-
תגובה להודעה: רכישת מסוק - להתחיל מאיפשהו....!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
שגיא, לא תמיד יש לאנשים את היכולת לדעת אם הם רוצים להישאר בתחביב ואז לא כדאי להשקיע הרבה כסף כבר מההתחלה, הפתרון שאני מציע עושה את העבודה יפה למתחיל כזה.
אם אין בעיה של מזומנים ואין בעיה של מדריך צמוד שגם יעזור עם התיקונים, אז כדאי להתחיל עם טירקס 500.
אם אין מדריך צמוד, אז זה כבר לא רק עניין כלכלי - תשאל את הבחור מקרית שמונה (שעזרת לו עם קניית חלקים) כמה הוא נהנה...הוציא כבר אלפי שקלים והספיק לרחף אולי פעמיים..אין לו את היכולת לרחף בכלל ולא את הידע לתקן ולהחליף חלקים לבד והוא משלם על זה ביוקר גם בזמן וגם בכסף, והוא שוקל ברצינות פשוט לפרוש. כל זה כי הוא התחיל ללא הדרכה ולפי ההמלצות פה.
אז יש פתרונות הרבה יותר זולים מאשר להוציא סכום של 1,200 ש"ח !
ולגבי הבחור מקרית שמונה שוחחתי איתו מספר פעמים אבל ההדרכה
שהוא קיבל בצפון לא הייתה נכונה ותחילת הדרך שלו הייתה מוטעית.
עדיף לא להכנס לזה כאשר לא יודעים את כל הפרטים המלאים או שחושבים שיודעים.
-
אתה צודק, רק שאני כן יודע את כל הפרטים...וההדרכה שהוא קיבל בצפון היתה בערך כלום, הכל הוא קיבל מהאינטרנט, תנחש מאיפה?
אילו פתרונות זולים יותר יש מ 1200 ש"ח?
-
יש את המסוקים הקטנים 3 ערוצים ב-120 ש"ח וכדומה...
אבל הדיון הזה מתחיל להיות אישי ומנגד אינטרסים עסקים
של אדם כזה או אחר אז בוא נעצור פה.
אני בטוח שאתה קצת יותר מבין ממה שאני יכול להסביר
על הפתרונות הנ"ל.....
-
חס וחלילה שגיא, מבחינתי אין פה שום דבר אישי, רק לאחר שבדקתי את הנושא ועברתי את התהליך בעצמי, אני חושב שלמתחילים מגיעה האפשרות להתחיל עם מסוק 6 ערוצים ללא השקעה גדולה מדי.
אל תערב אינטרסים עיסקיים, הבחור שאל איך כדאי להתחיל ומה לקנות. זאת דעתי.
מסוקי 3 ו 4 ערוצים אמנם יכולים להיות כיף גדול אבל לא מספקים את הסחורה מבחינת לימוד ההטסה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
חס וחלילה שגיא, מבחינתי אין פה שום דבר אישי, רק לאחר שבדקתי את הנושא ועברתי את התהליך בעצמי, אני חושב שלמתחילים מגיעה האפשרות להתחיל עם מסוק 6 ערוצים ללא השקעה גדולה מדי.
אל תערב אינטרסים עיסקיים, הבחור שאל איך כדאי להתחיל ומה לקנות. זאת דעתי.
מסוקי 3 ו 4 ערוצים אמנם יכולים להיות כיף גדול אבל לא מספקים את הסחורה מבחינת לימוד ההטסה.
Wondred
מסוקי 4 ערוצים של וולקירה כמו ה CB-100 ה 4#6 וה 4#3 בהחלט מלמדים הטסה.
רחוף ושליטה במסוק 4#3 מאתגר לא פחות מ Trex 450. אפשר לומר שההיפך שליטה ברמה מסוימת ב 4#3 תאפשר הטסה של 450 לפחות באותה רמה.
והמחיר נמוך בהרבה מ 1200 ש"ח.
חלקי חלוף זולים וסוללות זולות.
-
אין ספק שזה גם מאתגר וגם כיף, אבל אין מה להשוות. בכל מקרה, בהצלחה לפותח השירשור בכל דרך שתבחר, אני מעריך שמגוון הדיעות פה רחב ולכן כדאי אולי למצוא מישהו 'מבין' ולהיעזר בו בפועל.
אלעד.
-
אלעד,
כבר כתבתי הרבה פעמים, אם הפתרון של הוולקירות הקטנים לא היה בנמצא, הייתי נאלץ לדחות את ההתעסקות בזה אולי לפנסיה. בפנסיה מי יודע אולי הפיליפינית הייתה מטיסה ולא אני.
כרגע אין לי את הזמן לצאת ולבלות בחוץ עם המסוקים בעוד שאם הוולקירות גם בחצות אני יכול להטיס.
אני ממליץ בחום על המסלול הזה למי שמשטחי הטסה לא נמצאים קרוב לביתם או שהם עסוקים בעניני עבודה או ענינים אחרים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
edoman
1. לך למנחתים קודם תסתכל תתעניין תשאל שאלות ..
2. אין לי התנסות עם הוביקינג 2 אבל לפי מה שכולם אומרים פה זה חרא מסוק
3. אני ממליץ לך קודם לבדוק מה אתה רוצה מהתחביב המדהים הזה ואחר כך לראות מה מתאים לך
בכל מקרה 1200 שקל זה לא סכום שמספיק .. כדי שיהיה לך נוח וקל יותר להטיס עם אלקטרוניקה כמו שצריך ושלט כמו שצריך .
בכל מקרה שיהיה בהצלחה
גם מזדה .. על יד מרצדס
הוא חרה של אוטו
יש לי KING 2 .. מטיס אותו בחצר
מטיס אותו בשדה ונהנה ממנו (טיסות רגועות בלי להשתולל )
החיסרון ,,,צריך לתפוס יום בלי רוח חזקה ..
אגב גם הטירקס 450 ברוח חזקה סכנה להטיס ..
כול מסוק , מטיס מתחיל ירסק אותו
אם זה האני בי או טירקס 500
אני מעדיף לרסק king 2 עם הסטפ הכי זול
מאשר מסוק אחר יקר (אגב KING 2 בנוי נחמד , פשוט וקל לתיקון )
כול אחד יעשה את השיקולים שלו ,,
באהבה ! :-))
-
תרשה לי לחלוק על דעתך
טירקס 450 ברוח טס מצויין
האני בי קינג 2 זה פשוט מסוק לא טוב מכל הבחינות!
לא ממליץ עליו
תמיר
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אופטימי10
גם מזדה .. על יד מרצדס
הוא חרה של אוטו
נכון אבל ההבדל הקטן הוא שבקינג אתה תמשיך לרסק ועוד הרבה ללא קשר ליכולת ההטסה שלך ,כלומר הקינג מסוק כלכך גרוע שמשאיר אותך ממש מאחור בכל הקשור להתקדמות הטסה ללא קשר לכמות הריסוקים כי הוא בנוי בצורה לקויה כמו אחיו הגדול הבלט סיפי "האגדי" מה שבטוח שאם אתה תעבור לtrex 500 לדוגמא ,בתוך זמן מאוד קצר אתה תשפר פלאים את רמת הטיסה שלך וזה מובטח לך. אז השאלה האם הדרך הארוכה והמסורבלת שאתה מיעץ לשואל היא נכונה ,אז התשובה היא לא .
אם השואל מעוניין להשתעשע קצת במכשיר מעופף אז באמת יש פתרונות כמו הקאוקסלים וכל הצעצועים
שגם הם מסבים הנאה מוגבלת וכאשר יחליט השואל האם להכנס ברצינות לתחביב ,בטוח על קינג 12345 ו6 אף אחד לא ימליץ לו . בהצלחה:D
-
:)אני חושב שלאדם שעדיין לא בטוח אם הוא רוצה להיכנס לתחביב בצורה רצינית, פתרון של מסוק 4 ערוצים הוא אידאלי.
המסוק מתנהג באויר כמו מסוק 6 ערוצים רק לא טס הפוך ולא עושה אירובטיקה.
כל נושא הכיוונים הרבה יותר פשוט ומצריך רק ידע בסיסי.
מסוק 4 ערוצים כגון ה-WALKERA CB100, בהחלט מלמדים הטסה בסיסית, אוריינטציה, וגם ריחוף.
יש גם מסוקים כאלו גדולים יותר שטסים גם בחוץ.
להמליץ לבנאדם שבכלל לא יודע למה הוא נכנס או האם הוא רוצה להיכנס בכלל, להמליץ לו להוציא סכום של סביב ה-2000 ש"ח זה לדעתי לא לעניין.
למי שבאמת רוצה להיכנס ולהטיס מסוק 6 ערוצים, צריך לפחות כ-1500 עד 2000 ש"ח למסוק (כמובן שאפשר גם הרבה יותר יקר), עוד כ-1000 ש"ח לסימולטור, עוד קצת כסף בצד (לפחות כ-500 ש"ח) לחלקים, צריך גם ציוד מסביב כגון: מאזן להבים, מטען, סוללות נוספות, משקל ללהבים, בול אנד לינק פלייר ועוד...
בקיצור, צריך מינימום של כ-2000 ש"ח להיכנס לעסק וכפי שציינתי, אפשר גם בהרבה יותר.
כמובן שלאדם כזה אין שום ניסיון איך לבנות ולכוון מסוק כמו שצריך ולכן הוא יאלץ להעזר באדם מנוסה ולפעמים גם זה כרוך בתשלום.
מה בקשר לשיעורי טיסה? גם מתחיל שרוצה לקחת 3 או 4 שיעורים עם טייס מנוסה, יצטרך לשלם על כך.
אני חושב שמי שלא באמת יודע אם הוא 100% בטוח שהוא רוצה להיכנס ולהטיס מסוק 6 ערוצים, שיתחיל עם משהו פשוט יותר, כזה שיצריך פחות ידע, פחות התעסקות וכמובן בעלות הרבה, אבל הרבה יותר נמוכה.
מי שירצה להתקדם, תמיד יוכל לעשות זאת.
לי אישית יש WALKERA CB-180 ואני יכול לומר בבטחה שהוא מספק שעות רבות של הנאה, לא מצריך ידע מקיף לצורך תחזוקה או כיוונים וללא ספק יכול להוות כניסה קלה לתחביב.
הוא בהחלט מלמד את הבסיס להטסה ובלי הלחץ והפחד של לרסק מסוק שעלה 2000 ש"ח.
כך שבעלות של כ- 600 ש"ח, אפשר בהחלט להשיג מסוק שיתאים לכל אלו שרוצים רק "לגשש" ולעשות צעדים ראשונים בתחביב מבלי היכולת כרגע לדעת אם הם ימשיכו או לא?
בברכה,
ניסים
-
אלו בדיוק הסיבות שאני ממליץ על הבלייד SR - מסוק 6 ערוצים עם עלויות של מסוק 4 ערוצים.
היתרון בו לעומת מסוקי ה 4 ערוצים הוא שאיתו אפשר להשתמש להטסות קצת יותר מתקדמות ועלויות ההטסה או הריסוק נשארות זהות. אפשר גם לשדרג אותו קצת אם ממש מתעקשים.
צריך להפנים שכסף כן קובע בשבי הרבה אנשים, לא כולם יכולים להרשות לעצמם לקנות מסוקים באלפי שקלים גם אם הם ממש רוצים ובטח שלא לרסק אותם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נולד לטוס
נכון אבל ההבדל הקטן הוא שבקינג אתה תמשיך לרסק ועוד הרבה ללא קשר ליכולת ההטסה שלך ,כלומר הקינג מסוק כלכך גרוע שמשאיר אותך ממש מאחור בכל הקשור להתקדמות הטסה ללא קשר לכמות הריסוקים כי הוא בנוי בצורה לקויה כמו אחיו הגדול הבלט סיפי "האגדי" מה שבטוח שאם אתה תעבור לtrex 500 לדוגמא ,בתוך זמן מאוד קצר אתה תשפר פלאים את רמת הטיסה שלך וזה מובטח לך. אז השאלה האם הדרך הארוכה והמסורבלת שאתה מיעץ לשואל היא נכונה ,אז התשובה היא לא .
. בהצלחה:D
מבלי להיכנס לאיכות הדגם עצמו, אתה טועה. זאת מכיוון שאת המסוק הזול אדם יכול להרשות לעצמו בלי לקחת משכנתא ולעומת זאת ריסוק אחד של טירקס 500 יכול להוציא אדם מהתחום ולכן אין שום היגיון בלהמליץ למישהו להתחיל איתו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
מבלי להיכנס לאיכות הדגם עצמו, אתה טועה. זאת מכיוון שאת המסוק הזול אדם יכול להרשות לעצמו בלי לקחת משכנתא ולעומת זאת ריסוק אחד של טירקס 500 יכול להוציא אדם מהתחום ולכן אין שום היגיון בלהמליץ למישהו להתחיל איתו.
לא זאת הכוונה ,כוונתי היא מאוד פשוטה ,אם אתה רוצה לקנות מסוק "בניים" בשביל להבין אם אתה נמשך לעניין זה אני מבין, אבל התגובה שלי הגיע בעקבות המלצה לא נכונה לקניה ו או הטסת קינג שאני חושב שזאת טעות גדולה ולמה,כי עקב איכות גרועה ביותר השואל לא יבין למה הוא מרסק מבלי קשר ,אפילו אם הוא כישרוני וקולט מהר ,המסוק מוריד את היכולות הפוטנציאליות של כל מטיס באשר הוא נקודה.
ולכן אני ממליץ לבחור השואל לנסות למצוא מישהו עם סימולטור נכבד ולהתחיל להבין את הדרישות והקורדינציה הדרושה להתחיל להטיס מסוק ורק אחר כך לקנות מסוק לפי משאלתו ויכולתו ,אבל אם ברצונו מכשיר מעופף ביתי כזה או אחר בבקשה אין בעיה עם זה אבל אני מבקש לא לתת המלצות מוטעות שהם אלו שיוציאו אותו מהתחביב עוד לפני שהתחיל . תודה ובהצלחה
נ.ב עלויות חוזרות על ריסוקים בתדירות גבוה כמו שיש במסוקים מסוג esky ,בחישוב הכללי יוצאות הרבה יותר ממסוק 500 ,מניסיון אישי אני הוצאתי על מסוק לאמה כ 1200 ש"ח תיקונים ושידרוגים ואני זה "שתיחזק" את הצעצוע
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נולד לטוס
נ.ב עלויות חוזרות על ריסוקים בתדירות גבוה כמו שיש במסוקים מסוג esky ,בחישוב הכללי יוצאות הרבה יותר ממסוק 500 ,מניסיון אישי אני הוצאתי על מסוק לאמה כ 1200 ש"ח תיקונים ושידרוגים ואני זה "שתיחזק" את הצעצוע
לי יש מסוק LAMA כבר למעלה מ-4 שנים. הוא מעולם לא התרסק ואפילו שטס בחוץ ועבר מספר נחיתות "קשות". הדבר היחיד שנפגע זה זוג להבים.
עלויות החלפים של המסוק הם בגדר בדיחה. מכלול ראש שלם ממתכת, כולל 10 זוגות להבים וסוללה נוספת, עולים ב-E-BAY כ-13 דולר עם משלוח חינם לארץ. סרוואים עולים כ- 2 דולר לסרוו והחלק הכי יקר, שהוא המקלט המובנה עם הג'ירו עולה כ- 25 דולר.
מה עשית למסוק שהוצאת עליו 1200 ש"ח?:confused:
בברכה,
ניסים
-
ניסים אני לא מכיר מסוק ששווה להוציא עליו 1,200 ש"ח ולהשוות אותו ל-6 ערוצים...
ישנם היום מסוקים יותר זולים מהסכום הזה שיכולים להוות בקלות "גישוש" למי שרוצה
לבדוק אם מתאים לו בכלל להכנס לתחום. אבל כמו תמיד כל פעם שיש שאלה כזו
"איזה מסוק מומלץ ?" נפתח דיון שבסופו של דבר מגיע לאינטרס עסקי כזה או אחר...
למזלי אין לי מניות באליין :D אבל אני נהנה לקרוא שרשורים כאלו כי הם חושפים דברים מענינים :eek: :D
שיהיה אחלה שבת שלום לכולם ובהצלחה לפותח השרשור שאני כמעט בטוח מבולבל יותר
מאשר הגיע עם השאלה הפשוטה כאשר כתב אותה...... :D
-
הי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נולד לטוס
ולכן אני ממליץ לבחור השואל לנסות למצוא מישהו עם סימולטור נכבד ולהתחיל להבין את הדרישות והקורדינציה הדרושה להתחיל להטיס מסוק ורק אחר כך לקנות מסוק לפי משאלתו ויכולתו ,אבל אם ברצונו מכשיר מעופף ביתי כזה או אחר בבקשה אין בעיה עם זה אבל אני מבקש לא לתת המלצות מוטעות שהם אלו שיוציאו אותו מהתחביב עוד לפני שהתחיל . תודה ובהצלחה
1. חלק מהאנשים לא מעונינים להשקיע שעות רבות בסימולטור.
2. הקואורדינציה הדרושה משתנה בהתאם למסוק (קואקסיאלי / CP / FP) כך שאין מבחן קואאורדינציה למסוקים.
3. אני לא מכיר את המסוקים של ESKY אבל מסוקי המיקרו של Walkera ושל Eflite הינם עמידים למדי ועלות הריסוקים מינימלית. ב- 1200 ש"ח תקנה 3 CB100 ותשאר עם עודף.
Shanti
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אופטימי10
גם מזדה .. על יד מרצדס
הוא חרה של אוטו
אתה טועה בגדול מאזדה טובה בהרבה ממרצדס. מרצדס זה כבר לא מרצדס ומאזדה כמו שאר המכוניות היפניות אמינות ללא שעור. כך שההשוואה היא לא השוואה.
מה שקורה לדגם מסוים יצא שם רע לפני מספר שנים ולאנשים שנכוו קשה לשנות את דעתם. כאשר מאן דהוא שואל על הוולקירה או ה Honey Bee הרפלקס מקפיץ את התגובה ולא העובדות........
בתחילת שנות השבעים הביאו את סוברו הראשונים לארץ. הבדיחה היתה שהרבנות נתנה פסק הלכה שנתן לסוע בסוברו בשבת למה??.........כי זאת לא מכונית.
חברים נא לשמור על ראש פתוח זה לא מזיק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzn11
:)אני חושב שלאדם שעדיין לא בטוח אם הוא רוצה להיכנס לתחביב בצורה רצינית, פתרון של מסוק 4 ערוצים הוא אידאלי.
מסוק 4 ערוצים כגון ה-WALKERA CB100, בהחלט מלמדים הטסה בסיסית, אוריינטציה, וגם ריחוף.
להמליץ לבנאדם שבכלל לא יודע למה הוא נכנס או האם הוא רוצה להיכנס בכלל, להמליץ לו להוציא סכום של סביב ה-2000 ש"ח זה לדעתי לא לעניין.
למי שבאמת רוצה להיכנס ולהטיס מסוק 6 ערוצים, צריך לפחות כ-1500 עד 2000 ש"ח למסוק (כמובן שאפשר גם הרבה יותר יקר), עוד כ-1000 ש"ח לסימולטור, עוד קצת כסף בצד (לפחות כ-500 ש"ח) לחלקים, צריך גם ציוד מסביב כגון: מאזן להבים, מטען, סוללות נוספות, משקל ללהבים, בול אנד לינק פלייר ועוד...
בקיצור, צריך מינימום של כ-2000 ש"ח להיכנס לעסק וכפי שציינתי, אפשר גם בהרבה יותר.
כמובן שלאדם כזה אין שום ניסיון איך לבנות ולכוון מסוק כמו שצריך ולכן הוא יאלץ להעזר באדם מנוסה ולפעמים גם זה כרוך בתשלום.
מה בקשר לשיעורי טיסה? גם מתחיל שרוצה לקחת 3 או 4 שיעורים עם טייס מנוסה, יצטרך לשלם על כך.
אני חושב שמי שלא באמת יודע אם הוא 100% בטוח שהוא רוצה להיכנס ולהטיס מסוק 6 ערוצים, שיתחיל עם משהו פשוט יותר, כזה שיצריך פחות ידע, פחות התעסקות וכמובן בעלות הרבה, אבל הרבה יותר נמוכה.
לי אישית יש WALKERA CB-180 ואני יכול לומר בבטחה שהוא מספק שעות רבות של הנאה, לא מצריך ידע מקיף לצורך תחזוקה או כיוונים וללא ספק יכול להוות כניסה קלה לתחביב.
כך שבעלות של כ- 600 ש"ח, אפשר בהחלט להשיג מסוק שיתאים לכל אלו שרוצים רק "לגשש" ולעשות צעדים ראשונים בתחביב מבלי היכולת כרגע לדעת אם הם ימשיכו או לא?
בברכה,
ניסים
מסכים ב 100%.
הסבר ממצה חכם ונכון.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzn11
לי יש מסוק LAMA כבר למעלה מ-4 שנים. הוא מעולם לא התרסק ואפילו שטס בחוץ ועבר מספר נחיתות "קשות". הדבר היחיד שנפגע זה זוג להבים.
עלויות החלפים של המסוק הם בגדר בדיחה. מכלול ראש שלם ממתכת, כולל 10 זוגות להבים וסוללה נוספת, עולים ב-E-BAY כ-13 דולר עם משלוח חינם לארץ. סרוואים עולים כ- 2 דולר לסרוו והחלק הכי יקר, שהוא המקלט המובנה עם הג'ירו עולה כ- 25 דולר.
מה עשית למסוק שהוצאת עליו 1200 ש"ח?:confused:
בברכה,
ניסים
עצם זה שמישהו מוציא 1200 ש"ח על תקונים ושפורים על לאמה מצביע על חוסר שיקול דעת וראוי להמנע מלהתיחס להמלצות של אדם כזה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asi2k5
צהריים טובים
כמו בכותרת אני מעוניין להכנס לתחום ע"פ מה שקראתי בהרבה פורומים מאד
ממליצים על honey bee v2 כמסוק שכדאי להכנס איתו לתחום.... מה גם שהתקציב מתאים 950ש"ח בארץ ,
הטסתי לפני שנים רבות טיסנים אבל אני כבר הבנתי שאין קשר בין הדברים...
בכל אופן אשמח להצעות ורעיונות אם יש ובכלל לגבי הדגם שרשמתי
תודה מראש
אסף
נכנסת למקום הלא נכון.
אתה בפורום בישראל כאן לא עוזרים לאנשים אלא רק מסתלבטים עליהם כל הזמן.
ממליץ לך בחום לשאול שאלות כאלה במדינות מערביות מפותחות כמו ארה"ב.
שם תקבל תשובות יפות עניינות, מסודרות עם הסברים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzn11
בברכה,
ניסים
תשובה יפה ונדירה באיכותה בפורום הזה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tisanir
1200 ש"ח לא יספיקו לך למסוק מוכן לטיסה.
תצטרך להוסיף עוד כמה מאות שקלים לקבלת מערכת רדיו איכותית.
איזה קישקוש,
אני בהלם?!
ב 1200 עוד תקבל עודף של מסוק יפיפה להטסה!(למען האמת תוכל לקנות 2 ..)
מאיפה אתה מביא את כל הדברים האלה? אתה עובד בחנות כלשהי ובעל אינטרסים ???
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
copter
האני בי קינג 2?????????????????
אל תגע בזה
זה פשוט מסוק גרועעעעעעעעעעעעעע
לך על איכות ולא על הזול
להאי בי קינג 2 יש הרבה צרות
ובכלל אל תקנ שום מסוק או טייסן שמגיע עם שלט
קנה לעצמך איזה טירקס 450 או קופאר איקס 450
שלט ספטקטרום די אקס 6 או 7
נגמר הסיפור
אל תתעסק עם צעצועים
נראה לך סביר שאדם שלא יודע אם בא לו להכנס למשהו יפרק 1200 ש/ח על שלט?!
מה נסגר איתך?