תגובה: שאלה בקשר ל DJI PHANTOM
אני עם סוללה של 4500 על הדיסקברי שלי מרגיש שהייתי רוצה יותר זמן טיסה, אז 2700 נשמע מעט ל FPV, כלומר טיסות קצרות ופחות אפשרות להתרחק בבטחה.
מנסיון עם F450 ו TBS ה TBS עדיפה בהרבה מהיבטי תכנון (מקום יעודי לסוללה, מצלמות, ואיזוני מרכז כובד שלהם, וגם שלדת PCB חכמה מאוד), והיא גם עמידה למדי.
היא טסה טיסות מהירות הרבה יותר טוב מהרחפנים הסימטריים וזה מורגש מאוד בפניות מהירות.
עכשיו יוצאת גרסה שלה עם גימבל בראשלס מובנה - אמור להיות משהו מקצועי מאוד.
אל תחשוש מהבנייה, הבנייה שלה לא מורכבת ומהנה מאוד בגלל התכנון החכם של השלדה.
בהצלחה במה שתבחר ואנחנו פה תמיד כדי לעזור,
שרון
תוכל עקרונית להעביר את הנאזא, אבל אם תרצה למכור אז סביר יותר שתמכור את הכל כחבילה אחת.
היתרון בפנטום שהוא מגיע כיחידה מוכנה, לטעון את הסוללה ולהטיס.
השאלה כמה זמן יעבור מהתחלת ההטסות שלך למצב שתרצה לצלם.. הפנטום קצת קטן למצלמה וFPV ...
מה ההבדל בין DJI F450 ל PHANTOM
שלום לכולם.
החלטתי לקנות PHANTOM נראה לי הכי מתאים בשלב זה לצרכים שלי,
דקה לפני שהזמנתי נפלה לידי הזדמנות לקנות F450 מורכב ומוכן לטיסה עם מערכת רדיו SPEKTRUM DX8 חדשה, גם ה F450 במצב חדש ובנוי יפה ומעולם לא התרסק והוא כולל תאורת לילה
לא מבקש כרגע לשאול לגבי המחיר אלה רק לגבי הביצועים של 2 הרחפנים בהשוואה.
נאמר לי ע"י המוכר של ה F450 שהוא עדיף על ה PHANTOM בכל פרמטר וזה כולל אפשרות לשימוש בסוללה יותר גדולה ותליית אביזרים ורסטילית יותר - כל זה אני מניח שנכון בגלל המוגבלות של הפאנטום.
1. אני מבין שמדובר בשני הרחפנים באותם המנועים והבקרים, אז אני שואל את עצמי האם הגדלת הסוללה תגרום לשיפור משמעותי בזמן הטיסה, הרי הגדלת הסוללה גם מכבידה יותר על הרחפן ולכן צריכת הזרם שלו תהייה גבוה יותר ובנוסף הוא יהיה כבד ומגושם יותר אם באמת מדובר באותם המנועים והבקרים - האם זה נכון ?
2. נאמר לי ע"י המכור שה PHANTOM הרבה יותר נחות מה F450 בביצועי טיסה שלו בכל הפרמטרים במיוחד בהתמודדות עם רוח שאז ה F450 הרבה יותר יציב - האם נכון ?
3. גם נאמר שה F450 הרבה יותר אמין והאמינות של ה PHANTOM ממש לא טובה וזה מסוכן אם אני רוצה להטיס איתו מצלמה יקרה כמו הגופרו בלאק - האם נכון ?
האם כל אלה נכונים או שהמוכר מספר לי סיפורים כדי למכור לי את ה 450 שלו ?
אשמח לקבל התייחסות
תודה ושבת שלום
שי
תגובה: מה ההבדל בין DJI F450 ל PHANTOM
שי, קיבלת התייחסות לנושא באשכול הקודם. חלקינו צידד בF450 והאחר זרם איתך בפנטום.
לא נראה היה שזה השפיע או גרם לך להתלבט, נדמה היה ששאלת בעיקר בשביל לקבל ח"ח על הפאנטום.
אתה נעול על הפאנטום, ולך עליו. תהנה משניהם, זה בטוח.
Re: מה ההבדל בין DJI F450 ל PHANTOM
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shaibenarie
שלום לכולם.
החלטתי לקנות PHANTOM נראה לי הכי מתאים בשלב זה לצרכים שלי,
דקה לפני שהזמנתי נפלה לידי הזדמנות לקנות F450 מורכב ומוכן לטיסה עם מערכת רדיו SPEKTRUM DX8 חדשה, גם ה F450 במצב חדש ובנוי יפה ומעולם לא התרסק והוא כולל תאורת לילה
לא מבקש כרגע לשאול לגבי המחיר אלה רק לגבי הביצועים של 2 הרחפנים בהשוואה.
נאמר לי ע"י המוכר של ה F450 שהוא עדיף על ה PHANTOM בכל פרמטר וזה כולל אפשרות לשימוש בסוללה יותר גדולה ותליית אביזרים ורסטילית יותר - כל זה אני מניח שנכון בגלל המוגבלות של הפאנטום.
זה נכון, ולדעתי הפרמטר הכי חשוב שאתה צריך לקחת בחשבון. אם אתה מייעד אותו ל FPV, אז יהיה לך יותר קשה למתקן עליו מצלמת FPV. לא שזה לא אפשרי, אנשים עושים את זה, אבל זה מצריך יותר מקוריות והבנה בבנייה מאשר לשים מצלמה על F450. בנוסף, התקנת מצלמת FPV + גופרו על הפאנטום זה בכלל אתגר מעניין. אתה יכול להתקין רק גופרו ושהיא תהיה גם מצלמת הטיסה (גם מצלמת את הטיסה וגם מוציאה video out למשקפיים), אבל זה משהו שהייתי נמנע ממנו בגלל שאני מעדיף לא לסמוך על הסוללה של מצלמת הגופרו שלא תיגמר לי באמצע הטיסה, וכמו כן הזווית צילום שלה רחבה לי מדי בתור מצלמת FPV. שוב, יש אנשים שעושים את זה, אבל יש הרבה הרבה יותר אנשים שלא.
1. אני מבין שמדובר בשני הרחפנים באותם המנועים והבקרים, אז אני שואל את עצמי האם הגדלת הסוללה תגרום לשיפור משמעותי בזמן הטיסה, הרי הגדלת הסוללה גם מכבידה יותר על הרחפן ולכן צריכת הזרם שלו תהייה גבוה יותר ובנוסף הוא יהיה כבד ומגושם יותר אם באמת מדובר באותם המנועים והבקרים - האם זה נכון ?
יש גבול מסוים שבו משקל הסוללה כבר גבוה מדי יחסית לאנרגיה שהיא מספקת. אם לא תשים 2 סוללות במקביל אתה לא תגיע לגבול הזה בקרוב.
2. נאמר לי ע"י המכור שה PHANTOM הרבה יותר נחות מה F450 בביצועי טיסה שלו בכל הפרמטרים במיוחד בהתמודדות עם רוח שאז ה F450 הרבה יותר יציב - האם נכון ?
ראיתי סרטונים של פאנטום ברוח והוא נראה מאוד יציב. באופן כללי אם אתה שם אותם רכיבי אלקטרוניקה על פאנטום ועל F450, טייס מתחיל לא ישים לב להבדלים משמעותיים ביניהם.
3. גם נאמר שה F450 הרבה יותר אמין והאמינות של ה PHANTOM ממש לא טובה וזה מסוכן אם אני רוצה להטיס איתו מצלמה יקרה כמו הגופרו בלאק - האם נכון ?
לא יודע למה אתה (או הוא) קורא אמין. שוב, אם מדובר באותם רכיבי אלקטרוניקה (בקרים, NAZA, מנועים), אז איך רחפן אחד יהיה יותר או פחות אמין מהשני?
אי אפשר לדעת מה המניעים שלו. מצד אחד הוא מוכר לך F450, אז זה אומר שהוא בעצמו העדיף לקנות אותו ולא פאנטום. מצד שני, הוא מוכר לך F450, אז לא ציפית שהוא יגיד שכדאי לך לקנות פאנטום, נכון?
אשמח לקבל התייחסות
תודה ושבת שלום
שי
אין פה תשובה נכונה ולא נכונה. שב עם עצמך וטבלת אקסל, תרשום יתרונות וחסרונות, מה המשקל (=חשיבות) של כל פרמטר עבורך (קלות בנייה, קלות תפעול, עלות), והתשובה תתגלה לפניך.
לא סתם קוראים לזה "טבלת החלטה".
בהצלחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shaibenarie
הגדלת הסוללה מגדילה את זמן הטיסה כמובן, אך עד גבול מסויים; מעבר לרף מסויים תוספת המשקל פוגעת בביצועים ומכבידה על הכלי באופן שתוספת זמן הטיסה כבר איננה משמעותית, אם בכלל. גודל הסוללה המיטבי לרחפן 450 (בסטאפ של 3 תאים, פרופים 10x4.5) הוא 4-5 אמפר מהנסיון שלי.
לא יודע לגבי התמודדות עם רוח. אם הלוח הוא אותו לוח (לא ציינת אם גם ב450 הלוח הוא נאזה), והמנועים והבקרים זהים, השוני לא אמור להיות משמעותי, אבל יכול להיות. אם אני לא טועה השילדה של הפאנטום קלה יותר, לא? יכול להיות שיש לזה השפעה. לא יודע.
מה שבטוח זה שdx8 עדיף על השלט של הפאנטום. זה שלט מתקדם יותר עם יכולות תכנות מתקדמות, ובמידה ובעתיד יהיו לך כלי שלט רחוק אחרים תוכל להשתמש בו עבורם. השלט של הפאנטום הוא ייעודי לכלי, להבנתי לא יהיה לך שימושי לשום דבר אחר.
3. לא יודע.
מה שכן, ה450 מודולרי יותר. אם משהו מתקלקל תוכל לשקול להחליף לאותו הרכיב, או להחליף למשהו אחר. נניח אם תרצה לעבור לסטאפ של 4 תאים, אני לא בטוח שבפאנטום תוכל להחליף מנועים באותה הקלות כמו ב450.
אשמח לקבל התייחסות
תודה ושבת שלום
שי
התשובות שלי בגוף השאלה.
הפאנטום הוא ״חבר ושגר״, צעצוע יפה ומסודר למי שרוצה ללכת להטיס ולא להתעסק בשום דבר אחר, ולא רואה שום סיכוי שייתעסק בעצמו בשדרוגים או בתיקונים בעצמו, במקרה הצורך. לכל אחד אחר, היתרונות במודולריות של ה450 לדעתי מנצחים. הבנתי גם שהפאנטום פחות מתאים לfpv כי חוץ מהתושבת לגופרו אין שם מקום ליתר הרכיבים. אגב, ולו רק בגלל השחט, אני הייתי הולך על ה450. וכיוון שאתה קונה רחפן עם השלט שכוון עבורו, גם זו חבילה של ״חבר והטס״ בלי התעסקות נוספת בהרכבה ובכיוונים.
אז אם לקצר - אלא אם אתה אוהב את המראה המצועצע, ואם הבדלי המחירים לא משפיעים על השיקול, אני לא מוצא שום סיבה להעדיף את הפאנטום. כמובן בהנחה שה450 במצב טוב
חוץ מאיזה רחפן עדיף, הDX8 זה אחלה שלט שיוכל ללוות אותך בהמשך. לעומת השלט של הפאנטום שאם תרצה להוסיף לו משהוא או להטיס עוד משהו אתה תצתרך לקנות שלט שלרוב זאת הוצאה לא קטנה.
אם זה באותו מחיר וה-450 הוא נזה עובד טוב ומכוון כבר אז ה-450 עדיף ובעיקר בגלל השלט.
אם עולה פחות אין שאלה, שים לב שאם לא כולל בטריות ומטען, זו גם השקעה.
יש לי את שניהם. בתור כלי לכיף, אני מעדיף את הפאנטום בהרבה. הוא פשוט יותר מגניב, וכמו שהוא מגיע מהמפעל הוא מכוון נהדר.
המנועים זהים ב450 ובפאנטום, הבקרים לא (ב450 אפשר 4S, בפאנטום לא). נדמה לי שהפאנטום הוא בקרי 18 אמפר מול 30 ב450. הנאזה אותה נאזה.
אם אתה רוצה FPV וכו', דלג על גם על ה450 וגם על הפאנטום. תבנה משהו קאסטום, גדול יותר, שמסוגל לשהות יותר זמן באוויר.
אם אתה רוצה רחפן כיפי שאפשר לתלות עליו GOPRO בקלות, קח את הפאנטום.
לא ידועה לי שום בעיית אמינות בפאנטום מלבד בעיות רגילות של הנאזה, שעשויות להתרחש גם ב450 בדיוק באותה מידה.
lool tv
האמת..קצת מסובך להסביר.
לדעתי השיקול יהיה תקציב ומטרה.
פנטום הוא יותר 330,עם מטען וסוללה, מוגבל משקל עם קליפה. סוללה 3S בקרים 18A ורדיו מוגבל פרמטרים וטווח.
אבל..מוכן לטיסה.
450 הוא קיט גדול יותר, עליו ניתן להרכיב כמעט כל דבר..נושא יותר משקל..ניתן להגדיל פרופים..טווח רדיו גדול..סוללה 3-4S בקרים 30A.
אבל..צריך להרכיב.
הנאזא אותה נאזא.
במקרה נזק ,עדיף 450 על פנטום.
במקרה תקציב הפנטום זול יותר לכל החבילה. וניתן להטיס ולצלם עם מצלמה קטנה.
לFPV הייתי ממליץ על 450.
בכל מקרה תוכל להתקשר ולהתייעץ או להעזר בתשובות חברי הפורום.
בברכה
דודי
0505550988
כל הכבוד דודי. אתם משתפרים ..
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4 Beta
אגב בנוגע לפאנטום, עניין שהיום התוודעתי אליו ודורש התייחסות.
יש שרשור נכבד בRC בנושא תופעה בפאנטום שהכלי "מקבל חיים משלו", יוצא מכלל שליטה ובורח\מתרסק.
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1872000
תקישו בגוגל\יוטיוב dji phantom flyaway ותקבלו יותר מידי חומר וסרטונים של אנשים שנתקלו בדבר הזה.
העניין ראוי לאזכור, וכדאי לקחת אותו בחשבון. דיונים בנושא נעים בין מחשבות על הפרעות ב 2.4 Ghz לבין
בעיות חומרה\תוכנה. דוגמא מייצגת:https://www.youtube.com/watch?v=z7JySOXhIyQ
מדגיש: המטרה לא להפחיד אף אחד. אין לי נסיון איתו מלבד כמה הטסות קצרות, ולפי קצב המכירות הוא כנראה כלי טוב שעונה על הצרכים
של הרבה אנשים. אבל לאור האמור, כדאי להתנהג איתו במשנה זהירות בהטסות הראשונות ובקירבת אנטנות סלולר, ולקחת זאת בחשבון.