-
תגובה להודעה: מעבר מחשמלי לדלק
היי היי Z
ממתי מטיסי טיסני דלק התחילו לבנות לבד את הטיסנים שלהם?
הכל קיטים בנויים ומוכנים.
ממתי טיסנאי הדלק התחילו לתבנת בחומרים מרוכבים?
רוב מטיסי טיסני הרדיו היום (עד כמה שאני מכיר) לא יודעים לבנות טיסן אמיתי ולא משנה אם הם מטיסי חשמליים או דלק.
פוליגל וקאפה הם באמת טיסנים. אם אתה מדבר על "באמת טיסנים" מתי התעסקת לאחרונה בטיסני מנוע חופשיים? אלה באמת טיסנים שיא הטכנולוגיה שהחלקים העקריים שלהם קנויים אצל יצרנים מומחים באלפי שקלים.
פוליגל וקאפה הם חומרים זמינים היום והטכנולוגיה משתנה. בלזה ועץ הם בתחום של בוני ה scale ויש שם דגמים מדהימים.
זה כבר נהיה דיון פילוסופי והבחור רק רוצה לדעת האם לעבור לטיסני דלק ;)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IttaiP
אז זהו נועם, טיסנים רגילים במידות שציינת לא שוקלים 4.5 קילו ולכן גם לא צריכים מנוע 90.
זאגי ששוקל 700 גרם טס ברוחות וגם פוקס ששוקל 120 גרם כנ"ל. ושניהם ביחד עולים פחות ממחיר חצי מנוע 90.
מה זה טיסנים רגילים?
לא ראיתי זאגי או פוקס שטסים ברוח, אבל אני מעריך שזה יותר להיאבק איתם מאשר להטיס אותם שיעשו מה שאתה רוצה (ולזה אני קורא להטיס). הטסתי ביום שישי האחרון את הסנייפר 3D החשמלי שלי, והיה ממש לא כייף להיאבק איתו.
ציטוט:
עליך להשוות פלטפורמות זהות וזה שקוראים לטיסן 30 60 90 זה עדיין לא אומר כלום.
קח את אותו טיסן שיש לו כבר מנוע דלק והתקן אליו מנוע חשמלי בעל הספק זהה תקבל מספרים אחרים.
השוויתי 2 טיסנים בעלי אותו אופי ואותו גודל רק שאחד מיועד מראש למנוע דלק ואחד לחשמלי.
הספק זהה זה לא מספיק. כשקצת חיפשתי איזה מנוע חשמלי מתאים להחליף את מנוע הדלק שלי ראיתי ששמים פרופים הרבה יותר גדולים בחשמלי, לאותו טיסן. לא כ"כ הבנתי עד שהסבירו לי את העובדה הבאה. מנוע דלק ייתן לך את אותו כח גם בתחילת ההטסה, וגם 10 דקות אחרי. לא רק זה, משקל הטיסן קטן כי יש פחות דלק. עם מנוע חשמלי המשקל נשאר אותו דבר (כמה שוקלים האלקטרונים? :) ) אבל הכח הולך ויורד, כי מתח הסוללה יורד. לכן כדי שיהיה לך מספיק כח גם אחרי 10 דקות אתה צריך מראש מנוע חזק ופרופ יותר גדול.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IttaiP
היי היי Z
ממתי מטיסי טיסני דלק התחילו לבנות לבד את הטיסנים שלהם?
הכל קיטים בנויים ומוכנים.
ממתי טיסנאי הדלק התחילו לתבנת בחומרים מרוכבים?
רוב מטיסי טיסני הרדיו היום (עד כמה שאני מכיר) לא יודעים לבנות טיסן אמיתי ולא משנה אם הם מטיסי חשמליים או דלק.
פוליגל וקאפה הם באמת טיסנים. אם אתה מדבר על "באמת טיסנים" מתי התעסקת לאחרונה בטיסני מנוע חופשיים? אלה באמת טיסנים שיא הטכנולוגיה שהחלקים העקריים שלהם קנויים אצל יצרנים מומחים באלפי שקלים.
פוליגל וקאפה הם חומרים זמינים היום והטכנולוגיה משתנה. בלזה ועץ הם בתחום של בוני ה scale ויש שם דגמים מדהימים.
זה כבר נהיה דיון פילוסופי והבחור רק רוצה לדעת האם לעבור לטיסני דלק ;)
אני לא מדבר על כלל טיסנאי הדלק, אני יודע שהרבה מהם עדיין קונים טיסנים והאמת היא כשאני חושב על זה בגלל העלות של חומרים שמהם בונים חשמליים בטח יש יותר בונים של חשמליים מאשר של טיסני בלזה... אבל מה שאני מתלונן עליו זה כמה שקל "לתכנן" טיסן קאפה והזלזול שהוא יוצר כלפי הטיסנים. כל אחד יכול לעשות טיסן ב20 שקל ובשני ערבים אבל אין לו את הכבוד כלפי הטיסן שיש לטיסנאי שבנה טיסן במשך כמה חודשים.
אני אישית מטיס כרגע טיסן דלק אבל ברגע שיהיה לי את הזמן והכסף (ובעיקר ניסיון הטסה) אני גם אבנה לי כמה טיסנים חשמליים וגם הם כנראה יהיו טיסני פוליגל/קאפה/דפרון אבל עדיין יישאר מקום לטיסני הדלק מאותן סיבות שרשם דניאל :).
אני מאמין שיש מקום לשני הדברים לא צריך לדחוף מישהו לצד אחד או אחר, כשטיסני דלק יותר מתאימים להטסה ביום שישי אחרי בצפר (בגלל שאפשר פשוט לתדלק ולעלות לאוויר) וטיסנים חשמליים למרות שיכולים להתאים לאותה קטגוריה מתאימים גם למקומות שבהם לא יתאימו טיסני דלק כמו טיסנים שאפשר לזרוק באוטו ולהטיס בזמן הפנוי (בסגנון זאגי וכל הטיסני קאפה).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IttaiP
מה יש לך ביד עם הטיסן החשמלי?
יש לך שלט שווה או זה שנמכר עם הטיסן?
אתה רוצה לקנות עוד טיסן עם שלט 4 ערוצים בסיסי?
יש לי את כל הציוד לחשמלי .
יש לי את השלט שקיבלתי עם הטיסן שהוא די טוב ,Futaba 4EXA 4CH
בנוסף יש לי עוד שלט של JR שישה ערוצים .
וכמו שציינתי למעלה ....אני רוצה לקנות את ה NEXSTAR הוא מגיע מוכן עם הכל RTF.
או שיותר עדיף לי לקנות ARF
דרך אגב המנוע של החשמלי שיש לי כרגע הוא C-42 brushless ומשווים אותו ל 40-size glow engine. לא יודע להגיד אם הוא חזק ..אבל הוא בהחלט מרים את הטיסן לאוויר בלי בעיות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Boogle
אתה משווה תפוחים עם עגבניות וזה לא אותו דבר!
עליך להשוות פלטפורמות זהות וזה שקוראים לטיסן 30 60 90 זה עדיין לא אומר כלום.
קח את אותו טיסן שיש לו כבר מנוע דלק והתקן אליו מנוע חשמלי בעל הספק זהה תקבל מספרים אחרים.
שתי המטוסים שציינתי מקודם הם די זהים ...רק שבדלק המנוע ניראה לי שהוא טיפה גדול יותר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
noam_h
מה זה טיסנים רגילים?
לא ראיתי זאגי או פוקס שטסים ברוח, אבל אני מעריך שזה יותר להיאבק איתם מאשר להטיס אותם שיעשו מה שאתה רוצה (ולזה אני קורא להטיס). הטסתי ביום שישי האחרון את הסנייפר 3D החשמלי שלי, והיה ממש לא כייף להיאבק איתו.
השוויתי 2 טיסנים בעלי אותו אופי ואותו גודל רק שאחד מיועד מראש למנוע דלק ואחד לחשמלי.
הספק זהה זה לא מספיק. כשקצת חיפשתי איזה מנוע חשמלי מתאים להחליף את מנוע הדלק שלי ראיתי ששמים פרופים הרבה יותר גדולים בחשמלי, לאותו טיסן. לא כ"כ הבנתי עד שהסבירו לי את העובדה הבאה. מנוע דלק ייתן לך את אותו כח גם בתחילת ההטסה, וגם 10 דקות אחרי. לא רק זה, משקל הטיסן קטן כי יש פחות דלק. עם מנוע חשמלי המשקל נשאר אותו דבר (כמה שוקלים האלקטרונים? :) ) אבל הכח הולך ויורד, כי מתח הסוללה יורד. לכן כדי שיהיה לך מספיק כח גם אחרי 10 דקות אתה צריך מראש מנוע חזק ופרופ יותר גדול.
מה שאתה מתאר היה נכון לפני שנתיים שלוש, המנועים עשו צעד ענק קדימה בזכות ידידינו המלוכסנים והטענות שלך לעיל , היום מיותרות ולא נכונות. (אפשר להשוות את זה לויכוח אם להטיס בדלק 5% או 10%:D).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
maozasaf
שתי המטוסים שציינתי מקודם הם די זהים ...רק שבדלק המנוע ניראה לי שהוא טיפה גדול יותר.
אסף, משוים בדיוק על אותה פלטפורמה! זה שיש לך שני טיסנים למנוע 60 זו לא השוואה כי לך תשווה קאטאנה 60 לטטאיג'י פשוט טעות:).
כיום ניתן די בקלות לבחור מנוע בהספק מתאים שיסובב פרופ דומה לפרופ הדלק בסל"ד המתאים תוך משחק בKV ולגבי הסוללות, תציץ ותראה מה קורה בתחום, ניתן בקלות לבחור סוללות הבנויות ל30 C ולהטיסן ב20C ולקבל גרף פריקה שטוח כמעט לחלוטין.
(מה גם להזכירך שבדלק כשהוא הולך ומתמעט המנוע מתחיל לגמגם כמעה , להעלות סלד כי הוא שואף אויר ועוד...קאאאט:o)
-
פתחתם פה דיון פילוסופי כשדי ברור שהבחור נעול על העניין, הוא רוצה טיסן דלק כי הוא נדלק על זה וכל השאר קשקושים...
אגב תעבור לדלק, אני בעד, אבל למה להחליף טריינר בטריינר אם למדת כבר להטיס תעבור לטיסן דלק שלב שני ואם אתה עדיין לומד אז חכה קצת עם ההחלפה.
-
התכנון שלי זה ליקנות עוד טיסן טריינר יותר גדול משלי חשמלי להטיס הרבה ואז לעבור לדלק כנף תחתית כדיי שלא יהיו לי בעיות בהתחלה ושיהיה בסיס טוב יותר בלי שיעורי הטסה כי מה יש לי לרסק כבר בEPP
-
מי מטיס היום דלק? נראה שרק בארץ הדלק עדין פופולרי....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מני2000
פתחתם פה דיון פילוסופי כשדי ברור שהבחור נעול על העניין, הוא רוצה טיסן דלק כי הוא נדלק על זה וכל השאר קשקושים...
אגב תעבור לדלק, אני בעד, אבל למה להחליף טריינר בטריינר אם למדת כבר להטיס תעבור לטיסן דלק שלב שני ואם אתה עדיין לומד אז חכה קצת עם ההחלפה.
צודק...עברה לי המחשבה הזאת:p
איזה טיסן דלק שלב שני מומלץ בתור התחלה ...?
ואיזה יש בכלל?
-
-
הכי טוב להנות גם מדלק וגם מחשמלי.:)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
moshiko_a
הכי טוב להנות גם מדלק וגם מחשמלי.:)
+1:D
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
maozasaf
צודק...עברה לי המחשבה הזאת:p
איזה טיסן דלק שלב שני מומלץ בתור התחלה ...?
ואיזה יש בכלל?
קח את הטייגר 40 עם מנוע 46 או את הטייגר 60 עם מנוע 75 ולא תפסיק לברך אותי...
http://www.galaxia.co.il/second.htm
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YAHELMOY
חבל שאתה מטעה, ונוס הוא ממש לא טיסן שלב שני.
העלת קישור לטיסן חולון -- יש שם קטגוריה של טיסני שלב שני - הוונוס לא מופיע שם כי הוא לא טיסן שלב שני!
-
סליחה שאני קצת משגע אותכם עם השאלות ....
שמתי לב שיש כמה סוגי מנועים..
האם גם הם משתיכיים לפי קבוצות (טרינירת שלב שני וכו')
הטייגר ניראה מעניין ...נבצע חיפוש עליו ! הוא ניראה כמו סוג של אקרובטי\ספורט
תודה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Boogle
מה שאתה מתאר היה נכון לפני שנתיים שלוש, המנועים עשו צעד ענק קדימה בזכות ידידינו המלוכסנים והטענות שלך לעיל , היום מיותרות ולא נכונות. (אפשר להשוות את זה לויכוח אם להטיס בדלק 5% או 10%:D).
כיום ניתן די בקלות לבחור מנוע בהספק מתאים שיסובב פרופ דומה לפרופ הדלק בסל"ד המתאים תוך משחק בKV ולגבי הסוללות, תציץ ותראה מה קורה בתחום, ניתן בקלות לבחור סוללות הבנויות ל30 C ולהטיסן ב20C ולקבל גרף פריקה שטוח כמעט לחלוטין.
(מה גם להזכירך שבדלק כשהוא הולך ומתמעט המנוע מתחיל לגמגם כמעה , להעלות סלד כי הוא שואף אויר ועוד...קאאאט:o)
אוקיי, קח אתגר. הטאי-ג'י שלי שוקל 4.7 ק"ג מוכן לטיסה כולל דלק. כרגע הוא טס טוב עם פרופ 15X6 שמסתובב במקסימום ב- 9000 סל"ד (אם אני זוכר נכון. הרבה זמן כבר לא יצא לי להטיס אותו).
אם נוריד את המנוע + טיון פייפ + משאבת פרי + מיכל דלק מלא + סרוו מצערת, אני מעריך שנגיע ל- 3.4 ק"ג. החברה של ה- F3A אמרו שצריך 400-500 וואט לקילו לסגנון הטיסה. איזה שילוב של מנוע וסוללות יהיה שקול?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
maozasaf
סליחה שאני קצת משגע אותכם עם השאלות ....
שמתי לב שיש כמה סוגי מנועים..
האם גם הם משתיכיים לפי קבוצות (טרינירת שלב שני וכו')
הטייגר ניראה מעניין ...נבצע חיפוש עליו ! הוא ניראה כמו סוג של אקרובטי\ספורט
תודה
אין מנוע לטרינרים או משהוא כזה, יש מנועים בגדלים שונים ויש גם מנועי 2 פעימות ומנועי 4 פעימות.
מנועי 4 פעימות בעיקר מייצרים רעש יותר "אמיתי" אבל דורשים הרבה יותר התעסקות וכיוונים (ממש לא בשבילך כמתחיל).
אם אתה מאזור אשקלון דבר איתי בפרטי אנחנו מטיסים את 2 סוגי הטייגרים ותוכל לראות. ממש ממש מומלץ כטיסן שלב 2...
-
קצת רחוק לי אזור אשקלון ...אבל אם תיהיה באזור מיאמי ...;)
אז מה זה סוג מנוע שניקרא : סמי...משהו,לא זוכר את ההמשך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
noam_h
אוקיי, קח אתגר. הטאי-ג'י שלי שוקל 4.7 ק"ג מוכן לטיסה כולל דלק. כרגע הוא טס טוב עם פרופ 15X6 שמסתובב במקסימום ב- 9000 סל"ד (אם אני זוכר נכון. הרבה זמן כבר לא יצא לי להטיס אותו).
אם נוריד את המנוע + טיון פייפ + משאבת פרי + מיכל דלק מלא + סרוו מצערת, אני מעריך שנגיע ל- 3.4 ק"ג. החברה של ה- F3A אמרו שצריך 400-500 וואט לקילו לסגנון הטיסה. איזה שילוב של מנוע וסוללות יהיה שקול?
מנוע 300 גרם
http://www.hobbycity.com/hobbycity/s...idProduct=4907
בקר 80 גרם
http://www.hobbycity.com/hobbycity/s...80A_ESC_w/UBEC
סוללה: 750 גרם
http://www.hobbycity.com/hobbycity/s...idProduct=8582
סה"כ 1130 גרם
מבוסס על מידע מפה:http://www.bungymania.com/imageshome...erf1.php?id=33
הנתונים לעיל הם למנוע 500KV אבל פרופ 15X7 אני מניח דמיון ביניהם.
לדעתי בתור התחלה יטוס ואפילו יפה. לא יודע כמה דחף סטטי המנוע דלק ייצר לך, המנוע הנ"ל ייצר יחס דחף משקל 1:1.
סל"ד יתקבל באזור 9000 כמו שביקשת.
זה כמובן בסיסי אבל בסיס טוב לתכנון:D
-
חלש מידי.
גם לפי מה שכתוב בנתוני המנוע, וגם לפי תגובות האנשים, הוא מקביל למנוע 40. עד 60.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
noam_h
חלש מידי.
גם לפי מה שכתוב בנתוני המנוע, וגם לפי תגובות האנשים, הוא מקביל למנוע 40. עד 60.
אתה יודע מה? אתה נקניק!
לפי מה החלטת את מה שאתה אומר??? איזה אנשים הגיבו לסט אפ שטרחתי ובזבזתי שעה לחפש לך??? מישהו בנה אותו והריץ אותו בשביל לומר לך את הפנינים?
עכשיו קבל אתה משימה, הוצא את הטיסן שלך, קח מד כח או משקל דייגים ומדוד מה הדחף הסטטי שלך ומה הסלד בטיסן הזה עם הדלק.
תחזור אלי עם התוצאות ואז אני אדבר איתך!
-
ואתה קטשופ !
(גם אני יודע לכתוב דברים לא קשורים)
החלטתי את מה שאני אומר לפי הוראות היצרן. ציטוט:
Suggested Prop: 5cell:14x9 / 6cell: 14x8
Shaft: 8mm
Power equivalent : .40 to .60 glow engine
Similar to AXi Gold 4120/14, E-Flite Power 46. Roughly equivalent to .46 2-stroke or .65 4-stroke glow engines.
Use this motor with 4-6 cell Li-Poly packs and 11-12 inch props on planes up to 8 lbs flying weight.
Manufacturer suggests a 12 x 8 prop on 6 cells or 13 x 10 on 4 cells
.
בנוסף, לפי תגובות האנשים באתר, כולם שמו אותו על טיסנים של 40.-60. כמו u-can-do 46 עם פרופ 14X4. או ציטוט אחר:
Works great on my 1,4m 3d flyer,
Recommended engine by model mfg for this 1,4meters 3d flyer is a AXI 4120/14.
I run the "HXT 50-55B 600kv" with a APC 13x4W and a 6S lipo, engine got alot more to give, but that is what i need on it. It replaced a FOX .50 2stroke engine.
אז למה שזה יתאים לטיסן במשקל 4.5 ק"ג עם פרופ 15X6 שטס עם מנוע 90.?
מה שכן, אימצתי את הרעיון שלך למדוד דחף סטטי. אין לי מד כח או משקל דייגים, אבל נקמבן משהו. לטיסה מדויקת צריך יחס יותר טוב מ- 1:1, אבל אולי ברמת ההטסה שלי (אני לא מתחרה ברמת בינלאומיים) לא צריך הרבה יותר.
-
חסרה לחמניה
מה שניסיתי להראות לך שאפשר!
במנועים חשמליים יש רבגוניות ולהבדיל ממנוע דלק אותו המנוע יכול לסובב פרופים שונים מהותית ולמשוך הספק בהתאם לצורך מבלי למצמץ.
כל התגובות שהכנסת מראות שהמנוע הסתדר בלי בעיה עם פרופים חלשים יותר זה לא אומר שהוא לא יסתדר עם פרופ המתאים לדרישות שלך !
ולכן עליך עכשיו להביא את החסה. אני , דווקא לא בטוח שתמדוד יחס דחף משקל של יותר מ1:1. אבל אם תספק לי את הנתון נוכל לבחון את שאלתך שוב.
בסה"כ ניסיתי להראות לך שניתן להגיע להמרה ושאנשים יפסיקו לבלבל לך את המוח שלא ניתן למצוא פתרון.
עכשיו הכדור במגרש שלך לבדוק ולחזור עם התוצאות
אגב, אם אני צדקתי , הלחמניה עליך :eek:
-
שניכם ציפסים, כל הדיונים האלה עם קטשופ נקניק וחסה מעירים לי את התיאבון.
יש מצב לפגישה יום שישי בצהריים לטובת ליבון העניין (מנגל בעקר)?
גידי