תגובה: גלגל שיניים ראשי ופיניון ך TREX 550E, אשמח לעזרתם כמה שאלות.
מר טוסמן,
מספר הערות לגבי הגג"ש מסוג HELICAL:
היתרון של גג"ש כזה הוא שילוב והתנתקות הדרגתיים של השיניים ועקב כך הפחתת רעש מזה של גג"ש רגיל שם השילוב נעשה במכה.
לגבי נושא השחיקה, ועמידות החומר לא תמיד לגג"ש מסוג HELICAL יש יתרון:
ראשית לא נוצר שום שטח מגע גדול יותר עקב זוית השן שכן השיניים נמצאות על צורת גליל. איזור המגע בין השיניים הוא שטח קטן מאד שנע לרוחב השן במהלך ההשתלבות\התנתקות
ועוד יותר מכך, בגלל זוית השן הכוח גדול יותר מאשר בגג"ש רגיל. חסרון נוסף הוא שזוית השיניים יוצרת כוח צירי מה שמכניס מאמצים לא רצויים בעיקר בציר ובמיסבי הגג"ש הגדול יותר.
ואפילו עוד יותר מכך: המאמץ הצירי הנ"ל גורם לגג"ש להחלקה של ממש בין השיניים שחומרתה עולה עם העומס\זוית השן\ חולשת המכניקה\רדיוס הגג"ש ואז כבר נכנס לתמונה חיכוך שוחק של ממש.
שימוש בגג"ש מסוג DOUBLE HELICAL פותר מרבית בעיות אלו.
בסופו של הדבר אנליזת אלמנטים סופיים עם צורות שיניים שונות שלוקחת בחשבון את כל הפרמטרים תיתן את הבחירה הנכונה, כמובן בשילוב עם ניסיונו של המתכנן.
אשמח להערותייך לדברי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
RonTo
חשב כך:
מס' השיניים בגלגל הרגיל בו אתה משתמש כרגע בחלוקה למספר שיני הפיניון הנוכחי.
לאחר מכן, תבחר פיניון לגג"ש הקוני (HELICAL) כך שיחס הגיר ישאר זהה או קרוב מאוד לזה שחישבת קודם.
אתה יכול פשוט לחלק את מספר השיניים בגג"ש החדש ביחס הגיר שקיבלת בחישוב וכך תקבל קירוב של מספר השיניים להן אתה זקוק בפיניון.
הייתרון של הגג"ש הקוני הוא שהוא עמיד יותר לטחינה כתוצאה מעומס שיוצר המנוע.
הלכה למעשה, אורך השן הקונית גדול יותר כי היא נמצאת באלכסון ביחס לעובי הגג"ש וכך, נוצר שטח מגע גדול יותר המסוגל לעמוד בכוחות גדולים יותר.
אה כן, הוא גם יותר שקט מגג"ש רגיל.
אם מדובר במסוק קטן (לא גודל 700 או 600) איני רואה צורך להשתמש בגג"ש כזה. הכוחות במסוקים קטנים אינם מתקרבים למגבלות החומר וכל שצריך הוא לכוון היטב את המאשינג...
יואב אתה פשוט טועה.
גאומטריה פשוטה - היתר תמיד ארוך יותר מצלעות המשולש ולכן שטח המגע בגג"ש מסוג זה אכן גדול יותר.
ללא ספק הוא עמיד יותר לשחיקה וזה מנסיון רב, מדעות של אנשים שמתמחים בזה (ולא רק מתחום המסוקים) וגם מתוך חישובים שעשיתי במהלך לימודי התואר שלי (הנדסת מכונות במסלול תכן וזרימה - התעסקות רבה עם תמסורות במסלול זה).
נכון שנוצר גם כוח צירי אך הוא מינורי ואין למכלולים שום בעיה להתמודד איתו במסוקים עימם אנו עובדים.
לנושא ההחלקה, גם כאן אינך צודק. זווית השן נגזרת מתוך תנאי לעצירת החלקה תוך התייחסות למקדם החיכוך הסטטי של החומר ממנו עשוי הגג"ש. לאור כך, אין כאן (כמעט) החלקה בין השיניים אלא תנועה חלקה ורציפה מבוססת חיכוך סטטי.
קיבלתי תשובה מאליין ואכן זה מתאים:
Dear Sir,
Yes you can use H60062T on Trex 550E, but you need to change your motor
pinion to H55052T.
Best regards,
Daniel Wu
Align RC World / Overseas Sales Team
ראה הערותי בתוך דברייך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
RonTo
יואב אתה פשוט טועה.
גאומטריה פשוטה - היתר תמיד ארוך יותר מצלעות המשולש ולכן שטח המגע בגג"ש מסוג זה אכן גדול יותר.
** אז זהו שהגאומטריה לא כל כך פשוטה. אתה מתעלם מכך שהשן יושבת על צורת גליל ולא על מישור ולכן שטח המגע הוא קטן משמעותית מזה שבגג"ש רגיל. יש נקודת מגע בין השיניים שנעה לרוחב השן החל מתחילת ההשתלבות וכלה בסיום ההשתלבות.
בנוסף על כך גם הכוח רב יותר בגלל הזוית.
ללא ספק הוא עמיד יותר לשחיקה וזה מנסיון רב, מדעות של אנשים שמתמחים בזה (ולא רק מתחום המסוקים) וגם מתוך חישובים שעשיתי במהלך לימודי התואר שלי (הנדסת מכונות במסלול תכן וזרימה - התעסקות רבה עם תמסורות במסלול זה).
** הוא אכן עמיד יותר לשחיקה במקרים בהם בוחרים להשתמש בו. הסיבה היא שיש שימושים בהם ההשתלבות שנוצרת במכה אחת בגג"ש רגיל שוחקת יותר מאשר נקודת המגע ב HELICAL.
נכון שנוצר גם כוח צירי אך הוא מינורי ואין למכלולים שום בעיה להתמודד איתו במסוקים עימם אנו עובדים.
** יכול להיות. אם המתכנן בחר בגג"ש HELICAL הוא בטח ידע מה הוא עושה.
לנושא ההחלקה, גם כאן אינך צודק. זווית השן נגזרת מתוך תנאי לעצירת החלקה תוך התייחסות למקדם החיכוך הסטטי של החומר ממנו עשוי הגג"ש. לאור כך, אין כאן (כמעט) החלקה בין השיניים אלא תנועה חלקה ורציפה מבוססת חיכוך סטטי.
** בתמסורת המתוכננת נכון החיכוך הוא סטטי אבל תנאי זה לא קורה אם הכוח הצירי גורם לתנועה בכיוון הציר עקב גמישות הגג"ש\מיסב\ציר ואז כן נוצר חיכוך דינמי עם שחיקה מוגברת. שוב, המתכנן אמור לדעת מה הוא עושה ולוודא שזה לא קורה.
אשמח לתגובתך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Ts7
קיבלתי תשובה מאליין ואכן זה מתאים:
Dear Sir,
Yes you can use H60062T on Trex 550E, but you need to change your motor
pinion to H55052T.
Best regards,
Daniel Wu
Align RC World / Overseas Sales Team
יפה יפה..
אבל שים לב שהחלק הזה H60062T הוא של ה 600ESP ולא של ה 600PRO החדש!
http://www.rc711.com/shop/bevel-main...00-p-3158.html
נראה לי שאני תיכף ומייד מזמין סט כזה.
קניתי שמתי ויושב בול!
דרך אגב הגודל של הגלגל שיניים אליקל בדיוק באותו הגודל ולכן לא נוגע או מפריע לחופה.
יושב בול! ועובד הרבה יותר חלק מהרגיל. אני אהבתי. :):o:p
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yoav Lahav
ראה הערותי בתוך דברייך.
אשמח לתגובתך.
אני הולך להביא גרעינים
זה הולך להיות ערב מעניין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Ts7
קניתי שמתי ויושב בול!
דרך אגב הגודל של הגלגל שיניים אליקל בדיוק באותו הגודל ולכן לא נוגע או מפריע לחופה.
יושב בול! ועובד הרבה יותר חלק מהרגיל. אני אהבתי. :):o:p
הזמנתי קיט גם!! :)) תודה על הראיון!! :)