תגובה: מטען HobbyKing ECO6-10 200W 10A 6S נשרף !!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirozen
תסלח לי חבר יקר אבל אתה פשוט מצדיק אותי. שוב מקרה של מטען שנשרף מזרם כניסה נמוך. כשאתה מטעין סוללת 6 תאים ב 10 אמפר אתה דורש מהמטען להפיק במוצא 22.2x10 = 222 watt ואתה מצפה מספק של 14x12=168 watt להפיק את זה במוצא??? חסר לך 54 watt בשביל להגיע לזרם מוצא .
ושלא נדבר על ההפסדים בדרך עד שזה מגיע לסוללה !!
לסיכום אחלה מטען עם אחלה ספק . שוב אזכיר את המצבר ברכב בעל יכולת פיק של 10000 וואט!!!
ידידי, במקרה שאתה מתאר הרכיב היחידי שישרף פה הוא הספק כח!!!
המטען יצרוך מהספק את הזרם המקסימלי שהספק יתן! ולכן אם הספק
לא יכול לספק למטען 5A לצורך העניין מי שיתחמם וישרף אלו דווקא רכיבי
ההספק של הספק!!! ולא המטען!
אגב אם תרצה שיעור באלקטרוניקה פשוטה יהיה לי לעונג, כי מה שכתבת קצת צרם לי לעיניים!
באשר למטענים הסיניים, רכשתם מטען ב30 דולר , למה ציפיתם?! לרכיבי הספק
איכותיים???? הרי ידוע שבסין בקרת האיכות מתחילה ונגמרת בהדבקת המדבקה לבדיקה
וגם לא תמיד...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
michaelgl
המטען הזה אצלי
לא מודד טוב את תא מספר שש כמו שצריך
כמו כן בבאלנס הוא טוען עד לרמת 4.18~4.19 (המתכנת של התוכנה ידע שהמטען חרא והשאיר מקדם ביטחון)
ועל כן, המטען יכול לשמש רק לטעינה בשטח של סוללות גדולות
וזאת בהנחה והוא לא ישרף לפני..
זה של הובי קינג שבכותרת או זה של טורניג׳י שכתבתי עליו?
Re: מטען HobbyKing ECO6-10 200W 10A 6S נשרף !!
בנוגע למטען ECO 6 במהלך טעינה מרכב מונע הוא רושם control error וחבר שלי מטעין במקביל לאותו רכב עם אוטו מטען זה בסדר יש למישהו מושג מה הבעיה?
יש לציין שעם ספק כוח הוא עובד סבבה כמו כן גם בחיבור למצבר ללא הנעה... רעיונות?
המטען שלך אקולוגי, הוא לא רוצה שהמנוע יזהם את האוויר בשביל לטעון,
הוא רוצה להיות ירוק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
AMIR
ידידי, במקרה שאתה מתאר הרכיב היחידי שישרף פה הוא הספק כח!!!
המטען יצרוך מהספק את הזרם המקסימלי שהספק יתן! ולכן אם הספק
לא יכול לספק למטען 5A לצורך העניין מי שיתחמם וישרף אלו דווקא רכיבי
ההספק של הספק!!! ולא המטען!
אגב אם תרצה שיעור באלקטרוניקה פשוטה יהיה לי לעונג, כי מה שכתבת קצת צרם לי לעיניים!
וואוו הפעם הגזמת לגמרי.. שיעור באלקטרוניקה?? אתה??
מיכאל אני בכלל לא מתווכח. אפילו ביקשתי סליחה לפני שסטרתי אותך.אני סך הכל חבר חדש בפורום עם "קצת" ידע בחשמל
ועכשיו לענייננו אנו:
1.כשספק ac/dc מגיע לקצה היכולת שלו הרבה לפני שהוא נשרף הוא מתחיל לאבד את יציבות המתח ומה שקורה זה שמתקבל לך ביציאה switching במקום זרם ישר ואז הצרכן מתחיל לקבל פעם כן פעם לא בקצב מוערך של 15\20 הרץ ,מה שגורם למטען לאבד שפיות.כשזה קורה אתה יכול להגריל מי ישרף ראשון. העניין זה שבספק כוח יש פחות רכיבים רגישים מאשר במטען אז תמיד המטען הוא זה שישרף ראשון. ואז ברגע הנתון הזה כשהעשן מתחיל לעלות הספק ינשום לרווחה ויגיד תודה לסינים שיצרו מטען חלש ממנו
2. מצבר עופרת סידן הוא לינארי בירידת מתח שלו כך שאין שום switching כשהוא עומד להגמר או כל דבר אחר.אני מטעין עם מצבר נפרד עד שרשום לי על המסך "input voltage error" ואז אני מטעין אותו שוב לקראת עוד שבת במנחת.
3. לפני שבועיים קניתי מתאם משני סוללות 3 תאים ל6 תאים והתחלתי לעבוד עם המטען על טעינת שני סוללות במקביל על 9A. לא נשרף ולא נעליים
4.. לא שולל את האפשרות שאולי הסיני שעבד לי על המטען בהרכבה אולי היה על סטרואידים שגרמו לו להפוך לגרמני באותו היום אז הרווחתי מטען טוב
מתי סטרת לי? :confused:
ולי יש את המטען של הוביקינג, לא אגיד שאני מרוצה ממנו 100%
אבל קיבלתי עליו זיכוי ועל כן יצא ששילמתי רק על המשלוח (ריפאונד חלקי)
ולכן אני מרוצה 95%