תגובה להודעה: בעיות ב T REX 250
[QUOTE=HeliDraco;109861]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
AVIV123
אני מניח שהכוונה היא להפעלת הסייקליק בשיטת Bell-Hiller - מה שעושים ברוב המסוקים ה"גדולים". עד לא מזמן מסוקים קטנים כמו ה-MSR השתמשו רק ב-Bell או Hiller.
תשובה מצוינת רשום הרבה ולא אומרת כלום
אפשר הסבר יותר קל בבקשה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
giluriel
עודדי מה שלומך ?
נתקלתי במקרה בפוסט הזה והתחלתי לקרוא והאמת - עצוב ועגום.
נראה כמו משהו שכתב מקדם מכירות של איזו חברה - ולא אליין.
משהו כמו - אין שום דבר רע שאפשר להגיד עליו אבל זה ממש לא טוב לעסקים אז .. בוא נמצא משהו מתחת לריצפה ...
האמת ? בטח גם איכות הדפוס על המדבקה שעל בקר המהירות לא ממש משהו.
ניראה לי שגם שם אפשר היה לצפות ליותר.
אני רק מחכה לגירסה המקבילה בקופטר (שלבטח תיהיה טובה עשרות מונים מטירקס).
ניראה אם חוץ מבעיית הברגים הם יצליחו לספק חלקים באיכות של טירקס.
סלח לי .. אבל זה שרשור שמדיף ריח רע.גיל
מאחר וגם אני כתבתי בפוסט זה - אני לא מרגיש טוב עם האשמותך
והייתי מבקש שתחדד ותבהיר דברים.
ולעיניין ה TREX 250 אני אישית חושב שזה פשלה גדולה להוציא לשוק את המסוק עם ברגי אלן 0.9 מ"מ. ועובדה הם שינו מהר.
מה שאני לא מבין למה לא עושים את השינוי כהלכה ועד הסוף עם ברגי טורקס.
וכן יש לי דעה שלרוב המטיסים - חבל על הכסף והתואמים עושים עבודה מצויינת.
ודעה טכנית/כלכלית לא תמיד נגועה בשחיתות.
אנשים טובים חשים צורך להביע את דעתם ולפעמים בהתלהבות - מתוך רצון כנה לעזור.
אני קורא וכותב בפוסט זה ולא זכור לי מקרה שחשתי בשחיתות -וגם מהכרה אישית של הנפשות הפועלות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
doron22
אך אתה מתרשם מהטארוט,עדיין לא הבנתי ,מהסתכלות על המוצר ,בלי להטיס אותו ,בלי להרכיב לחוש לראות .
עודד אתה חובבן אמיתי ,האמת חובבן מקצועי , גם חובבן זו מחמאה .
אז עכשיו אני מבין את הביקורת על הטירקס 250.
כך אתה מעביר ביקורת על דברים?
אז שלא יעבדו עליכם.
:eek:
דורון - יותר טוב היה אילו לא כתבת פוסט זה
לדעתי אין לך מושג ירוק בנושאים טכניים - ואתה צודק לא הבנת איך אפשר להתרשם מהסתכלות בלבד.
אפשר בהחלט להתרשם התרשמות בעלת ערך טכני רב מהסתכלות בלבד - אבל כמובן צריך עיניים טכניות שאין לך מושג מה זה.
והחשוב הוא לסייג ולדייק ולתת את כל המידע כפי שעודד עשה- והדגיש שזה מהסתכלות בלבד.
לך ללמוד דורון.
יש לי הרבה חילוקי דעות טכניים עם עודד - אבל להאשימו ב "שלא יעבדו עליכם" זו האשמה גסה וחסרת בסיס.
תבוש לך ולך לשבת בפינה ל15 דקות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
giluriel
עודדי מה שלומך ?
נתקלתי במקרה בפוסט הזה והתחלתי לקרוא והאמת - עצוב ועגום.
נראה כמו משהו שכתב מקדם מכירות של איזו חברה - ולא אליין.
משהו כמו - אין שום דבר רע שאפשר להגיד עליו אבל זה ממש לא טוב לעסקים אז .. בוא נמצא משהו מתחת לריצפה ...
האמת ? בטח גם איכות הדפוס על המדבקה שעל בקר המהירות לא ממש משהו.
ניראה לי שגם שם אפשר היה לצפות ליותר.
אני רק מחכה לגירסה המקבילה בקופטר (שלבטח תיהיה טובה עשרות מונים מטירקס).
ניראה אם חוץ מבעיית הברגים הם יצליחו לספק חלקים באיכות של טירקס.
סלח לי .. אבל זה שרשור שמדיף ריח רע.
ונוסף לריח רע גם ריח של צביעות.
איך מתיישבת הפתיחה עודדי מה שלומך עם הסיום "סלח לי .. אבל זה שרשור שמדיף ריח רע"
הי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dani2002
אפשר בהחלט להתרשם התרשמות בעלת ערך טכני רב מהסתכלות בלבד - אבל כמובן צריך עיניים טכניות שאין לך מושג מה זה.
"הסתכלות בלבד" = "דעה שטחית". יש מספיק מידע בפורומים השונים בארץ ובחו"ל כדי שכל אחד יוכל להביא דעה מבוססת מניסיונו או מנסיונם של אחרים.
Shanti
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Shanti
הי
"הסתכלות בלבד" = "דעה שטחית". יש מספיק מידע בפורומים השונים בארץ ובחו"ל כדי שכל אחד יוכל להביא דעה מבוססת מניסיונו או מנסיונם של אחרים.
Shanti
מה שחשוב שעודד סייג את דעתו מייד בפתיחת הפוסט כך שכל אחד יכול לתת לה את המשקל הראוי בעיניו - ולכן אין מקום להאשימו במאומה - אלה עם מישהוא רוצה להאשימו בבזבוז נייר על חוות דעת לא תקפה- וזה בטח לא אני - אותי תמיד מעניין לשמוע את דעתו- וגם להתווכח עליה לעיתים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dani2002
דורון - יותר טוב היה אילו לא כתבת פוסט זה
לדעתי אין לך מושג ירוק בנושאים טכניים - ואתה צודק לא הבנת איך אפשר להתרשם מהסתכלות בלבד.
והחשוב הוא לסייג ולדייק ולתת את כל המידע כפי שעודד עשה- והדגיש שזה מהסתכלות בלבד.
לך ללמוד דורון.
יש לי הרבה חילוקי דעות טכניים עם עודד - אבל להאשימו ב "שלא יעבדו עליכם" זו האשמה גסה וחסרת בסיס.
תבוש לך ולך לשבת בפינה ל15 דקות.
החוסר הבנה הוא שלך כניראה .ואני מצטער בשבילך.
עודד התלונן על ברגים שנשחקו מיסבים דפוקים, בעצם התלונן על הכל.
וזאת לאחר שהוא הטיס את המסוק ,ריסק וניסה להחליף חלקים, אחרת הוא לא היה מגלה מה שגילה.
אז תעשה לי טובה .להביע דעה על מסוק מהסתכלות בלבד ,כאשר מסוק זה מורכב מהמון רכיבים .ולהגיד שהוא יותר טוב מהטירקס, זה חובבנות נפשעת. ולהדגיש שזה רק מהסתכלות בלבד זה כבר פשע +.:mad:
אז תבוש לך אתה על שאתה מגן על מה שאתה לא צריך .חצי שעה בפינה .+ציחצוח לשון
[QUOTE=AVIV123;109870]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
HeliDraco
תשובה מצוינת רשום הרבה ולא אומרת כלום
אפשר הסבר יותר קל בבקשה
כאן יש הסבר מאד מפורט על הנושא.
בגדול - מדובר בשיטת שליטה על הרוטור והפלייבר, שבה הפיקודים ללהבים עוברים ישירות מה-Swash, במקביל לשליטה על הטיית הפלייבר.
עכשיו יותר ברור?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dani2002
אז מה אם כתבת בו ??
מה לא היה ברור ?
ולעיניין ה TREX 250 אני אישית חושב שזה פשלה גדולה להוציא לשוק את המסוק עם ברגי אלן 0.9 מ"מ. ועובדה הם שינו מהר.
נהדר.
חברה שעיסוקה לפתח (ולא רק להעתיק) עשתה טעות אחרת עם הברגים שהיא בחרה ...
גם שרון הסכים עם זה ואני מחזיק ממנו.
מכאן ועד לאוסף הקטילות שהיו כאן הדרך ארוכה א-ר-ו-כ-ה
רק שאדע, על סמך מה הדיעה הזאת ?
סלח לי שאני שואל,
כמה זמן אתה מטיס ואילו מסוקים יש לך ?
אני לא זוכר שהזכרתי שחיתות איפה שהוא .. אתה רץ מהר מידיי קדימה.
אז זהו .. שההתלהבות ניראת לי מעט מוגזמת הפעם ..
וגם התמונה שנוצרת בין הפוסטים המאוד מ-א-ו-ד חיוביים על הקופטר המהולל ולפתע פוסט שקוטל את טירקס עלול (מספיק עדין ?) לבלבל את קהל הקוראים - שלא כולם בעלי ניסיון של שנים ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dani2002
אם יש משהוא שמדיף ריח רע זה הפוסט הזה.
ונוסף לריח רע גם ריח של צביעות.
איך מתיישבת הפתיחה עודדי מה שלומך עם הסיום "סלח לי .. אבל זה שרשור שמדיף ריח רע"
צר לי שאם מישהו כותב משהו שנוגד את דעתו של עודד זה כבר לא בסדר... אבל זו דעתי.
[QUOTE=AVIV123;109843]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zvok
Aviv123
לגבי המסוק: למסוק flybar ב 45 מעלות מה שמביא אותו ליציבות טובה. הכניסו במערכת הראש את ה BH שמאפשר גם הטסה בחוץ ה :):):)[/QUOTE ] רק לידע מה זה מערכת ?bh
Bell Hiller
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
giluriel
אני ברור פה מאוד - אני מברך על חילוקי דעות והחלפת דעות והפריה מוחית הדדית
אבל טענותי היו נגד "ריח רע" שמביע שחיתות או משהוא כזה - וזה לא היה לעיניין ולכן תגובותי החריפות.
לדעתי יש מקום להתנצלות בפני עודד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
giluriel
אין לי את הסבלנות להתייחס לפוסט כה ארוך - ולכן אגיב רק חלקית. (מתיחס לפוסט מס' 49)
לעיניין השחיתות - כשצינת ריח רע זה לדעתי האשמה בשחיתות.
לעיניין כמה זמן אני מטיס וכמה מסוקים יש לי - אז ככה - זה לא ממש מדד מוצלח, זו שיטה עלובה של מי שלא יכול יכול למצוא שיטות איבחון טובות יותר לבחון את הידע וההבנה שלי בתחום.
אבל עם אתה מתעקש - אני בן 63 ומטיס מגיל 13 בערך - אעשה לך את החשבון כדי שלא תתבלבל - 50 שנה- נראה לך מספיק או שנמתין עוד קצת עד שאחכים? (אגב -כמה זמן אתה חי בכלל?)
ומספר המסוקים שלי - אני כבר הפסקתי לספור מזמן - אתה מבלבל את מוחנו באופן קבוע עם ההגיג המתמשך והמשעמם שלך -"השמיים אינם הגבול - חשבון הבנק הוא הגבול"
אז ככה - אצלי חשבון הכנק אינו הגבול - הגבול אצלי זה הכאב באצבע שמקלידה את ההזמנות במחשב - או שטח האיכסון לטיסנים שהוא קצת קטן עלי ( אגב השטח המוקצה לטיסנים הוא פנטהאוז בשטח של 3 דירות ומכיל רק טיסנים עד כדי כך שקשה להכנס)
אז מה -פתאום נראה לך שאני מבין גדול - לפי המדדים שלך אני הכי מבין בארץ כנראה.
וכן - אני חושב שקופטראיקס קניה מצויינת - לרוב האנשים יותר שווה מהמקור.
עייפתי -צ'אובייי
דעתך:rolleyes: בשחיתות זו דעתך .אז כנראה שעל ראש הגנב בוער הכובע. תשאל לפני שאתה מביע את דעתך .אולי לא לזה התכוון האיש ששמו גיל .ואל תסיק מסקנות סתם כך.אתה בן 63 אז אני מצפה לחוכמת חיים .וכניראה שאין .אבל עכשיו כולם יודעים שייש לך פנטאוז בגודל 3 שלוש דירות .ביג דיל .אבל חוכמת חיים אין . והאמת דעתך לא מעניינת אותנו .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dani2002
אני קורא וכותב בפוסט זה ולא זכור לי מקרה שחשתי בשחיתות -וגם מהכרה אישית של הנפשות הפועלות
גיל - אתה בחור שקול. אשמח אם תסביר את כוונתך כי לא נראה לי שפגעת נכון הפעם...
מהכרותי עם דני ועם גיל - אם שניכם הייתם יושבים על כוס כפה והחלפת ספינדל הייתם מיישרים את כל ההדורים ומגלים ששניכם אנשים שקולים עם הבנה טכנית טובה. שניכם מהאנשים היותר מוצלחים ובעלי תאים אפורים מזן משובח שיצא לי להכיר בתחביב.
כמו שאומרים בפורום מסוקי דלק בשיאו של ריב טוב : בואו נשחוט מסוקאי ונמשיך הלאה...:D
שרון
ראשי האלן מתעגלים ואי אפשר לפתוח
תסבירו לי אך ברגי אלן מתעגלים בפינות , שמתאמצים קשה להגיע לתוצאה כזו.
המיסב כולל גג"ש הוחלף למקורי חדש, וגם שם נדפק המיסב באמצע טיסה
נראה לכם הגיוני. כנראה שהורכב לא נכון.(שכחתי עודד לא טועה )
תופעה נוספת, באמצע טיסה רגילה פתאום סיחרור כאילו אין רוטור זנב,
גיירו לא טוב מה הקשר למסוק
וחוץ .ציפור לחשה לי שהמסוק נקנה במתנה לעודד יד שניה והוא לא חדש כמו שהוא הצהיר כאן (מי יודע מה מצב המסוק היה )
המיסב החד כיווני התחיל להחליק באמצע טיסה[COLOR="Red"] (המסוק חדש)[/COLOR] מה שגרם ל"איבוד מנוע" ונחיתת אונס, ובמטר האחרון לפני הקרקע המיסב נתפס והמנוע חזר להיות מחובר, בסופו של דבר הסתיים בנחיתה סבירה עם נזק מזערי.
בהתרשמות ראשונית בלבד ולא מתוך בדיקה מעמיקה, הטארוט עושה רושם יותר טוב מהטי רקס,שלא לדבר על עלויות החלפים שזה בערך חצי מחיר.
יהיה מעניין להטיס אותו עם אלק' זהה או דומה
אז תסבירו לי לאחר התבטאות כזו על הטארות אך אפשר להתייחס ברצינות לכל מה שעודד אומר על הטירקס ובכלל על כל נושא שהוא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wind556
לאחר זמן שנצבר במסוק הנ"ל , סיכון חוות דעת ראשונית:
טס מצויין, אין אף טענה לאיכות הטיסה, לעומת זאת איכות הבניה ממש לא משהו:
ברגים נטחנים (ואני יודע היטב לסגור ברגים), ראשי האלן מתעגלים ואי אפשר לפתוח , ברגים משודרגים של אליין עם ראש 1.3 גם הם מאכזבים ביותר. אפילו המפתחות אלן המקוריים לא ממש איכותיים,שלא לדבר על החולץ לינקים שהוא בלשון המעטה על הפנים...
המיסב החד כיווני התחיל להחליק באמצע טיסה (המסוק חדש) מה שגרם ל"איבוד מנוע" ונחיתת אונס, ובמטר האחרון לפני הקרקע המיסב נתפס והמנוע חזר להיות מחובר, בסופו של דבר הסתיים בנחיתה סבירה עם נזק מזערי.
המיסב כולל גג"ש הוחלף למקורי חדש, וגם שם נדפק המיסב באמצע טיסה.
תופעה נוספת, באמצע טיסה רגילה פתאום סיחרור כאילו אין רוטור זנב, ואחרי כמה סיחרורים, שלמזלי הייתי בגובה מספיק, פתאום הכל הסתדר ובבדיקה על השולחן לא התגלתה הסיבה לארוע, אבל הדבר הזה חזר על עצמו בטיסה אחרת.
ויש עוד טענות, אפילו על גוף הקרבון שנשבר בקלות רבה מדי בפינות התחתונות במקום שבו עוברים ברגים.
ובנוסף גם לא זול בתיקונים
ועכשיו לשאלת השאלות:
למה אני כל כך אוהב אותו? ;)
??
דני איש חכם. אך בכלל הגעת למילה שחיתות ,נאמר משהו מסריח .
אתה מעוות את הדברים כמו ידידך עודד .
לא שמעתי במילותו של גיל את המילה שחיתות .
עוד מעט תגיד גם אונס .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sharonx
כמו שאומרים בפורום מסוקי דלק בשיאו של ריב טוב : בואו נשחוט מסוקאי ונמשיך הלאה...:D
שרון
אתה יודע מה ?
אתה אחד האנשים שאני רוחש להם הכי הרבה כבוד בפורום ובתחביב בכלל.
אז הבהרה קטנה כמו שביקשת ו.. נשחט משהו לסיום:
שחיתות - לא מילה שאני הזכרתי או רמזתי עליה.
לגבי הביקורת הנוקבת על ה250 - אני עדיין עומד על דעתי שהוא הוגדלה בחומרת ובתיאור שלה מהביקורת שעודד מותח על תקלות במסוקים מבתים אחרים וכמי שיש לו הרבה משקל בפורום (ובעיקר אצל החבר'ה החדשים) זה מייצר תמונה ש-ל-ד-ע-ת-י היא לא נכונה.
זהו ..
אני הולך לשחוט ולשבת בשקט.
דני,
כמו ששרון הציע .. אשמח לשבת על כוס קפה. ברור לי שאין לנו מה לריב :)
אני מזמין :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
giluriel
אתה יודע מה ?
אתה אחד האנשים שאני רוחש להם הכי הרבה כבוד בפורום ובתחביב בכלל.
אז הבהרה קטנה כמו שביקשת ו.. נשחט משהו לסיום:
שחיתות - לא מילה שאני הזכרתי או רמזתי עליה.
לגבי הביקורת הנוקבת על ה250 - אני עדיין עומד על דעתי שהוא הוגדלה בחומרת ובתיאור שלה מהביקורת שעודד מותח על תקלות במסוקים מבתים אחרים וכמי שיש לו הרבה משקל בפורום (ובעיקר אצל החבר'ה החדשים) זה מייצר תמונה ש-ל-ד-ע-ת-י היא לא נכונה.
זהו ..
אני הולך לשחוט ולשבת בשקט.
דני,
כמו ששרון הציע .. אשמח לשבת על כוס קפה. ברור לי שאין לנו מה לריב :)
אני מזמין :)
לפי מה שכתבת פה זה מוכיח שאתה לא מסוקאי אמיתי:p
מסוקאי אימיתי היה ממשיך את ההתנצחות האיוולת הזאת עד שהיו נועלים את השירשור (כמו ברוב שירשורי המסוקים מעל 2 עמודים)
דני, גיא, שרון (X) ועודד אתם מוזמנים אלי לקפה (שרון אתה חייב לי) נראה לכם דבריים אמייתים ולא צעצועים;)
חג שמח
עכשיו הלכתי לקנות גלון ניטרו 30%, היתזתי קצת על עצמי ואני מוכן ללכת מכות :D.
3.....2.....1......FIGHT
ניר לקריף - אני לוקח את הזמנתך צעד אחד קדימה ואני מארגן ביקור משותף של מי מארבעתנו שירצה לבוא... אני בטוח בא.
נמשיך בפרטי.
וגיל - הבנתי מה אתה אומר. עודד פשוט מקצין את דעיותיו. זו זכותו ואני מציע לאף אחד לא ללכת בצורה עיוורת אחרי אף אחד (גם לא אחרי) ולבדוק מה הוא הולך לקנות בצורה אובייקטיבית ככל הניתן (ע"י דעה נוספת למשל).
אני אמרתי לדני שהוא לא קלט אותך נכון, ככה זה כשלא מכירים.
גם בפורומים בחול כתבו ביקורות על ה TREX250 ,ואף אחד שם לא ירד לרמה נמוכה כל כך.
בשביל זה הוציאו את ה SE כדי לתקן ולשפר טעויות.
עודד איש יקר מאד שעוזר ועזר ויעזור להרבה אנשים כאן ,וכן אני יודע שעצם זה שהוא עוזר לאנשים ללא כל תמורה יש אנשים/עסקים שנפגע להם הכיס.
אז תשתדלו לכתוב ביקורת ענינית על מסוקים , ואם בא לכם לכתוב ביקורת על אנשים חפשו פורום רכילות/לשון הרע כלשהו ותנו לנו להנות מהתחביב .
בברכת חג שמח לכולם
עמוס