1 קבצים מצורפים
תגובה: בחירת הקוואד השני שלי (והרציני הראשון שלי)
איזו המלצה אתה מחפש לגבי ה GPS ?
ראית את שתי הצורות המקובלות ..
הנה שלי
http://www.efly.co.il/forums/attachm...3&d=1347309265
לגבי הערוצים .. יש 4 ערוצי שליטה רגילים. קדימה/אחורה , למעלה/למטה, סיבסוב, שמאלה/ימינה, עוד אחד ששולט במצבי הטיסה ( שמירת מיקום/ייצוב/ידני/מצב מצוקה -חזרה הביתה אוטומטית ) , עוד ערוץ שיכול להיות או מצבי טיסה נוספים אחד מהם שלא מתחשב בכיוון הפנים של הרחפן אלא בסטיק הימני בלבד ואחד שמתחשב רק במצבי המצפן ולא מתחשב בסטיק או בכיוון הפנים של הרחפן. ( מיותר לחלוטין לדעתי אם מטיסים FPV וסתם מבלבל נורא בהטסת LOS ) אותו ערוץ יכול לשמש לשינוי גיין ייצוב תו"כ טיסה .. גם את זה אני לא ממש מצאתי נחוץ, שחקתי עם זה טיפה ובסופו של דבר חזרתי לגיין המקורי של היצרן, אפשר גם, אם משתמשים בגימבל, לשלוט על ידי הערוץ הזה בגובה המצלמה. אני מוצא את זה מאד שימושי ומשתמש בזה.
לגבי התאורה, אצלי דולקת כל הזמן, אני לא רואה שום סיבה לכבות אותה מכיוון שהיא עוזרת גם באור יום לקבל אוריינטציה של הרחפן וכל שכן בלילה בשעת חשכה.
בקיצור, 6 ערוצים וזה בנדיבות.
כמובן שאפשר להוסיף עוד 20 ערוצים לשחרור מטע"ד, להפרחת בלונים ולקיפול הרגליות הפנאומטיות בזמן הטיסה .. אבל זה לא חובה.
המון תודה על המידע גיא!
השאלה שלי הייתה יותר לכיוון הכנות של השלט.
הערוץ החמישי יהיה באמת בSWITCH השמאלי של השלושה מצבים.
מה שהתלבטתי לגביו זה X1 ו X2.
יש כאלה שמתמשים בהם כדי לשחק עם הGAIN בזמן טיסה וממה שאני מבין ממך, זה לא ממש שימושי. חשבתי שיש לזה שימוש יותר בשטח אם אתה רוצה טסה מיוצבת יותר או פחות כי אתה מצלם או משתולל.
מבחינת הGPS, ראיתי ששמת אותו אצלך על זרוע מנוע 1. אין לך הפרעות בקליטה איתו?
סוללות 4 תאים מציבות בעיה למשדרי הוידאו והמצלמות במידה שתרצה להשתמש בסטאפ הזה לצורך FPV או שידור וידאו לקרקע .
4 תאים 5000 מילי זה כבד למדי . עם סוללה 3 תאים בסביבות 4000 מילי תקבל כ 10 דקות טיסה בלי חשש שפרופים יתפרקו בלי צורך לדאוג למתח מתאים עבור ציוד שידור ובלי חשש שפרופים יתפרקו.
יגאל, הבעיה היא המשקל או המתח?
אני חושב שאם אני אלך על הטסת ציוד שאני חפץ ביקרו אני אעבור ל שתי סוללות של 2200 4S, שיתנו לי את הREDUNDENCY במקרה הצורך.
Re: בחירת הקוואד השני שלי (והרציני הראשון שלי)
אין בעיה עם ה gps ... שניהם.
ארבע תאים מחייבים stepdown שעולה 1.5$ ... לא אישו.
כן יש יותר עומסים.
מצבי טיסה. שובב או מיוצב זה עם המתג 3 מצבים
לא גיין
SGS2 ..
אני משתמש בגיין לפי מצב הרוח ולכן חשוב לי ערוץ אחד גם לגיין (משחק מילים)
ברוח חזקה הכלי רועד מדי כשהגיין גבוה
תגובה: Re: בחירת הקוואד השני שלי (והרציני הראשון שלי)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Hagay
אני משתמש בגיין לפי מצב הרוח ולכן חשוב לי ערוץ אחד גם לגיין (משחק מילים)
ברוח חזקה הכלי רועד מדי כשהגיין גבוה
זה נראה קצת מוזר. נניח שאתה מכוון את ה-gain לטיסה טובה ברוח חזקה. הוא נמוך מדי למצבים אחרים? אפילו אם אין רוח, יש תופעות אחרות של gain גבוה מדי, למשל רעידות במצב של איבוד גובה מהיר או תמרונים חדים.
חוץ מזה, יש עוד פרמטרים ב-NAZA שאפשר לשחק איתם? אני מכיר מנסיון רק את ArduCopter, שם יש יכולת לשנות כמה פרמטרים אם כי בדרך כלל נוגעים רק ב-Stab P שהוא מקביל ל-gain. אבל מי שרוצה להשקיע יכול לכוון גם Stab D (לא עשיתי את זה, אבל נראה לי שהגדלת Stab D מחדדת את התגובות).
דרור
בטיסה זה לא מורגש אבל בFPV כן ובמיוחד בהקלטה
כן, גם בנאזה יש שישה פרמטרים שדומים לP וI או לP וD או לאיך שכל לוח קורה להם
לא ראיתי איך אפשר לכוון בנאזה PID .
יש הגדרות GAIN עצמאיות לכל דרגת חופש אבל היחס בין פרמטרי ה |PID כנראה קבוע מראש בתוכנה.
ב ARDUCOPTER עד כמה שאני זוכר יש שליטה מלאה על PID בכל דרגת חופש.
שתי סוללות לא יתנו לך הREDUNDENCY ואם תחבר אותן במקביל אולי אפילו תקבל אפקט הפוך שאם יקרה משהו לאחת הסוללות הכלי יפול כך שלמעשה הגדלת את הסיכוי לכשל .
אגב נושא היציבות ב FPV הוא פחות חשוב (פרט לשמירת גובה) כך שאפשר להוריד גיין ב FPV כדי להוריד רעידות
עם המון עזרה מדודי מlool שכללו שלוש פגישות בשעות הערב/לילה, הרחפן ריחף!!!
יש עוד כמה דברים לעשות אבל אין ספק שהכלי מדהים!
מחר נעשה כיוונונים ונעלה לאוויר שוב!
והמון תודה לחבר׳ה בפורום על העצות!
אני מניח שלא עוד הרבה זמן יגיעו שאלות השלב הבא....:)
מי שמטיס נאזא מבין למה קוראים לכלי רחפן...
וחנן:
תהנה מהכלי החדש.
להטיס..להטיס..להטיס!
יללא, אם הכל יסתדר היום יש טיסת בכורה אמיתית!
עדיין לא מתקין ציוד צילום (מפחד) אבל, יש לי בדרך מצלמת KEYCHAIN שתהפוך לקורבן בקרוב...
אשתדל להעלות משהו ממש בקרוב!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hananmoiseyev
אז ככה...
הודות להכל הפוסטים כאן ובכלל בפורומים, נפלה ההחלטה והרכש הוא כדלקמן:
DJI NAZA F450
Futaba 8J
2X Turnigy 5.0 4 Cell Lipo's
GoPro Hero
עכשיו נעבור למלאכת ההרכבה (בעזרתו המאוד אדיבה של דודי LOOL) ונקווה שבסופ"ש הקרוב כבר נגיע לאחת המנחתים ונלמד להטיס את הצעצוע החדש. :)
כרגע אני עדיין לא יודע לאיזה מנחת להגיע, אשמח להמלצות גם בנושא הזה, הטווח הוא נאמר דרומית לנתניה וצפונית לרחובות..
מסכים, לפוטאבה יש RX חביב. אני בדרך לבדוק את הטווח שלו...
איך ניתן לחבר תוספים (לדים , קונקטור+_) לנאזה? ל-X1? התכנות בשלט לא בעיה ....