-
25 קבצים מצורפים
C05 או מגה זאגיפלצת - פרויקט ה fpv שלי - test flight היה היום
היי,
מזמן אני חולם עד "לשבת" באחד ה Plyon racers שאני מטיס עכשיו אני הולך להגשים את החלום, פחות או יותר.
הגדרת הדרישות:
1. כלי שאפשר להמריא או לנחות אותו בכל מקום. אין לי רצון ללכת למסלול כל פעם.
2. שיהיה נייד, אני רוצה ללכת עם 2 ארגזים לא יותר מזה בלי "שוונצים" יוצאים מהם, בעיקר לא אם הם מוקצפים.
3. כדי פשוט יחסית לבניה ושיהיה עמיד (מתקשר ל 1)
4. כלי שיכול גם לתפוס טרמיקות, לשייט, ובעיקר לטוס מהר. כמה מהר? אני מכוון ל 200-150 קמ"ש. בהתחלה http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon10.gif לפחות.
אחרי מחקר מעמיק החלטתי ללכת על ה CO5. אני מקווה שעד סוף ספטמבר הוא כבר יטוס FPV.
הנה בניית הגוף, הוא בנוי מ 3 שכבות קוולר(איתן תשאר איך חתכתי.. נו תשאל!) בסגירה פנימית רטובה, החפיפה בין הקליפות מדורגת לאורך 3 השכבות - דבר שמקטין את הסיכוי לשבר בבחיתה ויוצר מעין גוף שבנוי "מחתיכה" אחת.
הגוף יצא בטון - ממש לא בר השמדה.
-
9 קבצים מצורפים
תגובה להודעה: C05 או מגה זאגיפלצת - פרויקט ה fpv שלי
אלה הכנפיים, קלקר מצופה קוולר, עמיד בצורה מטרידה. איתי 4D כבר נהנה מהן. יופי רוקטייר - תחזיר. (אני חושב שעכשיו אתה יכול לעבור ל 5D)
יצא מפלצת. ספוגי בת-ים הישמרו לנפשותיכם (עד שיעבור לתצורת FPV) משקל גוף, כנף, טיפים + סרווים: 1KG
אגב תראו כמה הוא יכול להיות קומפקתי בתמונה האחרונה, יש נעל צבא ופיילון במידה 45 (הנעל, כן..) להשוואה.
ועכשיו אני צריך את עזרתכם.
הבעיה מיקום המצלמה.
האופציות:
1. תצורת מנוע Pusher ואת המצלמה למקם מקדימה בתוך הגוף כאשר הגימבל יוצא החוצה אחרי ההמראה ונכנס לפני הנחיתה כדי להגן על המצלמה.
יתרונות:
א. מגניב
ב. מגניב
ג. ניצול הגוף, אוירודינמיות
ד. הגנה על המצלמה.
ה. אפשרות למנוע outrunner - בגלל שדרוש פרופ גדול הנצילות תהיה טובה יותר מאשר inrunner
חסרונות:
א. צריך לקצר את החרטום - אני משתמש במצלמה KX191 - היא לא נכנסת כרגע
ב. מתקון מסובך, עוד סרוו, עוד מנגנון, סכנה לכשל.
ג. סכנה לרעידות בגלל הסרוו שעושה retract
ד. צריך dome שייתכן שבמהלך הזמן תקבל שריטות בנחיתות
2. תצורת מנוע Pusher ואת המצלמה למקם מקדימה מעל החלק הקדמי של הגוף.
יתרונות:
א. פשוט
ב. הגנה על המצלמה בנחיתות
ג. אפשרות למנוע outrunner - בגלל שדרוש פרופ גדול הנצילות תהיה טובה יותר מאשר inrunner
חסרונות:
א. מכוער = לא אוירודינמי
ב. מרגיש קצת כמו פריג'ידית. יש לי חור ואני לא משתמש בו.
3. תצורת מנוע מושך ולמקם את המצלמה מעל רדיוס הפרופלור.
יתרונות:
א. יהיה קל יתר לאזן אותו
ב. התבנית מוכנה לתצורה זו
חסרונות:
א. דרושה תוספת בניה
ב. מבנה שביר
ג. בהסתכלות מטה אראה מנוע
ה. אין אפשרות למנוע outrunner אדרש לגיר.
אשמח לעצות.
-
לא יודע לגבי המצלמה, אבל מה שלא תעשה - שים פרופ דוחף. גם עוזר ליציבות.
-
1 קבצים מצורפים
שבוע הבא ננסה לקפוץ מעזריאלי עם זה..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MDreamer
למה רצות לי בראש סצינות מסרטי מדע בדיוני - על אנשים שבתמימות הלכו "למכון" virtual reality ונכנסו ללופ אינסופי שלא ניתן היה להוציא אותם מזה...... http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon7.gif
-
איזו צורה יש למצלמה? יש סיכוי שניתן לצלם מהחרטום עצמו?
-
זה נראה מתאים למנוע סילון...
-
אוהד, אעלה בערב תמונות של המצלמה ומידות.
צביקה, אני לא רואה כיצד אפשר לחבר את איתי למנוע סילון.
-
3 קבצים מצורפים
יש שתי אופציות:
זו אחת:
קובץ מצורף 1367
וזו שניה:
קובץ מצורף 1366
זה גם חוסך כסף ב !!! :rolleyes:Fpv
-
שים שני מנועים אחד בכל קצה כנף
היתרון - תוכל לשים כל Pusher outrunner שתבחר בלי הגבלת גודל מדחף (תדאג שבנחיתה המדחפים יהיו אופקיים)
תוכל בעזרת בקרה על המנועים לסבסב בלי לגלגל מתי שתרצה (יתרון בFPV ובדאיית קוצים)
את המצלמה תוכל להכניס איפה שרק בא לך
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mdreamer
אלה הכנפיים, קלקר מצופה קוולר, עמיד בצורה מטרידה. איתי 4d כבר נהנה מהן. יופי רוקטייר - תחזיר. (אני חושב שעכשיו אתה יכול לעבור ל 5d)
יצא מפלצת. ספוגי בת-ים הישמרו לנפשותיכם (עד שיעבור לתצורת fpv) משקל גוף, כנף, טיפים + סרווים: 1kg
אגב תראו כמה הוא יכול להיות קומפקתי בתמונה האחרונה, יש נעל צבא ופיילון במידה 45 (הנעל, כן..) להשוואה.
ועכשיו אני צריך את עזרתכם.
הבעיה מיקום המצלמה.
האופציות:
1. תצורת מנוע pusher ואת המצלמה למקם מקדימה בתוך הגוף כאשר הגימבל יוצא החוצה אחרי ההמראה ונכנס לפני הנחיתה כדי להגן על המצלמה.
יתרונות:
א. מגניב
ב. מגניב
ג. ניצול הגוף, אוירודינמיות
ד. הגנה על המצלמה.
ה. אפשרות למנוע outrunner - בגלל שדרוש פרופ גדול הנצילות תהיה טובה יותר מאשר inrunner
חסרונות:
א. צריך לקצר את החרטום - אני משתמש במצלמה kx191 - היא לא נכנסת כרגע
ב. מתקון מסובך, עוד סרוו, עוד מנגנון, סכנה לכשל.
ג. סכנה לרעידות בגלל הסרוו שעושה retract
ד. צריך dome שייתכן שבמהלך הזמן תקבל שריטות בנחיתות
2. תצורת מנוע pusher ואת המצלמה למקם מקדימה מעל החלק הקדמי של הגוף.
יתרונות:
א. פשוט
ב. הגנה על המצלמה בנחיתות
ג. אפשרות למנוע outrunner - בגלל שדרוש פרופ גדול הנצילות תהיה טובה יותר מאשר inrunner
חסרונות:
א. מכוער = לא אוירודינמי
ב. מרגיש קצת כמו פריג'ידית. יש לי חור ואני לא משתמש בו.
3. תצורת מנוע מושך ולמקם את המצלמה מעל רדיוס הפרופלור.
יתרונות:
א. יהיה קל יתר לאזן אותו
ב. התבנית מוכנה לתצורה זו
חסרונות:
א. דרושה תוספת בניה
ב. מבנה שביר
ג. בהסתכלות מטה אראה מנוע
ה. אין אפשרות למנוע outrunner אדרש לגיר.
אשמח לעצות.
עוד תצורה אפשרית : בחלק הקידמי בתחתית הגוף.
היום כשדיברנו היה לי בראש תמונה של גימבל עם ריטרקט שיוצא מתחתית הגוף - עכשיו כשאני קורא את האופציות שהעלית, אני מבין שהתכוונת לריטרקט מחרטום הדאון, שזה יותר קל ליישום מאשר מתחתית הדאון.
תחשוב על זה.
-
14 קבצים מצורפים
טל,
מה שאתה מציע מסבך את המערכת מוסיף עוד ריכבים שיכולים להיכשל. חוץ מזה אני צריך מטר וחצי של חוטים למנוע מהסוללה שיושבת במרכז - בקיצר לא פרקטי.
יוסי, אוהד,
אני מצרף קבצים עם המידות.
יש 2 מצלמות שכרגע אני לא יודע מי מהן תתן לי תמונה יותר איכותית, אני מהמר הימור לא מושכל על הגדולה יותר.
http://www.rangevideo.com/index.php?...roducts_id=111
http://www.watec.net/english/color/wat_230v.html
יוסי תתחיל להפעיל את הראש http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon3.gif איך אתה עוזר לי עם זה, מה המשמעויות אם אני רוצה את הגדולה ומה אם אני רוצה את הקטנה?
זה בהחלט אתגר מכל בחינה כלשהי.http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon5.gif
-
אגב מה אתם אומרים על מנוע?
חשבתי על
AXI2826/10
או
Hacker A30-10XL
עם 3 תאי ליפו/4 תאי A123
כמובן שזה בתור התחלה...
-
פאק, כתבתי תשובה ארוכה ומפורטת והכל נמחק, אין לי כח עכשיו להתחיל מחדש, מחר אנסח שוב -או שנדבר.
-
אודה לך אם תכתוב שוב, לרווחת כולם. בלי קשר אני אוהב לשוחח איתך, המתכון לסלט רועים רענן היה נהדר!
-
3 קבצים מצורפים
תגובה להודעה: C05 או גיגה זאגיפלצת - פרויקט ה fpv שלי
דרימי, זה מה שאני עשיתי לאחרונה כדי לקבל מבט של הקרקע גם בזמן נסיקה.
מצורף סרטון מהטסט של המתקן.
מצלמיציק
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MDreamer
אודה לך אם תכתוב שוב, לרווחת כולם. בלי קשר אני אוהב לשוחח איתך, המתכון לסלט רועים רענן היה נהדר!
לא יודע מה עבר לך בראש אבל אני דיברתי על אנטריקוט 750 גר' + 1/2 ליטר בירה קרה וכל זה על שפת בריכה כשממול חלפו להן הדוגמניות של מיס ביקיני 2008.
נו טוב כל אחד ונטיות http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon2.gif ליבו .
-
מעיין - צא מהקופסא... או שתבדוק אם ניתן להוציא את המצלמה מהקופסה ולקבל ממדים נוחים יותר... (בד"כ הבעיה היא העדשה שלא מחוברת לאלקטרוניקה)
-
-
איציק המנגנון לא יוצר לך רעידות? ניסית אותו? הזרועות די ארוכות..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MDreamer
איציק המנגנון לא יוצר לך רעידות? ניסית אותו? הזרועות די ארוכות..
בגלל זה רציתי להעלות סרטון :mad: ללא הצלחה. פניתי למפעילי האתר והם אמרו לי לך לישון, נדאג לזה בבוקר.
-
בגיל כזה מתקדם כל מנגנון יוצר אצלו רעידות ולא משנה אורך הזרועות....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MDreamer
אנסה לשחזר חלק ממה שכתבתי אתמול :
1. על פניו נראה שהמצלמה הגדולה יותר איכותית יותר (קצת פישפשתי בנתונים), מה שכן אם אתה מתכנן לטוס במהירות גבוהה, כדאי שתבדוק כמה DELAY יש להעברת התמונה אחורה - כמה msec במאתיים קמ"ש יכולים להיות קריטיים.
2. הדרך היחידה שבא המצלמה תכנס היא כאשר הדופן הצרה של המצלמה מקבילה לאורך הגוף (או מה שהציע צביקה - לפרק אותה לגורמים).
3. במחשבה שניה מיקום המצלמה מקדימה יותר פשוט לביצוע למרות שאני חושב שלבצע ריטרקט מתחתית הדאון הרבה יותר סקסי.
4. חיפשתי קצת ברשת ולא מצאתי p&t בגודל הדרוש (מספיק קטן), גם את זה צריך לתכנן ולייצר.
5. אני חושב שבשלב הראשון כדאי להתמקד ב- p&t בלבד ללא ריטרקט, ורק אח"כ לשלב ריטרקט, אבל אם תתעקש אז גם את זה ניתן לבצע - שוב אם אפשר יהיה לפרק את המצלמה זה יהיה הרבה יותר קל היות שבמצב הנוכחי הריטרקט מורכב למדי (צריך לבצע שתי תנועות נפרדות כדי למצב את המצלמה במקום הנכון).
6. אתמול בלילה הייתי יותר יצירתי והיו לי עוד כמה רעיונות.....
-
1 קבצים מצורפים
חשבתי על זה:
http://www.efly.co.il/forums/attachm...1&d=1219081612
אני מאוד לא בעד לפרק את המצלמה, אבל יכול לנסר את החרטום אז כל המנגנון שחירטטתי למעלה ישלף בדיוק דרך החרטום. אם מסתכלים "מקדימה" המצלמה "מסתירה את הכל" ואם היא עוברת אז הכל עובר, את התבריג-מוביל של כל המנגנון החוצה אפשר לעשות על הדופן מלמטה/למעלה/צד כי יש רדיוס לא מנוצל
מה אתה אומר?
-
היות ואתה רוצה ריטרקט, הרי שאת הסרוואים של p&t צריך להרחיק מהבסיס של ה- p&t, כך הם ישארו בתוך גוף הדאון = פחות משקל תלוי באויר = פחות רעידות = פחות חוטים שצריכים לבצע תנועות לא טיבעיות...
רווח נוסף של תכנון כזה - למסילות של הריטרקט יהיה יותר שטח מעוגן בתוך הדאון ולכן הם יכולות להיות פחות מאסיביות (משקל).
כרגע אין זמן לשרטט סקיצה של מה שאני מתכוון, אבל אתה יכול לשריין לך איזה CD ROM ישן - המנגנון של המגש בשינויים קלים תפור על הנושא.