-
תגובה: בעניין מדידת מהירות המסוק.
צינור פיטו או טלמטריה.
אין דרך אחרת...
-
יש פה משהו שאני לא מבין, יואב. אתה לא פעם דיווחת שהמסוק הקודם שלך טס במהירויות של למעלה ממאתיים קמ"ש, ואני נורא התרשמתי ונורא התרגשתי וסיפרתי לכל החברים שלי שיש מישהו עם טירקס 450 פרו עוצמתי מאוד וגם הם נורא התרגשו. עכשיו מתברר שבעצם אין לך כלי אמין למדידת מהירות, אז עכשיו אני מבולבל. באיזה מהירות טס הפרו? איך אנחנו יודעים שהוא באמת היה עוצמתי מאוד? אולי הוא היה רק עוצמתי? אולי הוא סתם עוד טירקס מהשכונה? ומה אני אעשה עכשיו, אני אלך מחבר לחבר ואסביר להם שנפלה טעוות?
-
לאחרונה דווח, שהמסוק המדובר הצליח לבעוט כדור קרן והספיק להגיע לרחבה לפני הכדור כדי לנגוח לשער!!
זה מספיק מהיר עבורך ?
-
אתה שוב אומר דברים בלי מספיק רקע טכני והבנה:
זה נכון שדיוק במדידת המיקום מוגבל ב GPS אזרחי אבל במדידת מהירות קבועה לאורך זמן (אפילו שתיים שלוש שניות זה מספיק) יש שיטות להקטין השגיאה במדידת המהירות בסדרי גודל ומתקבלת קריאה אמינה של המהירות. בנוסף על כך בשימוש באפליקציה מתאימה ה GPS מודד מהירות על ידי שימוש באפקט דופלר ואז מדובר בדיוק רב הרבה יותר מכל אקדח ליזר. חפש בגוגל "gps doppler speed measurement"
אני מציע שלא תקרא לדברי קשקוש. כדי שאקדח הליזר ימדוד משהו הוא צריך תנועה של המשטח הנמדד בכיוון הנורמל (אם אתה לא יודע מה אשמח להסביר לך בפרטי)
חלקי צמיג הרכב המהירים לא מקיים תנאי זה ולכן אקדח הליזר לא יכול למדוד אותם.
להבי המסוק כן מקיימים תנאי זה ולכן כן יכולים להשפיע על המדידה.
לגבי השאלות שלי: אני שואל כדי לקבל עוד אינפורמציה בנוסף לזו שאני יודע.
אתה הבנת את זה ברוך?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ziki
יואב
כרגיל אתה נוהג לשאול כאן שאלות ולאחר מכן דואג לתקן את כולם ולהחליט שאתה יודע כבר הכל.
אפליקציות ה GPS בסמארטפונים אינן מדוייקות, לא בגלל שהן גרועות אלא בעיקר כיוון שייעודן לשימוש אזרחי ורמת הדיוק שלהן מוגבלת בכוונה.
יש לא מעט שימושים פליליים שניתן לעשות ע"י איכון מדוייק והתקנים לשימוש אזרחי נועדו בעיקר למנוע זאת.
לגבי נושא אקדח למדידת מהירות - זהו האמצעי המדוייק ביותר שתשיג למדידת מהירות ממקום נייח, סמוך על מעיין, הוא חי טכנולוגיה יום יום.
כל התאוריה שלך לגבי קריאת מהירות הלהבים היא קישקוש אחד גדול, זה בערך כמו להגיד שהמשטרה לא יכולה למדוד עם אקדח את מהירות הנסיעה שלך בגלל שהמכשיר ננעל על גלגלי הרכב המסתובבים ולא על הרכב.
כאמור זה הפך כבר לנוהג אצלך לשאול שאלות תמימות לכאורה ולאחר מכן לתקן את כולם.
תעשה מה שאתה מבין ושיהיה לך בהצלחה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ziki
יואב
כרגיל אתה נוהג לשאול כאן שאלות ולאחר מכן דואג לתקן את כולם ולהחליט שאתה יודע כבר הכל.
אפליקציות ה GPS בסמארטפונים אינן מדוייקות, לא בגלל שהן גרועות אלא בעיקר כיוון שייעודן לשימוש אזרחי ורמת הדיוק שלהן מוגבלת בכוונה.
יש לא מעט שימושים פליליים שניתן לעשות ע"י איכון מדוייק והתקנים לשימוש אזרחי נועדו בעיקר למנוע זאת.
לגבי נושא אקדח למדידת מהירות - זהו האמצעי המדוייק ביותר שתשיג למדידת מהירות ממקום נייח, סמוך על מעיין, הוא חי טכנולוגיה יום יום.
כל התאוריה שלך לגבי קריאת מהירות הלהבים היא קישקוש אחד גדול, זה בערך כמו להגיד שהמשטרה לא יכולה למדוד עם אקדח את מהירות הנסיעה שלך בגלל שהמכשיר ננעל על גלגלי הרכב המסתובבים ולא על הרכב.
כאמור זה הפך כבר לנוהג אצלך לשאול שאלות תמימות לכאורה ולאחר מכן לתקן את כולם.
תעשה מה שאתה מבין ושיהיה לך בהצלחה.
טוב אחרוג ממנהגי ואכתוב משהו ברצינות .
אקדח מהירות מתבסס על החזרים מעצמים נעים , יהיו כמה וכמה החזרים
או בלשון מקצועית יהיה החזר ראשי ואונות צד.
אונות הצד יהיו מוזזות בתדר משמעותית בשל סיבוב להבים גבוה אך חלשות בעוצמה מפני שהחזר
האונה תלוי בגודל הגף המחזיר .
המערכת מסננת את אונות הצד ומעבדת את קריאת האונה הראשית .
ועכשיו בעניין המדידה , מודדים מהירות אויר , מכשיר כזה עלה אצל הסיני כמה גרושים
ולא מצדיק שירשור כזה ארוך .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
RonTo
צינור פיטו או טלמטריה.
אין דרך אחרת...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
SEVEN
הורסיות הקודמות זולות בהרבה ושומרות קריאה מקסימלית .
יואב כבר המציאו את הגלגל לא צריך להמציא אותו שוב .
נא לא לטרחן תודה !
-
מדדתי אותו על ידי בדיקת מרחק וזמן.
אמין זה לא אבל זה נותן אינדיקציה טובה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dbrosh
יש פה משהו שאני לא מבין, יואב. אתה לא פעם דיווחת שהמסוק הקודם שלך טס במהירויות של למעלה ממאתיים קמ"ש, ואני נורא התרשמתי ונורא התרגשתי וסיפרתי לכל החברים שלי שיש מישהו עם טירקס 450 פרו עוצמתי מאוד וגם הם נורא התרגשו. עכשיו מתברר שבעצם אין לך כלי אמין למדידת מהירות, אז עכשיו אני מבולבל. באיזה מהירות טס הפרו? איך אנחנו יודעים שהוא באמת היה עוצמתי מאוד? אולי הוא היה רק עוצמתי? אולי הוא סתם עוד טירקס מהשכונה? ומה אני אעשה עכשיו, אני אלך מחבר לחבר ואסביר להם שנפלה טעוות?
-
יואב
יש רק דרך אחת להגיע למהירות מקסימלית:
אתה מטיס הכי מהר שאתה יכול ולאט לאט מגביר את המהירות :)
הבנת את זה ברוך?
אני חייב לציין שאתה האדם המשכיל הראשון שפגשתי שבאופן מעשי לא מבין כלום :(
-
לפני שאתה יוצא כאן בהכרזות, שדרך אגב ברורות לגמרי לכל מי שיש לו רקע אלקטרומגנטי ועבד עם מכ"מים במסגרת כזו או אחרת,
כדאי שתזכור שאלומת לייזר, גרוע ככל שיהיה, קטנה משמעותית מגודל גוף המסוק ולכן אם האקדח מכוון לגוף המסוק אין שום סיכוי שתקבל רפרקציה מהלהבים.
גם אם מדובר על לייזר מל"מ עם רוחב אלומה של כמה מ"מ עדיין במרחק ראייה לא תקבל התרחבות של האלומה שתאפשר לך לקבל רפרקציה מהלהבים, זאת כל עוד אתה יודע לכוון
לכיוון המסוק ולא לכיוון אחר, כמו שאתה מצפה (או לא מצפה) משוטר לכוון לרכב שלך ולא לאחר.
-
תירה על המסוק
אם פגעת בו אז כנראה שהוא לא טס מספיק מהר... :D
-
ציקי אני דבק לשרשור הזה כי כל תגובה שלך מצחיקה אותי.
תמשיך כך ונראה לי שהבנאדם הולך למשרד הפנים להחליף את השם שלו.
-
יש לי מד מהירות (radar)
אם אתה מטיס באיזור המרכז ואתה מצליח לתאם איתי איכשהו, אשמח להגיע ולמדוד.
-
1 קבצים מצורפים
זה מה שאתה צריך. מעניין מה היא רואה שם?
-
זה לייזר, יהיה לו קשה להתמקד על עצם בגודל כזה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ziki
תירה על המסוק
תתחיל עם רוגטקה..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dbrosh
דורון גם אני לא מבין משהו :
אתה נורא התרשמת ונורא התרגשת וסיפרת לכל החברים שלך שיש מישהו עם טירקס 450 פרו עוצמתי מאוד וגם הם נורא התרגשו., בלי שבדקת שליואב יש כלי אמין למדידת מהירות ?
איך יכולת ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ziki
תירה על המסוק
ציקי אם המסוק טס מעל מהירות האור איך תדע אם פגעת בו ?
-
שיטה נוספת: היתד והחבל.
המצרכים הדרושים: יתד או בזנט, חבל 50 מטר וסטופר.
מקבעים בזנט במרכז שטח ההטסה.
קושרים צד אחד של החבל לסקידים של המסוק.
קושרים צד שני של החבל לבזנט.
ממקמים את המסוק כשהחבל מתוח בצד אחד בשטח ההטסה.
עומדים ליד הבזנט.
מכניסים את המסוק לאיידל ומנסים בשיא המהירות להטיס את המסוק מצד אחד של הבזנט לצד השני תוך מדידת הזמן ברגע שהמסוק עובר את קו הבזנט.
כשהחבל נמתח שוב והסקידים נתלשים מהמסוק זה הסימן לעצור את השעון ומכאן ניתן לחשב את המהירות המדוייקת בהתאם למרחק.
היתרון בשיטה, גם מדוייקת וגם משעשעת.
בהצלחה !
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
saportas
זה מה שאתה צריך. מעניין מה היא רואה שם?
זה לא מה היא רואה, היא חושבת שהיא קוראת יח' של אורך ולא של מהירות :rolleyes:
אופטימית !
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yoav Lahav
לגבי אקדח מהירות, אני בספק לגבי אמינות המדידה של מסוק בגלל שהוא מכיל חלקים שנעים במהירות גבוהה שיגרמו לקריאת מהירות שאינה קשורה למהירות המסוק -
קצות הלהבים נעים במהירות של מאות קמ"ש.
בעניין מדידה עם GPS, אם אין רוחות מהירות אויר שווה למהירות קרקע וגם אם יש רוח אתה יכול לעשות שני PASSים אחד
עם הרוח ואחד נגדה והממוצע ייתן לך את מהירות האויר בהנחה שמהירות וכיוון הרוח נשמרו
כמובן אני לא בונה על משהו סופר מדוייק.
האקדח שיש בסרטון שלי הוא לא לייזר כאם דופלר. והוא עושה מיצוע של אונת הקרן של המדידה. כלומר אם אתה באמצע פניה (כמו דיפרנציאל באוטו) קצר הכנף זז הרבה יותר מהר מהכנף עצמה ובכל זאת המדידות מדוייקות כי זה ממוצע. אני בספק אם Linkage של ראש המסוק ישפיע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yoav Lahav
אתה שוב אומר דברים בלי מספיק רקע טכני והבנה:
זה נכון שדיוק במדידת המיקום מוגבל ב GPS אזרחי אבל במדידת מהירות קבועה לאורך זמן (אפילו שתיים שלוש שניות זה מספיק) יש שיטות להקטין השגיאה במדידת המהירות בסדרי גודל ומתקבלת קריאה אמינה של המהירות. בנוסף על כך בשימוש באפליקציה מתאימה ה GPS מודד מהירות על ידי שימוש באפקט דופלר ואז מדובר בדיוק רב הרבה יותר מכל אקדח ליזר. חפש בגוגל "gps doppler speed measurement"
אני מציע שלא תקרא לדברי קשקוש. כדי שאקדח הליזר ימדוד משהו הוא צריך תנועה של המשטח הנמדד בכיוון הנורמל (אם אתה לא יודע מה אשמח להסביר לך בפרטי)
חלקי צמיג הרכב המהירים לא מקיים תנאי זה ולכן אקדח הליזר לא יכול למדוד אותם.
להבי המסוק כן מקיימים תנאי זה ולכן כן יכולים להשפיע על המדידה.
לגבי השאלות שלי: אני שואל כדי לקבל עוד אינפורמציה בנוסף לזו שאני יודע.
אתה הבנת את זה ברוך?
לשימוש שלך מדידת ה GPS של המכשיר הסלולרי שלך טובה בדיוק כמו כל GPS. מה שמשנה זאת התוכנה, האנטנה ומספר הלווינים שאתה רואה בכל רגע נכון. לשימוש שלך כמעט ואין הבדל בין מודול ל Ublox למשהו אחר פחות טוב. אתה רוצה למדוד מהירות ולא דיוק. תרוץ על יותר מ100 מטר עם דיוק של 5 מטר מתוזמן שעון אטומי (של GPS) ותקבל סטייה מקסימלית של 10 מטר - כלומר 10% אם אתה ממש גרוע\חסר מזל.
הכי פשוט בשבילך זה אקדח ראדר ביום בלי רוח או אקדח ראדר+מד רוח כיווני ואינטגרציה של תוצאות המדידה.. כל דבר אחר מצריך קניה\מתקון\פיתוח\כאב רא..
בברכה
ברוך
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ziki
שיטה נוספת: היתד והחבל.
המצרכים הדרושים: יתד או בזנט, חבל 50 מטר וסטופר.
מקבעים בזנט במרכז שטח ההטסה.
קושרים צד אחד של החבל לסקידים של המסוק.
קושרים צד שני של החבל לבזנט.
ממקמים את המסוק כשהחבל מתוח בצד אחד בשטח ההטסה.
עומדים ליד הבזנט.
מכניסים את המסוק לאיידל ומנסים בשיא המהירות להטיס את המסוק מצד אחד של הבזנט לצד השני תוך מדידת הזמן ברגע שהמסוק עובר את קו הבזנט.
כשהחבל נמתח שוב והסקידים נתלשים מהמסוק זה הסימן לעצור את השעון ומכאן ניתן לחשב את המהירות המדוייקת בהתאם למרחק.
היתרון בשיטה, גם מדוייקת וגם משעשעת.
בהצלחה !
ציקי - אני לא רוצה לחשוב על היום שתעזוב את הפורום הזה ;) :D !!!!!!!!
וליואב - אין מילים! הרעיונות והשאלות ההזויות שלך מפתיעים כל פעם מחדש! אם מקום חמישי בעולם (תותי) נוסע עם ואבא שלו והאמרגן GR (והוא לא קטן) עם 2 מסוקי 700 ו - 3 מסוקי 50 באוטו יותר קטן משלך ואתה צריך ארגז למסוק בגודל 50 כדי שלא יקרה לו כלום וצריך לבצע מדידות מהירויות עם חישובים בליסטיים - כנראה שאני מפספס פה משהו וכנראה שכדאי לך לשמור על עצמך שלא תמצא את עצמך כיעד חיסול של האירנים.
זה שלא למד בטכניון אבל עדיין מבין משהו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
naty
ציקי אם המסוק טס מעל מהירות האור איך תדע אם פגעת בו ?
תקן אותי אם אני טועה אבל האם המסה שלו לא אמורה להשתנות במקרה כזה?
יש סיכוי שהמסוק יחזור בזמן ואז הוא יעלם לך תוך כדי טיסה, כשתחזור הביתה סביר שתמצא פתק דואר שמבשר לך שקיט ה KDS שהזמנת הגיע :D
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ziki
יש סיכוי שהמסוק יחזור בזמן ואז הוא יעלם לך תוך כדי טיסה, כשתחזור הביתה סביר שתמצא פתק דואר שמבשר לך שקיט ה KDS שהזמנת הגיע :D
אז מה שאתה אומר הוא :
כדאי לבנות מסוק מהיר כמו KDS 550 כי גם אם הוא יעלם אז יש סיכוי שיחזור ....:D
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ziki
המסה תיקטן והזמן יעצר ואז אולי הוא יוכל להגיע למימד הבא שהוא מנסה להגיע אליו
כנראה ששם מודדים מהירות יותר טוב
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
naty
אז מה שאתה אומר הוא :
כדאי לבנות מסוק מהיר כמו KDS 550 כי גם אם הוא יעלם אז יש סיכוי שיחזור ....:D
איפה ראית שאמרתי שה KDS 550 מהיר?
אתה כנראה מבלבל אותי עם מישהו אחר.
בתאוריה ידידי, הכל בתאוריה.
בתחום הזה יש מעשי ויש תאוריה, אנחנו עכשיו בשיעור תאוריה.
חבלים, יתדות, סמארטפונים, אקדחי לייזר ובחורה אחת סינית מופתעת משהו.
אין ספק, לומדים כאן רבות ;)
נא להתנהג בהתאם... :rolleyes:
-
ישלי יש לי פח פחפח פח (הייתי חייב)
יש לי מכשיר שמודד מהירות של חבטות(הגשות) במשחק טניס ,ציקי זה יכול לעזור לבחור ?
אני אעביר לו את זה עד הבית רק תגיד כן!!!
האמת ישבתי וקראתי את השירשור ונקרעתי מצחוק( אפילו יותר מאתמול באח הגדול)
המשך שבוע טוב
-
למרות שלחלק מהחברים פה ממש "מגרד" זה לא מכובד לצקצק בלשון אם אין סיבה עניינית לכך.