תגובה להודעה: כמה טמבל אפשר להיות
זה באמת מכניס את הדברים לפרופורציות אחרות...
מפחיד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
doodi111
ליאור היקר.
יש מוסר כפול בתגובתך, אבל קודם אבהיר שמבחינתי זה לא משנה באיזה מסוק מדובר, כי המטרה כפי שציינת זה עניין הבטיחות ולכן מבחינה בטיחותית שני המקרים הם זהים לחלוטין: אסור לתפוס מסוק באויר, נקודה.
(ההבדל בין המסוקים הוא רק לעניין פוטנציאל הנזק ולא יותר מכך).
כללי הבטיחות נועדו למנוע גם שריטה וגם מוות ואם רוצים להיות עקביים, אז אין שיקול דעת גם בעניין של פוטנציאל לשריטה.
בעניין המוסר הכפול:
אתה לא מוכן לקבל את האפשרות שלליאור בר עמי מותר היה להפעיל שיקול דעת, אבל אתה כן מסביר שבמקרה שלך זה בסדר ואף מותר להפעיל שיקול דעת. (ושוב אדגיש שהתוצאה, או פוטנציאל הפגיעה כאן לא רלוונטי לחלוטין!!
אני אישית סבור שלשניכם מותר ואף רצוי להפעיל שיקול דעת ולקבל החלטה בשטח לגבי אופן פעולה מסוים, בהתחשב בכל הנסיבות (כולל כללי בטיחות).
כן.. אני לא חושב שעשית טעות, אלא לקחת החלטה של מטיס שהיה בשטח ויש לו הרבה יותר נתונים ומידע על הסיטואציה, ממה שיש לי כאן מאחורי מסך המחשב.
מה שהייתי רוצה לבקש זה שתנסה לראות את הדברים דרך העיניים של הצד השני ואולי תגלה יותר הבנה...
אתה רואה? אני עדיין מגיע לאותה מסקנה שאין הבדל בינכם בגישה:)
אתם פשוט לא מוכנים לקבל את הגישה שגם לצד השני יש שיקול דעת.
היי דודי,
ברמה העקרונית אני רואה לאן אתה חותר, אך יש נק' אחת שברחה מעינייך - אדון זהבי מרשה לעצמו כדרך קבע וכאוות נפשו (כלשונו) לתפוס את מסוקו, שיכול אגב להוציא עין בקלות וגם להרוג אם אתה ממש חסר מזל, לעומת מקרה אחר לגמרי בו הברירה הייתה ריסוק המסוק.
אני לא טוען שריסוק הוא משהו שהייתי נמנע ממנו בכל מחיר וכמו שכתבתי לאדון שטרח לעבור עוד קו אדום בפורום, ולצוטט הודעה פרטית שלי (פשט שפל שאין כמוהו), כנראה שאם אחד מהפרמטרים שהוא ציין בציטוט שלי לא היה מושלם לצורך ביצוע המשימה - היינו הולכים על ניסיון נחיתה בשיחים / ריסוק רחוק! ולא מעזים לנסות. (נקודה!)
במקרה שלנו הכול התאים ע"מ לקבל את ההחלטה שאגב לא הגיעה כדרישה ממני אלא מתוך רצון של התופס, ולאחר שהוא קיבל את האישור ממני לנסות - הוא ניסה וכנראה הצליח. המושג סיכון מחושב הוא מאוד נכון במקרה זה ומקדמי הבטיחות שנלקחו היו גבוהים.
אני לא מבין למה אתם טורחים להגיב לאיש שמטרתו הטהורה היא זריעת הרס וארס, לא באמת מענינת אותו בטיחות כמו שכבר הטבתם לקרוא ולראות (כל הדברים שכתבתי מגובים ובאם יתגלה הצורך יכתבו כאן משתתפים נוספים שצפו בו מבצע את עברות הבטיחות הפליליות שצויינו), ולכן הוא גם לא הסתפק בשירשור שננעל והמשיך כאן להגרות עד שהצליח להצית את האש מחדש.
גם לא הספיקה לו קריאת חברו ושותפו לעסקים שיפסיק עם ההתנהגות המגוכחת שלו - אז דודי ידידי, אין לך מה לנסות להכניס היגיון לאיש חסר היגיון כזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lior_bar_ami
היי דודי,
ברמה העקרונית אני רואה לאן אתה חותר, אך יש נק' אחת שברחה מעינייך - אדון זהבי מרשה לעצמו כדרך קבע וכאוות נפשו (כלשונו) לתפוס את מסוקו, שיכול אגב להוציא עין בקלות וגם להרוג אם אתה ממש חסר מזל, לעומת מקרה אחר לגמרי בו הברירה הייתה ריסוק המסוק.
אני לא טוען שריסוק הוא משהו שהייתי נמנע ממנו בכל מחיר וכמו שכתבתי לאדון שטרח לעבור עוד קו אדום בפורום, ולצוטט הודעה פרטית שלי (פשט שפל שאין כמוהו), כנראה שאם אחד מהפרמטרים שהוא ציין בציטוט שלי לא היה מושלם לצורך ביצוע המשימה - היינו הולכים על ניסיון נחיתה בשיחים / ריסוק רחוק! ולא מעזים לנסות. (נקודה!)
במקרה שלנו הכול התאים ע"מ לקבל את ההחלטה שאגב לא הגיעה כדרישה ממני אלא מתוך רצון של התופס, ולאחר שהוא קיבל את האישור ממני לנסות - הוא ניסה וכנראה הצליח. המושג סיכון מחושב הוא מאוד נכון במקרה זה ומקדמי הבטיחות שנלקחו היו גבוהים.
אני לא מבין למה אתם טורחים להגיב לאיש שמטרתו הטהורה היא זריעת הרס וארס, לא באמת מענינת אותו בטיחות כמו שכבר הטבתם לקרוא ולראות (כל הדברים שכתבתי מגובים ובאם יתגלה הצורך יכתבו כאן משתתפים נוספים שצפו בו מבצע את עברות הבטיחות הפליליות שצויינו), ולכן הוא גם לא הסתפק בשירשור שננעל והמשיך כאן להגרות עד שהצליח להצית את האש מחדש.
גם לא הספיקה לו קריאת חברו ושותפו לעסקים שיפסיק עם ההתנהגות המגוכחת שלו - אז דודי ידידי, אין לך מה לנסות להכניס היגיון לאיש חסר היגיון כזה.
ליאור היקר.
קיבלתי את עצתו של איציק רונן והלכתי לשתות:)
אני לא אמשיך להגיב בנושא,
http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon14.gif
אני חוזר עוד יומיים לארץ,
ואז אני מקווה שנוכל לסגור את הפינה של ההיכרות!
הבירה עלי!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ליאור זהבי
היחיד שהורס פה שרשורים זה אתה, עם דברי ההבל שלך.
אני אפילו לא אתייחס להאשמות המגוכחות שהעלית - תתבגר.
ליאור זהבי,
אשמח לשמוע את תגובתך לסרטון הזה שמפורסם באתרך בו אתה מצולם מטיס מסוק 450 בגינה ציבורית במרכז מודיעין.
סליחה שאני מתערב בדיון הגדול אבל קצת צרם לי לקרוא אותך מיתמם כי הינך שומר את חוק "איסור הטסה במודיעין וסביבתה" באדיקות בזמן שיש סרטון שלך המראה טיסת 3D אגרסיבית במרכז העיר בגינה ציבורית בה משחקים ילדים...
יום נעים,
שחר
אני רואה שהמים לא ממש עזרו.... יאלה שתו ניטרו.
בבקשה אין מקום לירידה לפסים כאלו.
מבועסיציקשעודשניהסוגראתהסאגההזו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איציק רונן
מבועסיציקשעודשניהסוגראתהסאגההזו
עוד לא הגיע השעה ??
:-) גיל
תנו לאבי בגדדי לתפוס ...את המסוקים שלכם ...הוא נהנה מזה....
נא להיתיחס בהומור הכל בהומור ולא להיפגע וגם לא צריך להגיב
פשוט לאור השרשור הקודם בנושא לא יכולתי להיתאפק ...