3 קבצים מצורפים
דגם של מטוס -1913 Eastbourne Monoplane שאני בונה מ-0
היי
אני מחפש דבק חזק מאוד ולא מהיר להדבקת עץ בלזה, קניתי דבק קטן ב15 ש"ח אבל לצערי לאחר הדבקה ויבוש המוטות פשוט לא נדבקים חזק .
האם גבק גורילה יהיה טוב או שיש לכם המלצה אחרת ,
אני מצרף את העבודה שעשיתי.
קובץ מצורף 124824קובץ מצורף 124825קובץ מצורף 124826
תגובה: מעוניין לדבק חזק לבלזה
הדבק הטוב ביותר לבלזה זה דבק אצטון וצריך לדעת להשתמש בו נכון
הדבקה בדבק אצטון תחזיק לך כל החיים (שלך או של הטיסן :cool: )
ניתן לקנות אותו או אצל היצרן או בחנויות הטיסנים הרלוונטיות
אל תתפתה לשום דבק אחר, יש המון אפשרויות אחרות אבל אין אפשרות אחרת שמתקרבת לאיכות הזאת
אם תרצה כתובת להשגה, צור איתי קשר.
אגב, העבודה שבתמונות נראית עבודה יפה...
תודה עודד
הדגם שאני בונה הוא בעצם יהיה בתור דגם בלבד ולא להטסה ביכלל כי לא נראה לי שמבנה עדין כזה ישרוד נפילה .
נראה לי שהדבק שקניתי מטיסן חייפה הוא בעצם אצטון , זה נכון?
רוני
7 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
rony1234
תודה עודד
הדגם שאני בונה הוא בעצם יהיה בתור דגם בלבד ולא להטסה ביכלל כי לא נראה לי שמבנה עדין כזה ישרוד נפילה .
נראה לי שהדבק שקניתי מטיסן חייפה הוא בעצם אצטון , זה נכון?
רוני
קודם כל אם תבנה אותו נכון וטיפה תשפר את המבנה הוא ישרוד שנים רבות
והדבק מטיסן חיפה זה דבק מתאים. בהנחה שזה דבק שקוף עם ריח חזק של טינר או אצטון. כי יש להם גם אליפטי (צהוב ועל בסיס מים) שזה פחות מתאים ומאד מלכלך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
rony1234
.........הדגם שאני בונה הוא בעצם יהיה בתור דגם בלבד ולא להטסה בכלל כי לא נראה לי שמבנה עדין כזה ישרוד נפילה ..........
רוני
בניה יפה מאוד :) הערה - אתה לא צריך להימנע מלהכניס את הסיכות דרך הבלזה, אין עם זה בעיה.
הטיסן בהחלט ישרוד נחיתות (נורמליות, לא נחיתות ריסוק... ) ואתה יכול בהחלט להטיס אותו. לדוגמא, טיסן מנוע חופשי - עורב - שנבנה בשנות השישים של המאה הקודמת עם מבנה קורות דומה, עבר שיפוץ והסבה לרדיו ומנוע חשמלי ועדין טס "כמו חדש"
1 קבצים מצורפים
אתה לא צריך להסתבך עם דבקים . דבק צהוב עושה את העבודה בצורה מעולה ! (לא רק לבלזה )וגם לטיסנים גדולים +
דבק עץ צהוב יעשה אחלה עבודה.
במיוחד אם מדובר בדגם ולא טיסן להטסה.
בהצלחה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
rony1234
הדבק הזה לא נועד למטרות שלך, זה דבק אליפטי
זה דבק שעובד טוב רק תחת לחץ, מאד מלכלך ובעייתי בשיוף ונועד להדבקה של עץ קשה במשטחי הדבקה גדולים ולא פינות
נחות בהרבה דרגות מדבק אצטון.
אגב, לדבק אצטון אין תאריך תפוגה, אתה יכול לשמור אותו על המדף גם 50 שנה מבלי שיתקלקל
CA ,גם הדלילי וגם המדיום
מה כל הבלגאן... גם א ם זה לא מחזיק כל החיים.
גם חצי חיים זה בסדר.
א.
3 קבצים מצורפים
את אחד הטיסנים וכל מה שאני בונה עד היום הדבקתי עם (דבק נגרים צהוב ) . לצערי אוטוטו אתה נכנס לבלבול :confused:ןלפי מה שאני רואה שאתה יודע לבנות יפה, אני מאמין שתגיע בסוף להחלטה נכונה וזולה לטווח ארוך בהצלחה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
saportas
את אחד הטיסנים וכל מה שאני בונה עד היום הדבקתי עם (דבק נגרים צהוב ) . לצערי אוטוטו אתה נכנס לבלבול :confused:ןלפי מה שאני רואה שאתה יודע לבנות יפה, אני מאמין שתגיע בסוף להחלטה נכונה וזולה לטווח ארוך בהצלחה
תודה רבה על ההסבר המפורט והמושקע .עזרת לי מאוד .
רוני
4 קבצים מצורפים
המשך בנייה עם דבק הבלזה מטיסן חייפה, ראיתי שצריך להמתין כ24 שעות להדבקה חזקה יותר, גם המוטות הם בקוטר של 2.5 mm בלבד , כך שאין שטח הדבקה גדול בין המוטות ולכן הדגם עדין מאוד , גם הקטנתי את המקור ב50% .
רוני
קובץ מצורף 124855קובץ מצורף 124856קובץ מצורף 124857קובץ מצורף 124858
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
saportas
תענוג לעניים .
תודה רבה saportas .
זה פעם ראשונה שאני בונה כאלו כנפיים , בניתי מקאפה ודפרון וגם מקרטון דגמיי מטוסים .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
rony1234
אתחיל בשבחים: אתה עובד יפה, נקי ומדוייק, זה באמת תענוג לעיניים
אבל יש שם כל כך הרבה שגיאות מבנה שמחלישות את הטיסן שלא לצורך בצורה דרמטית. אני הייתי עוצר לגמרי את העבודה ומנסה להבין מה לא בסדר ואיך לשנות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wind556
אתחיל בשבחים: אתה עובד יפה, נקי ומדוייק, זה באמת תענוג לעיניים
אבל יש שם כל כך הרבה שגיאות מבנה שמחלישות את הטיסן שלא לצורך בצורה דרמטית. אני הייתי עוצר לגמרי את העבודה ומנסה להבין מה לא בסדר ואיך לשנות
היי עודד
תודה רבה , אבל זה לא יהיה טיסן שיטוס אלה דגם ליופי בלבד , מבנה קטן כזה עם מוטות בלזה בקוטר של 2.5 mm בלבד והדבקה לא ממש חזקה לא ישרוד הרבה .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
rony1234
היי עודד
תודה רבה , אבל זה לא יהיה טיסן שיטוס אלה דגם ליופי בלבד , מבנה קטן כזה עם מוטות בלזה בקוטר של 2.5 mm בלבד והדבקה לא ממש חזקה לא ישרוד הרבה .
או קיי
וכשתרצה טיסן שיטוס נפלא והרבה שנים אתה מוזמן לפנות אלי ותקבל תכניות. חבל לבזבז את כשרון הבנייה שלך :cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wind556
או קיי
וכשתרצה טיסן שיטוס נפלא והרבה שנים אתה מוזמן לפנות אלי ותקבל תכניות. חבל לבזבז את כשרון הבנייה שלך :cool:
תודה עודד .
6 קבצים מצורפים
3 קבצים מצורפים