התגובות האחרונות ("לך ת#$&&ן", "%$^@ שכל") מזכירות לי את התמונה הזאת - תמיד ישנו מישהו שידחף לך לצילום :)
Printable View
התגובות האחרונות ("לך ת#$&&ן", "%$^@ שכל") מזכירות לי את התמונה הזאת - תמיד ישנו מישהו שידחף לך לצילום :)
למי אמרתי (לך ת@#$) ????
להסתכל בתמונות אתה יודע, לקרוא לא כל כך.
אגב, תמונה חמודה.
בחור יקר אתה משמיץ ומשקר. אני מחכה לציטוט. הכל כתוב.
אין לי תמונה לצרף לך אך תוכל להעזר במבוגר.
אין לי מושג מי אתה, מה אתה רוצה, באיזה זכות החלטת שמה שאנשים אחרים כתבו הוא "ז&^%$ שכל", או למה אתה קורא לי שקרן, אבל אין לי כוח בשבילך. תודה ושלום.
ערוך את הודעתך במידי ! ולא ינקטו צעדיים נגדך.
כתבת שקרים ועכשיו אתה בורח עם הזנב בין הרגליים ?
ארז,
עם מחברי Deans, נתקלתי במקרה אחד בו מארז סוללות הלך קאפוט!
היו עוד כמה מקרים בהם אובחנה הבעיה הפוטנציאלית לפני שזה קרה...
לגבי יכולתם של מחברים אלה להעביר זרם; אני לא בטוח מהיכן הנתון שלך (100A)...
הנתונים שאני ראיתי הם ברובם 60A והיה אחד שטוען ל-80A...
אבל הסיבה ל-dropping out of favor שלהם, היא האפשרות לְקֶצֶר, כפי שפרטתי קודם, בין קפיץ ההצמדה של הקוטב הזכרי החיובי שכּוּפַף אל מחוץ לתקע הנקבה, לבין הקוטב הזכרי השלילי.
אוכל רק להוסיף שבצוות F3A הישראלי (המתאמן באשרד), אין אהדה רבה לתקעי Deans...
כל מי שמטיס טיסן חשמלי, משתמש במחברים בודדים עגולים, בקוטר 3.5-6 מ"מ, עם בידוד מתכווץ וללא קונקטור בכלל.
זיגי, אני אכן כזה. מה לעשות.:rolleyes:
דר וזיגי, כל אחד ממכם צודק בדרכו הוא.
נתחיל עם הגדרות :
שפה -שפה הינה אמצעי להעברת תקשורת.
תקשורת- העברת מידע בין שני משתתפים או יותר
יופי, עכשיו גם אני כמו זיגי שמתי לב שאם אני מחמם יותר מידי עם המלחם הפלסטיק משנה מצב צבירה ועובר התכה (כלומר ממוצק לנוזל). מה שבשפת העם נקרה המסה. צודק דר שתיקן את השפה כי סך הכל השפה העברית יפה כל כך וחבל להשחית אותה. אולם מכיוון ששוב שפה זה אמצעי להעברת תקשורת אני בטוח כי 100% מהקוראים הבינו את המידע שזיגי ניסה להעביר, ולכן יש צדק עם זיגי.
זיגי תודה לדר על שהסב את תשומת ליבך ועתה תדייק יותר כשאתה מתאר מעבר מצבי צבירה. סך הכל הרצון שלנו בחיים זה להשתפר ולהיות טובים במה שעושים, ולדבר עברית תקינה זה אחד מאותם דברים.
בקיצור אני אפסיק לזיין את השכל לכולם.
נחזור להיות עניינים בשרשור הנ"ל
1- deans יכולים לגרום לקצר כפי שתיאר בהרחבה דר
2- כשמלחימים את הקונקטורים החדשים צריך לחכות כדי לתת לפלסטיק להתקרר (אם אני הייתי יודע את זה היה לי עוד מחבר אחד תקין!!!)
3 - כשחומר משנה מצב צבירה ממוצק לנוזל קוראים לזה התכה
ונסיים בחידה :
איך קוראים למעבר מנוזל למוצק (רמז: אמרו את זה קודם בשרשור , ולא, הקפאה זו לא תשובה נכונה.
היי ליאור,
ממש לא כדאי להתחיל את זה שוב :-) בכל מקרה טיפה התבלבלת - לא אני הוא הכותב המקורי ש-"טעה". בכלל, איכשהו, אנשים הבינו שמדובר על דיון בכללי השפה העברית בזמן שההערה המקורית שלי בכלל דיברה על "סגנון" ההערה של דר לכותב המקורי, שנראתה לי מאוד לא מנומסת. כמו שכתבתי לדר, הוא טועה (גם) במשמעות העברית של המונח "המסה", אבל זה לא משנה לשרשור זה.
למען הסר ספק - אין לי דבר וחצי דבר נגד דר (וזה אפילו מתחרז). רק רציתי שהפורום יהיה נעים יותר לכותבים בו. למעשה, ה-Swift שיש לי (אותו הטסתי רק אתמול בהנאה רבה) נקנה הודות ל-דר :o
אפשר לעצור את מלחמת העולם ולחזור לענינים מקצועיים?
דניאל,
אפשר לסיים את מלחמת העולם... אבל אומרים שעל פי ניסיון העבר, זה צריך לקחת כמעט שש שנים ומשהו כמו 70 מיליון צריכים למות קודם... סתאאאאם!
...אבל אני לא טועה במשמעות המדעית של 'המסה', השונה חלקית מזו המופיעה במילונים עבריים... מוזר, אך גם את המילים המדעיות קבעה האקדמיה.
את אותן מילים מדעיות היא הייתה צריכה להטמיע בשפה המדוברת; מה שכנראה לא נעשה כראוי...
לעניין ה-'המסה'\'נמס'; הראשון שהשתמש במושג זה בשרשור הוא 'hatul'. אחריו הגיע 'רוי'... זהו!
למרות שמדובר כאן בתחביב, הדיונים בחשמל ובהולכה הם קוואזי-מדעיים, לכן הבעתי את דעתי ששימוש במושגים מדעיים חשוב כאן... קונקטור XT60 ודבק-חם לא כל כך מזכירים לי קוביית סוכר בכוס תה, או כפית קפה נמס במים רותחים; כך שלא אשתוק כשמשתמשים בתאור מה שקורה להם בעת חימום ממושך, במילה 'נמס'\'המסה'.
פנייתי לא בוצעה בלשון פוגענית בעליל וברור שלא הייתה מצידי כוונת זדון, או העלבה, כלפי שני 'הטועים'. כך שאין ולא הייתה סיבה להעלבותם (ואין גם עדות לכך שנפגעו).
גם אני מפסיק 'לזיין את המוח'. נמשיך הלאה.
משפט הסיכום שלי - דר, להיות טרחן זה דבר אחד, שנסלח בקלות; להיות טרחן וטועה זה דבר שני; להיות טרחן, טועה, ולסרב להכיר בכך תוך הנמקות משעשעות זה דבר שלישי :)
מה שמוזר זה שהאקדמיה הגדירה הרבה מילים חדשות בעברית אבל מתעקשת להמשיך להשתמש במילה אקדמיה שאינה מילה עברית :)
ולכל המלומדים כאן
קונקטור ה DEAN יכול להעביר זרמים גבוהים יותר מ 100A ללא כל קושי ותתפלאו גם ללא קצרים כשיודעים איך להלחים וכיצד לבודד את החוטים באופן ראוי.
אין קשר בין נושא עמידה בזרם גבוה יותר לקונקטורים התחליפיים שיצאו לשוק, כל ההבדל הוא בנוחות העבודה איתם וזה נתון הנתון לפרשנות והעדפה אישית בלבד.
תשאלו את החברה שמטיסים מסוקי 600 ו 700 חשמליים או לחילופין תעקבו אחרי פורומים מקצועיים בחו"ל ששם מתרכזים יותר בתוכן ופחות בדיקדוקי לשון.
:)
ואם נחזור לדבר על מחברים - מרוב סוגים, בסוף נצטרך מתאם "מכל-דבר-לכל-דבר". אחרי ש-"המצאנו" את המתאם סקוץ'-זכר-זכר, בסופ"ש האחרון שרון ואני המצאנו את המחבר בלנסר לסוללות תא אחד, שמאפשר לטעון אותן באופן מאוזן ;)
מה שמזכיר לי את הפרסומת המצחיקה הזאת:
http://www.youtube.com/watch?v=AIOqOxI0K_I
בכל אופן אני ממליץ לכולכם לנסות
לאחר הלחמה אחת של קונקטור DEAN
והלחמה אחת של קונקטור XT60
אני חותם לכם שתרצו להיפרד מכל ה DEAN שלכם
שיקול נוסף, מי שרוכש הרבה מ HC
שימו לב שכל הבטריות מתחילות להגיע עכשיו עם XT60
מי שרוצה לזרוק את הדינים שלו אני אשמח לקחת :D
ציקי,
אני חייב להדגיש שוב שהפאדיחה של מחברי Deans; זו העלולה לגרום לקצרים, אינה קשורה לאופן בו הולחמו החוטים לאחוריהם של הקונקטורים, אלא דווקא לשרידות של התקעים והשקעים שבחזיתותיהם, בשימוש חוזר (חיבור-ניתוק).
אני מזכיר; מדובר בקפיץ ההצמדה המקביל של קוטב הזכר החיובי, העלול להתכופף ולהחליק אל מחוץ לשקע הנקבה החיובי; ולהגיע למגע עם קוטב הזכר השלילי...
התוצאה מסוכנת בהרבה מהמקבילה הגופנית האנושית...:D:eek:;)
במחברים מסוג XT60, אין קפיצי הצמדה כאלה, מה שהופך אותם לבטוחים בשימוש.
ונכון; לגבי העמידות בזרם, אני לא חושב שיש הבדל מהותי.
ה-rating של תקעי Deans, אינו רע יותר... הזרם אותו מעבירים בפועל, לפרקי זמן קצרים, יכול לעלות על מה שכתוב, מבלי לגרום לנזק של ממש... מבלי להביא להתכת החומר הפלסטי של המחבר.
למחברים מסוג RCY (צילומים למטה), לדוגמא, יש rating של 3A בלבד!
רבים מחברי הפורום הזה מעבירים דרכם 15-20A באופן תדיר...
בנושא הRATING, אני חושב שהשימוש שלנו אינו Continuous כהגדרתו המקצועית להסמכת מחברים.
המקסימום שמישהו מזרים זרם גבוה "לאורך זמן" הוא אולי 5 דקות או 10 דקות בכח, הסמכת המחברים לזרם מתמשך הינה למאות או אף אלפי שעות של הזרמת זרם קבוע.
לטעמי, השימוש שלנו נופל לחלוטין בקטגוריה של Intermittent ולא Continuous.
דר
אין לי מושג על מה אתה מדבר, אני עושה שימוש תדיר בקונקטורים הללו כבר 3 שנים ומעולם לא נגרם לי קצר, נתק, אף קונקטור לא התכופף,לא קפץ החוצה או החליק וקיצר להיפך כשהם מחוברים קשה להפריד אותם וטוב מאד שכך.
כמו כן יש להקפיד להלחים את החלק הזכרי (זה עם הקפיץ) ליחידה הפאסיבית (זו שאיננה נושאת מטען חשמלי) על מנת להמנע מקצרים כאשר הקונקטורים פתוחים (נקבה לסוללה).
מעבר לזה, אם עובדים,מלחימים ומבודדים נכון אז אלו קונקטורים טובים מאד.
ציקי, המקרה קרה לגיס שלי. יש באג תכנוני בדינס והוא שאם אתה מחדיר ראשית את ה סכין של ה(+)יש מצב שבו הקפיץ שלו נתקע בגוף הפלסטי של הנקבה ובמקום לחדור לחריץ הוא קופץ החוצה ומחליק אלי הסכין של ה(-). במצב הזה קיצרת את הסוללה ועד שאתה מגיב לא נשאר ממנה זכר.
פרסמתי בעבר, שהטכניקה(כמו תמיד לא חשוב הגודל:D) הנכונה להחדרת דינס היא להשעין ב45 מעלות את הקפיץ של ה(-) בחור הנגדי ואז הסכין של ה(+) חודרת בזוית יחד עם הקפיץ שלה לחריץ המתאים ובלחץ קל השניים מתמזגים לעונג מתמשך :o
ציקי,
מאוד לא אהבתי את התגובה שלך!
על מה אני מדבר? על עובדות!
אולי הרקורד שלך מושלם, אבל אחרים; קצת פחות מושלמים, כנראה, כמוני וכמו בנצי (Boogle), זה קרה ורבים אחרים ראו את זה.
עד כדי כך גדול הסיכון שזה יקרה, שיצרניהם של מארזי-סוללות החליטו לעשות למחברי Deans, 'ביטול'...
לא החלפה הדרגתית (phase out), אלא החלפה של מחברים אלה, גם לאחר שהורכבו על מוצרים מוגמרים (מארזי סוללות של HK, למשל).
אני לא חושב שכדאי לך להמשיך להסתכן, אבל אם אתה רוצה, אמור לנו איפה אתה מטיס כדי שלא נבוא לשם; כדי לא נצטרך לראות אותך חוטף כוויה דרגה שלישית מהלי-פו שיתפוצץ לך בידיים...:eek:
בנוסף, כנראה שאתה גם לא מבין גדול בחשמל...
'היחידה הפסיבית' שאינה נושאת מטען חשמלי??? בזרם ישר?
זה לא זרם חילופין. אין פאזה ואפס ואין 'אדמה'...
אם תעמוד יחף על רצפה ותיגע בפלוס, לא תתחשמל; גם לא אם תיגע במינוס וברצפה...
אם תיגע בפלוס וגם במינוס, כדאי לקוות שהמתח נמוך מ~50V, אחרת תתחשמל!
נראה שאתם מתארים מצב קיצוני שבו הקפיץ המהדק של ה Deans נוגע בקוטב השני ואז יש קצר.
מראש,כאשר מזהים קפיץ לא צמוד או כל בלאי בטיחותי אחר.להחליף.זה תופס לגבי כל מחבר באשר הוא.
כמו כן, ישנה דרך נכונה ובטוחה לחבר Deans כמו שתאר ידידנו בוגל.
ליפני הופעת ה XT 60 עשרות מליונים משתמשים ן ב Deans(ועדיין משתמשים) באופן יומיומי.
אם הכשל הבטיחותי בDeans היה פופולרי אזי מחבר זה היה נדיר.
וזה עובדה.
נ.ב.
למי שקנה XT 60 ונשאר לו Deans חדשים....מעוניין ב10 יחידות לפחות:)
נ.ב 2
נסו להתרכז בנושא במחברים ולא לרדת לפסים אישיים,חבל.