תגובה להודעה: פרופלורים - נכון או לא נכון ?
גיל,
אני לא יודע אם אתה מאותה עדה, שלבַּנֵיה נהוג לומר; "קודם כל תרגע!", אבל אתה בהחלט יכול להרגע!
(וכל אלה שהם כן מאותה העדה, שיבינו את ההוּמור הפולני המוּבַּע כאן...)
דניאל ואני מנהלים כאן דיון אקדמי. וכאמור, לא מדובר פה על רוסיה הסטליניסטית ולא כולם צריכים לומר "הֵן" (אלא אם זה לי...:D )...
ולענייננו, דניאל.
סביר להניח שמקל אינו מדחף יעיל מבחינתך, אבל אם תרכיב על חרטוֹם אופניך מדחף בעל פסיעה "6 ותביא אותו להסתובב ב-10,000 סל"ד, הוא ייצור מערבולת (vortex) הנעה לאחור לפני התפזרותה, במהירות 91.44 קמ"ש.
האופנים, עם הכסא והרוכב (שכבר אמרתי שהם סובלים מתכונות אוירודינמיות של עציץ) יחלו להאיץ בהשפעת הסחב שיוצר המדחף.
המהירות הסופית אליה יגיעו, בסופו של דבר, הפריטים הגְּרַרִיסטיים; תלויה בסחב אותו מפתח המדחף, התלוי בעיקר בשטח הדיסק שלו...
ככל שהגרר יותר גבוה וככל שהסחב יותר נמוך, כך תהיה המהירות הסופית של המערכת נמוכה יותר ולהיפך... המהירות המצוינת היא, לעניין זה, רק משאת נפשו של המדחף... ומהירות ה-vortex שהוא יצר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דניאל דקל
על איזה מלחמת עולם אתה מדבר?
כבר אי אפשר למתוח ביקורת על דברים שנכתבים?
אני ודר מנהלים ויכוח עניני, לא מרגיש שפלשנו לפסים אישיים כלל וכלל...
דר, תקן אותי אם אני טועה, ואם כן, יועילו נא חברי הפורום להפנות אותי/אותך למילים הפוגעות...
אני מתכוון לסיים את הדיון בזאת:
לפי מה שנכתב, אם אקח מקל עם פסיעה של 6", אסובב אותו ב 10,000 סל"ד
ואחבר אליו כסא, הכסא יגיע למהירות של 90 קמ"ש :D
איפה נכנס כאן התכנון האווירודינמי של המקל?
והקוטר של המקל?
והגרר של הכיסא?
http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon14.gif
סתם הערה לסדר , בהשוואה בין אויר למים לא מספיק לדבר על צמיגות (גם לא כל כך נכון כי זהו פרמטר במשוואת תכונות הזרימה) כן חייבים לדבר על דחיסות !
ואגב, זרימה צמיגה מאוד במהירויות נמוכות יש לה דמיות לתכונות הזרימה האידאלית הלא צמיגה והלא דחיסה.
אלו היו שני הסנטים שלי לתורת הדיסקות.
שי, אתה קופץ למסקנה לא נכונה, חלק מהעבודה והתרומה לדחף הוא היחס בין שטח הדיסקה שיוצר המדחף בסיבובו לבין השטח של המדחף עצמו ובנוסף בריבוי להבים יש לך גם אינטראקציות ביניהם כאשר כל להב נכנס לעקבה שהשאיר קודמו ועוד כהנה וכהנה. הכי יפה זה לראות את מהות התופעות במסוקים מצד אחד ובמניפות (כדוגמת EDF) מאידך.
(רק שתדע לך שאתה מכניס את עצמך לצרה צרורה אם תמשיך להתעמק בזה :D תראה את דר ומאסטר , כמה שערות נשארו להם על הראש... ודניאל בכלל לא שם תמונה:D:D:D)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Boogle
(רק שתדע לך שאתה מכניס את עצמך לצרה צרורה, אם תמשיך להתעמק בזה :D תראה את דר ומאסטר, כמה שערות נשארו להם על הראש... ודניאל בכלל לא שם תמונה:D:D:D)
Boogle,
גם אתה כבר לא נראה בדיוק כמו 'דוקטור ג'יי', או להבדיל, כמו שִמשון הגיבור; אפילו אחרי שדְלילה 'טיפלה' במחלפות ראשו; וצעקה לו בפעם האחרונה; "שִמְשִים עליך, פְּלִישְתוֹן!"...:D
אפילו אז היו לו יותר...;)
פספסת משהו דר, התכוונתי להציל את שער ראשו של שי :D גם אני התחלתי לאבד את שערות ראשי כשלמדתי את ה"שטויות" לעיל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Boogle
...התכוונתי להציל את שער ראשו של שי :D גם אני התחלתי לאבד את שערות ראשי כשלמדתי את ה"שטויות" לעיל
אני יודע, Boogle, אבל היות שהזכרת את "המחלפות" שלי (היית צריך לראות את השיער שהיה לי, לפני כל הזבל...), הייתי חייב להעיר משהו על שלך; לא?!
לגבי הֶסבּרים, יש צורך להיות נאמן לאמת, אך עם זאת, להשתמש בשפה שתהיה מובנת לשואל...
ברוב המקרים כאן, השימוש בנוסחאות אוילר, בטורי טיילור ובשלל אותיות יווניות מהתואר בהנדסה אוירונאוטית, עלול רק לבלבל את השואלים...
אבל לפעמים אין מנוס, שכן אי-שימוש במונחים מדעיים יהפוך את ההסבר לפשטני מכדי להיות מְּמַצֶה, או אמיתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Boogle
סתם הערה לסדר , בהשוואה בין אויר למים לא מספיק לדבר על צמיגות (גם לא כל כך נכון כי זהו פרמטר במשוואת תכונות הזרימה) כן חייבים לדבר על דחיסות !
ואגב, זרימה צמיגה מאוד במהירויות נמוכות יש לה דמיות לתכונות הזרימה האידאלית הלא צמיגה והלא דחיסה.
אלו היו שני הסנטים שלי לתורת הדיסקות.
שי, אתה קופץ למסקנה לא נכונה, חלק מהעבודה והתרומה לדחף הוא היחס בין שטח הדיסקה שיוצר המדחף בסיבובו לבין השטח של המדחף עצמו ובנוסף בריבוי להבים יש לך גם אינטראקציות ביניהם כאשר כל להב נכנס לעקבה שהשאיר קודמו ועוד כהנה וכהנה. הכי יפה זה לראות את מהות התופעות במסוקים מצד אחד ובמניפות (כדוגמת EDF) מאידך.
(רק שתדע לך שאתה מכניס את עצמך לצרה צרורה אם תמשיך להתעמק בזה :D תראה את דר ומאסטר , כמה שערות נשארו להם על הראש... ודניאל בכלל לא שם תמונה:D:D:D)
שלא תטעה גם אצלי התחילו מפרצים עקב התעמקות בנושאים אלה ואחרים:D:p;)