תגובה: יום כייף במנחת עד הלום אשדוד ואורחים מעניינים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
תסלחו לי כולם שאני אומר את זה, אבל חלק לא מבוטל מכם מטיס קרוב ומסוכן כמעט בכל הטסה, יונתן לא אשם בעניין הוא פשוט לומד מכם.
עם כל הכבוד לכל 'מטיסי העל' שיש לנו פה במדינה, הם/אתם צריכים ללמוד להטיס רחוק יותר מכם, למרות שאת קריאות ההתפעלות מהקהל מקבלים בהטסות קרובות ומסוכנות.
אלעד.
אלעד,
אתה צודק בהחלט, אבל יש לי הסתייגות קלה: יש בתחרויות סעיף שנקרא SAFE PRESENTATION , מטרת הסעיף לתת ציון למתחרה על ה"אומץ" שלו תוך כדי שמירה על בטיחות נכונה.
יש מטיסים כמו תותי, חן, ודניאל שמספיק מנוסים להתקרב אך לצאת מכל מצב בצורה בטוחה ככל האפשר, זה מגיע מהרבה ניסיון , אימונים ומצבי חירום שהיו בהם.
ויש גם כאלו שמשתוללים קרוב ומסכנים אחרים והם אכן נמנים בין החברים שלנו.
אתמול בתחקור שעשיתי ליונתן, הוא טען שבתחילת התיקתוק הוא הרגיש שיש לו בעיה, אך הוא עדיין המשיך את התיקתוק תוך כדי שהמסוק מתקרב אליו ואז כבר איבד שליטה.יש פה גם עניין של הפעלת שיקול דעת נכון בזמן הנכון , מה שלא היה במקרה הזה.
כמוכן יש כאן מטיס שמתחזק לבד את מסוקיו והיו לו בעבר מספר מקרים של תחזוקה לקויה שגרמה לכשל בטיסות שלו.
סליחה שאני קשה, אבל אני לא חושב שיונתן באמת למד לקח ומבין את הטעויות שלו, הוא קרו בעבר וכנראה יקרו גם בעתיד.
אני חושב שהעידוד שנותנים לו בשטח ובפורום גורמים לו להסתכן ולסכן בצורה שכבר עוברת גבולות. זה לא קורה אצל אחרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guyro
אלעד,
אתה צודק בהחלט, אבל יש לי הסתייגות קלה: יש בתחרויות סעיף שנקרא SAFE PRESENTATION , מטרת הסעיף לתת ציון למתחרה על ה"אומץ" שלו תוך כדי שמירה על בטיחות נכונה.
יש מטיסים כמו תותי, חן, ודניאל שמספיק מנוסים להתקרב אך לצאת מכל מצב בצורה בטוחה ככל האפשר, זה מגיע מהרבה ניסיון , אימונים ומצבי חירום שהיו בהם.
ויש גם כאלו שמשתוללים קרוב ומסכנים אחרים והם אכן נמנים בין החברים שלנו.
אתמול בתחקור שעשיתי ליונתן, הוא טען שבתחילת התיקתוק הוא הרגיש שיש לו בעיה, אך הוא עדיין המשיך את התיקתוק תוך כדי שהמסוק מתקרב אליו ואז כבר איבד שליטה.יש פה גם עניין של הפעלת שיקול דעת נכון בזמן הנכון , מה שלא היה במקרה הזה.
כמוכן יש כאן מטיס שמתחזק לבד את מסוקיו והיו לו בעבר מספר מקרים של תחזוקה לקויה שגרמה לכשל בטיסות שלו.
סליחה שאני קשה, אבל אני לא חושב שיונתן באמת למד לקח ומבין את הטעויות שלו, הוא קרו בעבר וכנראה יקרו גם בעתיד.
אני חושב שהעידוד שנותנים לו בשטח ובפורום גורמים לו להסתכן ולסכן בצורה שכבר עוברת גבולות. זה לא קורה אצל אחרים.
מסכים בהחלט!! אמנם אני אישית לא מגדיר את עצמי כאחד שמטיס ברמה בטיחותית מוגזמת אך יש כללים ברורים, כמו אלה שגיא ציין לעיל, והמשוואה הפשוטה של "הרגיש לי שיש בעיה" ובנוסף בכל זאת המשכתי להטיס ובנוסף לכל גם קרוב לאנשים בסופו של דבר זה לא ייגמר טוב בשום צורה ומה לעשות כשקורה מקרה כזה, אין צורך " להתנצל על שאני קשה" אלא לתת בראש בכל הכוח לאותו חבר בפורום בין אם זה אני או כל אחד אחר הייתי מצפה שכך יקרה- מטבענו אנחנו מפנימים רק כאשר הבלתי נמנע כבר קרה.
(אגב השבת הזו זה לא המקרה היחיד-ילד נוסף נפצע יחסית קל מפגיעה של 450 עקב חוסר זהירות!!)
יהונתן
שים לב לכל הדברים המשותפים לעניין הזה, ואני אקח כדוגמא פשוטה רק את המרכזיים באמת- ההתלהבות המיותרת מול נושא התחזוקה ושיקול הדעת שלך בזמן אמת, כאשר הינך מזהה שיש בעיה כלשהיא שים לב איך הושפעת ובסופו של דבר לאן הגיעו הדברים.
אני אישית מלראות את הסירטון בפעם הראשונה והשלישית ממש רואים שאתה "נס על נפשך" והרגשת את האימה של הכלי הזה- אני מציע לך לחשוב על הרגע הזה בכל פעם שאתה מטיס ואף בזמן התחזוקה והבנייה בבית עם עצמך- שנינו נוכחנו לדעת שיש לך מה ללמוד.
קח את הדברים בחיוב ותוציא מהם את הטוב ביותר שתוכל, בעברי הייתי בהרבה יותר גרוע ממך, בסה"כ כולנו מנסים להתקדם ולהשתפר.
אני מסכים אתכם בהחלט, אבל לא חושב שמישהו יכול להשתלט על מסוק אם לדוגמה מתנתקת האלקטרוניקה באמצע טיסה נמוכה לכיוון המטיס/קהל, או שהגריפים של הראש מתנתקים מסיבה כלשהי וזה יכול לקרות לכל מטיס גם אם רמת התחזוקה הכי טובה. תאונות היו ויהיו ועדיף לא להיות קרובים למסוק כשהן קורות.
דירוג על אומץ זה יפה אבל אני בטוח שישנם כללים ברורים לשמירת מרחק בטיחות גם כשמרגישים ממש אמיצים.
בקיצור - נראה לי שכולנו מסכימים שצריך להיזהר יותר ולא לזלזל ביכולת של המכונות המפלצתיות האלה לפגוע בנו, גם אם צריך להשקיע בתחזוקה טובה ובשמירה על כללי זהירות נוקשים.
האם כשהמסוק היה מעליך נתת פול פיץ שלילי יונתן ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
naor14
האם כשהמסוק היה מעליך נתת פול פיץ שלילי יונתן ?
כן,אבל הרדיו לא הגיב..
חברה ,אני מבין מה אתם אומרים..
הפנמתי את הדברים וחשבתי על כל הנושא לא מעט..
לא היה לי שום שליטה על המסוק שהוא התקרב לכיווני!!
אני יודע שיש לי מה ללמוד מבחינת תחזוקה אבל במקרה הספציפי הזה המערכת האלקטרונית היא זו שגרמה לזה ולא בורג שהשתחרר..
נראה לי שזה מספיק כבר הבנתי מה שניסיתם להעביר לי והפנמתי..
כל הנושא של הבטיחות חדר יפה מאוד לראשי אחרי המקרה הזה..
וישראל אל תדאג אני לוקח את זה למקום חיובי..
יונתן יפה על ההפנמה ומקווה שכולם ילמדו
יונתן,
אמרת שיש לך ויבאר על המסוק נכון?
תחבר אותו למחשב ותבדוק בבקשה את לוג ההתראות, אפילו תעלה אותו לפורום...
אם יש לך ספק לגבי ציר הזמן פשוט תשפוך את הכל וננסה לראות מה קרה...
גם אם התקלה אינה קשורה במישרין לפליברלס, מעצם היותו צרכן חשמל הוא יכול לספק אינפורמציה לגבי תקינות או אי תקינות המערכת ולהצביע על תקלות שם כמו כן לתת מידע אם היה כשל רדיו.
יחד עם זאת, צר לי לומר זאת, בכל זאת מדובר במטיס מוכשר וצעיר ואני לא מעוניין להוציא לו את הרוח מהמפרשים בפרט שנראה שצפוי לו עתיד מבטיח בתחום, אבל ככל שאני צופה שוב ושוב בסרטון הארוע נראה לי יותר כטעות אנוש מכשל במסוק.
אני שמח שהארוע נגמר כך לא אחרת ומצפה לקבל עוד מידע שישפוך אור על המקרה שנוכל ללמוד ממנו יותר...
בהצלחה ;)
יונתן אני רוצה להגיד לך שאתה ילד מיוחד ואני יסביר גם למה אם היו נותנים את כל הביקורות שקיבלת למישהו אחר הוא היה מתרגז ואומר שהוא הכי טוב שאף אחד לא מבין כלום ואתה הפנמת ולמדת פה את כל מה שדיברו בשירשור הזה וזה טוב מאוד וחשוב מאוד אני מאחל לך המשך ושיגשוג בתחום עלה ותצליח להיות מאחד ממובילי המסוקאים בארץ ובעולם
שלום לכולם לכל מי שרוצה להגיע למנחת עד הלום באשדוד מוזמן להגיע אנחנו נארח אותו בכייף
מה שחשוב שהכל ניגמר בשלום ! כל הכבוד יונתן אאללווףף לפחות נהנתם מהבשר?