אני חושב שתקבל להבים
ואם הם יהיו ממש לארג'ים אז אולי ישלחו לך את חלקי החילוף...
Printable View
אני חושב שתקבל להבים
ואם הם יהיו ממש לארג'ים אז אולי ישלחו לך את חלקי החילוף...
להבים זה לא רע
50 דולר כיסוי מנזק של 150
כן אבל בנתיים אין תגובה ואין נעליים, אולי הם מנסים להתיש אותי אני לא יודע
וההורים לא מרשים לי להזמין חלקי חילוף עד שלא מגיעה תשובה מסודרת מהחנות
הקפצה של דיון ישן...
ביום שישי כשריסקתי את שלי נזכרתי בדיון הזה - לי זה עלה לי אלפייה לתקן אותו...:(
לא נורא, עכשיו הוא כמו חדש שוב.
אפשר לדעת למה עלה לך כל כך הרבה לתקן אותו ( זה כמעט כמו מסוק חדש ! )
הפחדת אותי קצת עכשיו :>
אוף, העלת בי זיכרונות לא נעימים
המסוק הזה יקר בהרבה לריסוק מאחיו הקטנים, כל פגיעה קטנה עם הקרקע מובילה להריסת להבים ראשיות (לפחות 50$ ומשהו לפני משלוח) טחינת גלגלי טורק טיוב, וגם לפעמים פעמים מספר מיסבים נהרסים בדרך וזה לפני שאתה מדבר על ספינדל, ציר ראשי, גג"ש ראשי, גג"שים של סרוואים פלייברים, להבי זנב וכו' וכו' ולכן זה יקר לתקן אותו
לצערי מאז הריסוק הכואב שהיה בטיסת הבכורה של המסוק הזה בטיסה השנייה הוא גם התרסק (בגלל כשל טכני אחר, הפעם באשמתי) ובדיוק שסיימתי לתקן אותו התקלקל לי השלט, ככה שאני עוזב את התחביב לבינתיים:( פשוט מאוד כי נגמר הכסף..
מצטער לשמוע על הנזק הכבד מפח הנפש ועל הפרישה הזמנית שאני מקווה שהיא תהיה קצרה.
מצטער גם לשמוע ... מקווה שתתגבר ותחזור !
אם תצטרך כמה חלקים אני אשמח לעזור ! ( ללא תשלום )
בהצלחה בהמשך ...
חברה תודה רבה לכם כל הנכונות לעזור, באמת ובאמת תודה אבל אני לא צריך חלקי חילוף למסוק מכיוון שהוא מכוון ומוכן לטיסה פשוט השלט שלי התקלקל
תודה רבה לכל החברים בפורום הנהדר הזה
עם איזה שלט הטסת אולי אפשר לעזור בעניין?
אין ספק שזה כואב מאוד בכיס, אצלי גם עברו מחשבות לא לתקן אבל למחרת מצאתי בארץ קיט חדש לא מורכב אצל חבר, נסעתי מיד וקניתי אותו..אח"כ קניתי חלקים ועכשיו אני 'תקוע' עם 2 :confused:
אח"כ אני שומע פה המלצות 'חמות' למתחילים להתחיל עם טירקס 500 ו 600...
לשאלה שהועלתה פה, להלן רשימת החלקים שהוחלפו - להבים, פלייבר כולל פדלים, ציר ראשי, גג"ש ראשי גדול, בום (להפתעתי הטורק טיוב והגג"שים שלו נשארו שלמים), כל הפריים נשבר כולל הפלסטיק התחתון, סקידים, סוללה התעקמה לצורת בננה, סרוו שמאלי ואחרון חביב - החופה הפכה לפיתה..
אני מסכים שמתחיל לא צריך לקנות TRex 600 אפילו אם הכסף מצוי בכיסו.
אולי זה קצת לא לענין אבל זה מבאס לראות בחור צעיר כמו דב אלעד שהוא תלמיד ואסף שקל לשקל מודיע את מה שהוא מודיע בגלל נזק של 130 דולר ותקלה בשלט שאני מניח שזה DX7 שעולה בארץ יוצר מ2000 ש"ח.
לי אישית אין בעיה להוציא סכומים גבוהים ואין לי בעיה לקנות 10 Trex 600 אבל עם כל הכבוד לכל החברים (ובאמת יש לי כבוד בלי ציניות), איני מבין את ההמלצות שנותנים פה למתחילים שאמוצם יביא אותם להוצאת סכומים עצומים על פריטים שאין להם מושג במה הענין. ההמלצות נתנות למתחיל שאינו בטוח אם התחביב הזה הוא בכלל בשבילו.
חסר אנשים שהתחילו בהתלהבות ואחרי זמן קצר ראו שזה לא בשבילם או שמשהו קרה ואין להם זמן??
רצוי להתחיל בקטן ובגבולות התקציב והזמן שכל אחד יכול להשקיע ולא לקפוץ..............
המלצה שנותן עמית פורת לך על Trex 600 כי ממילא אחרי שיהיה לך Trex 450 תקנה Trex600 מתאימה לאדם שמנוסה בתחום ולא למתחיל גם אם הוא בא עם ותק בטיסנות.
ZVOK אלעד לא מטיס מתחיל והוא בעל ניסיון הטסה רב והדגש על 3D.
לגבי מסוק למתחילים זה תחום שנתון לוויכוח מהסיבה הפשוטה לא משנה
איזה מסוק תבחר תמיד תהיה לך הוצאה ולא קטנה עליו !
גם במסוק 450 אתה יכול להגיע לנזק של טוטאל לוסט ואז מה ?!
מי שנכנס לתחום צריך ואך חייב להבין כי תחביב זה עולה כסף והרבה,
מי שרוצה לחסוך בעלויות (והדגש בריסוק) חייב לשבת שעות על סימולטור !!!!!
ואולי הוא יצליח לחסוך בעלות הנזק של הריסוק, במסוקים אתה יודע איך אתה ממריא
אבל אתה אף פעם לא תדע איך הנחיתה תסתים . לכן אני אישית ממליץ קודם כל
סימולטור והרבה ואז לאחר שרכשת את האינסטינקטים הבסיסים יהיה לך יותר קל !
בתחילת דרכי שרפתי הרבה כספים (קרוב ל-5,000 ש"ח) על הבלייד 400,
במחשבה אחורה היה שווה להשקיע בסימולטור ולחרוש עליו ואז ישר לקנות 500,
מסוק כגון ה-500 יותר קל לריחוף בגלל דיסקת הלהבים שלו כמו כן הוא יותר קל לזיהוי
מאשר ה-450 לעומת זאת החלקים שלו (הלהבים בלבד) יותר יקרים מה-450 !!!
כל שאר החלקים נעים בהפרש של דולר עד 2 דולר בעלות ריסוק !
ZVOK ו - WONDERD תעשו רשימת חלקים לכל שלושת הסוגים של המסוקים
ותעשו השוואה של עלויות ותראו שכמה פריטים בודדים מיקרים את עלות הריסוק.
לכן שוב אחזור ואומר התחביב עולה כסף וצריך לקחת את זה בחשבון !!!
שיהיה חג שמח לכולם !
אלעד,
אתה לא אחראי על מה שאני כותב גם אם פתחת את השרשור.
אין פה התנגחות עם אף אחד יש פה ציון עובדות.
מה שציטטתי, ציטטתי במדויק.
אני בטוח שאם הייתי היום בן 30 ועם 25 שנות ותק בטיסנאות לאחר ששכחתי מה היה המסלול שעברתי כי גם לא אני שלמתי אלא משהו אחר שלם על הריסוקים הייתי ממליץ על Trex 600 FlyBarless עם כל השפצורים סופר דופר קינגסייז.
אם אתה רוצה אני יכול לנסות לתקן את השלט בשבילך ללא עלות, אין לך מה להפסיד.
הנה קצת השוואת מחירים של חלקים בין ה-450 ל-500 ל-600
טירקס 450PRO
ציר ראשי 9$
ספינדל 6.30$
פלייבר 3.60$
גג"ש ראשי 8.40$
סה"כ 27$ נזק
טירקס 500ESP
ציר ראשי 10.40$
ספיינדל 5.70$
פלייבר 4.80$
גג"ש ראשי 11.80$
סה"כ 32.70$ נזק
טירקס 600ESP
ציר ראשי 11.70$
ספינדל 6.50$
פלייבר 5.40$
גג"ש ראשי 13$
סה"כ 36.6$ נזק
להבים ראשיות של ראדיקס נעים בין 44$ ל-450 63$ ל-500 ו-85$ ל-600
עכשיו תעשו השוואה מדוייקת !!!
שגיא,
אני יודע שאלעד אינו מטיס מתחיל ומשרשורים ותשובות שלו ראיתי שהוא מבין היטב בענין גם טכנית וגם בהטסה. לא אליו כוונו דברי. דברי כוונו לממליצים שכוונתם טובה אבל לדעתי המלצתם אינה טובה לרוב המתחילים.
ההצעה שלך לסימולטור היא מאוד נכונה. כדאי קודם ללמוד הכל על הסימולטור. לדעתי רצוי ללמוד על הסימולטור בשלוב עם המסוק. תרגול רחוף בסימולטור ולאחר מכן על המסוק וכך הלאה..........
שגיא, לידיעתך אין לך מונופול על שגיאות גם לי יש רשימה שלמה ומגוונת של שגיאות וטעויות. אני "בזבזתי" פחות ממך והגעתי למסקנות שונות. לדעתי הן לא סותרות. הן נובעות מסיבות ואילוצים שונים.
לדעתי מסוק Single Rotor זעיר ששוקל 60 גרם ועולה כולל שלט, סוללות וחלפים פחות מ200 דולר
גם ללא סימולטור מביא אותך בזמן יחסית קצר ובעלות נמוכה לשליטה במסוק בכל מצבי הטיסה לא 3D. לדעתי זה עדיף על סימולטור מכיוון שהסימולטור די משעמם. הסימולטור טוב לתרגול בעיות שנתקלים בהם בזמן ההטסה.
מתוך נסיון המעבר מהמסוק הזעיר ל450 הוא קליל (באותה רמת הטסה).
מסוק זעיר נתן להטיס 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע ובכל מזג אוויר גם בשטח של מטר על מטר.
שים לב על כל בטריה שאתה קונה אני קונה 10 ואולי יותר. זמן הטיסה רגיל כ 7-8 דקות. והחלקים רובם מקסימום 10 דולר. 90% מהנחיתות הלא מבוקרות נגמרות ביישור ה Paddles.
סרוו עולה 12 דולר ומנוע עולה 15 דולר.
אחרי 1500+ טיסות החלפתי חלקים בפחות מ100 דולר.
לדעתי אין לזה תחרות.
שגיא, אתה צודק ברמה הבסיסית אבל ממה שאני מכיר וראיתי בחצי שנה שאני כאן ומכל האנשים שמסביבי; אדם מתחיל בתחום לא משקיע בטירקס 450 בחלקים מקוריים אלא בתחליפיים שעולים רבע מהמחיר אם לא פחות. ובצדק לדעתי. אין שום טעם לקנות ציר ראשי של אליין ב 9$ כשאפשר לקנות שלישייה ב5$.
להבים ראשיות ב 44$? אני קניתי ב 5$ זוג, לא ראדיקס אבל עמדו במשימה של לימוד ריחוף יפה.
כשמגיעים לטירקס 500 התמונה משתנה וזאת חלק מהסיבה לשינוי הדרמטי בעלות הריסוק.
אני יכול להעיד על עצמי שאם ה 5 ריסוקים הראשונים שלי היו עולים 100$ או יותר לריסוק, בלי שום ספק לא הייתי נשאר בתחום.
אני מעריך שעלות למידת הריחוף שלי לא עברה 500 ש"ח בסה"כ (לא כולל את עלות המסוק כמובן).
ב 500 עלות הריסוק הראשון הגיעה ל 1000 ש"ח.
זאת ההשוואה הכי טובה מבחינתי.
מצטרף לדעה זו. ההשוואה של שגיא מאוד מאוד חלקית. לא תקנה טירקס 600, תשים עליו להבי עץ, סרוואים כחולים של הסיני וג'ירו טלבי. כי אחרת למה בכלל קנית טירקס 600. לעומת זאת על 450 פשוט, כמו HK או קופטר לא תהסס לבזבז אלקטרוניקה פשוטה כי מלכתחילה אתה מייעד אותו רק ללימודי הבסיס, וכשאתה מרסק אותו - כמו שקורה הרבה בהתחלה ופחות בהמשך - הוא עולה לך בזול. שגיא עושה חשבון של ספינדל וגלגלי שיניים ומגיע להבדל של עשרה דולר קטנים. יחי ההבדל הקטן. אז איך זה שבריסוק של ה-450 הייתי גומר ב-100 שקל, ובריסוק של ה-500 הייתי גומר ב-700 שקל? איפה הפריים שנשבר, איפה הבום, איפה עשרים הדברים האחרים שנשברים בגלל המסה הגדולה יותר? איפה ההבדל במחיר של האלקטרוניקה הזולה ששמתי בלי חשבון ב-450?
זה כל כך פשוט וכל כך ברור שפלא שיש וויכוח. אני מרסק היום הרבה פחות משהייתי מרסק בהתחלה. היום המסוק העיקרי שלי הוא טירקס 500. כל תיקון של ריסוק שלו כואב מאוד. אם הייתי מתחיל עם 500במקום בקטנים יותר אולי הייתי חוסך שניים שלושה ריסוקים בדרך - וגם בזה אני לא בטוח - אבל המחיר של הריסוקים האחרים היה כל כך גבוה שלא הייתי עומד בו ולא הייתי נשאר בתחום. לי אין ספק בכלל. לכו על הקטן.
קודם כל אין פה וויכוח אבל יש חילוקי דעות !
לגבי האלקטרוניקה והריסוקים תסכים איתי שיותר קל
לרחף עם 500 מאשר עם 450 ? ולכן גם הסיכוי להתרסקות נמוכה ?
וכמה מקרים של טוטאל לוסט היו ל-450 או נזקים שהגיעו לעלות של המסוק
ואני מדבר על חלקים מקורים ולא חלקי חילוף של HK או חברה אחרת.....
לכו על הדבר המקורי ולא על מה שנוח לכם להשוות.... אני פעם ניסיתי חלקים
של חברה אחרת ומיד החלפתי לחלקים המקורים וזאת רק בגלל האיכות !!!
WONDERD אפילו אתה רשמת שהריסוק האחרון שלך עלה הרבה כסף....
ואם היית מתרסק אותו דבר עם 450 ? כמה כסף היית חוסך ???
בסופו של יום כל אחד עושה מה טוב לו, אני אישית לא הייתי מתחיל עם 450 היום
אלא ישר עם ה-500 ! נכון שהעלות קצת יותר יקרה אבל ככה זה בתחביב !
סיפור קטן אמיתי:
אני מכיר בחור שיש לו כסף כמו זבל, יום אחד לפני כמה שנים החליט להיכנס לתחום, נסע לטיסני ****, קנה מסוק 600 חדש RTF ב 12K. ככה המליצו לו, ככה הוא רגיל, להשקיע בהכי טוב ולקבל את התמורה הטובה ביותר. הרים את המסוק באויר, שבר לו את הצורה.
לקח אותו שוב באותו רגע בחזרה לטיסני ****, החזיר אותו וקנה חדש במקום.
מאז המסוק יושב על המדף בלי שהוא מעיז לנסות להטיס.
היום כמעט כל שבת הוא מגיע לראות אותנו מטיסים ולא מוכן לנסות בעצמו.
ככה לא בונים מדינה.