תגובה: חוות דעת למקלט לספקטרום
בשיטה הזו של ריבוי אנטנות על מקלט בודד תתגבר על הסתרות שמקורן במגבלות האנטנה הבודדת (כיוונית שתהפוך לכלל כיוונית) אך לא תוכל להתגבר על הסתרות כתוצאה מהחומר ממנו מורכב הכלי קרי קרבון.
בקשר להוספת כבל בין האנטנה למקלט, אם זה הפתרון אז הוא רע מאד (אם למדת שרשראות RF אז אתה וודאי מבין למה).
קבלו עוד שלושה לסטטיסטיקה המקומית......שלושה טיסנים עם המקלטים האלו עובדים מעולה ללא תקלות תפו תפו במשך שנה.....
ואם לחזור למקלטים הכתומים\צהובים\... של ספקטרום-
שיטות הקידוד הנקראות DSM2\DSMX הן רכוש בלעדי של חברת ספקטרום, והיא לא משחררת את הלוגיקה של שיטות הקידוד האלו לחופשי (סוד מסחרי.... מן הסתם)
אז איך יש כ"כ הרבה סוגים של מקלטים תואמי ספקטרום?? (השאלה מתבקשת)
נכון שספקטרום לא משחררים את הלוגיקה\קוד\אלגוריתם, אבל מה שהם כן עושים זה מוכרים את הרכיבים שהם משתמשים בהם למקלטים שלהם (מעבדים, ג'וק מקלט) עם התוכנה כבר צרובה בפנים.
יש מס' יצרנים (למשל חברת ORENGE) שקונים את הרכיבים הללו ומרכיבים מקלטים משלהם, הם משתמשים באותה הנדסה של לוחות ראשיים כך שהמקלטים שלהם גם נראים אותו הדבר (ברמת האלקטרוניקה)....
בשפה פשוטה... הם קונים "קיט נגריה" של מקלט ומרכיבים מקלט בעצמם, כח העבודה זול, המותג לא "חזק", כך שבאופן טבעי המחיר נמוך יחסית למקלטי ה"מותג" של ספקטרום.
זה כל העניין, אין שום רכיבים מפוקפקים, אלו מקלטים עם רכיבים מקוריים של ספקטרום, פשוט הורכבו ע"י גורם חיצוני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
valaza
ואם לחזור למקלטים הכתומים\צהובים\... של ספקטרום-
שיטות הקידוד הנקראות DSM2\DSMX הן רכוש בלעדי של חברת ספקטרום, והיא לא משחררת את הלוגיקה של שיטות הקידוד האלו לחופשי (סוד מסחרי.... מן הסתם)
אז איך יש כ"כ הרבה סוגים של מקלטים תואמי ספקטרום?? (השאלה מתבקשת)
נכון שספקטרום לא משחררים את הלוגיקה\קוד\אלגוריתם, אבל מה שהם כן עושים זה מוכרים את הרכיבים שהם משתמשים בהם למקלטים שלהם (מעבדים, ג'וק מקלט) עם התוכנה כבר צרובה בפנים.
יש מס' יצרנים (למשל חברת ORENGE) שקונים את הרכיבים הללו ומרכיבים מקלטים משלהם, הם משתמשים באותה הנדסה של לוחות ראשיים כך שהמקלטים שלהם גם נראים אותו הדבר (ברמת האלקטרוניקה)....
בשפה פשוטה... הם קונים "קיט נגריה" של מקלט ומרכיבים מקלט בעצמם, כח העבודה זול, המותג לא "חזק", כך שבאופן טבעי המחיר נמוך יחסית למקלטי ה"מותג" של ספקטרום.
זה כל העניין, אין שום רכיבים מפוקפקים, אלו מקלטים עם רכיבים מקוריים של ספקטרום, פשוט הורכבו ע"י גורם חיצוני.
ואיפה בדיוק קראת את כל התאוריה הזו?:confused:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ziki
בשיטה הזו של ריבוי אנטנות על מקלט בודד תתגבר על הסתרות שמקורן במגבלות האנטנה הבודדת (כיוונית שתהפוך לכלל כיוונית) אך לא תוכל להתגבר על הסתרות כתוצאה מהחומר ממנו מורכב הכלי קרי קרבון.
על הבעיה הזאת שום פתרון לא יתגבר, מלבד הצבת האנטנה/אנטנות מחוץ לכלי.
לפוטאבה (לפחות במקלטים שאני מכיר) האנטנות נמצאות על כבלים די ארוכים ואין בעיה להציב אותם מחוץ לגוף הכלי. ככה זה נראה ב-R617FS שמטיס את הלוגו שלי:
http://i704.photobucket.com/albums/w...T/DSCF3086.jpg
פיזור האנטנות על הגוף יאפשר קליטה אופטימלית ברוב האוריינטציות, אם לא בכולן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ziki
בקשר להוספת כבל בין האנטנה למקלט, אם זה הפתרון אז הוא רע מאד (אם למדת שרשראות RF אז אתה וודאי מבין למה).
ברור שנוספים ניחותים בכבלים (הכבלים של היום, אגב, די יעילים בנושא הזה), אבל בטיסנים המרחקים בכ"ז לא גדולים מדי (סנטימטרים) - לא בטוח שזה משמעותי.
שרשראות RF למדתי בשיטת התינוק - "הנה מאזן ערוץ - תתמודד" :D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ziki
ואיפה בדיוק קראת את כל התאוריה הזו?:confused:
תעשה חיפוש באינטרנט...
חוץ מזה, אתה לא יודע שלא מנומס להטיל ספק מבלי להציע אלטרנטיבה ברת דעת....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
valaza
תעשה חיפוש באינטרנט...
חוץ מזה, אתה לא יודע שלא מנומס להטיל ספק מבלי להציע אלטרנטיבה ברת דעת....
תקרא שוב את התגובות שלי בשירשור הזה, אלו אלטרנטיבות שמבוססות על חוקים בהתפשטות גלים ותכנון שרשראות RF (רצה הגורל ויש לי קצת נסיון והשכלה בתחום הזה).
התאוריה שאתה הצעת לעומת זאת בנוגע לחיקויים באמת שלא ברור לי מאין היא לקוחה ועל סמך איזה מידע היא מתבססת:confused:
אין כאן קשר לחוסר נימוס וגם לא התכוונתי לפגוע אבל אם כבר כתבת אותה אז לפחות תציין על איזה מידע היא מתבססת.