תגובה להודעה: מתח תא ליפו לאחר הטסה מלאה
דניאל כשאתה מרוקן את הסוללה עד הסוף ,קרי צורך את כל המיטען שיש בסוללה המתח יורד ל2.9 וולט.אם תמשיך ליצרוך את מעט המיטען שנותר בסוללה המתח יירד עוד אבל לא תוכל כמובן ליצרוך אמפר גבוה במתח הזה,אלה אמפרים ספורים אם בכלל.מה שהבקר בעצם עושה ,הוא מודד את המתח ההזנה של הסוללה ומזהה את מ"ס התאים שחובר עליו והתוכנה יודעת להגביל את צריכת הצרכן ע"י מדידה קבועה של המתח על מנת לא לרדת מיתחת לוולט מסויים שהבקר מתוכנת אליו.כמובן בעומס מלא או חלקי.כאשר מטיסים טיסנים עם מנועים רעבים והצריכה גבוהה אז המתח יורד יותר בזמן עבודה ולכן הבקר מעט את המנוע ע"י הפחתת עוצמת הסיגנל שמיגיע מהמקלט וכך אתה יודע שהסוללה מיתקרבת לקיצה ומחליטים לינחות. אבל בפועל עדיין נישאר לך מיטען בסוללה שאומנם לא מספק את הרעב של המנוע,אבל גם לא מרוקן את הסוללה במלואה.לעומת זאת ,טיסנים עם מנועים לא זללנים עם צריכה נמוכה צורכים פחות לאורך זמן ומנצלים כימעט את מלוא הסוללה ביגלל צריכת הזרם הנמוכה והיכולת של הסוללה להמשיך לספק את המיטען הדרוש להפעלת המנוע.כתוצעה מיכך הוולט בסוללה לא יורד באחוזים גבוהים ןלכן הבקר עדין לא מגביל את המנוע.סבבה.;)
דניאל - תפנים סוללת ליפו יכולה לרדת ל2.5V !! ולשרוד!
אין רף חד משמעי - ראה את הגרפים באתרים השונים.
הסוללה בנויה על תגובה כימית וגם 2.5V זה ערך סטטיסטי שרוב הסוללות יעמדו בו.
הבקרים הראשונים שתמכו בליפו עבדו על קאט אוף בין 2.7 ל3V.
כנראה, בכדי להיות בצד הבטוח, היות והברך בגרף מתחילה באזור ה3-3.3V אז הבקרים המתקדמים (ועדכוני התוכנה בבקרים היקרים) עברו לעבוד בקאט אוף החל מ3V לתא. בכולם הכניסו את אופציית ה"זהירים" שבהם הבקר חותך ב3.2 או ב3.3 וולט לתא.
בדקתי לך עכשיו בתוכנת הבקרה של CC יש לך אפשרות לבחור בכל ערך בין 3V ל4V (!)
לדידי, אין שום בעיה לסחוט מהסוללה את כל המיץ שלה, לא זאת ועוד, הסוללות שמתו לי עד היום היו כאלו שהשימוש בהן היה מועט והפריקות מועטות ואיטיות.
אם אתה רוצה לדייק ולקבל תוצאות, הבדיקה הנכונה היא לטעון סוללה מלא , להטיס ולמדוד כמה נכנס אחרי הטסה (במיליאמפר שעה).
האם בדקת? היתכן שהוצאת 80-90% קיבול מהסוללות שלך אי פעם? אם לא, נסה ותהנה פתאום תראה כמה אפשר לקבל תמורת משקל הסוללה באמת.
רות, החכמתי בשרשור הזה (אגב, חיים, אחלה הסבר)
אנסה לשחק מעט עם הוולטאג' קאט-אופ, תמיד נחמד לסחוט עוד מיץ מהסוללה
אגב לא הכל צריך להיות כזה וודוו ואמונות טפלות, יש מספיק LOGGERים שיודעים להראות גרף פריקה של סוללה ובמחיר שווה לכל נפש.
יש לי את הטורניגי' סופר-בריין עם DATA LOGGER
הבעיה שאני לא מצליח לחבר אותו למחשב (בעיה עם PORT למרות שניסיתי כבר את כולם)
אם יש למישהו מכם בקר כזה והוא הצליח להוריד ממנו נתונים, אשמח להתייעץ
אגב, TA, ה LOGGER מראה את המתח והזרם אותו הקצה הבקר למנוע
זהו אינו המתח אותו "רואה" הבקר מול הסוללה
הבקר מחלק את ההספק שקיבל מהסוללה (זרם ומתח) ו"משחק" איתם מול המנוע
למשל, אם מתח הבטריה 12 וולט והזרם שנלקח מהבטריה 30A, יש לנו 360 וואט שאיתם הבקר יכול לשחק
הוא יכול להעביר למנוע 20 אמפר ו 18 וולט למשל...
יש לי ניסיון עם בקר CC ICE 100A עם LOGGER
משם למדתי כיצד הבקר מחלק את ההספק למנוע...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דניאל דקל
יש לי ניסיון עם בקר CC ICE 100A עם LOGGER במסגרת עבודתי במקצועית
לא תוכל ללמוד מזה הרבה על מצב הסוללה...
לפי דעתי זו הגדרה בווינדוס במנהל השירותים.או לאפשר גישה להתקן במנהל ההתקנים.
צריך להתקין את הדרייבר הנכון, ומכאן והלאה תוכנת לוג פשוטה.
הרישום מחייב חיבור קבוע למטען.
חפש BANTAM_USB בשביל הדרייבר
תוכנת לוג ע"י ESTATION או LOGVIEW
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דניאל דקל
יש לי ניסיון עם בקר CC ICE 100A עם LOGGER במסגרת עבודתי במקצועית
לא תוכל ללמוד מזה הרבה על מצב הסוללה...
אתם רואים מה הבעיה בציטוטים, בעוד אני עורך את ההודעה שלי, חיים וצביקה כבר ציטטו אותה
והנציחו את הגרסה הראשונית שלה :D
הציטוטים מיותרים במיוחד כאשר אתם כותבים תגובה עוקבת להודעה - די ברור על מה אתם מגיבים...
דניאל שלום
ראשית אני מסכים אם דעתך ואני מסכים שהחברה בתפוז הגזימו
מינסיוני שזה באזור +400 טיסות F3A בשנה עם סוללות 10S 5000 ו כ 100+ טיסות אימק עם סוללה 12S 10000 אני מתכנן את אורך הטיסה שאנחת מטח הסוללה יהיה באזור 3.7 ואת הבקר אני מתכנת שיתחיל להוריד סלד ב 3.2 ולפני תחרות אני מוריד ל 2.9 את ההזהרה
מניסיוני והיה תקופה שלא שמרתי על הסוללות יש ירידה דרסטית באורך החיים שלהם אם נוהגים אחרת
ללא קשר לסוג הסוללה
זרקו אוהד
היי אוהד
נדמה לי שראיתי את החשמלי הענק שלך בדלתון לפני כחודשיים שלושה במסגרת תחרות IMAC
שאפו על המנוע החייתי :D
אגב, אשמח את תיכנס לתפוז ותגיב. לא בשביל הכבוד שלי, אלא בשביל שהחברים שם
לא יגמרו את הסוללות שלהם ....
החברה מתפוז יכולים ליקרוא כאן את השירשור ולילמוד.
הייתי קצת off the grid בשבועיים האחרונים וקצת מצטער שפיספתי את השרשור הזה.
בחצי שנה האחרונה יצא לי לתכנן, לבנות ולעבוד עם פאקים בגדלים ונפחים עצומים, חלקים תלת ספרתיים עם סוגי תאים שונים. חוץ מזה שכל פעם רועדות לי הביצים מחדש, מה שאני יכול להגיד בעקבות כל מה שקראתי פה הוא שכולכם צודקים.
ה C של הסוללה הוא השמתנה שקובע הכי "חזק" כמה היא מסוגלת "לסבול" באופן יחסי בעקבות פריקה שקרובה ל 100% (שבכלל לא כדאי להגיע אליה) כי זה גם שאומר כמה מהר היא "מתאוששת"
המתח המינימלי לפני פגיעה בלתי הפוכה נגזר מסוג הסוללה, איכותה, דירוג ה C, איכותה ההלחמות והאיזון בית התאים לאורכה ולרוחבה (מקבילי וטורי)
אין מספר קסם לליפו בכלליות אלא פר סוג של סוללה ופר סדרה. המשחק הוא בעשיריות וולט בודדות למטה או למעלה אבל בסוף צריך ללמוד כל סוללה לסוגה באופן פרטי. רוצים כלל אצבע\מספר קסף?
3V בשימוש רגיל.
2.8V בשימשו עם פריקה של מעל 30-40C קבוע.
3.2-3.4V כדי לשמור על חיי הסוללה קצת יותר מזה - בעצם זה כל כך זול שלמי איכפת.
מי שממש רוצה להעמיק מוזמן לעשות אינטגרל של גרף הפריקה כאשר ה C הוא 5 או שה C הוא 40. ככל השצריכה יותר מתונה ניתן לנצל את הסוללה ביתר אפקטיביות מבחינת קיבלת (אבל לא ביצועים)
ההפרש בין האינגרלים עשוי להגיע עד ל 20% (!!) שוב הכל תלוי בשימוש, סוג הסוללה, איכותה וכל הדברים שציינתי למעלה
לא יודע מה את מדבר , אצלי הקונקטורים אינטגרליים בסוללה :D
חשב את האינטרגל מתחת לגרף הפריקה ותקבל כמה WATT-ים משכת מהסוללה. ההפרש בין האינטגרלים של חישוב צריכות הזרם בין 5C ל 40C יכול להגיע עד 20%.
מעיין
האם המתחים שרשמת הינם בבדיקה תחת עומס?
כן. בבדיקה במעבדת סוללות עם ציוד מכוייל. אחרי שהעומס מוסר המתח מטפס בכמה עשיריות וולט (עד 0.5V בחלק מהמקרים) שוב.. זה תלוי בכל המשתנים שכתבתי
דניאל, אני מבין את המרדף שלך אחרי מספר חד חד ערכי ..
אבל אולי פשוט אין כזה.
כלומר אם נוסיף את מפל המתח, שהוא לפחות 0.5 וולט, אתה מדבר על תחום מתחים של 3.5-3.9 בבדיקה סטטית על הקרקע, לאחר שהסוללה התקררה והמתח שלה התייצב
אם כך, המספר שדיברתי עליו בהתחלה, 3.7 וולט, מוכר גם לך.
בנצי, אתה היחיד בשרשור הזה שטוחן את הסוללות שלו עד שהן מתאבדות :D
דניאל, כתבתי עד 0.5V לא בדיוק לא לפחות אלא בחלק מהמקרים(קטן) זה הגיע עד 0.5V ברוב המקרים לא.
יש לך תיאוריה ואתה לוקח חלק מהדברים שכתבתי. אין מספר קסם והסוללות של בנצי לא מתאבדות בגלל שהוא טוחן אותם אלא בגלל שהן שלו:D
אגב, יש פרדוקס-tradeoff בין משקל סוללה-נצילות מיטבית- דירוג ה C.
מי מזהה אותו ראשון? רמז זה תולדה של טיוב המערכת ואופטימיזציות.