תודה לכולם על העזרה . .! !
אבל מה שכן התלהבתי מהטיסן הזה .. ממש טיסן יפה מהיר רק חבל שבקושי ראו אותו חח תצבע אותו והוא יהיה יפה מאוד ..
אם אפשר מדריך וחומרים לבניה של הטיסן הזה? תודה !:D
Printable View
תודה ! , שאתה תגמור את הטיסן שלך אני ישמח לראות סרטון שלו ..
בקשר לטיסן שבחרתי אין מצב לחבר לו גלגלים למטה?
אכזבה נעימה.
*לא לזה התכוונתי
הבחור רוצה לבנות את הטיסן הראשון שלו, זה יהיה כיף לבנות ומאכזב להטיס, אבל מילא.
אי אפשר להסביר למי שלא רוצה להבין עד כמה זה מסובך לבנות טיסן פשוט, בטח כשיועצים חסרי אחריות צצים מכל עבר וממליצים לו על טיסנים שדורשים מיומנות גם בבניה וגם בהטסה, והוא מתלהב מרוב שאין לו מושג עד כמה שזה רחוק מהצרכים שלו.
ניסיתי לתת לו מעט פרספקטיבה מנקודת המבט של מי שלפני שנה חשב כמותו, שאני יכול לבנות בגרושים טיסן פשוט וללמוד להטיס, אבל הוא מאוד רוצה לשבור פרופלורים, צירי מנוע, סוללות מקלטים ואת הטיסנים עצמם כדי להבין שהתחום הזה לא בשבילו.
ולכן- אכזבה נעימה.
עצות פזיזות גורמות נזק.
הילדים פה לא מבינים שלא ניתן ללמוד לבחור, לבנות ולהטיס בהתכתבות.
הבעייה האמיתית היא שמחר הם בשטח מנסים "להטיס" לידך ומהווים סכנה.
זה אחד החסרונות בזה שכיום התחביב הזה נגיש לכל אחד ובעלות לא גבוהה במיוחד.
כל אחד יכול לקנות לו שלט זול וכמה רכיבים אלקטרונים ולהרכיב איזה טיסן שלא בהכרח בנוי כמו שצריך אבל טס, ואם קורה משהו במקרה הטוב זה נגמר באבדן של הטיסן ו\או הציוד ואכזבה של המטיס ובמקרה הגרוע זה חס וחלילה יכול לגרום לנזק לאדם אחר שעומד במקום או לרכוש שלו (אם זה להכנס באוטו או בטיסן אחר שלפעמים פי 5 יותר יקר)
כשאני נכנסתי לתחביב לפני כ10 שנים, הייתי אז בכיתה י-יא לא היה דבר כזה להתחיל בלי מדריך או להרכיב לבד טיסן מקאפה או פוליגל.
היית קונה טריינר בלזה גדול ויציב ולומד עליו להטיס בצורה מסודרת עם מדריך ורק אז היית מתקדם לאן שבא לך.
ואני חושב שזאת עדיין הדרך הנכונה, אז במקום טריינר 40 עם מנוע דלק אפשר גם לקנות טיסן חשמלי, אפילו יתר קטן עשוי קלקר, או דאון ממנוע כלשהו.
אני לא חושב שמישהו שעוד לא הטיס טיסן בחייו ועוד לא הרכיב טיסן ARF יכול לבנות טיסן מ0 ושיהיה ברמה גבוהה מבחינת טיסה ומבחינה בטיחותית.
הלכתי לפי המדריך הנ"ל http://rcgroup.co.il/index.php/topic,1380.0.html (הייתי מעלה לפה, אבל אני לא רוצה שישכח הקרדיט לאדם המדהים-גיל אוריאל שעזר לי בכל שאלה ששלחתי לו שם בפרטי, אם תרצה לשאול שאלות תוכל לפנות אלי פה)
הוא מפרט שם על כל מה שמי שמתחיל צריך לדעת.
בהצלחה.
שטח ההטסה, אגב, הוא הפרדס. שפעם היה משפחתי וכיום קצת סובל מעומס מטיסים בשבת (מאז שגעש נסגר) ומאז מתחילים לשמוע תלונות מבעלי השטח (שהיו בשקט ואפילו נהגו לקפוץ לקפה כל בוקר במשך השנים האחרונות) וחבל :(:(:(
טוב אני מציע שאת הנושא של פרדס תשאיר לשרשור האחר שפתחו בנושא
אין טעם לפתוח את זה שוב פה
וכשרשמנו "מדריך" לא התכוונו למדריך שאתה קורא באינטרנט אלא למדריך אמיתי שנותן לך שיעורי הטסה
אישית לא ניסיתי אבל מישהו מהמנחת כן והוא ממש הצליח להמריא ולנחות איתם. אבל אני לא זוכר איפה הוא מיקם אותם בדיוק. צריך לקחת בחשבון שהוא מטיס ממש ממש מנוסה וטוב, לא בטוח אם כל אחד יכול להמריא ולנחות עם גלגלים.
הבנתי.., אם אתה מוצא את הבנאדם או משהו אתה יכול לשאול אותו איפה הוא מיקם?
אוקיי..,, כנס לפרטי שלחתי לך משהו