-
תגובה להודעה: נהלי הטסה ותשלום בגעש
אני, אישית, לא מבין מה נדבקתם למקום הזה. חוץ מהעבודה שהשמיים פתוחים באין מפריע (עצים, בניינים וכו') די קשה להטיס שם מבחינת סידור המקום והממטרות המעצבנות בכל עבר.
הצעתי שמי שמעוניין להתחדש ולנסות למצוא איזה שטח התיישבותי חדש נבחר מיקום אידאלי (עיר, ישוב) ונתחיל לגשש. בטוח נמצא אדמה פוריה וצחה ומוכנה לריחות של..... LIPO.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
haimgil
אתה לא מייצג אף אחד מהמטיסים וכן אתה תשלם ואני לא ואני לא ברברי ועדיף שיפתחו ממטרות על מנת שיהיה לנו דשא ירוק יותר ונעים יותר וגם יש את חוק המים וההשקייה ולגבי הממטרות הדשא לא יכול ליסבול מים כשייש שמש לכן הדשא עלול לצאת לא טוב ואל תישכח שמים עולים הרבה כסף במיוחד שמשקים דשא וחוץ מזה אולי יהיה מים לקפה.ותגיד למר יורי הנחמד מהקיבוץ שימשיך ליהיות נחמד ויתן להטיס חופשי ורק אתה וחברך הפריירים תמשיכו לשלם ואני מבקש ממך ומחברך שאם סוגרים מחיר תגידו ליורי שאתם מייצגים את עצמכם בילבד
.......
לגבי הקפה ממליץ לך לא לשתות מן הממטרות-אתה תפתור לקיבוץ בעיה....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eranb
לא מדובר באני,אני לא מנהיג המרד ולא נושא הדגל,הייתי נוכח בפגישה (כמו גם חברים נוספים)
הקיבוץ הציג את תנאיו ובחרתי לקבל אותם.
אני לא צריך שאף אחד ילך איתי ,אני גם לא מגיע לגעש לחפש חברים חדשים לתחביב ,אלא להטיס
בפורום מצומצם של חברים קרובים וכייפים שבחרו כמוני להישאר.
כל השאר? יעשו כטוב בעינהם.
מדינה דמוקרטית לא?..
ערן אין לי שום בעייה איתך ואם אף אחד פשוט מרגיז שפיתאום רוצים כסף מה הקיבוץ לקח השראה מבעלי שטח אחרים אשר מוסדרים כשטחי הטסה בילבד מה קרה? כל שני וחמישי יבוא לנו מישהו אחר בשטח אחר וירצה כסף על זה שאנחנו מישתמשים בשטח האוירי שלו למה מה קרה קוראים לנו על המצח פריירים מה יש כולה באים כמה שעות שישי שבת *להנות וגם את רוצים להרוס לנו אין מצב הויכוח הוא אני ואתה הויכוח הוא בין אלה שרוצים להמשיך להטיס בכיף ללא תשלום לאלה שרוצים לשלם שכן זה נותן לקיבוץ גושפנקה לבוא ולידרוש כסף מהשאר ואף להציב תנאים בכל פעם מחדש ומה אם ימשיכו להשבר ממטרות מה אז גם יאשימו אותנו ואלי זה הטרקטורונים או האופנועים והאורחים המיזדמנים או סתם ונדליזם של קבוצה מסויימת מה אז תמיד אנחנו אשמים ועד פעם זה לא אני זה אותם אנשים והם לא מיעוט כמו שאתה חושב זה רוב רובם שכניראה מיתביישים להגיב ומקבלים את המצב כמו שהוא כמה אפשר לאנוס את ציבור המטיסים וזה לא רק 600 ש"ח זה הרבה יותר
-
חוסר הבהירות בשימושים החורגים ביישובים החקלאיים - שהפכו במרוצת השנים את החממות, השדות והלולים לתעשייה רחבת היקף - נובעת בין היתר גם מגמגום של המחוקק. סעיף 156 לחוק התכנון והבנייה הגדיר את השימוש המותר בקרקע חקלאית באופן עמום למדי: "לא יינתן על ידי מוסד תכנון היתר לבניה או לשימוש בקרקע חקלאית למטרה לא חקלאית". אבל מה היא אותה "מטרה לא חקלאית"? לפי התוספת הראשונה אליה מפנה הסעיף, מדובר על "בנייה או שימוש בקרקע שאינם דרושים במישרין לייצור חקלאי, לעיבוד חקלאי של האדמה או לגידול בעלי חיים".
נילקח ממינהל מקרקעי ישראל(גוגל)
-
חיים, בערך 30% מגני האירועים בארץ פועלים ללא חלק מהרשיונות וההיתרים, משום שהם נבנו על קרקעות חקלאיות. זה לא אומר שאין להם רשיון עסק, זה אומר שחלק ממאות האישורים הבירוקרטיים שהמדינה דורשת מהם לא התקבלו, וזה הרבה פעמים כתוצאה מסחבת ולא בגלל שאסור להם להשתמש בקרקע לדברים אחרים.
יש שלוש אפשרויות: לשלם לגעש מה שהם רוצים, לריב עם געש בלי לשלם, והאפשרות השלישית היא לפגוש אותם שוב בצורה מתורבתת ולמצוא את האמצע.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אייל שפירא
חיים, בערך 30% מגני האירועים בארץ פועלים ללא חלק מהרשיונות וההיתרים, משום שהם נבנו על קרקעות חקלאיות. זה לא אומר שאין להם רשיון עסק, זה אומר שחלק ממאות האישורים הבירוקרטיים שהמדינה דורשת מהם לא התקבלו, וזה הרבה פעמים כתוצאה מסחבת ולא בגלל שאסור להם להשתמש בקרקע לדברים אחרים.
יש שלוש אפשרויות: לשלם לגעש מה שהם רוצים, לריב עם געש בלי לשלם, והאפשרות השלישית היא לפגוש אותם שוב בצורה מתורבתת ולמצוא את האמצע.
מחר אני הולך להתקשר למישטרת נתניה שהם האחריים על האזור ולברר לגבי בעלות השטח ולגבי חוקיות לקיחת הכסף לטובת יצירת ביזניס שהוא לא למטרת חקלאות ולגבי החוק מה הוא מגדיר לגבי שבילי הנסיעה ודרכי הגישה לאזורים מסויימים ולגבי שימוש בשטח האוירי של המקום והאם הוא יכול (הקיבוץ) להזיז אותנו מישם והאם הוא חייב להראות לנו לכל אחד מאיתנו את הטאבו שהקיבוץ כביכול טוען שיש לא ורק אז אחריי יעוץ מהמישטרה ומעורך דין שמיתעסק בעיניני קרקעות נידע עם כדאי ואפשר ליגבות מאיתנו כסף הקיבוץ רוצה חוק הוא יקבל חוק שכן חובת ההוכחה היא עליו
-
בהצלחה.
אל תשכח שבמלחמה כמו במלחמה, ולקיבוץ יש הרבה אמצעים חוקיים להפריע למטיסים בשטח החקלאי שלו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
haimgil
מחר אני הולך להתקשר למישטרת נתניה שהם האחריים על האזור ולברר לגבי בעלות השטח ולגבי חוקיות לקיחת הכסף לטובת יצירת ביזניס שהוא לא למטרת חקלאות ולגבי החוק מה הוא מגדיר לגבי שבילי הנסיעה ודרכי הגישה לאזורים מסויימים ולגבי שימוש בשטח האוירי של המקום והאם הוא יכול (הקיבוץ) להזיז אותנו מישם והאם הוא חייב להראות לנו לכל אחד מאיתנו את הטאבו שהקיבוץ כביכול טוען שיש לא ורק אז אחריי יעוץ מהמישטרה ומעורך דין שמיתעסק בעיניני קרקעות נידע עם כדאי ואפשר ליגבות מאיתנו כסף הקיבוץ רוצה חוק הוא יקבל חוק שכן חובת ההוכחה היא עליו
אחלה, תעשה בלאגן, אז אף אחד לא יטיס. מכיר את הבדיחה על המרוקאי בקורס טיס?
(זוכרים שאמרתי שתוך חודשיים אף אחד לא מטיס שם? אני סופר)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אייל שפירא
אייל, התסריט הצפוי הוא שונה לגמרי:
אם יהיה בשטח (אחרי שהמטיסים שילמו ) אדם אחד בודד שאיננו מטיס וכמובן לא שילם אגורה , כמו אורחים, עוברי אורח וכו', ויותר לאדם הזה להימצא שם, הקיבוץ לא יוכל למנוע מאף אחד שלא שילם להטיס שם
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wind556
אייל, התסריט הצפוי הוא שונה לגמרי:
אם יהיה בשטח (אחרי שהמטיסים שילמו ) אדם אחד בודד שאיננו מטיס וכמובן לא שילם אגורה , כמו אורחים, עוברי אורח וכו', ויותר לאדם הזה להימצא שם, הקיבוץ לא יוכל למנוע מאף אחד שלא שילם להטיס שם
קח תסריט אחר:
אם תגיע לשטח ברכב ללא מדבקה על החלון שמאשרת ששילמת דמי חבר-תועף משם..
אם תרצה להגיע בתור אורח ולהטיס (בהיצתרפות לחבר "פרייאר" שכן שילם) לא תעבור חיפוש
גופני...,אין כוונה להפוך את המקום לכור בדימונה לכן לא ייגבה תשלום מעוברי-אורח,משפחות של מטיסים,או סתם אורחים.
אני בניגוד אליך נכחתי בפגישה,ואני יכול להבטיח לך שהקיבוץ מאוד אבל מאוד רציני לגבי העניין
הזה.
איך אני יודע?: תתקשר אלי..
עדיין מחכה לשמוע על השטח/מנחת החדש שהבטחת למצוא-אולי אצליח לחסוך כמה מאות
ש"ח ולא לשלם לגעש.
כמו-כן ממתין בקוצר רוח לדו"ח המשטרתי של חיים לגבי חוקיות העניין.
בהצלחה לכולם ושבוע טוב.
-
היום דיברתי עם רשות מקרקעי ישראל והם לא יודעים שום דבר על הנושא ולא יכלו להגיד לי עם יש לקיבוץ טאבו על השטח וגם דיברתי עם מישטרת נתניה אשר אחראית על אזור זה והם גם לא יכלו לימסור לי מידע על המקום וכל הזמן העבירו אותי מגוף אל גוף ממשלתי וגם התיעצתי עם כמה מן החוקרים לגבי אותו שוטר מהקיבוץ ואמרו לי שאם אני בספק אז ראוי שאזמין שוטר בזמן ניסיון הגירוש מהשטח וזאת תיהיה חובתו של הקיבוץ להוכיח לאותו שוטר ע"י מיסמכים רלוונתיים שהשטח באמת שייך לקיבוץ ועוד יותר מזה עם הקיבוץ ייתן קבלות על התשלום ראוי לידרוש שעל החשבונית יהיה רשום תשלום לצורך הטסה בשטח חקלאי ולא סתם קבלה של הקיבוץ כמו חשבונית אירוח או חשבונית חנות מסויימת או חשבונית כללית של הקיבוץ אלה חשבונית על הטסה בשטח חקלאי בילבד כך שבסוף שנה הוא יצטרך לתת סיבה למס הכנסה למה לא פתחו תיק במס הכנסה על הקמת מינחת טיסנים בשטח חקלאי דבר שעל פי חוק אסור בתחלית האיסור אפילו אם השטח שייך לסבא שלו מימי המנדט וחוץ מזה שאלתי אנשים במנהל מקרקעי ישראל לגבי השבילים המובילים ואמרו לי שאין בידי בעל השטח שום רשות וגם לא לשוטר
להרחיק אותנו מהשביל שכן זהו כביש גישה ואם בכל זאת בעל השטח יחליט להרוס ולהשחיט את שביל הגישה ישנה אפשרות להתלונן עליו ולהגיש תלונה במישטרה שכן זהו כביש ציבורי בקיצור חבריי בפורום את כל המאבק הזה אני עושה בשבילכם אותם המטיסים שרוצים להטיס ולהנות חופשי ובלי להרגיש שכל הזמן מנסים לנקנק אותנו אני מודיע לכל החברים שרוצים לשלם אם אותם אנשים שאין ביכולתם לשלם לא יכלו להטיס אני יאבק על שאף אחד לא יטיס שם אני אומר לכם אני יאבק בבעל השטח הזה עם הוא לא יוריד את המחיר ל10 ש" ח לכל כניסה של מטיס לשטח ההטסה או למחיר שנתי של עד 250 ש"ח אנסה בעזרת החוק לימנוע את צרות העין של הקיבוץ הזה והקומבינות האלה של בעלי השטח החקלאי שמוחפשים לעשות קופות נוספות על חשבוננו גם אם יצטרך ליפנות לכלבוטק
או כל תוכנית תחקירים אחרת אני מבקש מיכולם אבל כולם תבואו להטיס חופשי כמה שיותר אנשים כך יפחת הסיכוי של הקיבוץ הזה להעיף מישם ואו לידרוש מיאתנו כסף אחד בשביל כולם וכולם בשביל אחד כמו שאנחנו עוזרים אחד לשני בפורומים ובשטח ובמיפגשים ובבית ובציוד וחלקים עלינו ליהיות מגובשים אם החלטה מגובשת והחלטית שאנו לא משלמים ואנו נבוא להטיס עם לא בדשא אז בשביל גישה גם עם נעמוד עם רכב אחד על שביל הגישה וכולם יחברו את המטענים לאותו מצבר של אותו הרכב אני אומר לכם אני הראשון שיתנדב זכרו היום זה פה מחר זה שם בריונים לא אנחנו ביריונים תחמנים ורודפיי בצע זה הם שאף אחד לא יאמין למה שאותם חברה אומרים על האורחים וכל המבקרים למינהם שיבוא להטיס מידי פעם כי ברגע שהם ישלמו ואנחנו לא עז יתחיל ליכאוב להם למה
אנחנו משלמים ןהם לא ויתחילו להשתנקר על אנשים וליקרוא לאותם אחראיים של הקיבוץ שיעיפו אותנו
מישם כי לא שילמנו או שיתחילו קומבינות של חבר מביא חבר והלאהה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
haimgil
היום דיברתי עם רשות מקרקעי ישראל והם לא יודעים שום דבר על הנושא ולא יכלו להגיד לי עם יש לקיבוץ טאבו על השטח וגם דיברתי עם מישטרת נתניה אשר אחראית על אזור זה והם גם לא יכלו לימסור לי מידע על המקום וכל הזמן העבירו אותי מגוף אל גוף ממשלתי וגם התיעצתי עם כמה מן החוקרים לגבי אותו שוטר מהקיבוץ ואמרו לי שאם אני בספק אז ראוי שאזמין שוטר בזמן ניסיון הגירוש מהשטח וזאת תיהיה חובתו של הקיבוץ להוכיח לאותו שוטר ע"י מיסמכים רלוונתיים שהשטח באמת שייך לקיבוץ ועוד יותר מזה עם הקיבוץ ייתן קבלות על התשלום ראוי לידרוש שעל החשבונית יהיה רשום תשלום לצורך הטסה בשטח חקלאי ולא סתם קבלה של הקיבוץ כמו חשבונית אירוח או חשבונית חנות מסויימת או חשבונית כללית של הקיבוץ אלה חשבונית על הטסה בשטח חקלאי בילבד כך שבסוף שנה הוא יצטרך לתת סיבה למס הכנסה למה לא פתחו תיק במס הכנסה על הקמת מינחת טיסנים בשטח חקלאי דבר שעל פי חוק אסור בתחלית האיסור אפילו אם השטח שייך לסבא שלו מימי המנדט וחוץ מזה שאלתי אנשים במנהל מקרקעי ישראל לגבי השבילים המובילים ואמרו לי שאין בידי בעל השטח שום רשות וגם לא לשוטר
להרחיק אותנו מהשביל שכן זהו כביש גישה ואם בכל זאת בעל השטח יחליט להרוס ולהשחיט את שביל הגישה ישנה אפשרות להתלונן עליו ולהגיש תלונה במישטרה שכן זהו כביש ציבורי בקיצור חבריי בפורום את כל המאבק הזה אני עושה בשבילכם אותם המטיסים שרוצים להטיס ולהנות חופשי ובלי להרגיש שכל הזמן מנסים לנקנק אותנו אני מודיע לכל החברים שרוצים לשלם אם אותם אנשים שאין ביכולתם לשלם לא יכלו להטיס אני יאבק על שאף אחד לא יטיס שם אני אומר לכם אני יאבק בבעל השטח הזה עם הוא לא יוריד את המחיר ל10 ש" ח לכל כניסה של מטיס לשטח ההטסה או למחיר שנתי של עד 250 ש"ח אנסה בעזרת החוק לימנוע את צרות העין של הקיבוץ הזה והקומבינות האלה של בעלי השטח החקלאי שמוחפשים לעשות קופות נוספות על חשבוננו גם אם יצטרך ליפנות לכלבוטק
או כל תוכנית תחקירים אחרת אני מבקש מיכולם אבל כולם תבואו להטיס חופשי כמה שיותר אנשים כך יפחת הסיכוי של הקיבוץ הזה להעיף מישם ואו לידרוש מיאתנו כסף אחד בשביל כולם וכולם בשביל אחד כמו שאנחנו עוזרים אחד לשני בפורומים ובשטח ובמיפגשים ובבית ובציוד וחלקים עלינו ליהיות מגובשים אם החלטה מגובשת והחלטית שאנו לא משלמים ואנו נבוא להטיס עם לא בדשא אז בשביל גישה גם עם נעמוד עם רכב אחד על שביל הגישה וכולם יחברו את המטענים לאותו מצבר של אותו הרכב אני אומר לכם אני הראשון שיתנדב זכרו היום זה פה מחר זה שם בריונים לא אנחנו ביריונים תחמנים ורודפיי בצע זה הם שאף אחד לא יאמין למה שאותם חברה אומרים על האורחים וכל המבקרים למינהם שיבוא להטיס מידי פעם כי ברגע שהם ישלמו ואנחנו לא עז יתחיל ליכאוב להם למה
אנחנו משלמים ןהם לא ויתחילו להשתנקר על אנשים וליקרוא לאותם אחראיים של הקיבוץ שיעיפו אותנו
אני תומך בגישה!
למרות שכל הפעילויות האחרונות של כולם הם כדי להישאר בגעש ומפחד הגירוש, הקיבוץ רשאי ויכול לשחק איתנו. היום זה 600 ש"ח, עוד חצי שנה יעלה ל-1000 ש"ח, למה? כי הוא יכול...
בכיף הייתי משלם אם הייתי מקבל תנאים דומים לארסוף, לצורך הדוגמה. אבל אם בחוצפתו דורש מחיר של מנחתים מסודרים עבור כלום, אין סיבה שהתנאים לא ישתנו.
עדיף להגיע להסכמים מאשר המצב הבלתי ידוע והמאויים הזה, אבל נראה שאין לנו פרטנר למו"מ. אם התחיל במחיר כפול (לטענת הנוכחים בפגישה) אז הוא שם כדי לעשות קופה ותו לא.
לגבי הביטוח, זהו ביטוח של צד ג' עבורנו ולא עבורו, עדיין יכולים לתבוע אותו אם קורה חו"ח משהו, הוא יכול גם לדרוש מימון לזה...
אם הוא מוכן להכשיר לנו מסלול המראה (בטיחות!!), שטח לחניית הרכבים וסככה, אני יותר מאשמח לשבת ביחד איתו על העלויות ושנחלק את המימון. אז גם נוכל לבקש מקלוב התעופה לאשר מנחת זה.
-
אחי, אתה חייב להכיר שני חברים טובים שלי, את . ואת , עכשיו נעשה היכרות, חיים תכיר את גב' נקודה ואדון פסיק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guyst
אני תומך בגישה!
למרות שכל הפעילויות האחרונות של כולם הם כדי להישאר בגעש ומפחד הגירוש, הקיבוץ רשאי ויכול לשחק איתנו. היום זה 600 ש"ח, עוד חצי שנה יעלה ל-1000 ש"ח, למה? כי הוא יכול...
בכיף הייתי משלם אם הייתי מקבל תנאים דומים לארסוף, לצורך הדוגמה. אבל אם בחוצפתו דורש מחיר של מנחתים מסודרים עבור כלום, אין סיבה שהתנאים לא ישתנו.
עדיף להגיע להסכמים מאשר המצב הבלתי ידוע והמאויים הזה, אבל נראה שאין לנו פרטנר למו"מ. אם התחיל במחיר כפול (לטענת הנוכחים בפגישה) אז הוא שם כדי לעשות קופה ותו לא.
לגבי הביטוח, זהו ביטוח של צד ג' עבורנו ולא עבורו, עדיין יכולים לתבוע אותו אם קורה חו"ח משהו, הוא יכול גם לדרוש מימון לזה...
אם הוא מוכן להכשיר לנו מסלול המראה (בטיחות!!), שטח לחניית הרכבים וסככה, אני יותר מאשמח לשבת ביחד איתו על העלויות ושנחלק את המימון. אז גם נוכל לבקש מקלוב התעופה לאשר מנחת זה.
הוא מסכים! רק נשאר לסגור את עניין הסאונה והג'קוזי לטיסנים..
וגם שאל באיזה צבע אנחנו רוצים את הפס כסף?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eranb
הוא מסכים! רק נשאר לסגור את עניין הסאונה והג'קוזי לטיסנים..
וגם שאל באיזה צבע אנחנו רוצים את הפס כסף?
קרעת אותי מצחוק.....!:D:D:D:D:D
או שאתה תמים או שאתה יודע משהו שאנחנו לא....:rolleyes:
-
אני יודע הרבה דברים שאתם לא...
;)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
haimgil
היום דיברתי עם רשות מקרקעי ישראל ......
חיים אני איתך!!
אבל פה נשאלת השאלה איך כן הצליחו להעיף אנשים ממנחתים אחרים בעבר (כמו שאריה סיפר, לדוגמא חוות רונית).
או בקיצור איך לומדים מהנסיון של אלו שהעיפו אותם כדי שנישאר בגעש בבטחה.
-
לא יצא מזה כלום. כבר היו סרטים כאלו במנחתים מסודרי / לא מסודרים מאולתרים וכל מיני.\
תמיד היה מי שחשב שתמורת שוחד קטן יהיה שקט.
אני מוצא לנכון לצטט את קוהלת :
קוהלת פרק א
א דברי קוהלת בן-דויד, מלך בירושלים. ב הבל הבלים אמר קוהלת, הבל הבלים הכול הבל. ג מה-יתרון, לאדם: בכל-עמלו--שיעמול, תחת השמש. ד דור הולך ודור בא, והארץ לעולם עומדת. ה וזרח השמש, ובא השמש; ואל-מקומו--שואף זורח הוא, שם. ו הולך, אל-דרום, וסובב, אל-צפון; סובב סובב הולך הרוח, ועל-סביבותיו שב הרוח. ז כל-הנחלים הולכים אל-הים, והים איננו מלא; אל-מקום, שהנחלים הולכים--שם הם שבים, ללכת. ח כל-הדברים יגעים, לא-יוכל איש לדבר; לא-תשבע עין לראות, ולא-תימלא אוזן משמוע. ט מה-שהיה, הוא שיהיה, ומה-שנעשה, הוא שייעשה; ואין כל-חדש, תחת השמש. י יש דבר שיאמר ראה-זה, חדש הוא: כבר היה לעולמים, אשר היה מלפנינו. יא אין זכרון, לראשונים; וגם לאחרונים שיהיו, לא-יהיה להם זיכרון--עם שיהיו, לאחרונה. {פ}
איש הישר בעיניו יעשה!
-
יש פרט אחד מעניין בהצעה של חיים גיל והוא שכל כניסה לשטח תעלה 10 ש"ח. כלומר 20 ש"ח, למי שמטיס כל סופשבוע, 80 ש"ח בחודש, 960 ש"ח לשנה! וזה עוד בשנה לא מעוברת! כלומר באיצטלה של קרב למעננו, חיים גיל מנסה להשחיל אותנו בכסף! אני טוען שחיים גיל הוא סוכן כפול, שתול של הקיבוץ או לפחות מקורב לצלחת ומחר אני הולך לברר את זה עם מנהל מקרקרעי ישראל, משטרת נתניה, ויצ"ו ומינהל החייזרים!!!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dbrosh
יש פרט אחד מעניין בהצעה של חיים גיל והוא שכל כניסה לשטח תעלה 10 ש"ח. כלומר 20 ש"ח, למי שמטיס כל סופשבוע, 80 ש"ח בחודש, 960 ש"ח לשנה! וזה עוד בשנה לא מעוברת! כלומר באיצטלה של קרב למעננו, חיים גיל מנסה להשחיל אותנו בכסף! אני טוען שחיים גיל הוא סוכן כפול, שתול של הקיבוץ או לפחות מקורב לצלחת ומחר אני הולך לברר את זה עם מנהל מקרקרעי ישראל, משטרת נתניה, ויצ"ו ומינהל החייזרים!!!
דורון, תגלה שפה בפורום הטיסנים לא מתרגשים מאותה רטוריקה שלך כמו בפורום המסוקים...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eranb
קח תסריט אחר:
אם תגיע לשטח ברכב ללא מדבקה על החלון שמאשרת ששילמת דמי חבר-תועף משם..
אם תרצה להגיע בתור אורח ולהטיס (בהיצתרפות לחבר "פרייאר" שכן שילם) לא תעבור חיפוש
גופני...,אין כוונה להפוך את המקום לכור בדימונה לכן לא ייגבה תשלום מעוברי-אורח,משפחות של מטיסים,או סתם אורחים.אני בניגוד אליך נכחתי בפגישה,ואני יכול להבטיח לך שהקיבוץ מאוד אבל מאוד רציני לגבי העניין
הזה.
איך אני יודע?: תתקשר אלי..
עדיין מחכה לשמוע על השטח/מנחת החדש שהבטחת למצוא-אולי אצליח לחסוך כמה מאות
ש"ח ולא לשלם לגעש.
כמו-כן ממתין בקוצר רוח לדו"ח המשטרתי של חיים לגבי חוקיות העניין.
בהצלחה לכולם ושבוע טוב.
ערן, מה מונע ממני להיות עובר אורח?
איפה ההבדל?
מה מגדיר אותי כמסיג גבול לעומת כל מכונית שעוברת שם במקרה? זה שיש לי טיסנים בבאגאז'?
או שמא אני רומס ממטרות והאורחים לא?
נראה שלא הבנת את הנקודה
אם יהיה שם עובר אורח אחד ללא תשלום, אז גם אני עובר אורח וכנ"ל עוד הרבה חברים טובים.
יש לי מדבקה על המצח שפוסלת אותי מלהיות עובר אורח או מבקר אקראי?
אתה מבין שזה לא יחזיק מים? ובטח לא יעמוד במבחן משפטי?
לקיבוץ יש רק כלי אחד שאין לנו יכולת להתמודד איתו, וזה לסלק את כולם ללא יוצא מין הכלל ,או לגבות כסף מכל מכונית חונה שם ללא יוצא מין הכלל.
ברגע שנוצרות קטגוריות של כן משלמים ולא משלמים לא תהיה דרך חוקית לאכוף את זה, יישאר להם רק כוח והטלת סנקציות על המטיסים כדי שאנחנו עצמינו נסלק אורחים לא קרואים, וזה יהיה הסוף של חברויות רבות ויעכיר את כל נושא הטיסנאות בארץ, ולראיה תראה מה קורה כאן כבר עכשיו לפני ששולם שקל אחד.
אבל למרות הכל לא זאת הנקודה שמכאיבה.
הנקודה המכאיבה היא אחרת בתכלית, וזה צימצום המטיסים שם למספר קטן,שזה אומר שחברים רבים וטובים יתפזרו לכל רוח,שזה אומר שנשלם ונקבל בתמורה הרבה פחות מאשר לפני התשלום.
להזכירך, רוב האנשים שם באים בגלל החברה ולא בגלל הדשא.
אילו התשלום היה באמת סמלי ולאחר שיחות עם המון אנשים תשלום סמלי זה משהו סביב ה100-200 ש"ח לשנה לדעת הרוב הגדול, אנשים רבים היו משלמים את זה בלי להניד עפעף ולו רק בשביל להשתיק את הקיבוץ.
-
עודד
למה לא באת לפגישה להביע את דעתך ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafh1
עודד
למה לא באת לפגישה להביע את דעתך ?
שתי סיבות פשוטות:
הראשונה, לא יכולתי
השניה, נתתי קרדיט רב לשכל הישר של המשתתפים שידעו להבחין בין תשלום סמלי לבין שחיטה ותאוות בצע.
-
אני חושב שכדי לפנות לרת"א עם חשבנית מס שרשום " מינחת טיסנים בגעש " ורת"א תתפל בענינים
-
ו עם אני משלם 600 שח לחודש או מה שלא יהיה המכיר ועוסה ביטוח בקלוב או איפו שלא היה
מה אני אמור לעסות עם יש לי שתי מכוניות ו מדבקה 1 מה להחליף את השמשה כול פעם שמתחשק לי לבוא על אוטו אחר ??? או שאני אקבל 2 מדבקות מדבקה לכול אוטו
עם יש לי שתי מדבקות אני מחליט על איזה אוטו אני נושעה מוכר את המדבקה השניה עסיתי החזר השקעה תחשבו על זה יש פה מצב להתעשר :D רק חבל שאין אגם בשטח המדובר