איך זה נראה עכשיו? :)
חשבתי במקום צביעה לשים איזולירבנד שחור. איך נראה לך?
Printable View
הכי טוב זה המסקינג טייפ החום הפשוט
הוא ממש קל משקל ונדבק מצויין.
אגב אם הטיסן שלך יהיה קל מספיק לא תהיה לך בעיית אוריינטציה מכיוון שלא יהיה לך צורך להתרחק ותוכל להטיס קרוב אלייך .
המסקינטייפ לסגירת קרטונים? אם כן זה ממש רחב.
האיזולירבנד יוסיף לי עוד 7 גרם אם אשים אותו.
ואני לא רוצה להיות מוגבל במרחק, כך שעצת עודד מתאימה לי.
תשים דבק סלוטייפ דק ואז תדסס צבע וזה יהיה פסים ואז שזה מיתייבש תוריד את הדבק בזהירות שלא יקרע את הקאפה ,תוכל להישתמש בכול ספריי בתנאי שתרסס מרחוק ושתרסס רק על הנייר של הקפא ולא על הקצף כי זה ימיס אותו ,אני סמתי סלוטייפ על הקצף ליתר ביטחון. ,ככה אני עשיתי וזה יצא ממש יפה בהצלחה ותעדכת מה עשית בסוף:).
בסוף שמתי איזולירבנד שחור בדיוק לפי התמונה שהעלתי מקודם.
זה יצא מדהים ובתוספת של 5 גרם בלבד :D
והנה תמונה מעודכנת :).
ג'ון חמוד,
אתה תהיה מוגבל במרחק בגלל שטיסנים כאלה בדר"כ מטיסים קרוב.
בעיקר בגלל הגודל שלהם או יותר נכון הקוטן שלהם:D.
מה שלדעתי עודד מנסה להסביר לך שבדך כלל צובעים את הצד התחתון של הטיסן בצבע מנוגד לצבע העליון בכדי שיהיה אפשר לזהות מצב.הפסים שעשית לדעתי לא יתנו לך מענה טוב כאשר תתפוס מרחק!
בברכת הטסות מוצלחות וריחופים מוצלחים :cool:
טוב, את החשבון שלי עם מושיק כבר סגרתי :D
את הטיסן בסוף לא אטיס רחוק ואם אראה שהוא לא מספיק ברור, אשנה.
זהו סגרנו.
אני מאושר ממנו. וגם סיימתי את ההזמנות מהסיני. רק מחכה שיגיע כבר :eek:
תודות לכולם על העזרה והמחמאות. זה תמיד נחמד. :)
לילה טוב לכולם.
זה הרבה יותר טוב, אבל לא מספיק
תעבה את הפסים לפחות כפליים,אתה צריך שהשטח הצבוע יהיה יותר גדול מהשטח הנקי, ותעשה אותם עם צבע ולא עם סרט דביק כלשהו
אתה יכול לעשות אותם עם טוש שחור
המטרה של הבדלי הצבעים בין הצדדים היא לזהות במהירות ובאופן אינטואיטיבי את מצבי הטיסה, ולא בשביל לטוס רחוק.
אל תשכח שהטיסן הזה מאד חריף בתגובות
טוב, אני אכפיל את העובי. אין חכם כבעל ניסיון.
תודה :D
סוף סוף חזרתי מהצבא ואני הולך להתחיל לבנות בסופש את האקסטרא.
קניתי קאפה 5 מ"מ, האלקטרוניקה כמובן עוד לא הגיעה אבל אני רוצה "לקדם מנהלות" כמו שאומרים ולהכין כל מה שאפשר שזה אומר לחתוך את כל החלקים ולצבוע (גם נראה לי יותר נוח לצבוע לפני ההדבקה).
אז ככה, כמה שאלות שכבר עלו לי, אודה למי שיעזור:
*עד כמה שהבנתי מהקבצים של תוכניות שמצאתי ומהפוסטים בנושא אני חייב להדפיס את התוכניות על דפי A4 ולהדביק כמו פאזל. המדפסת שלי כרגע מושבתת ולא בא לי להתחיל להתעלק על אנשים, מה גם שמכיוון שכמעט כל הקווים בטיסן ישרים נראה לי הרבה יותר פשוט לקחת מידות ולשרטט בעצמי. יש פה משהו שפיספסתי? מישהו מכיר תוכנית עם מידות ולא שצריך להדפיס 1 על 1? במידה ואין, מישהו יכול בבקשה למדוד מהטיסן שלו/תכנית מודפסת את המידות? אני יודע שזה קצת טרחה אבל ממש לא צריך למדוד כל קו אלא רק כמה עיקריים שמהם נגזרים שאר הקווים, מה גם שבטיסן כזה לא קריטי כל מ"מ וגם אם הכנף תצא צרה בס"מ זה יהיה בסדר.
*בכל הוויכוחים בעד/נגד קילוף הבנתי שבקילוף צריך חיזוקי קרבון ולא מקולפת אין צורך.
שמתי לב שבתוכניות מופיעה קורת קרבון כקורה ראשית לכנף. היא דרושה רק במידה ומקלפים או שהיא בסיסית והויכוח הוא על חיזוקים אחרים?
במידה וצריך אותה (עד כמה שאני מבין מהמבנה של הטיסן חייבים אותה), מישהו כתב שהשתמש במקום בקרבון בשיפודים, אפשר קצת פירוט איך כמה ולמה? נראה שבמקום הקורה ראשית מתאים איזה קורת אורן ולא שיפוד...
תודה רבה לכל מי שיעזור.
כל עצה תתקבל בברכה (בבקשה לא להכנס לוויכוח של קילוף או לא, אני לא מקלף והזמנתי סט אפ בהתאם, זה ה3D הראשון שלי ואני מעוניין שיהיה כמה שיותר פשוט)
שוב תודה
תתחדש!
מאוד יפה.....
דומה לאקסטרה 300... ניסית אותו?
אז תן לנו את התוכניות..
אני כבר בונה המון טיסנים מקאפה-אני פשוט נהנה מזה..
וראיתי בעבר את התמונה של הטיסן שלך ומשם לקחתי את הרעיון של הכנף הקטנה.
עשיתי את הרעיון הזה על היאק 55 של גרנוט מקאפה 5 ממ" לא מקולפת-טס נהדר!
תן לנו תוכניות משו...
לגבי האקסטרה.. אני משתמש בתוכנה אדוב-ריידר
שאני מדפיס את זה, זה יוצא לי חלקים קטנים בדף אחד..
עד עכשיו כל התוכניות שנתקלתי בהם זה שאתה חותך ומדביק כמו פאזל..
איך אני יכול לעשות את זה פה?
תודה רבה על העזרה.. :)
אוקי הצלחתי למצוא את התוכניות,..
למי שיש את האדוב-ריידר
על כמה אחוז צריל לשים את התוכנית? :)
התוכנית שלי היא נורא פשוטה .
שים לב שבכנף צריך רק לחתוך את שפת ההתקפה.
ובגוף רק את החלק העליון.בחלק התחתון שיוף קל כדי לקבל קשת יפה ואפשר גם בלי בכלל.
תודה רבה!
אבל התכוונתי שמצאתי את התוכניות של האקסרא..
למרות שעכשיו מצאתי גם את התוכניות של הטיסן שלך, נבנה אותו בקרוב מאוד..
אבל עדיין לא הבנתי כ"כ איפה אני מוצא את המידות..
לגבי האקסרא,מישהו יוצא על כמה אחוז לשים את התוכנית?
אצלי זה נורא פשוט .
מוטת הכנף היא 80 והמיתר הוא 15סמ
אורך הגוף + הגה כיוון 80
הכנף יושבת במרחק 2/3 מיתר מהמנוע.
והמאזנות אתה יכול לחתוך בהתאם לאופי הטיסן שאתה רוצה .
המומלץ הוא 1/3 מיתר וכמובן שאפשר לחתוך יותר או פחות בהתאם שאיך שאתה רוצה שהטיסן יטוס.
ככלל אם אתה רוצה שיגיב טוב יותר במהירות איטית או שאתה בונה קל מאוד אז להגדיל מאזנות ואם אתה בונה קצת יותר כבד או טס מהר אז להקטין מאזנות.
בגלל שהמאזנות עובדות מ 90 מעלות לכיוון הטיסה הטיסן הזה טס מעולה בהארייר וקל מאוד לשליטה
בנוסף צורת הכנף מאפשרת שימוש בקורת קרבון או פס בודד בין הכנף למאזנת בלבד.
בהגה גובה יש מספיק בשר בין שני החצאים כל שלא צריך להדביק ביניהם כלום אלה אם כן בונים בדפרון 2-3 ממ ואז כדאי להדביק פס בלזה באורך כ 10 סמ
הגה הכיוון מתוכנן כך שהמרכז האוירודינמי שלו הוא פחות או יותר בציר הטיסן כך שבנייפים הטיסן לא מתנגד או שואף לחזור לטיסה ישרה .
בנוסף שיטת הבניה של הגוף נורא פשוטה ומהירה בסה"כ 3 חלקים עם מעט מקום לטעויות וסיכוי קלוש לבניה עקומה.
igalr
התשובה שלך מתייחסת לטיסן שאתה תכננת? אפשר קישור לתוכניות? המיתר כנף בבסיס הוא 15 ס"מ?
מה הכוונה "הכנף יושבת במרחק 2/3 מיתר מהמנוע"? הכוונה ל2/3 מאורך הגוף? מה מטרת הכנף הקטנה מעל הגוף? היא בכלל משמעותית? תודה
שלום לכולם,
סיימתי לבנות את הטיסן אתמול, היום עשיתי שיפצורים אחרונים.
הוא טס כמו חלום :D איזה כיף.
לקח זמן כי רק אתמול השגתי פושרודס :p
תודות לכל מי שעזר לי בדרך :)
http://www.efly.co.il/forums/attachm...0&d=1253189247
http://efly.co.il/forums/attachment....1&d=1253189247
http://efly.co.il/forums/attachment....2&d=1253189247
סורי על העריכה הגרועה, לא היה לי כח :o
אפשר לקבל סטאפ?
אני כמעט בטוח שהוא משתמש בסטאפ שונה