המון מזל"ט גיא!!!
אני זוכר את גיל 13.... איזה גיל זה ;)
ממש גיל אוריאל :D
Printable View
המון מזל"ט גיא!!!
אני זוכר את גיל 13.... איזה גיל זה ;)
ממש גיל אוריאל :D
מזל טוב גיא מרועי ועוזי !!!
אחד האנשים המקסימים בתחביב !!!
ובנימה קצת אישית :
אופיר נחום הוא אחד מהאנשים היותר נחמדים מיקצועיים ואינטליגנטיים שאני מכיר בתחביב !
בכל פגישת הטסה , הוא ושלי מוסיפים ערך מוסף חיובי לכל.
בננה רקובה ?? אין מצב !!!
בנוסף רון מטיסני חולון הוא אחד מאנשי המיקצוע היותר מוערכים בעיניי.
אני זוכר אותו עוד מהתקופה שרועי היה בתחילת דרכו..במינחת בראשון..והוא עזר לנו לכוון את הווברה הסורר..אדם מיקצועי ונעים הליכות.
אין במה שאמרתי משום נקיטת עמדה לטובת או לרעת צד זה או אחר בויכוח שהתנהל כאן.
אינני בקיא בפרטים ולכן לא אתערב.
יכול להיות שהדברים שנאמרו לא היו צריכים להאמר , או להיות מנוסחים בצורה אחרת.
בכל מיקרה אני מקווה שהדברים ייושבו בדרכי נועם וכך נצא כולנו נישכרים ( הימים הנוראים מתקרבים חברים:D ) ונזכה לשנה טובה ומוצלחת.
הטסות נעימות וערב טוב.
עוזי.
למה אתם רבים!?!?!
אז גם אם רון גרסי אומר שהוא "חלב לקוח" ודברים כאלו(למרות שאני לא חושב כך) הוא מתנהג יפה ובנימוס לאנשים וביחס לחנויות פיזיות אחרות בארץ מחיריו זולים למדי!
ורון- אם אתה קורא את ההודעה-את המסוק הראשון שלי אני קונה ממך!!!
עוזי!רגשתה אותי!!! יאללה שישי בגלילות:o
וכשאני יוצא אני יוצא עם לב שלם שנתתי את כספי לאדם הגון אמין ושכשאני אחזור יתן לי שוב שירות.
לגבי דבריי: "בננה רקובה"
זה יצא מכל הקשר!
אני לא מכיר אותך ואת המקצועיות ורמת הידע או ההטסה שלך.
אבל המילים בהם השתמשת כלפי חנות שלכל הדעות נחשבת למקצועית, אמינה, איכותית עם מוניטין טוב.
ממש התנהגות של "בננה רקובה" שרוצה לקלקל לכל השאר ולגרום לאנשים החדשים בתחום ליפול לידיים הלא נכונות.
אני מקווה שכל אחד שרק מתחיל, מתקדם וממשיך בתחום יפול לידיים של רון ומשה מטיסני חולון!
דורון ריבניק.
"היי יורם,
גם אני מצטרף לשאלתו של שחר בדבר עומק היכרותך עם אופיר?
על פניו נראה שזה מסתכם בשבת הטסות אחת בודדה - אותו ניסיון שיש לי איתו."(ליאור בן עמי).
ליאור אתה צודק!!
אני מכיר את אופיר מיום הטסות אחד, כמה שיחות טלפון ומקריאה בפורום בחודשיים האחרונים.
מסתבר, שלא צריך יותר מפעם אחת כדי לזהות יהלום משובח".
אני הצלחתי !! :):)
וכמו שנכתב בשירשור האינסופי הזה ע"י מס' אנשים שמכירים אותו יותר "משבת הטסות אחת" הוא אחלה בן אדם שמדבר ישר והולך מסתבר רק עם האמת שלו.
להזכירכם שההודעה החלה בדלק COOL POWER שלאחר בדיקה עם "שלט רחוק" יהיה בעוד כ 3 שבועות.
אני קניתי מחבר בפורום, איש נחמד במיוחד(הידע הזה מהיכרות של 15 דק' :)) שרצה לעזור לי !!
אני מנצל את ההזדמנות הזאת לאחל בשם צוות הרכבת פ"ת: שנה טובה לכל חברי ומנהלי הפורום וכל בית ישראל!
"תכלה שנה וקללותיה, תחל שנה וברכותיה" !
תודה לכולם , ביום שישי נרים בשטח כוסית "COOL POWER" לשנה טובה , חדשה ומלאת הטסות :)
ולהזכירכם, בקרוב סליחות....אולי כל ה"זוגות" הבעייתים ישלימו ;)
בקרוב יגיע לארץ ע"י אחד היבואנים, דלק 30% למסוקים שיהווה תחרות ל COOL POWER. הדלק יגיע מהמזרח הרחוק(משמש את מטיסי המסוקים במזרח) והוא יהיה מותאם לטמפרטורה(חום ולחות) שיש בארץ.
מן הסתם יהיה במחיר תחרותי ויוזיל את העלות בארץ לדלק הקיים.:D:D
פרטים בהמשך.
מה הקשר בין החום והלחות בארץ לתאימות סוג הדלק?
לפי הבנתי 30% ניטרו הם 30% ניטרו.
הדלקים שנמכרים בארץ נמכרים בכל העולם באותה תערובת ונותנים ביצועים יוצאים מהכלל.
היתרון היחידי שיש ל COOLPOWER על היצרנים האחרים הוא שמן ה AFTERRUN ששומר טוב יותר על המנוע.
בכל אופן שחקן נוסף בשוק הפרוע והשערורייתי הזה לא יזיק, בייחוד אם הוא מהמזרח:)
אופיר
העניין ידוע לא לזה התכוונתי.
אכן המנוע דורש כיוון קל בהתאם למזג האוויר והביצועים גם מעט משתנים.
בקיץ 35 מעלות עם 90 אחוזי לחות.
בחורף 10 מעלות עם 30 אחוזי לחות.
אבל הדלק נשאר אותו דלק.
אתה מחליף דלק בין עונות השנה?
לדעתי לא, גם אם היית גר באלסקה או במדבר סהרה :)
לכן אין חיה כזו דלק מותאם לתנאי האקלים בארץ.
נראה כסתם גימיק שיווקי.
תיקון קל להערה האחרונה.
בחורף אפשר להטיס עם אחוז ניטרו קטן יותר (20%) משום שניתן לקבל את אותו הכוח עם אחוז ניטרו נמוך יותר וקירור טבעי מהאקלים באותה תקופה.
הרוב לדעתי לא עושים את זה ומסתפקים בכיוון קל של המנוע.
אבל עדיין זה לא קשור לעניין "דלק מותאם לארץ".
אולי דלק מותאם לאקלים חם הוא דלק עם יכולת קירור גבוהה יותר.
היי אופיר
אחוז הניטרו הגבוה במסוקים מאפשר בערה טובה והספק גבוה בתערובת עשירה יותר מדלק בעל אחוז ניטרו נמוך וזה מה ששומר על קירור טוב למנוע שתי פעימות.
מה הבעיה בעניין?
שמרכיב הניטרו הוא מה שמייקר את הדלק משמעותית.
אני לא סבור שהחברה מהמזרח המציאו את הגלגל ומצאו את תרכובת הפלא הזולה ובטח לא במיוחד לארץ הקודש.
מגנום כבר הוציאו תחליף לניטרו, יצאו בהכרזות אך זה לא היה להיט מבחינת ביצועים וקירור.
הורדת המחירים בשוק הדלק אפשרית בעקבות ייצור אותה תערובת במזרח בעלויות ייצור נמוכות יותר הם הרי אלופים בחיקויים.
ועוד דבר, דלקים מיוצרים ומותאמים עבור המנועים ולא עבור האקלים.
את המנועים לעומת זאת מתאימים בייצור לתנאי הכלי אליו הם מיועדים והאקלים בו הם אמורים לעבוד ע"י ייצור מתאים ואפשרות כיוונון.
מניסיון אישי בהשוואה ל COOLPOWER 30% או ל MAGNUM 30% הרגיל ומאנשים בשטח שניסו וירדו מהעניין.
אליקופטר
שלא תבין אותי לא נכון, אני לא נגד הדלק הזה, המסוק שלי טס איתו תקופה וסביר להניח שגם היה ממשיך לטוס.
אך הוא נחות בהשוואה לדלקים האחרים שציינתי מבחינת החשת מנוע, ביצועים בתערובת עשירה ועוד...
לכן ירדתי ממנו.
אנשים לא נהנים לשלם סתם יותר כסף על COOLPOWER ואני בינהם.
אגב, ניסתי עוד מספר סוגים של דלקים מתוצרת עצמית של חנויות בארץ (לא רוצה לנקוב בשמות) וגם לא הייתי מרוצה.
אני לא מבין גדול בדלקים, אבל בהחלט יש חשיבות לסוג הדלק והתערובת בין מדינות קרות, למדינות חמות ואני משוכנע שאם הדלק היה מיוצר לדוגמא בקנדה לשוק המקומי, הוא היה מכיל חומרים יותר צמיגיים (למניעת קיפאון של הדלק בגלל הקור) והיה פחות מתאים למדינה כמו ישראל. :)
אין חכם כבעל נסיון!!
נחכה כולנו ובשבועות הקרובים ונוכל לקבל את התשובה הטובה ביותר!! :D
יורם
COOLPOWER מיוצר בארה"ב ומופץ לכל העולם באותה תערובת ונחשב לאחד מהטובים.
MAGNUM (לא זכור לי היכן מיוצר) אבל גם נחשב לדלק טוב, מופץ לכל העולם באותה תערובת.
התאמה למטרת העבודה וסביבת המנוע מתחילה במנוע ולא בדלק.
הדבר דומה לסוללות הליפו היקרות שנושאות שמות של חברות ידועות ועולות X דולרים.
בשלב מסויים החלו לצאת סוללות סיניות מאותם חומרים וביצועים זהים אבל עם עלויות ייצור נמוכות וללא שם הנמכרות ב X/3.
לדעתי זה מה שיקרה עם הדלק החדש במידה והעלויות יוזלו משמעותית.
כל תיחכום אחר במרכיבים יהיה לי מוזר שהחברות הנחשבות בשוק הזה לא חשבו עליו קודם.
בכל אופן אני מסכים, יהיה מעניין.
+++
:)
בוא נאמר שההודעה שרשמתה כבילה לבית משפט...
בוא נאמר שגם אם אתה חושב ככה? לא ממקומך לרשום זאת כך בפרהסיה!
בטיסני חולון השירות והנאמנות הם מקור לגאווה!
אף אחד לא ישב לך עם אקדח עך הרכה והפציר בך לרכוש במחיר שלא נראה לך....
בטיסני חולון לקוחות תמיד נכנסים בחיוך ויוצאים בחיוך!
רון אתם מצויינים!
אני חושב כי אתה צריך להתנצל!
רבותיי המישפטנים למיניכם.
אנא הפסיקו לקשקש קשקושים מישפטיים חסרי טעם.
אין בדבריו של אופיר משום הוצאת דיבה או לשון הרע בתנאי שיוכל להוכיח את אמיתות הדברים.
גם אני חושב שהעניין יצא מפרופורציות וחלאס כל אחד יעשה מה טוב לו.
חתימה טובה לכולכם.
LOL :D
אהרון ברק ממש מתהפך במיטתו הלילה...
למה סתם ללכלך?
אני משתמש כבר שנה עם תחליף הניטרו של מאגנום ומרוצה עד הגג!
מחזיק סרק מעולה ונותן יופי של ביצועים שלא לדבר על המחיר האטרקטיבי.
בכל השרשורים שקראתי בנושא התחליף של מאגנום בפורומים בחו"ל, לא קראתי שום דבר על "לא להיט מבחינת ביצועים וקירור" כדברייך.
אשמח אם תכוון אותי למקורות שלך בכדי שאוכל להשכיל גם כן.
שחר
בוקר טוב לכוווווולם.
קראתי את כל השרשור מילה מילה.
לא הבנתי . מצאת דלק או לא ?
ברעמי ואורי לא ברור לי על מה אתם צוחקים בדיוק סער לא התכוון בציניות אגב.
יואאאאאאאאאאא עמוד מספר 4 על כלום ,אם מישהו מוצא שירשור מקצועי בפורום שהגיע גם למספר צפיות כאילו ותגובות שלא היו בו שטויות והינו נטו מקצועיות ולמידה הוא זוכה בטיסן דיאבלו ממני!!
מר מתוק
לצערי בנושא זה אין לי מקורות כתובים להפנות אותם אילך וכמו שכתבתי קודם (לאליקופטר) אינני פוסל את השימוש בדלק זה, השתמשתי בו בעבר לתקופת ניסיון ובדלקים נוספים שאינם כה נפוצים בארצנו מתוך ניסיון להוזיל את העלויות השוטפות בתחביב (אני לא נהנה לשלם כ 200 ש"ח לגלון CP).
משמיץ?, חס וחלילה זו לא היתה כוונתי ואני מצטער אם חלילה פגעתי במישהו.
משווה? בהחלט כן.
יש לי ניסיון אישי בשימוש בדלק הנ"ל (אין חכם כבעל ניסיון) מול דלקים אחרים ולעוד מספר אנשים שאני מכיר בתחום (חלקם ממסוקים וחלקם מטיסנים) ומה לעשות יש דלק טוב ויש טוב יותר.
העובדות מדברות בשטח.
זהו דלק זול יותר אז מדוע רואים אותו פחות בשטח ובאופן משמעותי מדלקים אחרים יקרים יותר?
כנראה שיש סיבה ואם האיכות היא לא הסיבה אז מה כן?
כמו שציינתי קודם אנשים לא טיפשים ונהנים לשלם מכיסם יותר על מוצרים שנותנים את אותה האיכות לאורך זמן.
ישנם המון פרמטרים נוספים לבדיקה כאשר משווים איכות של דלק:
טמפרטורת מנוע בסל"ד נתון.
שימוש בשמנים איכותיים.
שמירה על המנוע לאחר יום הטסה AFTERUN.
הנעה קלה לאחר תקופה ארוכה בה המנוע לא עבד.
אורך החיים של המנוע.
משקעים במנוע שדורשים פתיחה וניקוי.
ועוד....
ישנם חברה מקצוענים שמטיסים בתחרויות וכותבים בפורום הזה והייתי מעוניין לקבל את תגובתם בנושא.
העיקר
מספק אותך הדלק שאתה מטיס איתו? לבריאות ובהצלחה!
העיקר שנהנה ושוב קבל התנצלות אישית אם חלילה פגעתי :)
ציקי
שחר שלום.
אני לא חושבשהבעת דיעה על סמך ניסוי אישי של אדם נחשבת ללכלוך.
ממתי מתן חוות דעת היא לכלוך?
ישנם אנשים שדיווחו תוצאות טובות עם הדלק ואחרים דווחו תוצאות גרועות איתו.
תחליף פלג, תוריד שימס, המנוע שלך עבר הרבה - זה התעסקות לא קטנה סביב מיקסום הביצועים.
אז יש כאלה שסבלנותם קצרה לעניין ולא ביצעו את ההכנות הנדרשות לבדיקת הדלק ודווחו תוצאות לא טובות, כל אלה שכן הקשיבו ליבואן והיצרן דווחו תוצאות חיוביות לגבי הדלק.
העובדה היא כרגע שנתח נכבד של השוק מטיס CP ומשלם הון על הדלק הזה וגורם לנו לחשוב טוב טוב אם אנחנו רוצים או לא רוצים להטיס בסופש..
בכל מקרה אני לא חושב שמישהו כאן לכלך על הדלק המדובר.
בהצלחה.
שלום עמית
מסכים עם החלק הראשון של תגובתך, מדובר על ניסיון אישי אבל לא שלי בלבד.
בקשר לעניין הסבלנות תתפלא אבל יש לי הרבה.
הקשבה להוראות היבואן והיצרן, התעסקות עם המנוע והחלפות רכיבים כאלו ואחרים למיקסום ביצועים? מצטער,לא ירדתי לסוף דעתך.
הדלק אמור לשרת אותי ולא אני אותו.
כיוון של מנוע אני יודע לעשות (אני מעט אנונימי אבל בתחביב הזה כ 25 שנה, מנסה בודק וקורא המון על התחום המתפתח הזה).
אלו הכנות מקדימות נדרשות לבדיקת דלק?
כיוון מנוע צריך ללמוד ורצוי קצת ניסיון אבל עם כל הכבוד זה לא מדע של טילים.
כל התאמה של מנוע וכיוונים שאינם קונוונציונלים לפי הוראות יצרן המנועים לשימוש בדלק ספציפי אינם נחשבים כברי השוואה בין סוגי דלקים (מה הכוונה "המנוע עבר הרבה?" אולי לא הבנתי).
אני למדתי להשוות תפוחים מול תפוחים.
אותו מנוע עם אותם רכיבים ואפשרות כיוונון מול סוגי דלקים שונים זו ההשוואה משום שכל מנוע ניתן לשיפור,שינוי באופן כזה או אחר, האם זה מומלץ לביצוע ע"י יצרן המנועים? זה כבר עניין אחר.
אגב המלצות לשימוש בתחליפים של חומרים כימיים כגון תחליף הניטרו צריכות לבוא מצד יצרן המנוע ולא מצד חברות הדלק ולא זכור לי ש OS נתנו את תמיכתן לנושא אבל אולי אני טועה.
ציקי