תגובה להודעה: מוגי מ-ט-ו-ר-ף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wind556
אסביר שוב כי כנראה לא הובנתי
ברור שהמנוע לכשעצמו יכול להסתובב בכל כיוון, אבל הפסיעה של הפרופ וכיוון הטיסה קובעים את כיוון סיבוב המנוע, אין כאן שתי אפשרויות, רק אחת, לזה התכוונתי
לגבי הפרופ, לכל כנף (גם פרופ הוא כנף)יש עקימון עליון ועקימון תחתון, העליון הוא זה שפונה לכיוון העילוי הנדרש (תמיד) ועליו יש תת לחץ, והתחתון יש עליו לחץ כתוצאה מכוחות העילוי
צירפתי סקיצה מאד כללית-רק יש לזכור שכל רוטור, פרופ וכו', נחשבים לכנף וצורת הפרופיל היא בהתאם לדרישות מאופי הטיסה
עכשיו הבנתי את כוונתך, תודה על הציור!
את כוחות העילוי למדתי פעם בצבא... אבל עדיין משתמש בחוק האצבע של "הכיתוב על הפרופ לכיוון הטיסה..." ;)
שלום חברים
היום נוסה המוגי עם הפרופ לכיוון טיסה - יש שיפור ניכר בביצועים.
גם החבר עם הפאן ג'ט הפך את הפרופ ולהגדרתו " יש לי טיסן חדש".
בנוגע להמראה הדרך הטובה ביותר כניראה היא - בחצי מצערת לזרוק את המוגי מקצה הכנף בצורה אלכוסונית (חצי. גורן )כלפי מעלה .(המוגי לא מסתחרר ומיתיישר מול הרוח).
נ.ב
בחיבור ההורנים למאזנות השחלתי בפוליגל זוג קיסמי שיניים - מאוד מומלץ לחיזוק ולשמירה על משקל נמוך - עדיף על בלזה / פוליגל כפול .
עמיחי מליק.
תנסה לבנות ידית אחיזה, לא צריך "חציי גורן" או כל תנועה לא ישרה אחרת...:)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guyst
עכשיו הבנתי את כוונתך, תודה על הציור!
את כוחות העילוי למדתי פעם בצבא... אבל עדיין משתמש בחוק האצבע של "הכיתוב על הפרופ לכיוון הטיסה..." ;)
זה כלל לא רצוי
אין שום "חוק" שמחייב דבר כזה את יצרני הפרופים, חשוב להבין את מבנה הפרופ ולא להסתמך על כלל שאינו פיזיקה או אוירודינאמיקה.
אני יכול לדעת כיוון של פרופ גם אם תמחק לו את הכיתוב וגם אם תקשור לי את העיניים,וזה נובע אך ורק מהבנת הפעולה של הפרופ והפיזיקה שלו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wind556
זה כלל לא רצוי
אין שום "חוק" שמחייב דבר כזה את יצרני הפרופים, חשוב להבין את מבנה הפרופ ולא להסתמך על כלל שאינו פיזיקה או אוירודינאמיקה.
אני יכול לדעת כיוון של פרופ גם אם תמחק לו את הכיתוב וגם אם תקשור לי את העיניים,וזה נובע אך ורק מהבנת הפעולה של הפרופ והפיזיקה שלו
סגור, שבת הבאה יש לך "טסט", עיניים קשורות אבל בפול מצערת...!:D