תגובה: מחפש המלצות לסרוואים למסוק החדש
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ziki
אני מניח שבאופן עקרוני אתה צודק, אבל לדוגמה סרוואים HV של Savox עולים כ 90$ ומתפקדים לא רע בכלל, אמנם אין להם את השם היוקרתי כמו לפוטאבה או לאאוטרייג' אבל זה לא מוריד מכבודם לדעתי. אלא אם יש פה מישהו עם חוות דעת שלילית עליהם..
בנוגע לסרוואים שפירסמת - אני לא אוהב את הסידרה במיוחד..
איזה שם יוקרתי יש לOUTRAGE? אלה לא סרבואים של MKS בתחפושת?
ככה אומרים, לא יודע.. :)
בכל מקרה, בקשר ל FBL - לא מסכים איתך לגבי הטכנולוגיה המיושנת..שים לב:
Programming via PC, control panel (item MIK4152), blue-tooth (item MIK4256) or mobile phone
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
אחלה פתרון חשמלי, השאלה שלי היא מי משתמש בסרוואים כאלה?
גם לי לא ברור, רק נתתי פתרון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
flyinglizard
איזה שם יוקרתי יש לOUTRAGE? אלה לא סרבואים של MKS בתחפושת?
התשובה היא לא וביננו מה זה משנה, הניסיון איתם הוא טוב מאד ואלו סרוואים מעולים במחיר סביר ביותר לאיכות שאתה מקבל.
דבר נוסף, ברגע שמופעל עליהם טורק גדול יותר ממה שתוכננו לעמוד בו קרי ריסוק הסרוו מפסיק את ההתנגדות שלו ובכך מונע את הריסת הגיר או המכלול אליו הוא מחובר.
זה יפה! לא ידעתי..
יש לך מושג כמה עולה סרוו כזה בארץ?
overcurrent protection יש גם בסרבואים הדיגיטליים של הייטק עד כמה שאני זוכר (מכובה by default, בטח יש לזה סיבה טובה). יש לך לינק לעניין הזה אצל אאוטרייג'?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
זה יפה! לא ידעתי..
יש לך מושג כמה עולה סרוו כזה בארץ?
יש לך יבואן (אתה מכיר אותו) פנה ישירות אליו.
טוב חברים המצב הוא כזה;
הסרוואים לסייקליק יהיו פוטאבה, ההתלבטות היא בין ה 451 לבין ה 255.
ה 451 יחסית ישן אבל נותן ביצועים יפים, הבנתי שאושר ע"י פוטאבה להשתמש בו גם עם סוללת ליפו ישירות אם רוצים.
ה 255 מיועד ל HV, לוקח בקלות 8.4V ומהיר מאוד - 0.08, כמעט סרוו זנב!
העלויות לאחר שיקלולים שונים - 451 - כ 90$, 255 - כ 125$ (שני המחירים כוללים משלוחה).
סרוו זנב כנראה ה 251 - למרות שהוא מוגדר 4.8V, גם הוא אושר לעבוד במתח גבוה יותר ואין בעיה לספק לו 6V. גם הוא יקר אש - 150$ לפני הנחות שונות.
יש גם את האופציה של MKS 787HV - מחיר סביר ביותר ועם נתונים מעולים
נראה לי שאני סוגר על ה 451 (תודה מר לטאה), השני אמנם נוצץ יותר לרזומה אבל לא ממש יהווה יתרון כלשהו כשאני אצטרך להסביר את העניין למנהל הבנק..
מה דעתכם?
פוטאבה לא אמרו בשום מקום (שאני ראיתי, לפחות) שאפשר להשתמש ב451 עם LIPO. אנשים עושים את זה אבל זה לא אומר כלום. אני משתמש בהם עם LIFE אבל זה סיפור אחר (מתח נמוך בהרבה). הסרבואים עלולים להתחמם לך עם מערכת FBL, כמו שכבר אמרתי לך. בשביל 30 דולר הפרש קח את ה255 וסגור עניין, אבל, וזה מהותי ואני מצטער שאני חוזר על עצמי כמו מפגר בכל מדיום ;) תעזוב את השטויות האלה ותריץ את ה451 ישר מהBEC של הג'ייב ב6 וולט. בשביל זה הוא שם - מי לעזאזל משתמש בJIVE עם סוללת מקלט חיצונית כשיש BEC 15 אמפר מהטובים בשוק?
ברור שפוטאבה לא יאשרו את העניין, זה יפגע להם בעסקים..
דיברתי עם בחור שהטיס איתם כמעט שנתיים ישר מהליפו בלי כל בעיה, הרבה אחרים עושים את אותו הדבר ומעולם לא היתה בעיה, בדיוק כמו עם הסרוואים של אליין ועם ה 8717 (לא HV).
כמו שכבר כתבתי - אני מעדיף (גם למען זמן הטיסה, גם לכיוונים וגם לבטיחות) לנתק את האלקטרוניקה מהמנוע, מה גם שהג'ייב פחות מתחמם אם לא משתמשים ב BEC שלו.
מעבר לכך, אפשר להשתמש גם ב 255 ב 6V בתור התחלה או אם יש בעיה להתקין סוללה נוספת, לא יקרה כלום..
לא ענית לי לגבי הסוללת גיבוי לג'ייב - איך אני מתקין אותה?
קח pack פשוט של NIMH (אנשים שונים ממליצים על סוללות enerloop) ופשוט תחבר אותו ישר למקלט שלך לאחד הערוצים הפנויים (או ליחידת הFBL), או תשתמש במפצל Y בשביל לשים אותו על אחד הערוצים ביחד עם משהו אחר. הוא נטען מהBEC במהלך הטיסה, אז אתה לא צריך להתעסק איתו. תחפש Kontronik Buffer Pack. הם גם שמים את זה בmanual אם אני לא טועה. זה הטוב מכל העולמות - יש לך גיבוי, בלי משקל, בלי לתפוס כמעט מקום ובלי התעסקות.