תגובה: האם לאחר החלפת מנוע נדרש לכוון טווח מצערת ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Arman
מסכים שהחלפת משדר הרבה יותר רגיש ממקלט מכיוון ששלט ממיר אות אנלוגי מפוטנציומטרים לדיגיטלי.
כנראה אם לוקחים מקלטים איכותיים שם היצרן משתמש בגבישים מדוייקים כך שהשפעה שלהם זניחה.
בנוסף
בשיטת הלווינים לצורך העניין כשמחוברים במסוק שני לווינים אז בכל הדלקה של משדר מקלט קיים פוטנציאל לנעילה על מקלט שונה.
אם היה צורך בכיול הרי שהיה צריך לבצע כיול טווח לכל מקלט בנפרד ומעולם לא ראיתי בקר מערכת בכלל שמצויין שיש לבצע כיול שכזה, המסקנה שאני מסיק מהעניין וגם מתוך ניסיון שפשוט אין צורך לכייל טווח בהחלפת מקלט בלבד השינוי אם בכלל קיים זניח ביותר.
[QUOTE=naty;328832]
זו הגדרת המנוע מול הבקר ( דרך ערכי המקלט ) לא הגדרת הבקר מול השלט ![/QUOT]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ziki
+1
חד משמעית !
המנוע לא משחק כאן שום תפקיד בהגדרת טווח המצערת, מה שכן צריך לעשות זה לוודא שההגדרות בבקר מתאימות למנוע הספציפי שהוחלף במידה ומדובר במנוע שונה.
לאור התשובות סוף סוף, אפשר להבין מכם שהמנוע לא משחק תפקיד, אבל השלט בהחלט משחק תפקיד חשוב ולכן הציטוט פה אינו נכון או שאינו נכתב בצורה מובנת מספיק. אין קשר למקלט, אין קשר למנוע (למרות שאני לא בטוח בזה מכיוון שלכל מנוע גם אם מאותו סוג יש התנגדויות שונות ולכן הכיול עלול להיות שונה, גם אם במעט), אבל השלט גם לאחר ההגדרה הראשונית משחק תפקיד חשוב בהגדרה וצריך בהחלט להגדיר מחדש טווח מצערת בהחלפת שלט.
במקרה של פותח השירשור - אם העברת את הבקר למסוק אחר עם אותו השלט ואתה משתמש באותם ערכי מצערת (גם אם לא באותו המודול - זה לא ממש משנה בתנאי שהערכים יועתקו) אז אין חובה לבצע כיול טווח מצערת מחדש.
למרות זאת, אם המנוע שונה, אני הייתי מבצע את הכיול מחדש כדי להיות בטוח שלא השתנה משהו, אלא אם יוכח לי שמנוע שונה לא צריך ערכים שונים מעט.
מר אבשלום קור הנכבד
ברשותך, התשובה שנתתי היא לא רק נכונה היא גם מדוייקת.
זה שהיא דורשת מהקורא מינימום של הבנת הנקרא לא אומר שאתה צריך לומר כאן את המילה האחרונה.
הכוונה במונח ההגדרות בבקר בציטוט שהבאת מתייחסת להגדרות תזמון וכו... בהתאם למנוע ולא לנושא טווח המצערת אך אם היית טורח לקרוא את הכל אז אולי היית מבין אחרת.
עובדה - פותח השירשור ששאל את השאלה הבין, אתה משום מה שנתת עצות שאינן נכונות לא הבנת :confused:
וגם מהתגובה האחרונה שלך ניתן להבין שאתה לא ממש מבין איך העסק עובד, לא נורא העיקר שזה טס בסוף.
התשובה היא קצרה ולעניין לא צריך שום דבר אם זה אותו מנוע