אתה עושה גם טיסות FFF? אני שואל כי בריחופים וטיסות איטיות אפשר להגיע לתוצאות מספקות, אבל אז כשמתחילים טיסות מהירות עם שינויי כיוון מהירים, מתחילות הרעידות והקפיצות, וערכי PID שהתאימו עד אותו רגע פתאום מצריכים כיול נוסף.
Printable View
מה הראשי תיבות של FFF? האם זה Fast Fun Flying?
אני לא עושה הטסות עם שינויים מהירים, ולא לזה גם נראה לי נפתח כאן הדיון, הרחפן שלי גם לא מתאים לעניין מנועים עם KV נמוך ופרופים (SF (Slow Flyer יחסית גדולים, לטיסות מהירות נראה לי כדאי KV יותר גבוהה עם pitch יותר גבוהה בפרופים קטנים יותר.
יש מוד Acro שלו כמדומני ערכים משלו, לא ניסיתי אף פעם.
איך הנזה בטיסות כאלו?
טס קדימה מהר ב 100 קמש בלי רעידות ב alt hold, הלויטר מוגבל לכ 30 קמש בערך...
Sent from my HTC One X using Tapatalk 4 Beta
רימיתי קצת, זה היה 100 קמ"ש עם רוח גבית.... עדיין, ברוח במהירות היה יציב., בלי רוח מגיע ל-90קמ"ש 3S מנועים 850KV איכותיים ופרופלורים 11x4.7, עם גרסה 3 והברקסים שלה, כנראה שאם אני אפסיק את המהירות בבת אחת הרחפן יתפרק.... :) (אמרו לי שבנזה גם יש את הברקס הזה)
נראה לי שאני צריך לנסות את הפרופים 11x4.7... יש לי 4 חבילות... פי, ב70 קמ״ש אני מרגיש פרפרים בבטן, 100 קמ״ש עם רחפן נשמע לי מאד מהר
זה מימי הנאזה העליזים וסטאפ של DJI, ה100 זה רק עניין של הרגל אתה יכול להגיע לשם מהר מאוד
http://www.youtube.com/watch?v=7wrWd0ufVHc
זה מימי הנאזה העליזים וסטאפ של DJI, ה100 זה רק עניין של הרגל אתה יכול להגיע לשם מהר מאוד
http://www.youtube.com/watch?v=7wrWd0ufVHc
בהמשך לאשכול המלמד ביותר שפתחתי לאחרונה, שבו המון אנשים תרמו מהידע שלהם ועזרו לי (ואני בטוח שלאנשים אחרים) ברמה גבוה מאוד, ולאחר קריאת כל האשכול הקודם מחדש כמה וכמה פעמים (וכמובן מדריכים בפורום ואשכולות דומים) ולמידת הנושא לעומק, ועקב כך שהפלטפורמה שמיתקון ה FPV יותקן עליו הוא הדיסקו של TBS עם בקר נאזה M, אשמח לחוות דעת ועזרה בנוגע לסטאפ הבא:
1. משקפי FAT SHARK DOMINATOR
2. קומבו FPV 5.8G 600mw 32CH VTXRX של FOXTECH - הדבר המכריע מבחינתי שגרם לי ללכת על הסט הזה ולא על משדר של ImmersionRC הוא שהחבילה מגיעה עם מקלט (גם ה FOXTECH וגם הImmersionRC מתאימים לFATSHARK).
3. מצלמת FPV - המלצה היא Sony Super HAD CCD 600TVL - זולה ובעלת המלצות חמות. לא צריך יותר מזה.
4. מצלמת וידאו - GOPRO HERO3 שכבר יש לי, אך ורק להקלטה.
ועכשיו לשאלות:
1. מה זה Diversity Receiver?
2. איך מתבצע כל תהליך הקלטת הטיסה? האם יש DVR מומלץ שישמור על איכות ה HD שמפיקה הGOPRO?
3. המלצה לOSD איכותי (חשבתי ללכת על ה EZOSD -אבל הוא יחסית יקר, יש למישהו המלצה אחרת?).
4. המקלט בתחנת הקרקע יצטרך להתחבר גם למשקפיים, גם למסך וגם למקליט - איך זה מתבצע? האם יש מפצל או שצריך מראש מקלט עם 3 יציאות?
5. אשמח להמלצה לאנטנות איכותיות בחיבור RPSMA
*הערה: נדיר שאשתמש בFATSHARK כתחנת קרקע עצמאית, אני מעדיף להשתמש במקלט כדי שכל טיסה תוקלט (למניעת פאדיחות...).
תודה רבה לעוזרים!!
גיא.
היי,
דיוורסיטי היא יחידה שמאפשרת חיבור של שני מקלטים יחד כאשר התמונה שמועברת אליך היא האיכותית בין השתיים. כל זה קורה אוטומטית והשימוש הנפוץ הוא מקלט עם אנטנה רב כיוונית ומקלט עם אנטנה כיוונית (פאטצ') שמחוברים לדייורסיטי.
המשקפיים בהם בחרת מצויינות ונותנות תמורה מצויינת למחיר.
לגבי התדר, קח בחשבון שאתה חייב Line of Sight פרט לכך זה התדר הכי מומלץ להעברת וידאו.
אם יש לך את ה TBS CORE יש עליו OSD בסיסי, בהנחה שאתה לא תטיס מאד רחוק את הקוואד (וזה מה שבד"כ קורה, זאת יותר פלטפורמה למרקחים קצרים) הוא יספיק לך. הוא נותן מתח סוללה וזמן.
לא יודע לענות על השאלה האחרונה.
בהצלחה.
יריב
תודה על התשובה.
לגבי ה TBS CORE - העדפתי לחסוך את ה80 דולר האלו (לפני משלוח..) משום שהתמורה מהם לא שווה את התשלום - לשלם 80 דולר על רכיב שנותן לי מתח, סוללה וזמן טיסה לעומת תוספת של 20 דולר שאפשר לקנות OSD שכולל GPS ופונקציות אחרות.
בנוסף - היתרון היחידי שיש לCORE הוא שהוא ממיר מתח ל5 או 12 וולט וזה טוב למצלצות ה FPV, אבל UBEC מהסיני עולה בדיוק 5.04 דולר ועושה את אותה העבודה..
לגבי התדר - מכל החומר שקראתי, Line of sight הוא דבר הכרחי רק שמטיסים בגבהים נמוכים, ככל שמרחיקים ונוסקים, השידור נשמר, אך כמובן שלא משחקים משחקים ובודקים את גבולות השידור כי במקרים קיצוניים אפשר לאבד את הרפן או גרוע מכך..
בנושא הOSD: כרגע אני רואה סקירות של הרכיבים של FOXTECH:
1. CYCLOPS BREEZE PRO
2. CYCLOPS STORM OSD V1.04 firmware
למישהו יצא להתנסות בהם?
אשמח לתשובות נוספות.
תודה!
ה CORE נותן לך יותר ממה שציינת. הוא נותן לך סדר בבלאגן החוטים וחוסך לך את ה BEC החיצוני וה OSD בנוסף לחיווט מהמשדר למצלמה ולסוללה. האם זה שווה 80$? תלוי למי.
fbosd ghost : http://firebug24k.com/index.php?id_p...duct&id_lang=1
נותן הכל דרך הנזה בלי צורך בgps נוסף, טיפה יקר אבל נראה לי הפתרון הכי טוב (גם טיפה מסובך להתקנה)
מקליט: ה fpv japan או הגרסה מ readymaderc הכי טוב, אחת הקניות הכי טובות שלי , יש מקליט בלי מסך בסיני שעולה כ 50$ אמור להיות בסדר
תודה רבה, האם המקליט יקליט באיכות הHD של הGOPRO או האיכות תרד? (אולי זו שאלה מטופשת אך אני באמת לא מבין במקליטים..).
אשמח ללינק ישיר למקליט.
לגבי פיצול מהמקלט ל3 רכיבי צפיה- בקומבו משדר/מקלט ששמתי לינק למעלה, יש רק 2 יציאות AV OUT - ואני מתכוון להשתמש ב3 רכיבים - FATSHARD, מסך ומקליט - האם צריך לפצל את אחת היציאות או שהמקליט מתחבר למסך ואפשר להקליט במקביל?
תודה רבה!
המקליט מהסיני ב $50 הוא אחלה, מנסיון.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...?strSearch=dvr
המקליטים בתחנות קרקע לא נותנים איכות של גופרו (לא 1080p ולא 720p במקרה הטוב משהו שדומה ל 480). החוליה החלשה היא לרוב ערוץ הרדיו (משדר+הפרעות+מקלט) להעברת התמונה ולא המקליט עצמו. ולכן אין טעם להשקיע במקליט HD.
לפיצול קנה AV Splitter עדיף אקטיבי
למשל זה
http://www.rangevideo.com/index.php/...amplifier.html
יש הרבה מוצרים שעושים את אותה עבודה עם Case מתכתי בקטגורית Audio/Video לרכב, באיביי
קובץ מצורף 94810
כשאני חושב על זה עכשיו - באמת יצאתי קצת מפגר...
הדבר היחיד שאני צריך להקליט הוא את מצלמת הFPV עם נתוני הOSD למקרה שיאבד קשר עם הרחפן או למקרים גרועים אחרים.
מצלמת הגו-פרו מקליטה בעצמה, ולכן אני לא צריך הקלטת HD או משהו בסגנון, אלא רק מפצל ל3 רכיבי צפייה (FPV למשקפיים, גו פרו למסך ומקליט).
אין סיבה לפתוח שירשורים נפרדים
אני משתמש במפצל הזה:
http://www.ebay.com/itm/New-1-to-4-V...item4d0f0229a3
אני מחבר אליו מסך, משקפיים ומקליט.
עושה את העבודה. אין טענות.
כן רק חובה לעבור על ההלחמות של המפצל לפני השימוש!
מנסיון לרוב יש להם הרבה הלחמות קרות.
תודה רבה על התשובות!
היום יצא לי לחשוב על אופן בניית התחנה הקרקעית והגעתי למסקנות הבאות:
על הקוואד יותקנו 2 מצלמות - אחת בשביל הFPV והשנייה היא הגופרו בשביל הצילום. אני צריך להגיע למצב הבא מבחינת הצפייה במצלמות - את שתי המצלמות אצטרך להציג גם במשקפיים וגם במסך, אבל שתהייה לי אפשרות שאוכל להציג אותם גם בו זמנית במסך ובמשקפיים (ז"א שבכל אופן להציג מצלמה שונה), וגם להציג את אותה המצלמה בשניהם יחדיו.
בנוסף, אצטרך להקליט רק את ממצלמת הFPV עם הנתונים שמציג הOSD - למקרה של תקלה או ריסוק, אך את הגופרו אני צריך אך ורק להציג ללא הקלטה - המצלמה מבצעת את ההקלטה בעצמה.
הגימבל של הגופרו מאפשר לי תזוזה של 180 מעלות למעלה ולמטה, ומצלמת הFPV מקובעת ישר לכיוון הפרונט של הקוואד.
במצבים מסויימים אצטרך לבצע החלפה בין המצלמות כדי לכוון את הגופרו לפני צילום סטילס (הטווח של השלט של הגופרו דווקא מרשים, אני הייתי מופתע...).
אז הדרישות הן כאלו:
1. הצגה של שני המלצמות בנפרד או ביחד על המסך או המשקפיים
2. הקלטה של מצלמת הFPV
3. אפשרות החלפה בין המצלמות (לא בעיה בכלל) - אך איך אני מבצע את זה שבכל אופן תצוגה (משקפיים או מסך) תופיע מצלמה אחרת?.-
למישהו יש רעיון??
תודה על העזרה!!!
תבנה רחפן צב"ר פשוט עם נאזה או KK2, ומצלמת הטסה עם OSD, ותחנת קרקע מקליטה.
גופרו אפשר לשים על רחפן כזה בשניה, עזוב גימבלים בשלב הראשון, עזוב מיתוג וידאו בין המצלמות.
אחרי שתטיס את הרחפן הזה כמה פעמים, תתקל ותפתור בכמה בעיות בדרך, דברים יהיו הרבה יותר ברורים.
לבנות מערכת כמו שאתה מדמיין ללא שום נסיון קודם בבניה והטסה של רחפן צב"ר זה נסיון לקפוץ רחוק מדי.
יש כמה דברים שתגלה שהרבה יותר חשוב לטפל בהם לפני איך מייצבים גימבל, אני לא כותב מה הם, גם כי אני לא בדיוק זוכר, וגם כי זה דברים שחייבים להתנסות בהם לבד, לא בהתכתבות.