אסף, מי זה השי הזה, הבלונדיני מנתניה?
Printable View
ב Helifreak.com
מצאתי שרשור טוב של השוואה בין ה mCPX ל Genius כדאי לקרוא.
http://www.helifreak.com/showthread.php?t=347331&page=5
מעמוד 5 והלאה.
מצטרף לתמיכה ב-mCPX כמשתמש ותיק שלו
יש לי אותו כחודשיים אחרי שיצא בחו"ל קניתי בחו"ל
עדיין לא החלפתי מנוע, לא ניקיתי שום סרוו, וכמות החבטות שהוא סופג לא נורמלית
ממשיך לטוס יפה גם עם להבים חבוטים שרוטים וסדוקים
כמו כל דבר גם לו יש את הנקודות החלשות שלו אבל עדיין הוא פשוט מדהים ועמיד
איתו למדתי להפוך ולרחף הפוך ומיד יישמתי את זה על ה-600
שעות רבות של הנאה צרופה ... ודרך אגב PESI סתם מקשקש :) הוא מת על ה-mCPX שלו :)
אם כבר הדיון הפך לדיון על הmcpx, יש לי שאלה על המשדר שמגיע איתו בגרסת הrtf, הספקטרום Dx4.. שאלתי בפורום רדיו ואלק׳ אבל לא כל כך קיבלתי שם מענה.
האם המשדר הנ״ל שימושי לעוד ייעודים מלבד הטסת הmcpx וחיבור כשלט לסימולטור? האם מתחבר למקלטי ספקטרום ותואמיהם הזולים, האם תומך במיקסים כאלו ואחרים? ניסיתי למצוא נתונים לגבי המשדר הזה, איזה שהוא מיפרט או חוות דעת ולא כל כך הצלחתי, אפילו לא באתר של ספקטרום.
בקיצור, האם יש אפשרות להשתמש במשדר הזה להטסת טיסן מוקצף או כנף מעופפת כלשהם?
חיברתי את ה-DX4 כשלט לפניקס עם הדונגל של הדיל אקסטרים והוא עובד מצויין. הקינפוג פשוט ביותר. לא בדקתי מיקסים. הוא עובד גם עם הריל פלייט של דיל אקסטרים. לא הורדתי את הסימולטרים האחרים אז לא יכול לדווח. היום עשיתי לו בחנות שלט רחוק בינד מוצלח לטיסן מוקצף שעובד עם מקלט של ספקטרום - לא בדקתי את דגם המקלט, כך שעניין זה דורש בירור נוסף, אבל האפשרות קיימת.
היו לי 4 דגמים של מסוקי וולקרה כאשר ה 2 האחרונים הם דגמי ה FLYBARLESS עם ה TT , וגם לחלק מחברי (חלקם אתה מכיר )
לפני כחודשיים קניתי את ה MCPX , לא הייתי צריך לכוון כלום ! (לא כמו במסוקי הוולקרה) הוצאתי אותו מהקופסא , חיברתי סוללה והופ לאוויר .
כמות הטיסות בכל גדודי הוולקרות שהיו לכולנו לא מדגדגות את מספר הטיסות שהטסתי את ה MCPX הבודד שלי
כל הדגמים שהיו לך הם לא הדגם המדובר ולכן הנסיון שלך איתם לא רלוונטי לשרשור ובטוח שלא לקביעה הנחרצת שקבעת.
עמידות :
כל מסוקי הוולקרות שלי כבר מזמן מתו ה MCPX בזמן שאני כותב עם יד אחת ביד השניה אני מרחף איתו הפוך מעל הראש
תשמע, שאתה מרחף הפוך עם יד אחת, תצלם ותעלה ליוטיוב זה שווה המון צפיות :D
חלפים :
במסוקי הוולקרה על כל פעם שפגשו עצם לא מזוהה כמו אבן , עץ , ריצפה (ולא על הסקידים) הייתי צריך להחליף להבים , גלגלי שייניים , סרוואים ועוד .....
על חלפים לוולקרה הוצאתי אלפי שקלים ביבוא מחול (על זה תעיד אשתי ...)
ה MCPX אם זה לא רעידת אדמה 9 בסולם ריכטר , לא צריך יותר מלנגב את האבק ולעלות לאוויר (יעידו על כך החברים שמתעללים במסוק לא פחות ממני )
על חלפים ל MCPX הגיבור שלי שילמתי אולי 100 ש"ח למחנות היבואן פה בארץ
אני לא יודע איזה וולקרות הטסת אבל ה GENIUS CP שלי פגש כמעט כל קיר, רצפת כביש, או רהיט שקיים אצלי אצלי בחנות ולמעט סדקים בחופה וסקיד שבור לא קרה לו כלום.
למען ההגינות אציין שאין לי המון נסיון עם ה MCPX ולכן אני לא קובע חד משמעית מי יותר עמיד, בנסיון המועט שכן יש לי הרמתי אותו לאויר ולאחר נחיתה לא מוצלחת עפו הלינקים של הראש ולא מצאתי אותם.
אני כן יודע להגיד על סמך נסיון שה GENIUS CP הוא המסוק הכי עמיד שיצא לי להטיס והופתעתי מרמת העמידות שלו מאד !
אם אתה מעוניין לשנות את דעתי
אתה מוזמן להשאיל לי את הוולקרה שלך לסוף שבוע של הטסות ,
אטיס אותו כמו שאני מטיס את ה MCPX שלי ללא הנחות (כמובן שעלות החלפים עליך אם יקרה למסוק משהו)
ובסופו אומר לך מה דעתי
אני לא מעוניין לשנות את דעתך, פשוט השתוממתי נוכח הקביעה השרירותית שלך שה MCPX יותר עמיד בריסוקים, ועוד מסתבר שאין לך כלל נסיון עם הדגם המדובר של הוולקרה דבר שעוד יותר מעמיד בספק את ההצהרה חסרת הביסוס שהצהרת כבל עם ועדה.
תבין, אני לא מסנגר על וולקרה וגם לא מעמיד מבחן השוואתי, לכל אחד חווית המשתמש שלו ועל כך אין עוררין.
אבל אני בעד לבדוק דברים לעומקם ורק לאחר מכן שיש תוצאות מוכחות אזי לקבוע קביעות מוסמכות ובדוקות.
לכן, אני לא אתן לך את הוולקרה שלי לסוף שבוע, (שמעתי שאתה מטיס הפוך עם יד אחת ואני מפחד עליו :) ) אבל אתה מוזמן להגיע עם המסוק שלך אלי,
ואתן לך להטיס את שניהם ולרסק את שניהם חופשי, כל זה יצולם ויתועד ואז תהיה אולי תשובה חד משמעית מי יותר עמיד בריסוקים, מה דעתך?
והכי חשוב, הכל ברוח טובה אחרי הכל אנחנו רק משתעשעים...
חברים,
לדעתי ההצעה שלך לאסף מעולה.
אני מציע לכל המתענינים לקרוא את השרשור ב Helifreak.com הכנסתי קישור ראו הודעה #27
יש שם גם השוואה של Finless Bob שמוכר לרבים מהחברים בפורום.
נראה לי ששני הדגמים טובים לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות שכל אחד על פי אישיותו וכשרונו בוחר להמעיט או להגביר.
תחשבו שבמחיר של Genius בארץ (BNF) אפשר לקנות את שני הדגמים באינטרנט.
הנה הקישור ל Finless Bob
http://www.helifreak.com/showthread.php?t=347970
שי גם אני יכול לבוא לחנות ולרסק את הוולקרה
כי כמו שאתה אומר להטיס אני לא יודע
ותאמין לי אני יעשה את זה בכיף
כמו שאתה אומר אנחנו פה כדי להישתעשה
Pesi,
נראה לי שאתה קומיקאי די מוצלח.