אייל,
תמצא מדריך ביחסי אנוש... ככה לא מתנהגים.
Printable View
מני, כל אחד לוגם מהדייסה שהוא מבשל, ואני רק מוודא שהכף לא תשפריץ מסביב על הפורום שאני אוהב.
כמו ביטוח צד ג', כמו אימון בסימולטור, כמו שימוש נכון בחשמל ובסוללות - כך גם הבנת הנקרא מעידה בעיניי על אחריות.
אני מציע לך להציץ בכאוס שמתרחש בפורום הילדים ולשמוח שהם לא מטיסים לידך.
אייל שפירא ,
בכל מצב ,לדעתי עברת כל גבול ,אין לי סבלנות לרשום מחדש את כל מה שכתבת לגמרי לא לעיניין .
אבל אני מצפה ממך לחשוב פעמיים לפני שאתה מדבר באופן משפיל לילד ,אפשר להסביר את עצמך גם בלי להיתבטא בצורה משפילה.
חברה, במקרה הזה אני מסכים עם אייל. אולי היה אפשר לעשות זאת בצורה יותר מעודנת אבל הילד בר באמת פותח שירשור אחרי שירשור עם אותם שאלות.
שאלה עיניינית - אנחנו פורום מקצועי או פורום שצריך גם לעשות בייבי סיטר? אייל הוא בן החברים שתורמים יותר לפורום הזה כך שזה לא במקום להגיד שאין לו סבלנות למתחילים.
יש גבול שלפעמים עוברים אותו וזה במקום לתת את הביקורת שנתן אייל (וטרח גם להביא את כל הדוגמאות לטיעוניו, ואם זאת תרם לבר את התרומה הכי גדולה פה).
אני חושב שבר הבין את העניין ומקווה שלא יחזור על זה.
גיא ,
גם אתה הבהרת לבר את עמדתך וגם באופן תקיף ,אבל בלי השפלות, ותאמין לי ההסבר שלך היה הרבה יותר ברור ומשכנע.
אם אייל לא היה משתמש בהשפלות הייתי מוריד בפניו את הכובע על הסבלנות ,אבל למה בנוסף
להסברים יש השפלות?
כמתחיל, תשובותיו של אייל (שהופיעו כמעט בכל אשכול או תגובה שלי עד כה!) עזרו לי מאוד,
ואם בר היה טורח לקרוא ולהפנים את התשובות שניתנו לו בכל אחד מהשכולות שפתח אני בטוח שהיה מקבל תשובה מספקת, כבר באשכול הראשון.
אני יכול להבין את התסכול והזעם שבאים מלתת תשובה שמאחוריה לא מעט מחשבה וניסיון, רק בשביל לקבל את אותה השאלה בניסוח אחר ובאשכול חדש.
זה כמובן לא מצדיק את הגידופים, אבל 5 אשכולות על אותו הנושא... בהחלט יכול להסביר למה נשרף הפיוז.
אמנון, אתה עזרת לו פעם ונתת לו לינקים לסוללה (לא נכונה בדיעבד) ומטען, והמלצת לו לחפש שלט 4 ערוצים. רק שזה היה בדצמבר ומאז הוא הספיק לשאול את כל השאלות שענית לו עליהן בעוד שלושה שירשורים חדשים, שניים מהם באותו יום והשלישי פחות משבוע אחרי כן.
ומני, אתה כתבת לו את המשפט הפואטי "אתה לא צריך מדריך" בשירשור שבו אמנון, גיאST, דרימר, אני ועוד כמה חדשים סיפקנו לו הסברים ולינקים מסודרים, וביקשנו שכן ימצא מדריך.
אבל גם השירשור המנומס והתומך ההוא קיבל משמעות של נאד ברוח, ונמוג כלא היה.
אז אל תקפצו להגנת מי שמעלעל בתשובות מנומקות כמו בפסולת אקראית.
כל מילה שנכתבה במטרה לעזור לו והוא התעלם ממנה הפכה לעלבון מצטבר לקהילה הזו ולאנרגיה שמושקעת בעזרה למתחילים, ואני מצטער מאוד אם הוא הזדעזע מהתגובה הבוטה שלי, אבל מיד אחריה הגיע הנימוק לבוטות שלה, ומיד אחריו הגיעה עוד תשובה מפורטת לשאלות שלו עם לינקים והסברים. כאילו שזה באמת משנה.
אני מבטיח שבשירשור הבא שלו אני שוב אהיה מנומס, ענייני ומנוסח בקפידה, אלא אם הוא שוב ישאל איזו סוללה הוא צריך ומאיפה להזמין.
אני כתבתי את המשפט "אתה לא צריך מדריך" לך בעקבות התמונה של טיסן הבקבוק (בציניות כמובן) - אגב באמת תמונה מעולה...
אין לי שום ויכוח מקצועי איתך, אבל יש לנו נטייה כבני אדם ללמוד בדרך הקשה, אני ריסקתי משהו כמו 20 פעמים עד שלמדתי ואתה גם (לפי אחד הפוסטים שפתחת פה) ובר כנראה ילמד באותה השיטה...
עדיין הוא לא התכוון להציק לאייל שפירא כשהוא שאל את השאלות - הוא עשה זאת בתמימות ולכן לא היה ראוי לתגובה שהוא קיבל.
במקרה כזה אפשר פשוט להתעלם ולא לענות...
בכל מקרה הדברים כבר נאמרו, כך שאנחנו טוחנים מים.
שיהיה יום טוב ורגוע.