תגובה להודעה: מחפש מצלמת DSLR איכותית
[QUOTE=wonderd;195838]או קיי, אז סגרנו על ה 550D, המחיר שלה בארץ לא רחוק מהמחיר בחו"ל אז נקנה פה.
דבר נוסף - יש עדויות שאומרות שהניקון מוציאות תמונות עם צבע קצת יותר עמוק, יש בזה אמת כלשהי?[/QUOTEK
אני לא יודע להגיד לך כל כך אבל זה תלוי מה אתה אוהב אם אתה רוצה אז בשמחה אם תהיה באזור ונטיס תרגיש ותצלם כמה שאתה רוצה...
אם אתה מחר לפאם אקסטרים אז עוד יותר טוב:)
כן - הצבע של Nikon נראה יותר עמוק... זה לא משנה למתחיל/ה...
הבחירה החשובה זה עדשות.
מ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
או קיי, אז סגרנו על ה 550D, המחיר שלה בארץ לא רחוק מהמחיר בחו"ל אז נקנה פה.
דבר נוסף - יש עדויות שאומרות שהניקון מוציאות תמונות עם צבע קצת יותר עמוק, יש בזה אמת כלשהי?
היי אלעד,
הצבעים של ניקון אכן שונים במעט ונראים מעט יותר "גלויתיים" (מלשון גלוייה) מאשר קנון.
אבל, הכל ניתן לשינוי, תיקון בעזרת תוכנות היום .... ואני ממש לא מתלונן על איכות התמונה של קנון.
זה לא אמור להוות שיקול מבחינתך.
השיקול העיקרי הוא מחיר העדשות והמבחר, המחיר של המצלמה בדר"כ מתגמד לעומת מחיר האופטיקה שיושבת עלייה, אם תקנה אופטיקה ברמה נמוכה, לא תהנה מהמצלמה.
לקנון ישנו מבחר גדול יותר לעדשות כניסה ומקצועיות (עדשות L - מסומנות בפס אדום) במחירים "שפויים", לעומת ניקון שם כדי לקנות עדשת זום צמצם קבוע אתה תמכור את כל צי המסוקים שלך ותצטרך להוסיף כסף.
לגבי המצלמות, קנון וניקון הוציאו מצלמות לא ממש מקבילות, כלומר 50D של קנון לא ממש ניתנת להשוואה לD90 של ניקון, יחסית לקנון הניקון הזו היא צעצוע, הוא פלסטיקית ולא מיועדת לעבודה אינטנסיבית, הקנון הזו בנוייה כמו טנק ועמידה בתנאי עבודה יחסית קשים, אבל ... היא די כבדה יחסית ל550D שקטנה ממנה פיסית ובנוייה מפלסטיק (מאוד נוח לנשים, לא תמיד נוח לגברים בעלי ידיים גדולות) לפני הרכישה שווה ללכת לחנות ולהחזיק את שתיהן.
60D יצאה לא מזמן, הבעייה היא שהיא לא ממש שיפור של 50D בניגוד למה שהתרחש עד עתה, היא עשוייה פלסטיק וקטנה יותר מה-50D, כנראה שבעקבות יציאת ה7D ה-60D עברה סירוס וקנון מנסים ליצור ליין של מצלמות ברות השוואה למקבילות בניקון (90D למשל) ולכן רמת הגימור נמוכה יותר.
אני אישית מצלם עם 40D, הקודמת ל50D. המצלמה בנוייה ממש טוב, לפני כשנה עברה נפילה לנהר קפוא בהולנד כולל חבטה עצבנית במעקה בטיחות וכיום ממשיכה לצלם כמו חדשה.
בהצלחה במה שתבחר, מאף אחת מהמצלמות שהצעת לא תתאכזב.
עוד כמה שאלות ברשותכם;
עד כמה אחריות היצרן חשובה והאם כדאי לקנות אחריות נוספת?
האם אפשר לוותר על אחריות היבואן הרשמי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
18-55 אך ורק אם זה הדגם החדש עם מייצב תמונה, היא טובה יותר בהרבה מהקודמת ללא מייצב תמונה.
מייצב תמונה בקנון מסומן ע"י IS, אם זה אכן הדגם הוא די בסדר בשביל התחלה, אל תתפשר על משהו פחות מזה (לא בטוח שקיים :-)).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
עוד כמה שאלות ברשותכם;
עד כמה אחריות היצרן חשובה והאם כדאי לקנות אחריות נוספת?
האם אפשר לוותר על אחריות היבואן הרשמי?
כן, אפשר לוותר ואפילו בשמחה. היבואנים הרשמיים בארץ גובים סכומים שערוריתיים עבור המצלמות הללו (מפתיע נכון ? ).
אתה יכול להוסיף ביטוח MACK עבור ציוד הצילום (למספר שנים שתבחר) ולהינות משקט תעשייתי בכל מה שנוגע לבעיות איתו.
יש מקומות עם התמחות גדולה יותר בצילום (לא שזה יקטין את הבלבול)
http://d-spot.co.il/forum/index.php?showtopic=239119
:)
אהלן חברים,
מצאתי קיט שנראה לי שאפשר לחיות איתו בתור התחלה - 550D עם עדשת קיט 18-55 IS.
בארץ עולה 3800. מצאתי באיביי חנות רצינית - דילר של קנון, כולל זכרון 8G, אחריות בינלאומית 3 שנים ותיק מתאים - 954$ (3500 ש"ח).
http://cgi.ebay.com/Canon-EOS-Rebel-...item2c57aa9e7b
אני רוצה להזמין דחוף, המשלוח בארה"ב חינם ויש לי מי שיביא לי.
מה דעתכם?
יש לי שאלה לא קשורה, למה יש הבדל של 1300 שקל בין הגוף של ה 550D ל 1000D?
איזה ייתרונות יש ל 550 חוץ מהוידאו?
החיישן של ה550D חדש יותר, וגם כמות הפיקסלים גדולה יותר.
טוב חברים, סוף דבר - אתמול הגיעה המצלמה. 550D.
איכותית מאוד, לא גדולה מדי ושווה כל שקל. תודה על העזרה.
אלעד.
אני אשמח אם תיתן סקירה "טיסנאית" למצלמה - איך התצוגה בשמש? מה המשקל שלה? לכמה זמן מחזיקה הסוללה? אילו עדשות יש לך עבורה? איך איכות הוידאו בזמן תנועה? באיזה פורמט היא מקליטה וידאו ואיך אתה מתכוון לערוך אותו?
:)
קניתי מספק מורשה של קנון בארה"ב, דרך אי ביי, כרגע עם עדשת הקיט שלהם - 18-55IS, זכרון 8G קלאס 10 (אני יודע שזה מהיר מדי אבל בהפרשי המחירים כיום אין סיבה לקנות פחות).
בהמשך נוסיף עדשה או שתיים טובות יותר אבל בינתיים זאת פשוט חוויה לעבור מה Z5 שהיתה לי למצלמה הזאת. כמו לעבור מקופטר 450 לטירקס 500, פשוט עולם אחר..:rolleyes:
אולי בשבוע הבא נעשה סקירה נורמלית למצלמה, בינתיים הבוס בעבודה לא מבין למה אני כ"כ עסוק מאחורי המסך..:p
תתחדש!!!
אני ממליץ לך לקנות כבר עכשיו תיק כזה שתוכל להכניס אליו לפחות עוד עדשה ארוכה (נגיד 17-18 ס"מ כשהיא מקופלת).