תגובה להודעה: קצר על LIPO
תלוי מה המתח של הסוללה/תאים, האם הוא שווה בכולם, כמה היא התחממה,האם היא התנפחה וכו'...
חרבת לפחות תא אחד.
הסוללה לסל וחסל:)
אל תזרוק כלום לפני בדיקה
בדוק את המתח בכל תא
תטעין ותבדוק שוב
תאזן ותבדוק שוב
אם בתהליך הזה כלום לא התנפח, התחמם וכו', הסוללה כנראה תקינה
היא מאוזנת כרגע - שני התאים על 3.81V
מה רואים כאשר תא מתנפח?
ועוד דבר, המטען שלי יודע למדוד התנגדות פנימית של התאים שזה איזשהו מדד על מצב הסוללה. שני התאים 21 מיליאוהם. יש למישהו מושג אם זה טוב? (פעם ראשונה שאני משתמש עם הפונקציה הזו)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
vinay
מה רואים כאשר תא מתנפח?
:-) זה אומר שהיא בסדר....
מי שיש לו סוללה שהתנפחה - מבין ויודע את זה. אם אתה שואל את השאלה הזאת - היא לא התנפחה.
כמו שעודד הציע, בצע סבב או שניים של טעינה ופריקה (בהשגחה כמובן)
אם הכל טוב .. הכל טוב :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
vinay
היא מאוזנת כרגע - שני התאים על 3.81V
מה רואים כאשר תא מתנפח?
ועוד דבר, המטען שלי יודע למדוד התנגדות פנימית של התאים שזה איזשהו מדד על מצב הסוללה. שני התאים 21 מיליאוהם. יש למישהו מושג אם זה טוב? (פעם ראשונה שאני משתמש עם הפונקציה הזו)
ההתנגדות הפנמית של הסוללה זה מדד טוב מאוד לבדיקת הסוללה(איזה מטען יש לך?)
תן קישור לסוללה וכך נוכל לחשב אם ההתנגדות הפנמית שלה היא טובה ,אבל תצתרך לבדוק את ההתנגדות כשהסוללה טעונה.
לפני הרבה טיסנים קניתי מעמיחי 2 מנועים. בשביל הבדיקה הוא הביא 2 סוללות שמנמנות עגולות ונפוחות כראוי. ביקשתי שישאיר אותן. הם היו על הפנים, עברו אצלי חיים קשים עם ריסוקים.
נהנתי מכל רגע איתן. אחרי הרבה טיסות וכשנתיים הן פשוט לא נתנו מתח יותר למנוע בתחילת הטיסה.
אל תפחד מכלום, בסוף הכל ימות או ככה או ככה, תשתמש בה כרגיל, גם אם אתה עוצר את הנשימה לרגע לא קורה כלום. אבל:::תמיד תטעין כשאתה ליד הסוללה.
גידי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
leetal
ההתנגדות הפנמית של הסוללה זה מדד טוב מאוד לבדיקת הסוללה(איזה מטען יש לך?)
תן קישור לסוללה וכך נוכל לחשב אם ההתנגדות הפנמית שלה היא טובה ,אבל תצתרך לבדוק את ההתנגדות כשהסוללה טעונה.
יש לי מטען iCharger 1010B+ שמכיל פונקציה לבדוק התנגדות פנימית של כל אחד מהתאים.
הסוללה היא http://www.hobbycity.com/hobbycity/s...idProduct=6786
איך מחשבים את ההתנגדות הפנימית שאמורה להיות לה לפי הנתונים האלו?
מתח של תא ליפו הוא 3.7V נומינלי .המתח שהתא יכול לרדת בעומס מכסימלי (ז"א ב-C המתפרץ של הסוללה) הוא 3V .לכן ההפרש חלקי ההתנגדות הפנמית שלה נקבל את הזרם שהסוללה מסוגלת לתת במתפרץ.
אם המטען שלך מדייק במדידת ההתנגדות הפנמית של הסוללה אז-בסוללה שלך החישוב הוא 0.7/0.021=33A, ז"א שהסוללה שלך תקינה לחלוטין כי היא מסוגלת לספק את מה שהיא אמורה לספק (30C בסוללה של 800ma זה 24A )