אחח.. אם הייתי קורא את השרשור הזה לפני שיצאתי להטיס..
Printable View
אחח.. אם הייתי קורא את השרשור הזה לפני שיצאתי להטיס..
בנוסף למה שרועי ציין אל תשכח שJR/SPEKTRUM נפוץ יותר אז סטטיסטית יהיו יותר מקרים מדווחים. בנוסף את שכח את המזג החם של מערכות FUTABA, כידוע: http://www.efly.co.il/forums/showthr...ghlight=FUTABA
לשניהם יש מחלות. בקיצר אם אתה מתכוון להתפתח לכיוון של דאונים הייתי הולך על SPEKTRUM/JR בלבד. בכל מקרה אחר לך עם מה שנוח לך.
88miles per hourשם הם לא השתמשו ב 2.4 :D
לא יודע אם זה קשור...
שבת האחרונה עליתי עם ה600N שלי, אחרי הניתוק מהקרקע ישר הרגשתי לשנייה ורבע
שאין קליטה (הזנב החל לזוז ללא רצוני ובקצב איטי למזלי!) מייד קיבלתי חזרה את השליטה
ונחתתי, מה שגיליתי הוא שלא היה BINDING, הנוריות של המקלט הבהבו!
מקרה קודם שהיה לי הוא מתח סוללת המקלט היה נמוך ולכן נכנס הרדיו לFAIL SAIF ןנשבר על הקרקע!
ולכן מאז, וגם היום יש CHEACK LIST:
1 בדיקת מתח סוללה!
2 בדיקה לנעילה של המקלטים (נוריות דולקות קבוע ולא מהבהבות)
3 בדיקה לנעילה של הג'יירו (נועל זנב!)
4 היעדר חופשים
כל זה מוביל אותי לשאלה, יכול להיות שלא היה BINDING???
נוריות מהבהבות הן סימן לכך שכנראה הייתה איזושהי בעיה, הן מהבהבות ע"מ להציג את זה.
כנראה שחוית הפרעה תוך כדי, או שכיבית והדלקת את המקלט/שלט ואת הצד השני לא ?
אני לא ממש מצליח להבין מהוא הBEC
מישהו מוכן לתרום הסבר קצרצר??
BEC
Battery Eliminator Circuit.
On a nitro helicopter, there is a 4.8 volt "receiver pack" that powers the receiver, gyro,and
servos. On an electric helicopter, we already have a very large battery which powers the
main motor. However, the voltage of this main motor battery pack is typically more than 4.8
volts. So, the BEC will take the voltage of the main battery pack and regulate it down to 4.8
volts to power the receiver, gyro, and servos, This eliminates the need for a separate 4.8
volt receiver pack.
There are two types of BECs: linear BECs and switching BECs.
A linear BEC reduces the main battery voltage to about 4.8 volts by applying a resistive
load and wasting the excess power as heat. This has two important implications: First, the
current capacity of a linear BEC drops quickly as the input voltage rises. A typical 1 amp
linear BEC can dissipate about 3 watts, so it can handle a load of 1 amp at 8 volts, but can
only handle half this current, or 0.5 amps, at 11 volts. Second, a linear BEC is usually only
about 50% efficient (or less) since it discards excess power as heat. If a linear BEC becomes
too hot, it will thermal shutdown and you will lose control of the model.
A switching BEC functions by rapidly pulsing the main battery voltage to create an average
filtered output of 4.8 volts. This method of regulating voltage is more efficient than a linear
BEC, so a typical switching BEC is 80 to 90% efficient. Also, it can handle much higher input
voltages than a linear BEC (up to 35 volts or more), and the current capacity does not
drop at higher voltages.
Note: Most BECs are rated for 5 volts of output. The extra 0.2 volts will not harm the electronics
equipment. From an electronics point of view, a 5 volt regulator is easier to build
than a 4.8 volt regulator since the parts are more easily available, so most BECs output 5
volts instead.
http://www.helifreak.com/showthread.php?t=55538
סליחה על השאלה האולי דבילית
אני פשוט חדש בעסק ונורא מעניין אותי .
כי רכשתי לא מזמן שלט 2.4 .
האם זה קורא רק החשמליים או גם בדלק?
נכון שבחשמליים הבעיה רחבה יותר היות ומקור המתח למקלט ולמנוע זהים (בדר"כ, בדאון שלי למקלט סוללה משלו) אך עלולה להיגרם גם במתודלקים באם הסוללה של המקלט בדרך להיגמר.
מסכים עם עוזי(כתמיד..),מסוקים גדולים מטבעם צורכים יותר זרם במערכת הטיסה-
סרווים דיגיטלים חזקים,עומס גדול יותר על הסרווים ואם גם יש FBL העסק עוד מקצין!
לדעתי מגודל 500 ומעלה מומלץ לפזר את הסיכונים...סוללה נפרדת(A123,או 7.4 ורגולטור)
אכן לי ניצל מסוק שמחבר הדין השתחרר לו באמצע רול..(נגמר במגלש עקום וטס באותו יום.)
מצד שני יצא לי להטיס את ה-600 החשמלי כשסוללת המקלט הנפרדת כמעט כשלה באוויר
(מה שהציל את נשמתו היה ציפצוף התראה מהטלמטריה של השלט.).
אין דרך זהב ...,פיתרון של BEC חיצוני (לדוגמא CC החדש) יכול להועיל מאוד גם הוא.
עידו האם המסוק היה במשימת צילום?...מערכות FPV דווחו כגורמות הפרעות
ל-2.4-הייתי חושב חזק בכיוון הזה!!, נראה לי שיש לך סיבה טובה ללכת על מה שדיברנו....
ערן.
אכן המסוק היה בשתי משימות צילום. כאן:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=22635
וכאן:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=22495
אגב, המליצו לי על משדר UHF לטובת FPV. תקן אותי אם אני טועה - אבל גם האורורה היא 2.4 עם אותן בעיות כמות בFPV כמו הJR. אני טועה?
לא מכיר את נושא ה-FPV מספיק טוב כדי לחוות דיעה.
ה-JR הינה מערכת מעולה-לא תמיד הבעיה במערכת,קבל לינק לפרטים נוספים:
http://www.rcgroups.com/forums/searc...2031&query=FPV
לא ממליץ לך להחליף שלט בגלל מקרה אחד (שלא בוודאות הוכח ככשל במערכת),חשבתי
שתנצל את ההיזדמנות...
דבר איתי באם תצתרך עזרה כלשהיא!
ערן.
סליחה על הבורות..
אבל ממה שאני מבין ככל שהמסוק גדול יותר, מספר התאים בסוללה הראשית הולך וגדל וגם הזרמים שהסוללות הראשיות מספקות הוא די והותר לא ?
סוללה בסיסית של 2200 25C יכולה לתת עד 55A במקסימום!!! זה המון!!
מנסיון, ואני לא מטיס אגרסיבי, על ה 500 שלי עם בקר CC, עם סוללות 2350 25C ראיתי שהזרם הממוצע לא היה גבוהה מ 20A ורק ברגעים מסויימים הגיע ל 40-50, כלומר לסוללה היה עוד הרבה מה לתת לשאר המערכת. לבקר נשאר די הותר להפעלת כל המערכת כולה ללא כל בעיה!!
לעומת זאת, ללא קשר לגודל המסוק המתח הדרוש לפעלת המקלט והסרוואים כמעט ולא משתנה והוא נע בין 4.8-6V, נכון שהזרמים גבוהים יותר במערכות של מסוקים גדולים אבל מה שאני בא לומר זה, שאיך יכול להיות מצב שהמתח שה BEC מוציא יורד עד כדי כך שהמערכת נכנסת לנעילה ??? זה קצת לא הגיוני..
בנוסף, אם אני עכשיו אוסיף סוללה נוספת למקלט בנפרד, אז בהכרח כפי שכמה פה ציינו המתח שלה יהיה נמוך יחסית לסוללה הראשית (הרי הוא יהיה בסדר גודל של 7.4V לא ? בניגוד ל LIPO שהיא לפחות 11.1V) והסיכוי שהיא תגיע למתח קריטי הוא גבוהה יותר! תמיד אצטרך לדאוג להטעין אותה.. מה גם שאת הסוללות הגדולות אנחנו שמים על המסוק בהכרח לאחר טעינה! כלומר הן תמיד מלאות ברגע החיבור דבר שלא חייב להיות עם סוללה נפרדת (פה תמיד צריך לזכור והרי אנחנו לא מטעינים אותה כל טיסה)
כאשר עובדים עם סוללת LIPO אחת ראשית אז לעולם (ותקנו אותי אם אני טועה) היא לא תגיע למצב שהבקר לא יכול לפחות להזין ממנה את המקלט והסרוואים לא ?
הרי כולנו, או שמטיסים עם טיימר, או שמתכנתים את הבקר ל cut off כך שתמיד אמורה להשאר מספיק אנרגיה בסוללה בשביל להזין את המקלט והסרוואים..
במקרה שהתחיל את השרשור הזה, צויין במפורש שהמסוק המשיך בטיסה כלפי מעלה!
אם זה מה שקרה, זה אומר בוודאות שהבקר ע ב ד ולא היה שום נתק של הסוללה הראשית..
אולי היה שם כשל של הכבל שמזין את המקלט?
אם זה המקרה, זה יכול לקרות גם עם עבודה של סוללה נפרדת למקלט לא ?
אגב, בבקרים איכותיים אמורה להיות תכונה שמכבה המנוע במקרה שהם מפסיקים לקבל סיגנל מהמקלט לא ??
איך יכול להיות שהמסוק המשיך בטיסה אם המערכת ננעלה ? הבקר אמור היה לחתוך המנוע לא ??
האם יכול להיות שמה שקרה זה שהמערכת פשוט נכנסה ל fail safe שלא תוכנת כמו שצריך ?
יש הבדל גדול בין Fail Safe לנעילה.. נעילה הרי זה מצב שניתקנו הכבל שמזין את המקלט כלומר הכל מת!!
Fail Safe זה מצב שהמקלט איבד קשר עם המשדר אבל עדיין חי וצריך ע"פ תכנות מראש להכניס את המערכת למצב שרצינו שיקרה במצב זה.
אין קשר אם מדובר בפוטאבה או בספקטרום בעניין הזה,סביר להניח שאכן הסוללה לא הפילה מתח שגרם למקלט לראות את מתח הסף בו הוא אמור לתפקד.
כל עניין הפרדת מקורות המתח נועד לתת מענה טוב יותר ל DC מיוצב יותר ונקי מהפרעות.
כשמשתמשים במערכת המורכבת ממספר צרכנים על אותו מקור מתח שאחד מהם מרעיש (ומנוע מאד מרעיש) אז צרכנים שרגישים יותר לרעשי DC סובלים (במקרה הזה המקלט).
מייצב המתח שלו לא תמיד יכול לסנן את הרעשים ולדעתי זו הסיבה המרכזית לנעילת המקלט.
מקלטים אנלוגיים פחות רגישים לתופעה הזו מסיבה פשוטה שהם אנלוגיים ולא קיימת בהם התופעה של נעילת מקלט, שם תרגיש אם בכלל הפרעה רגעית למרות שהם סובלים מחסרונות אחרים.
הפרדת סוללות היא חובה במערכות הללו, לא כל כך ניתן למימוש במסוקים קטנים משיקולי מקום.
הסוללה היא מעיין קבל גדול וכשהיא מחוברת לצרכן מתח יחיד היא תתן את המתח הנקי והיציב ביותר.
ציקי,
הדיון הזה ישן
לספקטרום היתה בעיה במקלטים של זמן עליה ארוך
כנראה שכבר תיקנו את זה
http://www.rcuniverse.com/forum/m_6773703/printable.htm