-
4 קבצים מצורפים
תגובה: Mountain Models Eva Sport - שרשור בנייה (או יותר נכון, הרכבה ;))
בשעה טובה הטיסן מוכן לטסט! יצא חתיך לאללה...:
קובץ מצורף 94760
קובץ מצורף 94761
קובץ מצורף 94762
קובץ מצורף 94763
משקל כולל סוללת 3 תאים 1300mAh 30C - 600 גרם. דחף סטטי עם פרופ 9x5 (מנוע rcTimer 2830 1000kv)- 440 גרם. עם פרופ 10x5- 520 גרם. מוזר, Ecalc חוזה דחף הרבה יותר חזק...אולי שיטת המדידה שלי לא מדוייקת, השתמשתי במשקל מזוודות שחיברתי בשרוך לזנב הטיסן והפעלתי מצערת מלאה על הרצפה. נקווה שבשטח יהיו תוצאות טובות, אתחיל עם פרופ 10x5 ונראה איך הוא יטוס.
קדימה לטסט פלייט!!!
-
בהצלחה!
אה, ונראה שהגלגלים שלך יושבים בזווית קצת מוזרה. החלק העליון שלהם מתכנס פנימה.
החלק אלומניום שדרכו נכנס הבורג של הגלגל צריך להיות אנכי לקרקע.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ebay007
בהצלחה!
אה, ונראה שהגלגלים שלך יושבים בזווית קצת מוזרה. החלק העליון שלהם מתכנס פנימה.
החלק אלומניום שדרכו נכנס הבורג של הגלגל צריך להיות אנכי לקרקע.
תודה על ההערה, יישרתי.
מקווה שאכן הרוח בשטח תתאים לטסט... בחצר נראה שהרוח סבירה אבל הבית שלי מוקף עצים. מגרדות לי האצבעות להטיס אותו כבר אבל אני אשתדל לא לצאת טמבל; אם תהיה רוח חזקה מדי אמטרך לשקול את הטסט.
תרגלתי קצת המראות ונחיתות ברילפלייט לפני שיצאתי עם עוצמות וכיווני רוח שונים, 100% הצלחה בנחיתות לפי הסימולטור... נקווה שאני מוכן ;)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Friman
משקל כולל סוללת 3 תאים 1300mAh 30C - 600 גרם. דחף סטטי עם פרופ 9x5 (מנוע rcTimer 2830 1000kv)- 440 גרם. עם פרופ 10x5- 520 גרם. מוזר, Ecalc חוזה דחף הרבה יותר חזק...אולי שיטת המדידה שלי לא מדוייקת, השתמשתי במשקל מזוודות שחיברתי בשרוך לזנב הטיסן והפעלתי מצערת מלאה על הרצפה. נקווה שבשטח יהיו תוצאות טובות, אתחיל עם פרופ 10x5 ונראה איך הוא יטוס.
קדימה לטסט פלייט!!!
קצת מפחיד הדחף.. לטיסן כזה במשקל 600 גרם , זה נראה קצת גבולי.
הוא יטוס טוב בקו ישר אבל עלולה להיות לך בעיה בפניות או ביציאה ממצבים לא תקינים.
אני אוהב להחזיק טיסן אנכית ביד ולהרגיש בפול מצערת שהוא מושך את המשקל שלו.
אם יש לך בקרים אחרים לבדוק איתם, תנסה אותם , תנסה להגדיל את טווח המצערת של השלט (טרימר של המצערת או הגדרה של end point)
איפוס טוח מצערת בבקר (חיבור סוללה בטיסן שהשלט דלוק והמצערת בפול)
מה הזרם או ההספק שאתה מקבל? לפעמים הפרופ' בהזדקרות ולכן מקבלים דחף נמוך אבל אז רואים את זה בהספק שנשאר גבוה..
מנוע דומה מ HK עם פרופ' 9X6 אני מקבל דחף של 700 בזרם של 18 אמפר , הטיסן 550 גרם.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...ess_Motor.html
-
טסט פלייט עבר בשלום!
הטיסן המריא בקלות עם פרופ 10x5 ומשך יפה מאד, קצת קשה לו מול הרוח (הייתה רוח ערה חלק מהזמן). לא היה צורך כלל בטרימים וגם מרכז הכובד שהומלץ ע״י היצרן היה מדוייק לגמרי. רק הגה הגובה תגובתי מאד - הייתי צריך לכוון ל40% אקספו כדי להרגיש בנוח בגישה יציבה ורגועה לנחיתה.
רשמים ראשוניים: טיסן יציב מאד, גם בטיסה רגילה וגם בטיסה הפוכה; כמה שניסיתי לגרום לו להזדקר- הוא פשוט לא מזדקר! רק ממש ב״פניות פרסה״, וגם אז זה בעיקר בגלל שימוש בהגה הכיוון. ההיגוי מדוייק מאד; הטסתי בlow rates שהוגדרו לפי הגדרות היצרן, ועדיין בהחלט מאד אקרובטי - מבצע רולים והיפוכים בקלות רבה ובחן. מזכיר את הפאן קאב בהתנהגות שלו באוויר רק יותר אקרובטי, היגוי חד יותר (בכל זאת בלזה..), פחות מהיר ויותר קל. הטיסן פחות מהיר ממה שציפיתי, אולי כי התרגלתי למהירות של הסוויפט 2.. אנסה בהמשך פרופ 9x6 לראות איך הוא ייתנהג איתו. הטיסן גולש יפה לנחיתה גם בלי מנוע, אבל בגלל רוח נגדית הייתי צריך להשתמש במנוע כדי לגשת טוב לנחיתה. המשקל הקל של הטיסן בהחלט ניכר, אבל ההיגוי נותר חד ומדוייק גם ברוח חזקה, כך שניתן להסתדר. בכל אופן, זה לא טיסן לרוחות ערות. בשביל להנות ממנו ולמצות את המקסימום צריך להטיס ביום רגוע יחסית.
אודי - רציתי למדוד זרם בבית אבל windguru הראה שהרוח מתגברת ולא רציתי לפספס את הטסט, אז דילגתי. בכל מקרה, לא נראה לי שצריכת הזרם גבוהה (כלומר אין הזדקרות פרופ) - קיבלתי 12 דקות (! אני לא רגיל לזמני טיסה כאלו) בטיסה ממוצעת, לא רגועה מדי אבל גם לא בהתפרעות, עם סוללת 1300mAh, והתאים ירדו על 3.82v לתא - ככה שאפשר היה למשוך עוד קצת גז ;). נראה לי שעם פרופ 11x4.7 אקבל דחף יותר רציני. בכל מקרה לשלב הזה, לא היה חסר לי דחף. אולי אבדוק גם פרופ 9x6 לקבל קצת יותר מהירות בהמשך.
התגברתי על הפחד שלי מצילום ההטסה וצילמתי עם מצלמת מ. מפתחות מוצמדת לכובע; מקווה שרואים טוב, בערב אערוך את הצילום בבית ואעלה סרטון.
-
כל הכבוד...
וואו 12 דקות על סוללה של 1300..
כנראה שיש יתרון בקיטים שתוכננו עם שנים של ניסיון.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אננס
כל הכבוד...
וואו 12 דקות על סוללה של 1300..
כנראה שיש יתרון בקיטים שתוכננו עם שנים של ניסיון.
זה היה ממש משעשע... כל פעם עליתי, ירדתי ולא האמנתי כשהסתכלתי בבאזר של הסוללה כמה מתח הוא מראה שנשאר...
-
באסה, המצלמת מחזיק מפתחות לא הקליטה אף אחת מהטיסות... חטפה ריסוק על הרחפן לפני שבוע, מאז היא עושה קצת קונצים. פעם הבאה אצלם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אננס
קצת מפחיד הדחף.. לטיסן כזה במשקל 600 גרם , זה נראה קצת גבולי.
הוא יטוס טוב בקו ישר אבל עלולה להיות לך בעיה בפניות או ביציאה ממצבים לא תקינים.
אני אוהב להחזיק טיסן אנכית ביד ולהרגיש בפול מצערת שהוא מושך את המשקל שלו.......
........מנוע דומה מ HK עם פרופ' 9X6 אני מקבל דחף של 700 בזרם של 18 אמפר , הטיסן 550 גרם.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...ess_Motor.html
טעות מאוד בסיסית ! טיסן מנוע ממש לא צריך כל כך הרבה כוח ! זו שיטה בטוחה על מנת לא לדעת להטיס !
לעשות כל הזמן טעויות ולסמוך על זה שהמנוע כבר יוציא את המטיס מהשטויות שהוא לא מפסיק לעשות!
החוכמה היא להטיס טיסן עם מנוע מאוד חלש ולהצליח להסתדר, אז, כשמטיסים טיסן עם המנוע שהוא צריך מבינים שזה בהחלט מספיק :)
יש רק מחלקה אחת שצריכה מנוע עם דחף יותר גדול ממשקל הטיסן וזה טיסני 3D אבל שם בכלל לא מטיסים טיסן - מטיסים מנוע.
-
בגדול אתה צודק יומבו מן הסתם, אבל בל נשכח שזה טיסן ספורט. גם אני חשבתי שהגיוני שיהיה לו יותר דחף. יכול להיות שזה בגלל שאני משתמש בבקר 30A שצרוב בתוכנת simonk שמיועדת לרחפנים...? יש לו כל מיני מאפיינים מיוחדים שעושים אותו מתאים יותר לרחפנים לעומת בקר רגיל של טיסנים, אבל לא חשבתי שזה יפריע לו לתפקד כבקר לטיסן; עדיין קשה לי להאמין שזה משנה, אבל אנסה את אותו המנוע עם בקר 30a אחר, מעניין אם זה קשור. ואנסה גם פרופ 11x4.7 ופרופ 9x6, רק לשם ההשוואה בדחף ובצריכת הזרם.. במצב הקיים הדחף שיש לטיסן מספיק בהחלט לטיסה מהנה ביום עם רוחות רגועות
-
נראה חתיך ביותר-רוצים סרטון!!!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
umbo
טעות מאוד בסיסית ! טיסן מנוע ממש לא צריך כל כך הרבה כוח ! זו שיטה בטוחה על מנת לא לדעת להטיס !
לעשות כל הזמן טעויות ולסמוך על זה שהמנוע כבר יוציא את המטיס מהשטויות שהוא לא מפסיק לעשות!
החוכמה היא להטיס טיסן עם מנוע מאוד חלש ולהצליח להסתדר, אז, כשמטיסים טיסן עם המנוע שהוא צריך מבינים שזה בהחלט מספיק :)
יש רק מחלקה אחת שצריכה מנוע עם דחף יותר גדול ממשקל הטיסן וזה טיסני 3D אבל שם בכלל לא מטיסים טיסן - מטיסים מנוע.
צודק... הטסתי גם טיסן של 550 גרם עם סוללת 2 תאים שהמנוע בקשי סחב בעליה..
אבל יותר מהר יותר כיף מה לעשות..
אולי אני עושה משהו לא בסדר.. שאדע מה זה אספר לכם.
-
-
ברכות על הטסט המוצלח, ותענוג והשראה לראות איך עמדת באתגר, כולל הטסט פלייט !
-
-
בשעה טובה יש סרטון...:
http://www.youtube.com/watch?v=R-DrY...m-upload_owner
מתנצל מראש על הצבעים הגרועים, בעיה במצלמת מחזיק המפתחות שארוך לי מדי להסביר למה ומה. יש עדשה חלופית בדרך, כשתגיע אנסה לצלם באיכות טובה יותר
-
יפה מאד !
אחלה מסלול יש לך שם.
-
לך ארוך מידיי להסביר...? :p
נראה טיסן חמוד חבל שצולם בשלהי שנות ה-60... :cool:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guyst
לך ארוך מידיי להסביר...? :p
נראה טיסן חמוד חבל שצולם בשלהי שנות ה-60... :cool:
יש מה שראוי להרחיב במילים כדי להסביר, ויש מה שלא ;). במקרה הנוכחי, ההסבר הארוך לא רלוונטי לנושא השרשור הזה...
-
דווקא הצבעים מזכירים סרטים ישנים...
נראה טוב מאוד הטיסן הזה.
-
בכל אופן, הטיסן מאד מאד נחמד! מפתח מהירות בינונית, מאד תגובתי להגאים, מתגלגל ומתהפך מאד בקלות. לא ניסיתי knife edge וטיסה הפוכה וכו׳ כי אני עוד צריך לצבור איתו ביטחון... צריך להתרגל למשקל המאד קל שלו, כשמתרגלים לקלילות הוא טיסן מאד כייפי: מדוייק, יציב אבל גם שובב במידה המתאימה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
umbo
נכון ולא נכון...
נכון שאין לסמוך על מנוע שיוציא אותך משגיאות הטיסה שלך.
כל כך לא נכון שמטיסי 3D מטיסים מנוע והשיוך למחלקת מנוע עם דחף גדול יותר ממשקל הטיסן כבר זועק גוועלד!
נסכם בצניעות 3D (כך קוראים לתחום הטיסות הארובאטיות שמגיעים לתמרונים מאוד קיצוניים )מבצע מי שיכול. ולמי שמשחק בנידמה לי עם כל מיני קלקלרים שמישקל יתוש ומטוסי ווקטור או איזה ג'יירו במקלט שמסייע שיבושם לו
אבל הוא ממש רחוק משם. למרות שלכאורה זה קצת דומה.
בכבוד
א.
-
גיל , אתה אדם מוכשר ביותר. כל הכבוד !
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
saportas
גיל , אתה אדם מוכשר ביותר. כל הכבוד !
תודה אשר, כבוד לקבל ממך מחמאה כזו :)
-
לא ידעתי שיש מסלולי טיסנים כול כך סבבה על מאדים :)
נחמד מאוד. נראה שלטיסן יש עוד הרבה מה לתת כשתפתח יותר את המעטפת. לאט לאט כמובן
לגבי דחף ומהירות, נראה שבהחלט יש בעיה בשרשרת. או הבקר, או אולי הסוללה שלא עומדת בעומס? (ישנה, תקולה)
מדידת אמפר, החלפת בקר, החלפת סוללה - יתנו תשובה די בקלות. אתה בהחלט צריך לקבל יותר דחף עם המערכת הזו
תהנה !