תגובה: D500 קרבון, תכנון ובניה.
בעסה ה FLYAWAYS האלה...
האם ניסית לעבור למצב MANUAL ?
יש טענה שאומרת שה GPS בנזה ,כושל ורק מצב MANUAL מבטל את השליטה של ה GPS
[QUOTE=Barak Nevo;501484]בעסה ה FLYAWAYS האלה...
האם ניסית לעבור למצב MANUAL ?
יש טענה שאומרת שה GPS בנזה ,כושל ורק מצב MANUAL מבטל את השליטה של ה GPS[/
אכן בעסה.
לדעתי הבקר פשוט נתקע, אולי אחד החיישנים, ג׳יירו או מדי תאוצה נתקע. הבקר עושה מה שבא לו ומתעלם מהפקודות. גם הפיילסייף לא עובד, גם כשכיביתי את המשדר. הבקר סבל אצלי קשה עם כל ההתרסקויות. הייתי צריך לחבוט בו פעם או פעמיים אחרי התרסקות קשה כדי להחזירו למוטב. הזמנתי כבר את הבקר החדש שהתעכב בדואר. הגיע למחרת הבריחה..
עד כמה שאני מבין מהותיקים כאן ....:p
לנסות פיילסייף זה רק בשניות הראשונות
במקרה כזה גם כיבוי מכשיר לא יעזור
אם זה המצב שלא מגיב F/S צריך לעבור למנואל שמבטל את השליטה של הGPS
וצריך לנסות לחזור הביתה "ברגל" .... בהטסה כמו בבקר KK
והיה מי שהזכיר , להשאיר פרטים על הכלי , שם וטלפון ,
ואני מוסיף GPS TRACKER
מחכה לראות את המשך הפרוייקט.
כמו שברק רשם..הGPS TARCKER צריך להיות כבר עוד שורה בסיסית ברשימת הקניות לרחפן.. 40-50 דולר שיכולים להציל אלפי שקליים שרק מנסים לברוח
אכן, ניסיתי לעבור לידני אבל לא היה עם מי לדבר, התעלמות מוחלטת.
כמובן שאשים מדבקה עם פרטים, לומדים בדרך הקשה..
אני חושב לנסות את הגאדג'ט של FLYTREX , אלא אם כן יש המלצות אחרות.
ממליץ על הטראקר RF-V16, חפש את השרשור פה בפורום
לפי הסיפור הבעיה היא במקלט רדיו ולא בנאזה אבל לעלות לאויר עם בקר שצריך כמה חבטות זה חוסר אחריות!
עזוב את הכמה שקלים שברחו לך לשטח חקלאי אבל 7 קילומטר ממך היה יכול להיות גם ילד שלא אוהב שחפצים עם 4 סכינים מסתובבים נופלים לו על הראש!!!
התכנון שלך ממש יפה אבל כואב לי שאני הראשון בשרשור שרואה את הסכנה בכלים האלו, בבקשה תתעוררו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Hagay
ממליץ על הטראקר RF-V16, חפש את השרשור פה בפורום
לפי הסיפור הבעיה היא במקלט רדיו ולא בנאזה אבל לעלות לאויר עם בקר שצריך כמה חבטות זה חוסר אחריות!
עזוב את הכמה שקלים שברחו לך לשטח חקלאי אבל 7 קילומטר ממך היה יכול להיות גם ילד שלא אוהב שחפצים עם 4 סכינים מסתובבים נופלים לו על הראש!!!
התכנון שלך ממש יפה אבל כואב לי שאני הראשון בשרשור שרואה את הסכנה בכלים האלו, בבקשה תתעוררו
תודה על ההפניה.
מסכים עם דבריך, מלבד עניין המקלט, ההתפרעות החלה כשהרחפן היה כ 100 מ' ממני. המקלט היה פוטבה 7008 וכבר הטסתי את הקוואד למרחק קילומטר ללא בעיות שליטה.
אני מטיס בשטח פתוח גדול מאד ולא מעז להתקרב לבני אדם, מודע לסכנות ובכל זאת, זה מחדל מבחינתי. גם לטוס עם בקר דפוק זו טעות יסודית, טיפשים לומדים בדרך הקשה.
17 קבצים מצורפים
תושבות מנועים, מארזי אלקטרוניקה.
בתי המנועים בגרסה הראשונה:
קובץ מצורף 122413
הוזמן סט ראשון והרכבתי על צינור אלומיניום לנסיון.
קובץ מצורף 122414
לא מספיק קשיח לטעמי, בגלל הפתח בצד התחתון, תוכנן מחדש כך:
קובץ מצורף 122415קובץ מצורף 122416קובץ מצורף 122417
החלק התחתון נסגר ויצרתי ארבעה בוסים עם קדחים לברגי המנועים.
קובץ מצורף 122418קובץ מצורף 122419
התושבת קשיחה יותר ואווירודינאמית.
אלקטרוניקה:
מיקום הרכיבים על הפלטה התחתונה
קובץ מצורף 122420
תכננתי קופסאות לכל הרכיבים החשופים. משמאל לנאזה ה EzOsd ,למטה מימין משדר וידאו, משמאל ה Current Sensor. מלפנים גשר האנטנות והמקלט. הפרדתי את מקלט ה GPS של ה OSD וצרפתי לאנטנה של הנאזה.
בית אנטנות
קובץ מצורף 122421קובץ מצורף 122429
משדר וידאו
קובץ מצורף 122422קובץ מצורף 122423
EzODS
קובץ מצורף 122424קובץ מצורף 122425קובץ מצורף 122426קובץ מצורף 122427קובץ מצורף 122428
היי ארז.
החלקים נראים מצויין. זה הניילון הרגיל נכון? בלי הזכוכית?
לא חבל להשקיע בלצבוע את כולם באיירבראש? אני תמיד צובע את החלקים בבישול עם צבא טקסטיל ואז גם לא מתווסף העובי והמשקל של צבע.
היי מתן,
תודה. ניילון לא משוריין PA6 . אני מלטש על יבש וצובע במכל ספריי פשוט. הניילון נוטה לספוג מים בקלות, לכן אפשר לצבוע בטבילה וגם זה מוסיף משקל ובעיקר משנה את המידות. בכל דרך, תוספת המשקל זניחה.
ארז.
מאיפה משיגים פלטות קארבון?
אני קונה באי-ביי. בדרך כלל דרך אליאקספרס שמייצגים יצרנים סינים. לוח של 40X50 ס"מ מבריק עולה כ 80-90$ כולל משלוח.
שמע ארז - מדהים!
אהבתי את כל תהליך התכן והחשיבה, באמת מושקע ומלמד!
מניסיון - הייתי הולך על פלטות בעובי של 2-2.5 מ"מ, 1.5 מ"מ זה בדיוק הגבול בין דק וחלש לקצת עמידות, ובמיחוד יהיו לך נקודות שבר פוטנציאליות בחיבורי הזרועות (כלומר - נחיתה אחת לא נכונה והלכה הפלטה).
משהו שאני עושה הוא או לייצר תושבות לזרועות בעלות נקודות שבר שאני כבר קובע - ככה כל הכוחות הולכים לנקודה הזו ושוברים את התושבת במקום לשבור את הפלטה או לחלופין פלטה יותר עבה ולטוס כאילו הרחפן שווה כמה עשרות אלפים... :cool:
בהצלחה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guymeg
שמע ארז - מדהים!
אהבתי את כל תהליך התכן והחשיבה, באמת מושקע ומלמד!
מניסיון - הייתי הולך על פלטות בעובי של 2-2.5 מ"מ, 1.5 מ"מ זה בדיוק הגבול בין דק וחלש לקצת עמידות, ובמיחוד יהיו לך נקודות שבר פוטנציאליות בחיבורי הזרועות (כלומר - נחיתה אחת לא נכונה והלכה הפלטה).
משהו שאני עושה הוא או לייצר תושבות לזרועות בעלות נקודות שבר שאני כבר קובע - ככה כל הכוחות הולכים לנקודה הזו ושוברים את התושבת במקום לשבור את הפלטה או לחלופין פלטה יותר עבה ולטוס כאילו הרחפן שווה כמה עשרות אלפים... :cool:
בהצלחה!
תודה רבה,
השתמשתי בעובי הזה בקוואד הקודם, שהתרסק לא מעט, כולל שבירת זרועות DJI והפלטות לא התרגשו מזה. התכנון הנוכחי מעט יותר "רזה" מהקודם ויתכן שיהיה מועד לפורענות. בכל מקרה, אני מתכוון להזמין חומר עבה יותר, שיהיה לי במלאי.
אני חושב לתכנן מחברים מודפסים מניילון לזרועות בהמשך, כי ההרכבה והכיוון של הקיימים די מסורבלת. אשמח לראות את התושבות שאתה מייצר.
ארז
אחת הבניות המקצועיות והמוקפדות שראיתי :eek:
למה עשית סנפים בכל הקייסים במקום ברגים?
אה, ולי כבר יצא לרסק בגלל בולט שהתנתק, אז הייתי מלחים את המנועים ישירות לבקרים. הסבירות שזה יקרה לא באמת גבוהה, אבל זאת עוד נקודת כשל אפשרית.
9 קבצים מצורפים
תודה רבה מתן,
בפרוייקט הקודם השתמשתי בברגים ואינסרטים עם תבריג. ברגים קודחים לא מחזיקים הרבה פתיחות וסגירות, במיוחד בפלסטיק מודפס. סגירה בברגים עובדת טוב, המכסים מתהדקים היטב ואפשר להפעיל מעט לחץ על הרכיבים בפנים כדי שלא יזוזו וירעדו (דרך ספוגים כמובן). החסרונות הם משקל ונפח גדולים יותר והצורך לשתול את האינסרטים מדוייק ומקביל יחסית. לעומת זאת, בסגירת סנפים יש צורך במספר נסיונות כדי להגיע למבנה סנפ נכון, כדי, שמצד אחד המכסים לא יעופו בקלות ומצד שני יהיה קשה לפתוח אותם, אבל אין התעסקות עם אינסרטים והכל קומפקטי.
קופסאות עם ברגים:
קובץ מצורף 123440קובץ מצורף 123441קובץ מצורף 123442קובץ מצורף 123443קובץ מצורף 123444קובץ מצורף 123445קובץ מצורף 123446קובץ מצורף 123447קובץ מצורף 123448
הקופסאות הודפסו בABS במדפסת חוט פשוטה, האינסרטים הוכנסו בחום.
ארז.
11 קבצים מצורפים
טיסת בכורה
קובץ מצורף 123823קובץ מצורף 123827קובץ מצורף 123824קובץ מצורף 123825קובץ מצורף 123828קובץ מצורף 123826קובץ מצורף 123829קובץ מצורף 123830קובץ מצורף 123831
הרחפן טס יציב יחסית ומרחף במקום בלי לזוז כמעט, למרות רוח מערבית של כ 20-15 קמ"ש. הטסתי שתי סוללות בקו ראיה והחלטתי לנסות קצת FPV. עשיתי סיבוב לאורך הערוצונים והעצים הקבועים והכל נראה בסדר. במרחק 300-400מ' הבחנתי באיבודי שידור רדיו קצרים, צריך לשחק עם מיקום האנטנות של המקלט. הטלמטריה הראתה סוללה נמוכה, זמן לחזור. חתכתי ישירות חזרה לנקודת ההמראה, בכל ההתרגשות והמתח שכחתי את כבלי החשמל שמובילים לבריכת האגירה וחוצים את נתיב הטיסה. אי אפשר לראות אותם במסך, רק כשכבר מאוחר מידי. הקוואד פגע בהם במהירות נמוכה יחסית ונפל לשיחים מתחתם. כשהגעתי לאזור, שמעתי את המנועים מסתובבים במצערת פתוחה, נתקתי את הסוללה ואז ראיתי ששני מנועים תקועים על המדחפים שלהם ולוהטים מחום. שניים אחרים שחררו את הפרופלורים והסתובבו בחופשיות. עד שניתקתי את הזרם, הטמפרטורה הגבוהה המיסה את בתי המנועים.
קובץ מצורף 123832קובץ מצורף 123833
מזל שהזמנתי כמה תושבות רזרביות, בחזרה לעבודה. וידאו בהמשך.