אופציה נוספת היא כמובן תכנון מחדש של המרכב - הורדת מרכז כובד, בסיס גלגלים רחב יותר, שיפור אחיזה בעזרת מיתלים+צמיגים
בקיצור - העברת השרשור לפורום מכוניות :)
Printable View
אופציה נוספת היא כמובן תכנון מחדש של המרכב - הורדת מרכז כובד, בסיס גלגלים רחב יותר, שיפור אחיזה בעזרת מיתלים+צמיגים
בקיצור - העברת השרשור לפורום מכוניות :)
שלום,
שימוש בהנעה סילונית או רקטית לא יכול להיות מיושם בפרויקט.
אני יודע שיש כאן פרטים חסרים כמו מה בדיוק מטרת הפרויקט, והיכן הפלטפורמה נוסעת אבל אלו פרטים שאני לא יכול לספק לצערי.
לגבי הורדת גלגלים נוספים על פי דרישה-רעיון שלא חשבתי עליו קודם לכן ובהחלט ישקל. תודה
יום טוב,
עמית פריגוז'ין
עמית
הפרטים שאת כן יכול לתאר/לספק יעזרו.
אני מזכיר לך את האשכול הקודם שפתחת:
http://www.efly.co.il/forums/showthr...E0%F7%E3%EE%E9
אתה יכול לומר איזה רכב בחרת?
אנחנו בכלל מדברים על אותו פרוייקט/ניסוי?
רן ענבר
עמית שלום,
כשימוש במדחף כזה גדול ומהיר תצטרך לקחת בחשבון פרצסיה..
שזה מביא לרעיון שזרקו לפני (ומשמש לייצוב לויינים) שימוש בגיירו למתן תקיפה..
כוח דחף גדול פי מאה ממשקל הרכב ידרוש מקדם חיכוך של 100 שזה קצת דימיוני...
אם הדרישה היא לזמן קצר ניתן להשתמש במיכל גז דחוס להנעה רקטית...
או בוכנה שתפגע בקרקע בזוית כזו שתיתן את האימפולס הנדרש...
אתה צריך גם לקחת בחשבון את יציבות הרכב, שלא יתהפך בשינוי הכיוון :cool:
המסוקים החזקים ביותר בתחביב שלנו מייצרים בריחוף דחף זהה למשקלם, לא גרם אחד יותר (וזה נכון לגבי כל מסוק בעולם)
מסוק המייצר דחף בריחוף של 15 ק"ג כבר אינו חלק מהעולם שלנו. המסוקים הגדולים והחזקים מייצרים בסביבות ה5-6 ק"ג דחף בריחוף ולא מעבר לזה ועם מנועים אימתניים ורוטורים של 1.5 מטר בערך
ולכל מלטפי הראש שמטעים את השואל בתשובות שאין להן אחיזה במציאות או קשר לבעייה שלו. נראה אתכם מציגים מנוע חשמלי בתוך תחום המשקלים ועם הפרופ שהשואל מרשה לעצמו שמתקרב ל5 ק"ג דחף, לא ל15...
אמירת האמת לא תמיד נעימה, בעיקר אם היא מדוייקת, ואיש מקצוע יעדיף דיוק על פני ליטוף אגו ו"הליכה על ביצים" בבחירת המילים.
אגב, מרוב חישובים הלכה האמת לאיבוד, כי לפי התיאוריה שלך (של פותח הפוסט) אם תמצא פרופ עם פסיעה 0 תקבל כוח אינסופי.
וכשתרצה עזרה אמיתית, תקבל, לא את העזרה שאתה רוצה, אלא את זאת שאתה צריך
עודד.
תעשה לי טובה קטנה:
גם כשאני שואל שאלה תתעלם ממנה, אל תעזור לי.
בצורה שבה אתה עוזר אני מעדיף לא לקבל תשובה (מקצועית או לא אפשר להתווכח) לפחות לא להתעצבן.
דרך ארץ קדמה לתורה.
רן ענבר
עמית.. סנן רעשי רקע ;-)
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
עמית, לא התייחסת לבדיקה שביקשתי:
אני לא יודע איך עשית את החישובים ועל סמך מה, אבל לפי תאוריית הדסקה/מומנטום אתה צריך 6467 וואט ממדחף בקוטר 14 אינטש, וזה לא קשור לפסיעה (שאני לא יודע איך חישבת את זה...) וזה עוד לפני FOM (figure of merit) של בערך .20-30% מה שאומר שאם תנסה להעביר עשירית מההספק התאורטי דרך מדחף שכזה, הוא יתפרק לך לעין הרבה לפני שתבין מה קורה....
בשביל הספורט, תנסה לחשב מה הסל"ד שאתה צריך עם פסיעה של 0.1 אינטש (שזה דבר הזוי בפני עצמו, אבל נשאיר את זה לאח"כ). בשביל לזרוק מסה של אוויר שתייצר לך כוח של 15 ק,ג.
Name: 7220ac26e9f47a0a66bb9fcab76ec3be.png Views: 76 Size: 806 בייטים
זאת הנוסחה בשביל הספק (וואט, ניוטון, ק"ג ומטרים הם היחידות) בשביל מהירות ה T הוא לא בשלישית, אלא בפני עצמו.
שלום,
מצטער שקצת נעלמתי פה היום.
רן-
אכן מדובר באותו פרויקט. בסופו של דבר נבחרה שלדה של טורינגי
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...ssis_KIT_.html
בשילוב עם המנוע הבא
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...approved_.html
ויחס תמסורת של בערך 1:1.64
הרכב כולו שוקל 1123 גרם-לא רע בכלל.
יכול להיות שאני אחליף למנוע בעל הספק גבוה יותר (אזור ה-500 וואט על מנת להיות באזור הבטוח), ובהתאם גם אשנה את הפניון להשיג את אותו סל"ד נדרש.
צביקה-
שימוש במכלי גז דחוס לא אפשרי. פחות פרקטי לסחוב גם מדחס קטן על הרכב, והוא אמור להיות עצמאי עד כמה שניתן (לא צריך להחליף מיכל גז דחוס כול כמה זמן למשל)
כרגע הכיוון העיקרי הוא באמת שימוש בגירו ושימור תנע זוויתי על מנת לסייע בפניות. כמובן שהעיקר המחשבה פה זהמניעת התהפכות הרכב. להיכנס לפניה ברדיוס מטר במהירות גבוהה זה לא בעיה. הבעיה זה לשרוד את הפניה גם.
גיא-
חלילה לא שכחתי אותך. אני לא מגיע מתחום האווירונאוטיקה ולכן פחות מכיר את הצד המתמטי של חישובי הספק מדחף, נצילות מדחפים וחישבי דחף. אני מודה שחטאתי ואת רוב החישובים שלי ביססתי על מחשבונים שונים שמצאתי באינטרנט. אני לא מכיר את המודלים המתמטיים שעומדים מאחוריהם. אין לי ספק שחסר לי ידע בתחום בשביל לבצע את החישובים שלי כמו שצריך.
את תאוריית הדסקה אני לא מכיר, לפחות לא בשם הזה. אני אניח שמניחים שכול המדחף הוא דסקה קשיחה המסתובבת כגוף קשיח. משם ניתן לחלץ את שדה מהירויות האוויר סביב הדיסקה בכמה גישות: זרימה פוטנציאלית, או דרך משוואות נוויה סטוקס, ומשם לקבל את שדה הלחץ? בכול מקרה חיפוש מהיר בגוגל על תאוריית הדסקה לא נתן תוצאות רלוונטיות במיוחד, אשמח אם תוכל להפנות למאמר או משהו בסגנון על המודל המתמטי מאחורי התאורייה הזאת.
בכול מקרה הבנתי שרעיון המדחף נפסל. כרגע חזרתי לדפי החישובים בניסיון לראות האם אפשרי ליישם את עיקרון הניווט בעזרת שימוש בג'ירו/גלגל תנופה משנה כיוון/פרסציה.
תודה רבה לכולם על העזרה,
עמית פריגוז'ין
לא בטוח שבחרת את השלדה המתאימה לניסוי .
להבנתי אפקט הפרסציה ישפיע על התנהגות הרכב בדומה להשפעה של SWAY BAR
כלמר יתרום לריסון אפקט ROLL של רכב בפניה ללא ההשפעות השלילות של SWAY BAR
שים לב לקונפיגורציה של המתלה האחורי.
(בגללך הלכתי לראות סרטונים של טרון)
עמית
אם אני חוזר לדרישות שלך מהרכב באשכול הקודם:
ואני רואה את השילדה שבחרת... אני פסימי
לדעתי לאחר שתעמיס את הרכב ב 1.5-2 ק"ג יהיה לו מאוד קשה להגיע למהירות שאתה מבקש
אני אתפלא אם הרכב בעומס מלא יחזיק מעמד בניסוי
צריך לקחת בחשבון שהרכב שבחרת מצוייד בסליפר קלאצ' לטובה ולרעה.
בכל מקרה אם תצתרך עזרה בתחום הרכב אשמח לעזור.
רן ענבר
אמרת שאתה מהנדס, או בדרך להיות אחד, נתתי לך את הנוסחה, את היחידות, נשאר לך להציב מספרים, זה לא מסובך....
חברים.
דיברתי עם עמית בטלפון
כרגע הפרוייקט חזר לשלב איתור שילדת הרכב המתאימה.
אני לא מבין גדול בנוסחאות מדחפים ושאר הדברים ולכן לא דיברנו על כך...
להבנתי גם עמית הבין שהקטע עם המדחף לא ישים
לי זה ברור בלי להיות מהנדס ובלי להבין בנוסחאות
בתחום הרכב ניתן לתמרן במהירויות גבוהות:
סרטון להמחשה [תדלגו את ה 1/2 דקה הראשונה]
https://www.youtube.com/watch?v=qbt7Oqp7v1g
אותי זה מדהים כל פעם מחדש
רן ענבר
פסיכי
וכל השירשור הזה כדי לקבל את מה שאמרתי בצורה ברורה מההתחלה???
מרוב רצון לעזור אתם משלים אנשים שיש פתרונות מתחת לפנס במקום לחבר אותו ישירות למציאות
אבל מאומה לא מפליא אותי, ממילא כל אחד שומע רק מהרהורי ליבו ולא את האמת
רן.. סרט מטורף... נראה כמו הילוך מהיר :)
יגאל - קונספט מעניין ושימוש בגיירו מסיבי..
אם המטרה לצמצם או למנוע התהפכות הרכב בסיבוב מהיר, אפשר להתקין משקולת שמחוברת לסרוו, שתצא לכיוון פנים הסיבוב לפני או במהלכו.
אפשר לפתח את זה גם בעזרת אקסלומטרים שיחשו את עוצמת הכוח הצנטרפוגלי ויגיבו בהתאם.
אפשר ללכת רחוק יותר ולבנות לוגריתם תוכנתי שמשלב את מהירות הרכב, מדי התאוצה, וזוית ההיגוי ומתקן בהתאם.
עוד יותר רחוק ? - עשה מה שעושים כבר הרבה שנים בפורמולה 1, מרצדס, סיטרואן, ועוד : שלב בנ"ל גם הקשחה והגבהה/הנמכה של המתלים בצד הרלוונטי.
לא עזר ?
תחזור לכאן, יש לי עוד רעיונות.