנרגיה מכנית וכל מיני הסברים פיזיקלים על חוק שימור האנרגיה אך..........
התקנה של פרופ חופשי נוסף (מומחי הפורום ימליצו על מיקום , אולי מאחור כמו ב פאן ג'ט ) וחיבורו לדינמו יכול להיות רעיון מצויין ( עיקרון השבשבת שמייצרת זרם)
לך על זה.....
אין כזה דבר "אנרגיה חינם" , זה כמו שרכב חשמלי יסע ותוך כדי יסובב דינמו שיטען את המצברים, האנרגיה שתבזבז בסיבוב דינמו/טעינה/חום וכו.. היא גדולה מדי.
עזוב אותך משטויות
קח איתך בלייזר לשירותים .. :)
נכון, אין דבר כזה אנרגיה חינם, אבל יש דבר כזה יעילות האנרגיה.
אפשר להשתמש בדינמו שמחובר למנוע או שמסובב ע"י פרופלור כדי שייצר חשמל שיטען את הסוללה בזמן טיסתו, וכך יכול להאריך את השהייה באוויר!
הדבר עוד בחיתוליו, אני כותב כאן כדי לשמוע עצות ממומחים.
אין דבר כזה !!!
סוללה לא יכולה לסובב מנוע שיסובב דינמו שיטען אותה ולקבל יותר טעינה מהפריקה שנגרמת בשל כך לסוללה. יש הפסדים בדרך לכל אחד מהרכיבים והם לא יכולים להפיק יותר אנרגיה מזו שמושקעת בהם!!! אין דבר כזה פרפטום מובילה.
האפשרות היחידה כיום לטעינה תוך כדי טיסה היא ע"י ציפוי הכנף בתאים פוטואלקטריים שיטענו את הסוללה מאור השמש.
לגראופנר יש\היה טיסן כזה שמחירו פחות או יותר בשמים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
umbo
אין דבר כזה !!!
סוללה לא יכולה לסובב מנוע שיסובב דינמו שיטען אותה ולקבל יותר טעינה מהפריקה שנגרמת בשל כך לסוללה. יש הפסדים בדרך לכל אחד מהרכיבים והם לא יכולים להפיק יותר אנרגיה מזו שמושקעת בהם!!! אין דבר כזה פרפטום מובילה.
האפשרות היחידה כיום לטעינה תוך כדי טיסה היא ע"י ציפוי הכנף בתאים פוטואלקטריים שיטענו את הסוללה מאור השמש.
לגראופנר יש\היה טיסן כזה שמחירו פחות או יותר בשמים
קודם כל.. אין דבר כזה שאין דבר כזה :D
ועכשיו קצת יותר ברצינות בשהייתי קצת יותר צעיר חשבתי על רעיון דומה לקחתי שני מנועים חיברתי אותם נכונה וסובבתי קצה אחד של מנוע ביד והפלא ופלא גם המנוע השני הסתובב הבעיה הייתה שעל כל שלושה סיבובים ב"דינמו" המנוע הריגל היה מפיק רק סיבוב אחד בקיצור מה שאני מנסה לומר לדעתי זה יבזבז זתם אנרגיה ולא יהיה יעיל כיוון שהמנוע יצטרך להסתובב קצת יותר חזק מה שיגרום לבזבוז אנרגיה נוסף מה שכנראה יגרום לזמן טיסה קצר יותר
תומר ענבר,
האם שמעת על 'המצאת מרידור' משנות השבעים (ע"ש יעקב מרידור)?
כך זה פועל בדיוק...:rolleyes:
דר צאלון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
m rochlitz
מכירים את זה: איזה באסה... חשבו כבר על הכל..
אבל זה לא ירתיע אותי, אני אחפש דרך אחרת להטעין את הסוללה בעודי באוויר!
המשך יבוא... :cool:
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ShaharBD
אפשר לעשות ניסיון, הקטע שזה ביזבוז אנרגיה...
אם תקח כל מנוע חשמלי ותסובב אותו תקבל חשמל.
חבר את המנוע שלך למברגה ותמדוד מתח בחיבורים והפלא ופלא חשמל חינם , טוב לא בידיוק חינם כי זה החשמל שיצא מהמברגה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ShaharBD
ע-נ-ק
כפי שאמרו כאן לפני, אין דבר כזה
כל מערכת שתוסיף על טיסן למטרת טעינה תעלה לך ביותר אנרגיה ממה שהיא תייצר, וכך בעצם תצא מופסד
זאת אומרת שטיסן עם המנגנון שלך יטוס פחות זמן מאשר בלעדיו
ואת זה אומר לך אדם שכבר בנה טיסן חשמלי ללא צורך לטעון את הסוללות והטיסן טס בהצלחה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ShaharBD
שחר, הסרט הזה ירד מהאקרנים עוד לפני שנולדו חלק מחברי הפורום ....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איציק רונן
שחר, הסרט הזה ירד מהאקרנים עוד לפני שנולדו חלק מחברי הפורום ....
בדיוק בשביל זה קיימים HOT, שדואגים לחדש את מלאי הסרטים כל עשור בממוצע...
לא זו בלבד שאני מכיר את המערכת הזו (Genesys), אלא שיש לי אחת כזו.
המערכת הזו נוצרה לפני שנים והיא מיועדת אך ורק למנועי דלק. באותם ימים קיבוליות הסוללות היתה מוגבלת וזו היתה אפשרות אמיתית להארכת משך שהיית הטיסן באויר.
ברור מעל לכל ספק שהאנרגיה הנוספת שנדרשה ליצירת החשמל נלקחה מהמנוע. במילים אחרות היה צורך במנוע מעט יותר גדול וצריכת הדלק גדלה בהתאם
המתקן שמוטי קישר בתגובתו מטעין רק את פאק הסוללות של הרדיו (מקלט, סרוואים וג'יירו).
אין בכוחו לטעון את פאק-הסוללות של המנוע...
וגם זה, שלא תטעה, בא על חשבון הכוח שמועבר למדחף.
טיסן שהציוד הזה אינו מותקן עליו יטוס וינסוק מהר יותר, מטיסן זהה עליו מותקן המחולל...
גם מנוע השריפה הפנימית שמסובב את הרוטור של המתקן, יגיע לסל"ד נמוכים יותר, מאשר בלעדיו.
אז יופי... בובה נמתחת עם קפיץ בתחת... תעשה כמה טיסות ותנחת כשסוללת המקלט מלאה... :rolleyes:
בקיצור, אין ארוחות חינם וחבל בכלל להתפלפל על זה...
דר צאלון
לדעתי, ואני לא מומחה לחשמל, הדרך היחידה להפעיל מנוע חשמלי מאנרגיה 'חינם' היא באמצעות תאים סולריים שיהיו ממוקמים על המשטח העליון של הכנף. כל עוד גודל התאים מספיק והשמש זורחת, הטיסן יטוס.
אינני יודע, אבל לא מן הנמנע שדבר כזה כבר נוסה בעבר.
אולי בכל זאת אפשר קצת לשפר את היעילות:
מה דעתכם על הרעיון לנצל את סיבוב הפרופ בצלילות בסרק לצורך טעינה?
או
פרופ נוסף עם פסיעה משתנה המחובר בכיוון הפוך שישמש כברקס אקטיבי על ידי שינוי זוית הפסיעה (כמו REVERSE THRUST)
בשני המקרים הרעיון לנצל אנרגיה מבוזבזת (פוטנציאלית או קינטית)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
flatspin
לדעתי, ואני לא מומחה לחשמל, הדרך היחידה להפעיל מנוע חשמלי מאנרגיה 'חינם' היא באמצעות תאים סולריים שיהיו ממוקמים על המשטח העליון של הכנף. כל עוד גודל התאים מספיק והשמש זורחת, הטיסן יטוס.
אינני יודע, אבל לא מן הנמנע שדבר כזה כבר נוסה בעבר.
נוסה....
ומי שניסה זה אני ;)
ובהצלחה מסויימת, זה היה לפני חצי מליון שנה, כשהמנועים היו כבדים וחלשים, ובכל זאת זה עבד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ShaharBD
ענק!! הרגת אותי!
אגב אם כבר יעילות, הדרך הטובה ביותר לדעתי זה להפוך דלק לחשמל באויר להשתמש בו כדי להפעיל מנוע חשמלי. צפיפות האנרגיה של דלק היא גבוהה יותר מכל תא אנרגיה ונצילות מנוע חשמלי גבוהה יואת ממנוע דלק.. השאלה אם זה יעיל מספיק
התייחסויות, לפי הסדר:
1. למי שלא מכיר, http://en.wikipedia.org/wiki/Perpetual_motion
בקיצור, כבר אלף שנים אנשים מנסים לייצר אנרגיה מכלום.
2. אני בהתקף נוסטלגיה לדלוריאן.
3. ל-Flatspin, ברוך הבא, לכבוד לנו. אכן קיימים כלי טיס סולריים ניסיוניים, הגדול שבהם הוא ה-Helios המפורסם. אפילו בארץ היה לנו אקספרימנט מכובד, ה- Sunsailor. אני מניח שאתה מכיר היטב פיגורה מסויימת בתמונות...
4. ל-Ronys: פה אתה כבר מתחיל לדבר ברצינות. לדוגמא, ישנו פיתוח בתחום המדחפים הימיים שבו ישנו מדחף חופשי המסתובב מאחורי המדחף המונע, הרעיון הוא לנצל את האנרגיה שהולכת לאיבוד בעקבה המסתובבת. ע"י תכן מאוד מדוייק אפשר לגרד עוד כמה אחוזים בנצילות. בקיצור, עוד רעיון לקלסר הרעיונות שלי.
5. דרימר: זה מה קוראים תא דלק. הטכנולוגיה עדיין בחיתולים אבל עוד מעט (20 שנה :rolleyes:) זה יהיה "הדבר הבא". אולי אפילו לתעופה. הרעיון של מטוס חשמלי לא מופרך לגמרי, כבר יש כמה אקספרימנטים בתחום.
ומה בדבר יצור אנרגיה בטרמיקות