-
תגובה להודעה: בשורה לא משמחת למזמינים מחו"ל - כלומר לכולנו
אני חייב להודות ששרשור זה הוא כמו אותו קש אחד יותר מדי על גב הגמל.
אם הידיעה נכונה, ובהתחשב בהכרותי עם עמך ישראל, אנחנו לא בדרך - אנחנו כבר באבדון.
אם הפריטים האקזוטיים היו על מדפי החנויות בארץ במחיר שווה לכל נפש יהודית פגועה, אז ניחא, אבל גם אין למצוא דברים מיוחדים בארץ, וגם יחנקו אותי עם מיסים מטורפים ולא יאפשרו לי להתפתח?
חברים - יש רק שם אחד לתופעה - זהו קומוניזם לשמו. נקודה.
יש לי קשרים עם חברות החדשות בארץ - המשודרות והמקוונות. אני יתחיל בבדיקה אם יש אמת בדבר ואם כן, אברר איך יוכלו לעזור. אני בספק מאוד שתהיה ישועה. ראו מה קרה לסוכנויות האופנועים מאז שהעלו את מחירי הביטוח: נפילה חזקה בכמות רכישות אופנועים, אין תחבורה ציבורית הולמת כתחליף, - והארץ לעולם עומדת.
צריך לומר את האמת אפילו אם היא כואבת: בקרוב כולנו נצווח נצרח נתלהם ונפגין ובסופו של יום לא יקרה כלום.
-
יש מה לעשות וזהו חרם כלכלי כמו שעושים בחו"ל !
יום אחד שלא קונים כלום ולא מוציאים שקל !
אתה יודע איזה נזק זה ?! ככה עשו בחו"ל שניסו
לעלות בסנט 1 את מחיר הדלק.....:eek:
בספק אם זה יקרה בארץ ולדוגמא מחירי הסיגריות.
-
חרם לא יעבוד, גם denial of service על המכס לא יעבוד. תאמינו לי שלא אכפת להם אם עם ישראל יקבל חבילות בשלושה ימי איחור. יש כמה דרכים שכן יעבדו, כנראה ביחד:
1. לחץ פרלמנטרי באמצעות חברי כנסת
2. לחץ ציבורי באמצעות התקשורת
3. לחץ חיצוני באמצעות ארגון הסחר (WTO), נספחויות כלכליות בשגרירויות, איחוד אירופי, גופי הרגולציה של האו"ם בנושאי דואר (זה למעשה ארגון EMS וכו')
4. מבקר המדינה
5. הגשת עתירה לבג"ץ או בית הדין לעניינים מנהליים
כל דבר אחר הוא בזבוז מילים בפורומים.
מישהו מכיר את השיטה לבשל צפרדע? זה די ידוע. שים את הצפרדע במים רותחים והיא תקפוץ החוצה, שים אותה במים קרירים ונעימים ותחמם אותם לאט והיא תשאר עד הסוף המר. זה בדיוק מה שקורה כאן. קודם כל, השלמנו עם הצורה שמזמברים אותנו בcourier (מאות שקלים בשביל לקבל חבילה בUPS\FEDEX, וזה ממש לא באשמתם), אח"כ ויתרנו על הזכות לקבל דואר אקספרס (EMS) במחיר הוגן ובלי מסע ייסורים בירוקרטי. עכשיו, אם זה בגלל לחץ של גופים מסחריים (לא, לא הטיסנים, כנראה מישהו יותר גדול ובעל השפעה) או סתם הבנה של אגף המכס והמע"מ שהם לא מצליחים לשלוט בצורה יעילה בזרם החבילות לארץ, התחיל הסיפור הזה. אם הציבור היה נלחם כשזה הגיע לEMS, לא היינו במצב הזה כרגע.
אסור לקבל כאן שום פשרה. עשויים להחיל את הכלל הזה על חבילות מעל ק"ג אחד, נניח, ויש סיכוי שזה יתן למהלך לעבור בשקט, אבל זה מדרון חלקלק ולא רואים את התחתית. לא רק שאסור לוותר, צריך להתעקש על הסדרת עניין EMS באותה הזדמנות. צריכה להיות כאן מלחמה אינטליגנטית וחסרת מעצורים כנגד הגורמים הבירוקרטיים שניכסו לעצמם את השליטה בתנועת הסחורות במדינת ישראל.
מכמות הפוסטים שלי בשרשור הזה, אתם בטח מבינים כמה שאני רותח. אני יודע בדיוק לאן זה הולך, וזה לא מקום טוב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sagi
יש מה לעשות וזהו חרם כלכלי כמו שעושים בחו"ל !
יום אחד שלא קונים כלום ולא מוציאים שקל !
אתה יודע איזה נזק זה ?! ככה עשו בחו"ל שניסו
לעלות בסנט 1 את מחיר הדלק.....:eek:
בספק אם זה יקרה בארץ ולדוגמא מחירי הסיגריות.
חרם כלכלי...
כמו החרם על העלאת מחיריי ביטוחי האופנועים?
כמו החרם על חברות הסלולר?
כמו החרם על מחירי העמלות בבנקים?
ממתי ירדו פה המחירים?
הם רק עולים כל הזמן, - הקופה אחת, ומי שיש לו יותר כוח יגנוב על חשבון אחרים.
סמוך עלי: לא יתנו לך להרים את הראש במדינה זו. הממשלה והגופים הגדולים יעשו הכל, הכל(!) שתמיד נהיה נתון לחסדייהם.
הנה חומר למחשבה
http://www.youtube.com/watch?v=acLW1...?v=acLW1vFO-2Q
-
המצחיק בכל הסיפור הזה שמעלים הכל אבל שוכחים לעלות את השכר.
לעומת זאת בחדשות מדברים על שכר מינימום/ממוצע של 7,000 ש"ח רק
לא ברור לי באיזו מדינה זו ואיך בדיוק מגיעים לזה ?!?!?!
בקיצור אנחנו בחרנו באלו שבשלטון ובסופו של דבר אנחנו אשמים בכל זה !
אנחנו בחרנו בהם לעלות לנו את המיסים, אנחנו בחרנו בהם לקבל משכורת
שאם נחבר את כל שנות העבודה שלנו נגיע לסכומים האלו :eek:
עד שלא נבחר ב"נבחרים" אחרים שבאמת איכפת להם ולא רק מצהירים על זה...
נמשיך לסבול כמו כל יהודי טוב במדינת ישראל !!!
-
ריסוק יהפוך כואב יותר................
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
flyinglizard
מישהו מכיר את השיטה לבשל צפרדע? זה די ידוע. שים את הצפרדע במים רותחים והיא תקפוץ החוצה, שים אותה במים קרירים ונעימים ותחמם אותם לאט והיא תשאר עד הסוף המר.
זה עובד גם על לטאות?
-
כשתבעתי את המכס בבית המשפט בעניין ה EMS אף אחד פה לא התנדב אפילו לבוא ולהעיד אז חבל על הבירבורים. שיקום הגבר שיהיה מוכן לעשות מעשה ואז נראה כמה מצטרפים :(
-
המצער הוא שאנחנו בחלקנו גם אשמים.
הרי הסיבה האמיתית לשינוי היא הפופולאריות של eBay ואתרים דומים שהעלו את כמות הייבוא האישי בעשרות מונים.
רבים מצהירים ערכים נמוכים, בין אם במכוון או בעקיפין ע"י המוכר, ולמכס אין אפשרות באמת לטפל בזה.
הלוביסטים של היבואנים מנצלים עובדה זו ודוחפים לכיוונים שנוחים להם - למה אני משלם כ"כ הרבה כסף על יבוא שכל דכפין "מבריח" בחסות החוק וגורם לי להפסדים.
כאשר הפתרון המוצע הוא לבדוק כל חבילה באשר היא - אבל משיהו צריך לממן את תוספת העובדים ומקום.
ולכן, צריך לזכור מול מי אנחנו באמת עומדים ולגבש עמדה מולם - היבואנים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IttaiP
כשתבעתי את המכס בבית המשפט בעניין ה EMS אף אחד פה לא התנדב אפילו לבוא ולהעיד אז חבל על הבירבורים. שיקום הגבר שיהיה מוכן לעשות מעשה ואז נראה כמה מצטרפים :(
תן קישור לתיק, משהו. מעניין לראות מה היה שם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
המרסק
המצער הוא שאנחנו בחלקנו גם אשמים.
הרי הסיבה האמיתית לשינוי היא הפופולאריות של eBay ואתרים דומים שהעלו את כמות הייבוא האישי בעשרות מונים.
רבים מצהירים ערכים נמוכים, בין אם במכוון או בעקיפין ע"י המוכר, ולמכס אין אפשרות באמת לטפל בזה.
הלוביסטים של היבואנים מנצלים עובדה זו ודוחפים לכיוונים שנוחים להם - למה אני משלם כ"כ הרבה כסף על יבוא שכל דכפין "מבריח" בחסות החוק וגורם לי להפסדים.
כאשר הפתרון המוצע הוא לבדוק כל חבילה באשר היא - אבל משיהו צריך לממן את תוספת העובדים ומקום.
ולכן, צריך לזכור מול מי אנחנו באמת עומדים ולגבש עמדה מולם - היבואנים.
אני לא מודע לאיזו גילדת יבואנים אפלה שמסוגלת להריץ מהלך כזה. יש יבואנים ספציפיים עם המון כוח פוליטי דרך קשרים\שוחד\שמור לי ואשמור לך (ע"ע הבוננזה במשרד התחבורה) אבל קשה לי להאמין שזה בא כתוצאה ממהלך מכוון של יבואנים. לדעתי מדובר ברשות המיסים, שמבינה שהזרם המטורף של סחורה מחו"ל פשוט ממוטט את הסכר הבירוקרטי המטורף שהם ניסו לבנות. אני שם לב לכך שפחות חבילות מעוכבות במכס כיום ויש פחות בעיות איתם מבעבר - אני לרגע לא מייחס את זה לשיפור בהתנהלות שלהם (אפילו לא לחילופי אישים; אחד הדברים המעניינים במערכות פלוטוקרטיות כמו שירותי המדינה הוא שבגלל שכולם קרובי משפחה, אותם הגנים שולטים במשך דורות). לדעתי הם פשוט לא משתלטים על הייבוא כרגע.
אתה יכול להעביר כמעט כל דבר, כל עוד הערך הגיוני ביחס לנפח והמשקל.
מאחר וזה לא ריאלי להרחיב את כוח האדם בצורה שתאפשר להם להתעלל בכל אחד ואחד כמו פעם - לפני חמש שנים, כמעט כל חבילה הייתה מעוכבת (!) - הם הולכים להפריט את הטירוף הזה באמצעות העמילים ולחייב אותנו.
חייב לבוא כאן לחץ חיצוני באמצעות WTO או גוף דומה על כך שרשות המיסים החליטה שישראלים נמצאים מחוץ לשוק הגלובאלי, וזאת עוד לפני שהמהלך מבוצע. אם מישהו, איכשהו, יצליח להשיג מידע רשמי בנושא - פרוטוקול, החלטה, מזכר, חוזר, אנאערף - נוכל להתחיל להריץ את זה. בניגוד לבג"ץ וכו', זה לא עולה שקל. מקסימום כמה שעות לטאה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רשות המיסים בישראל
זה עובד גם על לטאות?
לא. הלטאות חכמות וזריזות. ד"ש לג'קי והחברים בכלא.
-
-
כנראה שככה הכל מתחיל כשרשור שולי שעולה לכולם ביוקר....
http://cafe.themarker.com/topic/347471/
-
חמור מאד שמעלים רעיון כזה זו פגיעה בהסכמי סחר חופשי
והסכמים בינלאומיים .
ראשית צריך לנסח עצומה
שנית מכתבים לגורמים בינלאומיים
שלישית למנות ועד מאבק ליצור לובי
רביעית הפגנה ומפגש והחלטה על נקיטת צעדים מידיים .
-
נצטרך להקים עסק זעיר ולהזמין במכולה, כל השאר היו וישארו דיבורי סרק לצערי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
naty
חמור מאד שמעלים רעיון כזה זו פגיעה בהסכמי סחר חופשי
והסכמים בינלאומיים .
ראשית צריך לנסח עצומה
שנית מכתבים לגורמים בינלאומיים
שלישית למנות ועד מאבק ליצור לובי
רביעית הפגנה ומפגש והחלטה על נקיטת צעדים מידיים .
הכל נכון ואני איתך, אבל תתפלא כמה ישראלים קונים בארץ (לא רק טיסנאים) במחירים מופקעים מבלי להבין ש(עד היום?..) הם חיו בעולם פתוח ותחרותי ואין שום סיבה לקנות במחירים של פי 4 עם משכורת 1/4 את אותם מוצרים מפלסטיק חד פעמי שניתן לקנות ולשלוח מחו"ל.
אתה מנסה להעיר מתים משנתם, אבל אשמח שלא כך הדבר - לא יהיה שמח ממני לראות את המוני בני ישראל יוצאים מהפורום שנורא קל להם להתרעם מול מסך בחדר ממוזג תוך שימוש מוגזם בסמני שאלה ו.. "אני חייב דחוף דחוף !!!!!! - כנסו !!!"...
אל תשכח - יש ברגעים אלו ממש ישראלים שלא גומרים את החודש, שעובדים בעבודה לא בטוחה, עם חובות וג'יפ 2 טון, בתור לקנות 'מציאה' של גינדי במתחם לא מאושר לבניה, בלי אישורים, לתאריך לא ידוע, עם סוף לא ידוע, דירת 50 מטר במחיר 'מציאה' של "רק" 800,000 $..
אם זה לא היה עצוב, הייתי צוחק.
-
אני חושב אולי להתפטר ולנסות להתקבל לעבודה במכס. :D
-
לא שיש לי כאן בעיות אמינות עם מישהו, אבל איך מכניסים דבר כזה בלי להודיע כלום?
חיפשתי באתר של רשות המיסים בעדכונים ולא מצאתי משהו כזה(אולי לא חיפשתי מספיק טוב)..
למישהו יש דבר כזה כתוב וחתום של רשות המיסים? דואר? משהו?
בכל קמרה מחר אני ילך לסוכנות דואר אצלי יש לי שם קצת קשרים לשאול אם יש משהו חדש כזה..
אם דבר כזה נכנס זה באמת יהיה הקש ששבר את הגב של כל האנשים שנמצאים בהובי הזה בלי יותר מידי כסף(וכאלו שפשוט לא רוצים להשקיע יותר מידי כסף)..
אם על כל חבילה קטנה שנזמין הסיוט של הEMS יהיה גם בדואר רגיל(לא רשום), כולנו ניפול חזק, מאוד חזק..
**למה לא מעבירים את זה לפורום משלוחים\אוף טופיק...
-
איזה באסה שעושים את זה,עכשיו יהיה צריך לקנות בארץ.....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
galfly1
איזה באסה שעושים את זה,עכשיו יהיה צריך לקנות בארץ.....
אין לי שום בעיה לקנות בארץ - נהפוך הוא.
אבל לא רוצה שיג(נ)בו ממני פי 4 ממה שעולה לתושבי חוץ ולא רוצה שהמבחר יהיה מצומצם כמו שהוא היום.
כשהמבחר בארץ יהיה מספיק גדול (לפחות כמו שהעולם מציע), ואפשר יהיה להתפתח - אני הראשון שאברך על כך.
כל כך פשוט ועדיין כל כך מסובך שבא לבכות.
-
הפתרון לחוק החדש די פשוט
קיבלתם חבילה? ביקשו ממכם סכום לא הגיוני?
בקשו להחזיר את החבילה בחזרה לח"ול!!!
לפני כחודשיים HK שלחו לי חבילה ב EMS ונדרשתי להגיע ולשחררה תמורת כ 80 ש"ח (לא כולל מע"מ ומכס !!!). כאשר הבנתי כי אין מה לעשות בנידון, ביקשתי להחזיר את החבילה.
זה עד כדי לא נוח לרשות הדואר (כיוון שכל העלות של ההחזרה על חשבונם), עד שיום אחד קיבלתי טלפון מדואר חבילות ת"א כדי לוודא שהחלטתי סופית.
HK עשה לי בהתחלה בעיות עם ההחזר המלא, אבל בסוף נכנעו וקיבלתי החזר עד הגרוש האחרון.
כאשר יכנס החוק החדש, ניתן יהיה להציף אותם בהזמנות ואז לבקש להחזירם. לדעתי הם לא יעמדו בזה.השאלה אם יש מספיק בעלי "ביצים" בשביל מהלך כזה...
-
ואז נרגיז המון מוכרים מאיביי והם לא יסכימו למכור לנו כי אנו מחזירים כל חבילה...
-
אני קונה בחו'ל רק מה ש אין בארץ וזה לא רק ב טיסנאות
-
-
דוגמה יפה, כל דיל אקסטרים זה בדיוק הפרשי המחירים האלו.
דוגמה נוספת? ספק למקבוק, 560 שח בארץ, 26$ שמה ... כולל משלוח.
מצלמת רוורס לאוטו 50$ שמה במקום 1500 שח פה ...
להב למכונת לחם, 9 ליש"ט ( כולל משלוח ) שמה .. אין בכלל לקנות בישראל ..
והרשימה פשוט באמת אין סופית.
זה ממש מדכא :(
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נאור
זה לא אותה איכות...
אומנם גם אני תמיד קונה את המגני מסך שלי מebay ובתאכלס הם מחזיקים לי הרבה זמן מעמד
אבל זה לא אותה איכות של המגני מסך שהראת בלינק הראשון
גם אצלי בחנות יש כמה סוגים שהזול מבינהם הוא 20 שקלים והיקר הוא 120
הכל שאלה של איכות
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דניאל דקל
כאשר יכנס החוק החדש, ניתן יהיה להציף אותם בהזמנות ואז לבקש להחזירם. לדעתי הם לא יעמדו בזה.השאלה אם יש מספיק בעלי "ביצים" בשביל מהלך כזה...
ואז אף מוכר מחו"ל לא ירצה למכור לך כלום
-
האם יש למישהו אישור רשמי שהעניין הזה יוצא לפועל? או שזה עדיין בגדר שמועה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נאור
כנס לאתר הזה:
http://www.dealextreme.com/products.dx/category.299
ותהנה ממחירים מדהימים ומשלוחה חינם
-
להזכירכם חברים... ואז "זילזלתם"
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=16496
מה לעשות - מבאס העניין.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דניאל דקל
הפתרון לחוק החדש די פשוט
קיבלתם חבילה? ביקשו ממכם סכום לא הגיוני?
בקשו להחזיר את החבילה בחזרה לח"ול!!!
לפני כחודשיים HK שלחו לי חבילה ב EMS ונדרשתי להגיע ולשחררה תמורת כ 80 ש"ח (לא כולל מע"מ ומכס !!!). כאשר הבנתי כי אין מה לעשות בנידון, ביקשתי להחזיר את החבילה.
זה עד כדי לא נוח לרשות הדואר (כיוון שכל העלות של ההחזרה על חשבונם), עד שיום אחד קיבלתי טלפון מדואר חבילות ת"א כדי לוודא שהחלטתי סופית.
HK עשה לי בהתחלה בעיות עם ההחזר המלא, אבל בסוף נכנעו וקיבלתי החזר עד הגרוש האחרון.
סיפור היתוש והפיל, בבקשה לחשוב צעד אחד קדימה.
בגלל "פתרונות" כאלה בסוף מסרבים לשלוח לישראל!
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=28524
למה יש לי דז'ה וו...
-
ישראל נכנסה כרגע ל-OECD לא ?
השאלה מה קורה במדינות האחרות שנמצאות ב-OECD.
דבר כזה יפגע במסחר הקמעוני בין ישראל לשאר המדינות בעולם (במיוחד סין)
אם בשאר המדינות זה עובד כמו שמתוכנן בישראל אז אין הרבה מה לעשות...
ואם לא, אז אפשר לעשות משהו כמו עצומה או קבוצה בפייסבוק .
-
טוב, שאלתי את מנהלת סוכנות הדואר בישוב שלי, היא לא שמעה דבר כזה..
מחר אני ילחץ קצת והיא תנסה לדבר עם דרגים קצת יותר גבוהיים, גם היא חושבת שדבר כזה לא יכול לקרות..
אבל נחכה לפרטים מדוייקים יותר.
**עריכה**
טוב דיברו בשבילי גם עם שליח מעורב, וגם עם מנהל סניף בנתניה...אף אחד לא שמע או קיבל הוראה כזאת או דומה לה..
יש עוד פחות מחודשיים וקשה לי להאמין שלא מפרסמים דברים כאלו לפני.
-
אני מוסיף הודעה משלי.
היות ושום הודעה כאן לא תורמת לעניין חוץ מניפוחו....
אין אמנם שום פרסום בעניין המדובר,
גם אף אחד בעולם לא שמע על ה"גזרה" (חוץ מפותח השרשור)
אבל , אותי עצרו במכס כשחזרתי ארצה ובקשו עמלה על הבדיקה שלי. אמרתי שאני מסרב בתוקף אגב מחאה לשלם ושיחזירו אותי לחו"ל !!:D
שרשור הזוי המראה את היופי של רב סרן שמועתי בארצינו.
אני דווקא שמעתי שבמכס קנו סטוק מדבקות של EFLY וידביקו על כל חבילה מהסיני מדבקה לצורך זיהוי.
גם שמעתי, שהודעות על שינויי מדיניות מפורסמות כאן זמן מספיק מראש....
-
מתחילה איזו התארגנות בפורום של הג'יפים.
הבעיה שם היא מעבר נושא התשלומים גם נידרש אישור שאי אפשר לקבל בשום מקום.
במילים אחרות, אפשר להביא איזה חלק שאתם רוצים לרכב בלבד שיקבל אישור. את האישור הזה אי אפשר לקבל בישראל והמשמעות היא כמובן שכל ההזמנות נידחות ומוחזרות.
אם יש פה איזו התארגנות מאחורי הקלעים, אפשר לפנות אלי במסר ואני אפנה את המתארגנים למתארגנים של הג'יפים.
איחוד כוחות יכול רק להואיל לכולם.
גיא.
-
גיא אתה מוכן להסביר לי על בסיס מה ההתארגנות?
יש מקורות סודיים בענין הזה?
לא הגיוני שיוצאת דרישה לעמלה כזאת, והיא לא מפורסמת לפני יציאתה.
ואפילו בכירים בדואר לא יודעים מזה.
על בסיס מה ההתארגנות של נהגי הג'יפים? על המ הם רוצים למחואת(או איך שלא כותבים את זה), על הודעה שהוציא איזה בחור בפורום טיסנים?(בלי זלזול באף אחד כמובן, פשוט ברגע שזה הפרסום היחידי שמצאתי אני אישית לא יכול להאמין לזה, מילא זה היה חצי שנה לפני..אבל אנחנו עוד חודש ו20 יום מהתאריך הזה)
אני אשמח אם יש מישהו שיכול להסביר את זה, כי אני לא מבין.
אפילו כמה יעמלה יקחו על כל חבילה, ועל איזה סוגי חבילות אין לנו מושג, כי לא הגיוני שיקחו עמלות ויעקבו מעטפות עם מסמכים וגלויות שבני משפחה או חברים שולחים לנו בארץ.
-
תראה, בגדול.
שם התחילה מחאה לפני שנה בערך והתחילו להתאסף שרשוריהוצאת קיטור כמו זה פה בגלל האישור ההוא שאי אפשר לקבל ובעצם עוצר לחלוטין את היבוא האישי הפרטי בנושא הרכבים.
זה לא קשור רק לבעלי הג'יפים כי גם פה ניכתב שאדם שהזמין איזו מערכת לרכב פרטי ניכשל בקבלת האישור הבלתי אפשרי.
העניין הוא שאם יש כמות גדולה של אנשים שניפגעת מאותה מערכת ואם כבר, אז EMS מספיק פוגע בנו כבר עכשיו - אז כמה שיותר אנשים ישלחו את המכתב לשר או למשרד הממשלתי המתאים ככה תהיה לזה יותר השפעה.
אני אישית לא מזמין חלפים לאוטו בדרך כלל אבל אני יכול לתת לך דוגמה אישית איזה חיישן מד זרימת אויר למנוע שבארץ רצו ממני 3800 שח ללא מע"מ וללא הרכבה במוסך והבאתי מ EBAY ב 500 שח.
למזלי זה לא נעצר במכס ..אבל אם כן ?
גם אם זאת רק שמועה ולהזכירכם כבר היו פה מחטפים לא מעטים בלי שמועות ובלי הודעות כמו למשל הקפצת ריבית והקפצת מחירי דלקים וכו' מהיום להיום.
כוחנו במספרינו !! וזאת הזדמנות לשנות דברים.
-
נכון, מסכים עם זה שיש בעיות לקבל אישור בכל מיני דברים.
אבל יש גם מקומות שקל להשיג אישורים..
לדוגמא, רדיו. אני אישית השגתי אישורים להזמנת מכשירים סלולרים שלא מופצים בארץ לצורך בדיקה.
קיבלתי אישור מיידי ל5.
חבר שאני מכיר קיבל אישור למערכת רדיו שעוכבה לו.
המערכת בארץ שלנו לא בנויה לתת אישורים לכל עובר ושב שמזמין חלק כזה או אחר שמצד אחד יכול לא לעמוד בתקנות של משרד התחבורה, לא חוקי ושאר הדברים.
אבל איך המחאה הזאת קשורה למחאה הזאת?
כאן - לפי הבנתי לפחות, אנחנו מדברים על מחאה כנגד עמלות חדשות שרשות המיסים רוצה לגבות על כל חבילה שמגיע לארצינו.
שם - לפי המשהבנתי ממך, מדברים על מחאה על הבירוקרטיה והענין שזה בלתי אפשרי להוציא אישורים לחלק כזה או אחר.
בנוגע לEMS, עם כל הכאב שבדבר, ככה זה עובד.
כמו שבUPS, DHL ושאר החברות יש עמלות מחשב ומס גולגלות, גם בשרות האקספרס הזה יש..
כואב, אבל זאת המציאות כרגע שאותה יהיה קשה לשנות לדעתי
ד"א.
לקרוא את השרשור בגרסא הזאת יכול להיות מענין
http://rotter.name/nor/sale/10652.shtml#9
ניראה ששם הרבה יותר אנשים לא רצים להאמין לזה..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
matanmax
השרשור ההוא לא שווה את הביטים שהוא תופס בשרתים של רוטר - הסיפור כאן הוא כנראה מעבר לעמילות מכס ולא שפתאום המכס יגדל ב500%. כולנו יודעים שאין להם בקרה אמיתית על מה נכנס לארץ כרגע כי המנגנון המסואב שלהם לא scalable. בוגל, כנראה שאנחנו חיים במדינות שונות מאוד אם אתה חושב שמישהו חייב להזהיר אותך מראש לפני שינוי כזה. למה, כמה זמן מראש הודיעו כששינו את נהלי הייבוא לחלקי רכב? עד כמה שאני יודע, זה היה רטרואקטיבית (כלומר, אם איתרע מזלך ומשהו נמצא במכס באותו רגע, אכלת אותה). מה תעשה אם זה יצא לפועל? מכתבי תחינה לעמילי המכס? תבקש מהסיני לשלוח לירדן? שישים את מה שקנית במכבש וישלח כמכתב?
הראשון לינואר מתקרב, בואו נראה מה יקרה. הכל אפשרי, ומי שטוען אחרת, כנראה שדרכו לא הצטלבה עם משרדי הממשלה.