תגובה להודעה: איזה טיסן הכי טוב למתחילים?
טוב החלטתי שהדרך הנכונה עבורי ללמוד היא להתמיד בשיוף ההמראות והנחיתות שלי עם הטריינר, ואני לא מתכוון לאלתר לו תושבות מנוע מדיקט,
אני מעדיף לחכות שבועיים למשלוח של המקורית, עם הזוית המוכנה מראש במפעל ועם האורך הנכון שהפרופלור לא ישפשף את חופת המנוע.
אני מעדיף לבלות שבועיים בהטסה בסימולטור מאשר שעתיים בבניה של דברים שייהרסו או שיגרמו לטריינר לטוס פחות טוב ואולי להתרסק.
אני לא אפסיק לבנות בבית כי אני מאוד נהנה מזה, אבל אני פשוט לא הולך לנסות להטיס שום דבר שבניתי על סמך תרשימים וללא מגע יד מומחה.
אני נהנה לבנות ולהדביק ואין לי בעיה לצאת כל שבת לגעש ולהרוס פוליגל ב12 שקל או קאפה ב9.99, אבל פשוט יש גם פרופלור, מנוע, סוללה ומקלט
שחוטפים מכות איומות ויש שם אנשים טובים שלא צריכים להיות בקו האש של הגרוטאה הזו.
ומילה למתווכחים:
הפורום הזה הוא לא הסיבה שאנשים נכנסים לתחביב, אבל בהחלט סיבה שנותנת להם ביטחון להישאר.
האפשרות לחלוק שירשור עם אנשים שבונים ומטיסים כבר 40 שנה, ועם מטיסים ברמה בינלאומית, ומומחים מכל הספקטרום הטכנולוגי שחולקים
את ה"אילתורים" והפטנטים החלליים שלהם עם ירוקים כמוני - זה לא דבר טריוויאלי.
אבל כל מתחיל זקוק לחינוך, וכל מחנך זקוק לפרופורציה.
מדריך טוב מתאים את התשובות לשואל, ויש פה מדריכים מעולים ויש פה אוצר אינטלקטואלי נדיר, ואם נצליח לשמור על הפרופורציה בתשובות
ועל החינוך לאחריות ציבורית ולמשמעת אישית - למתחילים יהיה פחות נוח להרגיש שהם כבר יודעים מספיק.
יגאל - התשובות שלך נטולות פרופורציה בצורה מטרידה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמרי רז
אייל,
ראשית אני שמח שכתבת את התובנות שלך בתור מטיס מתחיל זה חשוב מאוד,
אפשר היה עם קצת פחות "חרא" אבל המסר עבר בהצלחה.. ;)
אני כבר כמה חודשים קורא על מטיסים מתחילים שמקבלים עצות "מומחים" רצים מהר מדי
ובסוף מתאכזבים ולא לומדים את עקרונות הטיסה כפי שאני למדתי לפני שנים רבות.
עכשיו אני רוצה לתת את השני סנט שלי בעניין,:)
ללמד להטיס עם איזי-סטאר או כלי אחר ללא גלגלים,
זה בערך כמו לנסות ללמד ילד לרכב על אופניים ע"י לימוד נסיעה על תלת-אופן!
לדווש ולסובב את ההגה אפילו להרים גלגל הוא ילמד מהר, אבל שיווי משקל והתמודדות עם מצבי כמעט נפילה הוא לא ילמד לעולם.
לנחות ממש יפה על מדשאה גדולה או להמריא מהיד זה כיף אבל זה לא מכין מטיס מתחיל למעבר לשום כלי.
אם בטיסות הראשונות הוא מתאמן על לופים במקום לעשות גישות לנחיתה אז יש פה בעיה.
ולכן דעתי היא שאין תחליף לטריינר אמיתי (לא משנה מוקצף או לא) ללימוד טיסה
וצודק יגאל שהפלטפורמה הנכונה ביותר היא טריינר ניטרו עם מוטה של 1.5 ומעלה,
אבל יש מספיק חשמליים שעונים על הדרישות למטיס מתחיל-סלחנות עמידות ויציבות
וכמובן שמדריך צמוד בטיסות הראשונות זה חובה.
ככה הכניסו אותי ואת חברי לתחום וככה צריכים להכנס לתחום גם היום.
בהחלט מסכים איתך
ככה ניסיתי ללמוד בילדותי (ללא הצלחה). עם טריינר גדול עם מנוע בנזין.
ועכשיו חזרתי להובי הזה עם איזי סטאר ומהר מאוד למדתי והתקדמתי.
אבל..... וכאן מגיע האבל הגדול....
לא הייתי מתקדם מהר מאוד היום אם לא היה לי את ההבנה והבסיס של הטיסה מהטריינר הגדול עם הגלגלים שהיה לי בילדותי (למרות שלא הצלחתי לגשת לנחיתות איתו)
נכון להיום אני בהחלט ממליץ למתחיל להתחיל עם טיסן גדול ככל שיהיה.. חשמלי כמובן
אבל עם גלגלים... כדוגמת אפרנטיס.. עם האיזי סטאר אפשר ללמוד מצויין את נושא הטיסה, בתנאי שהוא יהיה עם מאזנות ואני אוהב אותו מאוד... אבל אי אפשר ללמוד עליו גישות לנחיתה.. אלה אם אתה יודע שכל החיים שלך תינחת איפה שאתה רוצה על הדשא... ואז תקנה רק טיסנים ללא גלגלים
ואולי בכלל כל הנושא הזה הוא שטויות , כי יש כאלה שממש לא מדבר אליהם גלגלים וטיסה אמיתית עם גישות לנחיתה.... חשבת על זה???
למה אי אפשר ללוד עם איזיסטאר גישות לנחיתה ? מצפים את התחתית שלו באיזולירבנד או טסה סיבים והוא מחליק יופי. אפשר להתאמן על לבוא ממש לאט לגלישה מושלמת על המסלול. מכאן המעבר לגלגלים יהיה הרבה יותר קל. עשיתי את זה הרבה עם פאנג'ט ועם איזיגליידר וזה מאוד משפר את הנחיתות.
זה לא 100% כמו עם גלגלים, אבל המעבר לגלגים יהיה קל ופחות מסוכן מבחינת ריסוקים וטעויות אוריינטציה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sharonx
למה אי אפשר ללוד עם איזיסטאר גישות לנחיתה ? מצפים את התחתית שלו באיזולירבנד או טסה סיבים והוא מחליק יופי. אפשר להתאמן על לבוא ממש לאט לגלישה מושלמת על המסלול. מכאן המעבר לגלגלים יהיה הרבה יותר קל. עשיתי את זה הרבה עם פאנג'ט ועם איזיגליידר וזה מאוד משפר את הנחיתות.
זה לא 100% כמו עם גלגלים, אבל המעבר לגלגים יהיה קל ופחות מסוכן מבחינת ריסוקים וטעויות אוריינטציה.
מסכים אבל, אתמול נחתתי עם גלגלים אחרי שהרבה זמן שנוחת ללא (עם מוגי, סוויפט וקאפה למינהם) וזה שונה לא במעט. הגישה לנחיתה עם טיסן גדול יותר, תכנון הגבהים, ההצפה לנחיתה הרכה וההסעה על המסלול זה מומחיות נוספת.
טייסים שמטיסים מטוסי נוסעים לא מתבקשים ללמוד להמריא ולנחות עם כל מטוס שקיים, הם מתמחים בדרך כלל בדגמים בודדים ולומדים אותם בקפידה. אני שוב אומר - הגלגלים הם רק אלמנט אחד בשיקולי הנחיתה וכבר הוכחתי שאפשר גם בנחיתות גחון לפשל לחלוטין.
צריך ללמוד לנחות את הטיסן שמטיסים.
תגובה: תגובה להודעה: איזה טיסן הכי טוב למתחילים?
חברים ,
כל מילה שכתובה פה לגבי הצורך במדריך חקוקה בסלע ללא התייחסות לסוג הטיסן ו/או סוג המגוע שלו.
אבל יש מישהו שיכול להסביר לי מה פשר המחירים שהמדריכים לפחות עפ"י מה שהבנתי גובים (200 ש"ח בממוצע לשעה) כאשר אני מביא את הטיסן שלי + כל הציוד הנלווה.
חברים אני בעוונותי מורה נהיגה והיום מחיר ממוצע לשיעור של 40 דקות עולה כ-100 ש"ח אבל אני מגיע עם הרכב שלי וכל ההוצאות (בלאי, דלק , ביטוח וכ"ו) הם עלי .
יש מי שיכול להסביר לי את ההגיון .
כותב שורות אלו מתוך תסכול ולמרות חשיבות עניין ההדרכה ומתוך חוסר ההגיון הנ"ל ככל הניראה את לימוד ההטסה אאלץ לעשות בעצמי בעזרת הסימולטור וחברתו הטובה של
המטיס המתחיל "הגברת נחיתת הריסוק "
תגובה: תגובה להודעה: איזה טיסן הכי טוב למתחילים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MOSH50
חברים ,
כל מילה שכתובה פה לגבי הצורך במדריך חקוקה בסלע ללא התייחסות לסוג הטיסן ו/או סוג המגוע שלו.
אבל יש מישהו שיכול להסביר לי מה פשר המחירים שהמדריכים לפחות עפ"י מה שהבנתי גובים (200 ש"ח בממוצע לשעה) כאשר אני מביא את הטיסן שלי + כל הציוד הנלווה.
חברים אני בעוונותי מורה נהיגה והיום מחיר ממוצע לשיעור של 40 דקות עולה כ-100 ש"ח אבל אני מגיע עם הרכב שלי וכל ההוצאות (בלאי, דלק , ביטוח וכ"ו) הם עלי .
יש מי שיכול להסביר לי את ההגיון .
כותב שורות אלו מתוך תסכול ולמרות חשיבות עניין ההדרכה ומתוך חוסר ההגיון הנ"ל ככל הניראה את לימוד ההטסה אאלץ לעשות בעצמי בעזרת הסימולטור וחברתו הטובה של
המטיס המתחיל "הגברת נחיתת הריסוק "
נשמע לי הזוי 200 לשיעור... זה מחיר מוגזם ביותר!
אני לא מכיר מישהו שגובה יותר מ-150 וגם זה בחנות שעושה לך שיעור על הטיסן שלהם, רוב המדריכים לוקחים 100 ומטה לשעה