תגובה להודעה: מסוק ראשון - רשמים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר לקריף
ליאור, אני מאוד מאוד מכבד את דעתך, אך רציתי לדעת למה אתה מתכוון שאתה אומר הפרש המחירים לא כזה גדול??
אתה מתכוון בין TREX ל-COPTER X???
לפי הבדיקות שלי אתה צודק ההפרש ענק לא גדול.
אגב, אין בכוונתי להפוך את השירשור הזה לארוך ומייגע כמו כל השירשורים שבהם מעורב ה-COPTER X
אני רק מבקש לדעת מאיפה הנתונים האלו...
אני מאוד בעד רכישות בארץ מחד אך מצדד בצרכנות חכמה מאידך,
קופטר X קיבלו במה ורוח גבית ותפסו תנופה יפה מאוד בקרב המתחילים בארץ, רוב הקיטים שמסתובבים בארץ של קופטר X נקנו כאן בארץ (במחיר יפה מאוד), אך עדיין אם נשווה אותו (נכון השוואה לא כ"כ הוגנת - אך מכורך הנסיבות היא עומדת במבחן המציאות) עם להזמין טירקס 450 מחו"ל תראה שההפרש לא כזה גדול, במיוחד לאדם שמתכוון לשדרג את האלקטרוניקה שלו ונאלץ לרכוש הכול פעמיים.
ברור לי ואין צורך להתפלמס על זה שלהזמין מחו"ל זה לא בר השוואה עם לרכוש מהארץ, אך כמו שרשמתי מבחן המציאות מראה שרוב רכישות הקופטר X מבוצעות בארץ, בעוד שטירקסים ממשיכים להגיע ארצה גם בייבוא אישי בכמויות.
המסוק (הקופטר) כמו שציינתי בעבר הינו מפתיע באיכותו במיוחד מאחר ומדובר בחיקוי (טוב!) של הטירקס, אך בתוספת לא גדולה מידי אני אעדיף לקנות פעם אחת "ביוקר" מאשר המון פעמים "בזול" ולהגיע לאותו המחיר +/-.
אני שמח שאתה מכבד את דעתי וגם לי אין כוונה לפתוח דיון או וויכוח בנושא, אני מבין שמהבסיס ההשוואה שלי אינה הוגנת אך מצד שני איני חושב שהוגן להשוות מוצר נחות משמעותית למקור שעדיין מה לעשות עולה עליו סטוק מול סטוק.
נכון זה יעלה לך עוד כמה שקלים - בטווח הארוך בכל מקרה הם יצאו ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzn11
:) הי ליאור,
אכן היו הרבה שיקולים ברכישת המסוק, כאשר כמובן היה שיקול כלכלי ברור.
יכול להיות שאם לא היה שיקול כלכלי, הבחירה הייתה שונה, אולי גם בבחירת הקטגוריה של בחירת מסוק 450 לעומת מסוקים גדולים יותר.
הסיבה שפתחתי את הפתיל, הייתה לשתף אתכם בתהליך קבלת ההחלטות וההגעה להחלטה לרכוש את המסוק הנ"ל.
שמתי לב שלהרבה אנשים יש התלבטויות דומות לשלי וכמו כן שיקולים דומים לשלי ולכן, אולי זה יעזור להם או ייתן להם איזה כיוון מחשבה.
כרגע, אין בכוונתי לבצע עם המסוק 3D אגרסיבי אלא רק ברמה הבסיסית.
כפי שכתבתי, המסוק הוא מסוק ראשון שלי שאמור לתת מענה גם כמסוק המשך מבחינת פתח לעולם ה-3D.
כמובן שבמידה ואתקדם ואחליט שאני רוצה לעשות 3D מאוד אגרסיבי, אז אולי אשקול מסוקים מתקדמים יותר למרות, שגם המסוק הנ"ל עם שידרוגים וסט אפ נכון, יכול לבצע 3D אגרסיבי, אולי לא הטופ, אבל בהחלט ככלי לכניסה לעולם זה.
המטרה שלי, אחרי שאלמד להטיס כיאות, היא להפוך את המסוק למסוק סקייל.
לאן אגיע או ארצה להגיע ברמת ההטסה? ימים יגידו.
אני מודה לך על הרצון לעזור ולמד מנסיונך הרב כפי שהוא מופיע מעל דפי הפורום.
בברכה,
ניסים.
אין לי ספק שהכלי שבחרת יתאים לחלוטין למה שיעדת אותו כרגע,
הוא יתן לך בסיס ואף יפתח לך דלתות לאווירובטיקה ובטוח יהווה פלטפורמה נאותה לסקייל.
אם וכשתרצה להתקדם נחזור להתדיין בנושא, עד אז...
תתחדש!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lior_bar_ami
אני מאוד בעד רכישות בארץ מחד אך מצדד בצרכנות חכמה מאידך,
קופטר X קיבלו במה ורוח גבית ותפסו תנופה יפה מאוד בקרב המתחילים בארץ, רוב הקיטים שמסתובבים בארץ של קופטר X נקנו כאן בארץ (במחיר יפה מאוד), אך עדיין אם נשווה אותו (נכון השוואה לא כ"כ הוגנת - אך מכורך הנסיבות היא עומדת במבחן המציאות) עם להזמין טירקס 450 מחו"ל תראה שההפרש לא כזה גדול, במיוחד לאדם שמתכוון לשדרג את האלקטרוניקה שלו ונאלץ לרכוש הכול פעמיים.
ברור לי ואין צורך להתפלמס על זה שלהזמין מחו"ל זה לא בר השוואה עם לרכוש מהארץ, אך כמו שרשמתי מבחן המציאות מראה שרוב רכישות הקופטר X מבוצעות בארץ, בעוד שטירקסים ממשיכים להגיע ארצה גם בייבוא אישי בכמויות.
המסוק (הקופטר) כמו שציינתי בעבר הינו מפתיע באיכותו במיוחד מאחר ומדובר בחיקוי (טוב!) של הטירקס, אך בתוספת לא גדולה מידי אני אעדיף לקנות פעם אחת "ביוקר" מאשר המון פעמים "בזול" ולהגיע לאותו המחיר +/-.
אני שמח שאתה מכבד את דעתי וגם לי אין כוונה לפתוח דיון או וויכוח בנושא, אני מבין שמהבסיס ההשוואה שלי אינה הוגנת אך מצד שני איני חושב שהוגן להשוות מוצר נחות משמעותית למקור שעדיין מה לעשות עולה עליו סטוק מול סטוק.
נכון זה יעלה לך עוד כמה שקלים - בטווח הארוך בכל מקרה הם יצאו ;)
מסכים!
תודה.
ניסים מצטרף לברכות התתחדש.
נשמח אם תתצטרף להטיס איתנו באזור השפלה...
ניר.
ניסים,
סקירה אישית טובה ומקיפה. נתת פתח להרבה מתחילים\מתלבטים בתחום. אני מברך על שאתה רוצה ללמוד את האוירודינמיקה, הדינמיקה והמכאניקה של המסוק. שיטחת יפה את לבטיך, שיקוליך ואת התקציב והמגבלות הרלוונטיות שלך. הכרת הקצב שלך ועקומת הלימוד שלך היא לטובתך ואני משוכנע כי לא ירחק היום בו תפיק את ההנאה שמגיעה לך.
בהצלחה!
:)אבי, תודה על המילים החמות.
אני כל יום לומד משהו חדש.
העולם שנפתח בפניי, הינו מעניין ומאתגר כאחד.
אני עושה את הדברים לאט ובטוח.
אני רוצה להודות לך שוב, על כל העזרה, התמיכה והייעוץ.
בברכה,
ניסים.