קיט נגריה זה לקנות עצים ותוכנית מנייר ולבנות ...
משהו בסגנון של זה
https://www.youtube.com/watch?v=NYKs...ature=g-crec-u
אבל תהנה בכל מקרה !
Printable View
קיט נגריה זה לקנות עצים ותוכנית מנייר ולבנות ...
משהו בסגנון של זה
https://www.youtube.com/watch?v=NYKs...ature=g-crec-u
אבל תהנה בכל מקרה !
ליאור חשבתי על המנוע הזה אבל ההספק המקסימלי שלו ב3 תאים הוא 350 וואט שאני לא בטוח האם זה מספיק לטיסן שמשקלו לפני הpower train סביב 1.6 ק״ג... מה גם שהוא לא במלאי. המנוע שהצעתי חזק יותר ב50%, מעט קל יותר, מעט זול יותר וגם במלאי. כיוון שאני רוצה טיסן עם כח זו נראית לי בחירת ביניים טובה שמאפשרת לי להישאר בסטאפ 3 תאים, כי עם המנוע שהצעת לא נראה לי שסטאפ של 3 תאים יספק את הסחורה. אני רק לא בטוח אם למנוע חזק אין גם חסרונות, פחות מבחינת זמן טיסה (אני לא מטיס יותר מ6-7 דקות ברצף ולזה הסטאפ הזה אמור בהחלט להספיק), אלא אם יש חסרונות אחרים לכך.. מה דעתך?
ומה זה אומר prop may stall?
אם הפרופ מסתובב מהר מידי .. אני חושב.
יש איזה הסבר במסוקים שאם קצה הלהב מהיר מידי הוא מזדקר או משהו .. אני מצטער אני לא זוכר ואולי אני מערבב פה דברים.
אם קצה הפרופ עובר בערך 0.8 ממהירות הקול, מתרחשת נפילה חדה ביעילות. זה בהחלט עלול לקרות עם פרופ גדול מדי.
בהנחה שכל יתר הנתונים זהים.. כאן מדובר על שני מנועים בסל״ד מעט שונה, מיצרנים שונים, במידות שונות, עם סף זרם מקסימלי שונה, וכן גם משקל שונה... בדיונים לגבי הNTM בהוביקינג אנשים מאשרים שהוא אכן מושך את הזרמים שמוצהרים ואף למעלה מכך.. אני פשוט חושש שהוא ישתה לי את הסוללות בטירוף. החבר שלך מרוצה מהG25? יש לו מספיק כח לטיסן? הנסיון שלי עד כה הראה שבמה שאני לא יודע עדיף להישען על נסיונם של אחרים מאשר לנחש ;). אגב יש לך מושג באיזה פרופ הוא משתמש? 12X8?
הפוך, גוטה... :) פסיעה ארוכה בד"כ מתקשרת עם זוית התקפה גבוהה בפרופ. זוית התקפה גבוהה מדי = הזדקרות.ציטוט:
במחשבון הנטייה להודעה הזו היא יותר כשמגדילים מדי את הפסיעה.. זה קשור?
רק בהומור (התכוונתי למצב ההפוך לפוסט הקודם שלי)...
מעבר מהירות הקול יקרה בסל"ד גבוה וקוטר גדול, בצירוף מהירות אויר גבוהה. הזדקרות תקרה בזוית התקפה גבוהה מדי (=פסיעה ארוכה מדי- אתה צודק), סל"ד נמוך ומהירות אויר נמוכה. התוצאה אחת - אובדן יעילות ואובדן דחף (או סחב, איך שתרצה). יש עוד (הרבה) אפקטים שמשפיעים, אבל אלו העיקריים למיטב זכרוני.
אוף אני ממש מתלבט ומתחבט בין הEflite Advance 25e ARF לבין הקיט של הSwitchback Senior של mountain models שציינתי בתחילת השרשור... העלות של שניהם זהה בחישוב של הברוטו, יש לי את התקציב הנדרש מוכן על השולחן כבר כמה ימים ואני עדיין מתלבט ומתעכב עם ההזמנה, מה שלא כל כך אופייני לי...
האדוונס- מוכח כמוצלח, מקבל רק שבחים מפה ועד הודעה חדשה. יותר כבד מה שדורש סטאפ יותר יקר אבל יש לי כבר 3 סוללות מתאימות (שמיועדות אמנם לרחפן אבל אפשר לגוון בין הכלים), יתרון מבחינתי למשקל זה שאני מעריך שתהיה לו יותר יציבות ונוכחות באוויר גם ברוח. עם כנף סמי סימטרית מה שאמור להקל בכניסה להטסה אקרובטית יותר. גם גלגל האף מתאים לי, למרות שהסתדרתי יפה בסה״כ עם הפאן קאב שבא עם גלגל זנב, דווקא טיסן עם גלגל אף בא לי טוב הפעם. מדאיג אותי מה יקרה אם ארסק אותו כיוון שאין לי מלאי של שאריוח בלזה ציפויים וכו׳ לתיקונים.
מצד שני הסוויצ׳באק סניור - מגיע כקיט שזה מצד אחד אתגר גדול וסיכון גדול לבנות מעפאן ולזרוק כסף לפח (בעיקר הפחידו אותי עם הציפוי של הכנף :(), ומצד שני זה מה שהכי מלהיב אותי בו, הבנייה בלזה-בלזה ולא רק הרכבה של חלקים מוכנים מראש. זה עדיין לא בנייה מscratch כמובן אבל זה צעד בכיוון ;). הוא קל יותר בערך בחצי המשקל מהאדוונס עם מוטת כנף מעט רחבה יותר, מה שדורש סטאפ פחות כבד פחות יקר ופחות בזבזני, אבל דווקא סוללות 2200 עליהן הוא טס- אין לי כרגע.. בכל אופן הן זולות מאד אז זה לא העיקר. אני חושש שהמשקל הקל במיוחד ייצור טיסן מאד לא עמיד לרוחות. עומס המשטחים שלו מאד נמוך ביחס לטיסן מסוג שכזה (סביב 30 ג׳ לדצ״מ) מה שייתן להערכתי כלי שדואה יפה אבל אני לא בטוח כמה ספורטיבי ואקרובטי הוא יהיה. הכנף שלו גם פחות אקרובטית מהאדוונס - שטוחה בחלקה התחתון עם דיהדרל קל, הביקורות אומרות שזה טיסן יציב אבל לא יציב מדי, בדיוק במידה שמאפשרת אקרובטיקה נינוחה ונעימה. שזה נשמע מאד דומה לפאן קאב! מצד אחד זה יופי כי נורא אהבתי את הפאן קאב, מצד שני... רציתי להתקדם מהפאן קאב... מצד שלישי עצם המעבר לבלזה ולהרכבת קיט בלזה זו התקדמות ניכרת וממה שאני קורא הטיסן הזה מעט יותר אקרובטי מהפאן קאב.
בקיצור... אוף אני לא יודע על מה ללכת... על האדוונס הבטוח והמוכח כטוב או על אתגר שבאמת באמת בא לי עליו של בניית קיט בלזה... שניהם לדעתי טיסנים יפים מאד ומתאימים בסה״כ לצרכיי, כל אחד מהם עם הדגשים שלו.
קנה את שניהם... :)
לצערי משיקולי תקציב הטיסן הבא יידחה בחודש - חודשיים. בינתיים יש לי פרוייקט בנייה חדש ודי ייחודי שנשען על דברים שכמעט את כולם יש לי כבר בבית, ומה שלא נמצא כעת בדרך מהוביקינג.
קצת. מבאס אבל אני מאמין שאגיע אל האדוונס בסוף. תודה לכל מי שענה!