אין רע בכפר גלים, אבל אין שם מטיסי מסוקים.
Printable View
השאלה היפה היא מה טוב בכפר גלים?
הקרבה לכביש מהיר משתי צדדיו(2,4)?הקרבה למגרש כדורגל פעיל?
החממה הנוראית שבנו לכם על המסלול?
הרכבי שטח שעוברים שם?
התשלום שגובים במנחת?(שבתוך זה נוצרת פרובוקציה מאוד גדולה)
הכמות מטיסים המתחילים שנמצאים שם בימי שישי?
השטח אוירי מוגבל מאוד?
להמשיך?
אני יכול לומר לך שאני הרגשתי כמוך ובגלל זה לקחתעי הפסקה ממסוקים לשנתיים כאשר ידעתי שאחזור.
עם ה טירקס 500 שלי הכי לא התקדמתי כי פחדתי לרסק אותו ובאמת בשנה וחצי לא ריסקתי אותו בכלל.
עכשיו שחזרתי 2 דברים עוזרים לי לעבור את שלב התקיעות (הגעתי עד כה לטיסות הפוכות בשני אוריינטציות, הקפות הפוכות ברוורס, קצת פירופליפים, תיקתקים רולים לופים פאנלים)
1. מסוק FBL100 שתוך חודש קידם אותי כמו שטירקסים לא עשו ב 3 שנים - אין פחד לרסק וזה כמו סימולטור רק יותר קשה, ככה שזה משקף את המציאות. מה שתעשה איתו בטוח תצליח לעשות במסוק גדול יותר. וזה כולה 330 שקל עם שלט מטען ו 2 סוללות ו 220 שקל למסוק חדש ללא שלט. חלקי חילוף עולים 1-4 דולר וכמעט ולא צריך אותם.
בזכותו למדתי להטיס הפוך NOSE OUT ולעשות הקפות הפוכות מהירות ברדיוס מ 3 מטר עד 20 מטר במדוייק.
2. מערכת FBL IKON עם BAILOUT כלומר במקום להכניס הולד לפני ריסוק או באיבוד אוריינטציה מכניסים BAIL OUT שזה נגיד המספק הקפיצי טריינר ונותנים פול גז ומה שקורה שהמסוק עולה כשהוא בריחוף ישר, מבלי לאבד כמעט גובה בזמן התגובה שלו. תחשוב כמו סימולטור רק למסוקים אמיתיים - בטחון מוחלט !! כלומר במקום לנסות פירופליפים בסטרטוספירה ולא להתליח בהם ולהילחץ באיבוד אוריינטציה כי זה רחוק, אני עושה אותם נמוך עם הבטחון של ה BAIL OUT.
מקווה שמחר יהיה טסט למערכת על טירקס 500.
זהו, מעבר לזה כמובן חשוב להשקיע בסימולטור ולא לפחד לרסק, עם כמה שזה קשה לעשות מאשר להגיד...
מאחל לך המון בהצלחה ואשמח לעזור לך אם תגיע למרכז מתישהו.
שלום צחי,
לפי הפתיחה בשאלתך (XCELL 60) ניתן להבין שאתה כבר לא ילד ולכן את יכולת הקליטה האינטואיטיבית שיש לילדים כבר איבדת.
הילדים לומדים להטיס כמו שהם לומדים שפה, מבלי להבין בדיוק מה הם עושים אבל בסופו של תהליך ההטסה מופנמת אצלם הרבה יותר טוב ביחס למבוגר "חכם" שמנסה "להבין" לפני כל תרגיל איך ולמה.
את השנים כבר לא תוכל לקחת אחורה אבל את מהירות הסימולטור כן. בפוניקס בזמן שאתה מטיס לחץ על כפתורי הפלוס או המינוס כדי להוריד את מהירות כל הסיפור.
כך תוכל ללמוד בקצב שלך את האוריינטציות השונות.
אני בן 43 וגדלתי על הדברים הלא ייאומנו שביצע לפני עשורים אפרים קסטיאל שהקדים את זמנו בערך בעשר שנים... וגם היום אני לא מצליח לעשות את מה שראיתי אצלו בתור ילד.
יש דברים שכבר לא יחזרו ולכן אל תתייאש.
אסור גם לשכוח שהכישרון לדברים מסויימים לא מחולק באופן שווה אצל כולנו.
לכן, תלמד בקצב שלך ותהנה מהרמה שלך.
ולמען השם תפסיק כבר לראות סרטוני יוטיוב שיכניסו אותך לעוד יותר דיכאון...
:)
נועם
רק אני מסתפק ונהנה משמיניות בלי כל מיני שיגועים ..
תהנו חבר'ה
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
דבר ראשון עוליי הציפיות שלך מעצמך לא מציאותיות להעיף מבת על אלופי עולם ולשים את היעד שלך בתור חובב שמטיס יום יומיים בשבוע איפשהו לידם זה לא מציאותי
אני דיי חדש לפחות במסוקים ולמדתי להטיס טיסנים בגיל 13 , אין שום תרגיל חדש שראיתי ואני לא מסוגל לעשות על טיסן אחרי 3-4 ניסיונות והסיבה היא שפשוט למדתי בגיל מעוד צעיר את כול האוריינטציות האפשריות על טיסן
כולל מצבים של הזדקרות וריחוף ...
אותו דבר תופס לגבה מסוקים רק שיש הרבה יותר אוריינטציות ללמוד בגלל שמסוק יכול לטוס בצורה הרבה יותר גמישה מטיסן ...
כמו שאנחנו לומדים אוריינטציה בריחוף או ריחוף הפוך וכו
אנחנו עדיין צריכים ללמוד אוריינטציות נוספות , אנחית בשביל תקתוקים ולופים מעברים בין האוריינטציות וכו ...
ללמוד פיירו פליפ למשל אפשר בשני דרכים ,
1 לנסות לעשות פיירו פליפ עד שהאצבעות מדממות ולקוות שנצליח יום אחד ,
2 פשוט לחשוב על כול האוריינטציות שאנחנו צריכים לשלוט אליהם בתרגיל הזה ולתרגל אותם
להגיע לרמת שליטה טובה בפליפים\רולים ומה שבאמצע ולשלוט על טיסה בפירואטים בצורה סבירה אחרי כול זה כול מה שנשאר לעשות זה פשוט לעשות פיירו פליפ ...
ואחרי מספר דיי כתן של ניסיונות לא תהיה שום בעיה להצליח
תחשוב על אילו אוריינטציות בדרך כלל מוציאות אותך משליטה או שפשוט פחות נוח לך בהם ושאתה מוצא את החולשה שלך פשוט תתעמן על המצבים האילה בסימולתור בלי סוף , בשביל זה הוא שם ...
לדוגמה תתאמן על פליפים במצב שהכי נוח לך ותגיע לשליטה טובה עכשיו תתחיל ללמוד פליפים באוריינטציות שונות וכו אחרי זה אותו סיפור עם רולים אחרי זה פליפים 45 מעלות ימינה ושמולה וכו
אחרי שתשלוט באילה וטיסה רגילה בפירואטים תמצא תרגיל מסובך כמו פיירו פליפ קל ללמידה , לא רק פיירו פליפ כול תרגיל שישאיר אותך באוריינטציות שאתה שולט בהם אהיה קל ללמידה
שאתה יושב על סימולטור במקום לנסות תרגיל כזה או אחר פשוט תנסה את אותם התרגילים במצבים שאתה לא רגיל אליהם
בקיצור תרגילים מורכבים ומסובכים צריכים שליטה טובה באוריינטציות הבסיסיות שמרקיבות אותם ושמשהוא מתקשה ללמוד משהוא חדש
כנראה שלא שולט עדיין באוריינטציות הבסיסיות שמרכיבות את אותו תרגיל או שמהירות התגובה שלו במצבים האלה עדיין לא גבוהה מספיק