תגובה: איזה דלק הכי מתאים למנוע ys-120
די מספיק כבר ילדות בגן של ילדות.:mad:
פורום זה מקום שבו כל אחד יכול לשאול שאלה ולקבל תשובה! בין אם השאלה או התשובה לא מוצאת חן בעיניכם אז אל תגיבו, תתעלמו תעצמו עין ותמשיכו הלאה ולפעמים אפילו מותר גם להוסיף חיוך בדרך- לא יזיק לאף אחד ואלי אפילו יהפוך אתכם לחברים יום אחד(עד כמה שזה ישמע הזוי):confused:
קצת בעייתי להביע כאן רגש ולהבין אם האצבע שלחצה על המקלדת מחייכת או זועפת, אני מכיר כאן כל אחד ואחד מכם בתור חבר ולא יכול לרגע לחשוב שהוא רשם כאן שאלה או תשובה בהקשר שלילי כזה או אחר-גם אתם יכולים לנסות את הגישה הזו.
תתבגרו כבר
אני חושב שכדאי שנסגור את העניין בכך שמי שרוצה ילך עם הוראות יצרן ומי שרוצה שיערבב ומי שרוצה שימשיך לרצות.:p
ציקי, זה מה שרשמתי בחלקו העליון של השרשור, בדקתי את הנושא טיפה לעומק כולל המרכיבים שיש בסוגי הדלקים השונים(15%/30%) והחנויות שמחזיקות בדלקים האיכותיים לא יכולים לספק לי את הדלק המבוקש-20%.
לגבי סוג החומרים שהחברות משתמשות זה נכון שאין מידע מדויק על איזה סוג חומרים בדיוק הם משתמשים ומה הכמות המדוייקת שיש בתערובת.
אבל קראתי שבדלק קולפאוור 30% המיועד למסוקים (יש גם 30% המיועד לטיסנים בתוספת של חצי סינטטי וחצי שמן קיק) יש רק מתנול שמן סינטטי וניטרו, מה שאומר שאם באמת
בדלק 15% יש את אותם מרכיבים של שמן סינטטי ולא של חצי שמן קיק אפשר לערבב אותם.
וכמובן שאף אחד לא מבטיח לך שבאמת התערובת שתכין בבית לבד מדלק 30% ו-15% תפעל כמו שצריך ותספק לך את המבוקש.:rolleyes:
אני החלטתי שאני יטיס עם ה30% של קולפאוור וזהו בלי טבעות בראש מנוע ובלי קומבינות של ערבובים:p.
אני מאמין שיהיה בסדר :cool:
אההה וישראל אני בדרכי לדימונה רוצה להצטרף??? :) :) :) :) :) :) :) :) :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הבוררר
די מספיק כבר ילדות בגן של ילדות.:mad:
פורום זה מקום שבו כל אחד יכול לשאול שאלה ולקבל תשובה! בין אם השאלה או התשובה לא מוצאת חן בעיניכם אז אל תגיבו, תתעלמו תעצמו עין ותמשיכו הלאה ולפעמים אפילו מותר גם להוסיף חיוך בדרך- לא יזיק לאף אחד ואלי אפילו יהפוך אתכם לחברים יום אחד(עד כמה שזה ישמע הזוי):confused:
קצת בעייתי להביע כאן רגש ולהבין אם האצבע שלחצה על המקלדת מחייכת או זועפת, אני מכיר כאן כל אחד ואחד מכם בתור חבר ולא יכול לרגע לחשוב שהוא רשם כאן שאלה או תשובה בהקשר שלילי כזה או אחר-גם אתם יכולים לנסות את הגישה הזו.
תתבגרו כבר
אני חושב שכדאי שנסגור את העניין בכך שמי שרוצה ילך עם הוראות יצרן ומי שרוצה שיערבב ומי שרוצה שימשיך לרצות.:p
עכשיו אני בטוח שאתה גיי !!! , תבוא מחר ניתן לך ליפסטיק ונעלי עקב...:cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guyro
מה שנכון נכון גיי רציני.
אפילו יש לך הוכחה שהוא גיי, הוא בא אליך לקחת את הארון שיצא ממנו.
אני לא יכול אגב אני בראש העין:cool:
וזה לא ארון זו שידה.
:):)
ואיי ואיי מה יצאת מתוך שידה לא מהארון? נשמע לי צפוף מידיי...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ziki
אלעד, במשפט הראשון שלך נגעת בדיוק בנקודה הבעייתית
אנחנו מסכימים שדלק 30% שיעורבב עם דלק 15% בכמויות שוות ייתן דלק המכיל כ 22% ניטרו בקירוב.
עד כאן הכל בסדר אבל האם מישהו באמת יודע מה כל יצרן דלקים מכניס במרכיבי הדלק ובאילו מינונים הוא בוחר להשתמש בעבור כל סוג דלק שהוא מוכר?
קשה לי להאמין שיהיה יצרן שיהיה מוכן לחשוף את הנתון הזה, יצרני הדלק לא מפרטים את ריכוז וסוגי כל המרכיבים שהם שמים בדלק.
דלק המכיל 15% פחות ניטרו מכיל יותר ממרכיביו האחרים, בדלק יש מספר סוגי שמנים לדוגמא, האם הם זהים בסוגם בין הדלקים?, ביחס בינהם?
כל עוד אין מידע וודאי לגבי זה הרי שעליך לצאת מנקודת הנחה שעירבוב שני סוגי דלקים לקבלת תערובת של 20% ניטרו לא בהכרח זהה לרכישת דלק 20% שיעודו כדלק על כל מרכיביו לעבוד כדלק 20%.
לירון, אם נושא ה 20% כל כך חשוב לך (אני בהחלט מבין את הרצון שלך לעבוד על פי הוראות יצרן, גם אני כזה וסביר שזה מה שהייתי שואף לעשות) אז נסה בשלב ראשון לפנות לאחד היבואנים בארץ ולהזמין מספר גלונים של 20% עבורך ובכך לסגור את הסיפור.
ציקי בוקר טוב!!! גם אני חושב בדיוק כמוך, אני לא הייתי מערבב שני דלקים באחוזים שונים כדי לקבל 22% ,צריך לבדוק טוב אם אפשר להטיס עם 30% ולא יגרם נזק למנוע או להטיס עם 20% כמו שהיצרן אומר שזה נשמע לי הכי הגיוני.
כמה נקודות לשינויים שיגרמו במעבר סוגי דלק ...
כמובן שצריך לשם לב לשינוי (אם בכלל ) בשימון.
לנושא הקומפרסיה - טמפרטורת העבודה היא הגורם העיקרי להתאמה בין הבוכנה לצילינדר, במידה ונשארים באותה טמפרטורה, לא אמור להיות שינוי בהתאמה..
דלקים מכילים בתוכם כל מיני תוספות מוזרות עם תפקידים מעניינים כגון מניעת חימצון, שינוי טמפ' הצתה וכו' (אצטון.. שמן ברקס.. ) וזו ה"נוסחה הסודית" של כל מערבב דלקים..."יצרן" :eek:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ZvikaF
כמה נקודות לשינויים שיגרמו במעבר סוגי דלק ...
כמובן שצריך לשם לב לשינוי (אם בכלל ) בשימון.
לנושא הקומפרסיה - טמפרטורת העבודה היא הגורם העיקרי להתאמה בין הבוכנה לצילינדר, במידה ונשארים באותה טמפרטורה, לא אמור להיות שינוי בהתאמה..
דלקים מכילים בתוכם כל מיני תוספות מוזרות עם תפקידים מעניינים כגון מניעת חימצון, שינוי טמפ' הצתה וכו' (אצטון.. שמן ברקס.. ) וזו ה"נוסחה הסודית" של כל מערבב דלקים..."יצרן" :eek:
במקרה של שימוש ב 30%:
את העצה של הוספת השימס במנוע הייתי מיישם אם YS מבקשים לעשות זאת, זה קשור בתזמון ההצתה ביחס לכמות הניטרו בדלק וסביר להניח שאם היצרן מציין שיש לעשות זאת אז כדאי ליישם.
בנוגע לסוגי החומרים והשמנים המצויים בדלק, אכן יש לא מעט מרכיבים שהיצרן שומר באופן דסקרטי על מנת למנוע העתקות גם בסוג החומר וגם במינון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guyro
+1, זה הכל באורך הריסים.. :)
אני בכל מקרה לא הייתי חורג מהוראות היצרן, אלא אם יש לי כסף וזמן לניסויים ואז אין בעיה לשים גם מתנול נקי..:cool:
אין בעיה שתצחקו, יום אחד אולי גם תפנימו.
:)
לדעתי שים חומוס, זה מה שהמלצות היצרן הישראליות אומרות
רק עדיף לא גרגרים, שלא ישרוט את הבוכנה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הבוררר
אין בעיה שתצחקו, יום אחד אולי גם תפנימו.
מה שנהיית גיי ? הפנמנו, הארון כבר רקוב, אין לך איפה להתחבא....אבל אנחנו אוהבים אותך איך שאתה :cool:
לפותח השירשור, העניין מאוד פשוט.
התשובה כתובה בחוברת של המנוע, המלצת היצרן עבור הדלק היא כזו: ניטרו בין 15 ל-30 אחוז ובין 15 ל-30 שמן.
לא הטסתי עם המנוע הזה כדי לדעת כמה הוא חזק ובאיזה דלק כדאי להשתמש, הפיתרון הכי פשוט הוא לנסות !!!
במנועי ה-91 הפיתרון הפשוט למקסימום ביצועים היה דלק 30%, ממה שראיתי, ה-YS 120 חזק מאוד בזכות הנפח הגדול שלו ולכן ניתן להשיג ביצועים גבוהים כבר החל מ-15% ניטרו (ראה סירטון מצורף).
תוכל להטיס עם 20% ועם 30% ללא בעיה, מקסימום מומלץ לשנות את האטמים בראש המנוע לאחוז ניטרו גבוה (זה מקובל ומומלץ בכל המנועי 91 ומעלה) ולכוון מחדש.
אפשר בהחלט לקנות גלון אחד של 20% ולנסות, נזק/בלאי לא יקרה ממעבר בין אחוז כזה לאחר.
יכול להיות שהמנוע הזה מספיק חזק כך ש-20% יספיק לסגנון שלך. מצד שני 30% ייתן לך כוח מטורף ותוכל לעבוד עשיר מעט.
וכמו שציינו פה, הדלקים הזמינים בארץ הם לרוב ה-30% אז אולי שיקול הזמינות הוא העיקרי כאן.
רועי
http://www.youtube.com/watch?v=Xw-UyiTJb44
לא ברור למה השאלה התעוררה דווקא עכשיו.
רוב המטיסים , משתמשים או השתמשו במנועים של OS ועשו שימוש בדלק 30% זה או אחר שנימכרים בארץ.
למה אז לא התעוררה השאלה ???
שימו לב לציטוט מתוך החוברת הוראות של היצרן : ( os ).
יש להשתמש בדלק עם תכולת ניטרו 10-30 אחוז !!!
וכולנו השתמשנו ב 30% !!!
חומר למחשבה.
עוזיקובץ מצורף 61742
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
TooLy
לא ברור למה השאלה התעוררה דווקא עכשיו.
רוב המטיסים , משתמשים או השתמשו במנועים של OS ועשו שימוש בדלק 30% זה או אחר שנימכרים בארץ.
למה אז לא התעוררה השאלה ???
שימו לב לציטוט מתוך החוברת הוראות של היצרן : ( os ).
יש להשתמש בדלק עם תכולת ניטרו 10-30 אחוז !!!
וכולנו השתמשנו ב 30% !!!
חומר למחשבה.
עוזי
קובץ מצורף 61742
שים לב!!! קרא את השירשור במלואו...
אני העלתי את הוראות היצרן שכתוב שמומלץ להשתמש בדלק 15%-20% וזאת גם לאחר שקיבלנו מייל מ-YS על נושא זה.
בהוראותל היצרן הישנות רק שהמנוע יצא לשוק היה רשום להשתמש בדלק בין 15% ל -30% אבל YS החליטו לשנות(כנראה שיש סיבה טובה!!!)
אבל בכל מקרה זה לא משנה כלכך אני כבר מטיס עם 30% וטוב לי והמנוע נותן בראש כמו שצריך(בקרוב סרטון).
סה"כ לא ראיתי מנוע כזה בחיים פשוט מפלצת.