אנחנו מפלנטות שונות כנראה.
Printable View
אנחנו מפלנטות שונות כנראה.
איציק
טסט בשישי?
ברור, אתה מגיע?
Sent from my G2. Please excuse typo errors induced by chubby fingers :-)
עשיתם לי חשק למטוס כזה...
ראיתי את המטוס של מארק בשבת נראה מגניב.
כוחות עובדים על כל המערכת.
כל מולקולה וסגסוגת שבה זוכה להתייחסות זהה. בלי להיכנס לניגזרות קוואנטיות
אני לא בטוח מה מידת ההשפעה שם...
ברנע, זה בדיוק הרעיון בסיפון. היות ולצינור צורה של C התאוצה לא משפיעה על הדלק.
כוחות התאוצה בכל צינור הפוכים ומבטלים זה את זה. נראה לי שאדגר פשוט לא ידע להסביר את ההסבר האמיתי מאחורי הרעיון.
אגב מנגנון בדיוק כזה עושים במערכות דפוס גדולות.
אדגר, עכשיו אתה סתאם זורק מילים מוויקיפדיה ללא קשר :p
יאלה, בזה נגמר הדיון בנושא כדי לא לקלקל לי את השרשור. אם זה מעניין, נפתח את הדיון בשרשור אחר.
אלקטרוניקה:
החלטתי להפריד בין האלק'/סוללות והדלק.למה?!סתאם, גם ככה אני לא יישן בגלל הסוללות בבית, אז בתוספת בנזין.... :eek:
היות ולנוזלים יש נטייה לנזול כלפי מטה (חוק כזה בפיזיקה), החלטתי למקם את האלק' במדף העליון. הגדלתי וחיזקתי את המגש העליון כדי שיוכל לשאת את הסוללות, כולל תאוצה של הסוללות בנחיתה קשה.
בחרתי סוויצ' כפול ללא "נקודת" תדלוק, מהסיבות הנ"ל.
קובץ מצורף 105960 קובץ מצורף 105961
הדלת ננעלת בשני הצדדים בעזרת מגנטים חזקים מידי לכזו דלת קטנה. כדי לפתוח מהמרכז, היה צורך לחזק ולפזר את הכוח. הדבר נעשה בעזרת "מקל לגרון", לא זוכר את המינוח המקצועי.
קובץ מצורף 105962 קובץ מצורף 105963
מהצצה לטיסן של דורי למדתי על הרעיון של קידוד צבעים ע"י אזיקונים לכבלי הכנפיים, רעיון מעולה ונקי.
חיברתי סקוטש נוסף להחזיק את כל הכבלים העודפים לאחר החיבור בזמן הטיסה.
קובץ מצורף 105964
יש כ"כ הרבה מקום שהכל יוצא יפה ומסודר.
חישמוליציק
סגירת קאול:
כדי לאפשר כיוון סיכות נוח בלי הצורך להציץ ולהסתבך, חיברתי שתי צינורות אלומיניום מול הסיכות. עגנתי אותם בעזרת "חצי תושבת מנוע", הצינורות לא נוגעים לא במנוע ולא בקאול כדי לא להעביר רעידות.
קובץ מצורף 105965 קובץ מצורף 105966 קובץ מצורף 105967
כיוון המיקום וקידוח בקאול.
קובץ מצורף 105968 קובץ מצורף 105969
את הקאול הידקתי למקום בעזרת ברגים עם ראש נמוך דרך דסקות המצוידות בגומי (ניאופרן). הגומי מבטיח שהבורג לא ישתחרר. בהמלצת האדון ברנע.
קובץ מצורף 105970 קובץ מצורף 105971
טיסות ראשות כמובן ללא קאול לבדיקה, אבל שהכל יהיה מוכן להמשך!
קאוליציק
חלונות:
אמרתי קיט משובח?! אז גם החלונות מדהימים. אין צורך לחתוך, ליישר, כלום.
אני לא ידעתי, אבל באחד השרשורים קראתי על דבק לחלונות. חשבתי שזה די קישקוש, אבל במסגרת בזבוז הכסף הכללי על הטיסן:
קובץ מצורף 105972
החלטתי לרכוש את הדבק הנ"ל, הפתעה מדהימה.
קובץ מצורף 105973
להדבקה נדרשת כמות קטנה מאוד, קל לעבוד איתו, מתייבש מהר, שקוף ולא משאיר סימנים.
אחיזה של החלון מהמרכז, מריחת דבק, הכנסה באלכסון לתוך מתאר החלות וחיבור זמני בעזרת מסקינגטייפ.
לא למשוך חזק מידי כדי לא לעוות את החלון. בחלונות הגדולים עבדתי הפוך. השכבתי את הטיסן על הצד ולחצתי עם משקולות מבפנים.
קובץ מצורף 105974
מומלץ בחום!
שקופיציק
סטרטים:
גם מחזקים את כל המבנה (אסור כמובן לטוס בלי), אבל בעיקר נותנים לו את הלוק!
די כלבת לכוון את הסטרטים למקום בלי שיפעילו מאמצים על הגוף בזמן שמחברים.
את המטוס בחרנו להשכיב על הגב כדי להימנע משקיע עצמית של הכנפיים בזמן הכיוונים.
האומים הותקנו בגוף ע"י הייצרן, דבר שמאוד מקל את כל העבודה.
קובץ מצורף 105975 קובץ מצורף 105976 קובץ מצורף 105977 קובץ מצורף 105978
חיזוקיציק
גלגלים:
הגלגלים המקוריים הוחלפו בגלגלי 5" מהסיני. אמנם לא מתנפחים אבל מרגישים וניראים טוב.
קצת יותר קלים והרבה יותר זולים מ"דוברו"
הציר של הגלגלים שמגיע בקיט נראה בריא באופן סביר.
לכל גלגל יש שני "קולרים" ופין הבטחה.
את הקולר הפנימי סגרתי רגיל עם לוקטייט.
השחזתי "מצח" קטן באיזור הנעילה של הקולר השני, החיצוני. באופן הזה הבורג מתיישב טוב יותר.
קובץ מצורף 105979 קובץ מצורף 105980 קובץ מצורף 105981 קובץ מצורף 105982
כיוונים וטסט:
בהמשך – יש הרבה מה להגיד.....
גלגליציק
צלם את הגלגלים ביחס למשהו :) שנראה פרופורציה..
"ברנע, זה בדיוק הרעיון בסיפון. היות ולצינור צורה של C התאוצה לא משפיעה על הדלק.
כוחות התאוצה בכל צינור הפוכים ומבטלים זה את זה. נראה לי שאדגר פשוט לא ידע להסביר את ההסבר האמיתי מאחורי הרעיון.
אגב מנגנון בדיוק כזה עושים במערכות דפוס גדולות."
אדגר יודע דבר או שניים על כלים כאלה ואחרים,במצבים אקזוטיים ,וכדי לתת הסבר מעמיק יש צורך לתאר את הקרב על כל סיכותיו ויש יותר משניים נראים...אז נעזוב את זה בינתיים., והוא שם לב לדבר נוסף, הפליז היוצא המיכל קצר מידי לדעתו, ויברציות פלוס שמן של הדלק
מוציאות אותן לאט אבל בטוח. גילוי נאות , היה ריסוק ב מסיבה כזו בדיוק ממש בזמנים אלו.
נראה מדהים המטוס הזה.
אבל זה פרוייקט שלא נגמר.
נראה רגע לפני המראה , רק לעבור על צ'ק ליסט סטנדרטי, ה כ ל יהיה בסדר. יפיוף רציני
ערב טוב
אפשר קישור לשייבות עם גומי?
תודה
קנה נאופלם שחור 1ממ עובי , שים מתחת לשייבה , גזור ושמור.
אודות לטיפ של אדון ברנע, מצאתי את הברגים והשייבות הנ"ל. כולל משלוח יוצא זול יותר ומהיר יותר מאשר לנסוע ל"כל-בורג" "לאום ולשייבה" או כל חנות אחרת בישראל שמוכנה למכור במנות קטנות מ 5000 ברגים.
האתר הוא: MICROFASTENERS
הכל התחיל מזה שהייתי צריך ברגי עץ קטנים עם ראש אלן. זה מעולה למקומות שקשה להגיע עם מברג, ובכלל לא נשחק להם הראש כ"כ מהר. לשים לב שצריך לבורג הספציפי הזה מפתח אלן אינטשי, ולא לעבוד עם כדורי.
הדסקיות היו ממש הפתעה. הן מצויידות בגומי ניאופרן. הן נצמדות למשטח מצד אחד וחובקות את הבורג במרכז, מתאים לברגים במקומות רועדים (כמו בקאורלין) וכשלא רוצים/יכולים לעבוד עם לוקטייט. פשוט מרגש! :rolleyes::cool:
אל תקשיב לאדגר: 50 שייבות עולות 2.3 דולר..... סע לדרום תל אביב, שלם חניה או קבל דוח, תגזור, תחורר, תדביק.... ותחסוך המון כסף! אני ממליץ לעשות משהו יותר חיובי עם הזמן.:p
***ח
תודה רבה
Sent from my iPhone using Tapatalk
אפשר לקנות בבודדות ,ויש גם ראשי אלן אנצ'י וכל הגשפט. , אם לא בוער לך חכה חודש למישלוח. לא ראיתי מישלוח לארצנו אגב.
יפה
טיסן יפיפה, בדיוק שוקל לקנות כזה.
אשמח לראות סרטון או לבוא לראות איפה שאתה מטיס.
לגבי הקאול, אני בדרך כלל שם מבפנים על הדיקט התעופתי אומי נעץ זעירים לברגי M3 ,איפה שיש רק בלזה אני מדביק לוחית של דיקט תעופתי עם אפוקסי ומחזק את האזור עד לכיוון הדיקט של הגוף ולבסוף שם 4 ברגי אלן מילימטריים עם דיסקה קפיצית ודיסקית מבחוץ ואפשר לפתוח ולסגור את הברגים האלה עד בלי סוף ומהר.
עכשיו מספר שאלות :
קיימת איזה סתירה באינטרנט, במקום אחד כתוב שאפשר עם מנוע 30, באתר של 3DHS ממליצים על מנוע 50-60 מסרטונים שראיתי הבנתי שאפשר להטיס 3D מלא, השאלה היא האם עשיתה נייפים, רולינג הרייר וריחופים והאם המנוע 30 עמד במשימה ?
שאלה נוספת , באתר של 3DHS רואים את הכלי שקצה הכנף שלו מעוגלת ובסרטונים שאני רואה באינטרנט קצה הכנף ישרה, מתמונות שפרסמת בתחילת השרשור זה עדיין לא ברור לי ?
ינסה כבר למצוא את הסרטונים והתמונות המדוברות
קובץ מצורף 106798
http://static.rcgroups.net/forums/at...ipes%20top.jpg
וגם באתר הבית שלהם שוב רואים בבירור קצה כנף כמעט ישר :
http://www.3dhobbyshop.com/84-Bigfoo...k_p_16306.html
שים לב לתמונה שרואים בבירור שקצה הכנף מעוגלת ממש מול 2 הסרטונים הבאים שבהם רואים קצה כנף ישר :
http://youtu.be/d0aKz7P8ioQ
http://youtu.be/MQUnXtMEoQE
אני רואה עכשיו שבאתר המליצו על מנוע 35, אז האם יש מספיק כוח ל3D ?
ראשית, אלכס, סליחה על התגובה המאוחרת, הייתי תקוע במערה (עבודה) ורק עכשיו מתחיל לצאת.
נראה שלמנוע 30 יש מספיק כוח, הטיסן בנוי מאוד קל, כנראה בזכות האופציה לחשמלי.
בכל אופן, אני עוד לא עושה את כל מה שהם עושים בסרטונים, אבל ממריא ונוחת כמו מקצוען, אפילו שני לופים עשיתי :p
לסיכום: הטיסן הזה חוויה, פשוט כייף לאוהבי הטיסה המדוייקת, ממצב נינוח ועד 3D.
https://www.youtube.com/watch?v=zhZE5KZLJmI
טוב, זה אנחנו בירידה הבאה לקציעות: :rolleyes:
https://www.youtube.com/watch?v=fKcgc9NSmMc#t=108
אחלה סקירה איציק!
קופון ומדליה אודי :)
גם אני התחדשתי בביגפוט
פתחתי את הכנפיים אבל באזור האומי נעץ שתופסים את הסטראטים, חיזקתי באפוקסי וסגרתי עם ציפוי.
איזה כיף
Sent from my XTab_5Q using Tapatalk 2
http://img.tapatalk.com/d/14/05/15/pezu6u9a.jpg
כמה נגיעות אחרונות:
הכנה של כיסויים לכנפים ולסטרטים.
החומר הוא ספוג מצופה אלומיניום מיועד להתקנה בגגות.
נדבק יפה בגיהוץ אבל הוספתי בכל זאת סרטי דבק לאחר שכמה חיבורים נפתחו. אני חושב שזה בגלל איכות המגהץ, יש טובנות לפעם הבאה.
תוצאה מרהיבה, זולה ושומרת על הכנף בהובלה ובאיחסון.
קובץ מצורף 109479 קובץ מצורף 109480 קובץ מצורף 109481 קובץ מצורף 109482 קובץ מצורף 109483
כיסויציק
כפי שאמרתי פעם או פעמיים - הקיט הוא מאוד איכותי. התקלה היחידה שלו היא הגלגלים:
הגלגלים הראשיים נראים קטנים עליו בהיבט הסקייליות ובנוסף התפרקו בנחיתה הקשה הראשונה (שלא הייתה מאוד קשה).
מצב גלגלון הזנב היה אפילו יותר גרוע.
לכן שידרגנו לגלגלי הגומי 5" שהוסיפו המון סקייליות למטוס, ובלי הרבה משקל. למי שמתכנן הרבה 3D זה פתרון מצויין.
הבעיה שהמטוסים היו קצת קופצניים בנחיתה ולכן הוחלפו בגלגלי DUBRO מתנפחים של 6".
השינוי מטורף:
1. זה נראה מדהים (תסתכלו בעצמכם).
2. קצת יותר כבד, לי לא ממש שינה (150 גרם בערך).
3. בגלל הגודל כנראה נוצר קצת יותר גרר בטיסה שחייב הוספת קיזוז UP נוסף.
קובץ מצורף 109484 קובץ מצורף 109485 קובץ מצורף 109486
הגלגלון זנב היה ממש עלוב, מספוג, נמעך באחסון ובכלל לא ניתן היה לנהג איתו. לכן הוחלף בגלגלון גומי של 1" - שינוי מדהים בהיגוי.
קובץ מצורף 109487 קובץ מצורף 109488
חבל"ז - מומלץ
גלגליציק
התקלה הכי גדולה זה הDLE הזה..
זה לא שהוא רע, די אמין בסהכ ,(סיים את חייו בפיצוץ ששבר את השאפט איזו דרך ללכת!) אבל חווית מצערת פשוט מחורבנת, לא משנה אקספו מכני או עקומה ערוכה דיגיטלית.
זהו מנוע שתי מצבים, ולהגיע איתו לפיינל יפה זה.. מצריך ריקוד על הקיזוזים והקשבה והתבוננות.
גילוי נאות , החלפתי לאקסטרא שלי ל OS 33GT
ואני אומר כך.
WOW
נגמרו לי השלוש ליטר שלי הבנתי שהפכתי לקבב אפוי מתחת לשמש. ולא שמתי לב.
א.
אני מאוד נהנה מהאמינות של הDLE והביצועים מהיבט הסחב הוא בסדר גמור, לא חסר כוח.
לגבי ההענות של המנוע, לא הרגשתי בעיה, אבל אין לי הרבה ניסיון עם מנועי בנזין ככה שאין לי מקור להשוואה.
Sent from my G2. Please excuse typo errors induced by chubby fingers :-)
זה עובד ,ויתן שעות עבודה בלי הרבה פקה פקה אם הדלק יהיה נקי, וכך גם מסנן הקרבורטור.
אם אתה אוהב מנועי ארבע פעימות , אז בטח תכיר את עבודת המצערת המדויקת שלהם. ביחוד מאיידל לאמצע ,
ל OS הזה יש כוח אימתני ויופי של איידל ואמצע, מסובב פרופים גדולים יותר מ DLE על אותו סלד
וככה מגיעים לנחיתה , מורידים יפה את הזנב מפמפמים בעדינות.. מדויק איזמל.
אגב הטסתי את ה WOLF שהוא כמו הביגפוט רק גרסת RC PILOT עם המנוע הזה.
שוב פעם
WOW
לא הטסתי אותו הרבה, זה לא הטעם שלי , אבל טורק רול. ריחוף , נחיתות.
כמעט לקחתי כזה. אבל האקסטרות יקנאו אז..
א.
זה השאפט השבור , ההאב תקוע על החצי השני, לא בטוח ששווה לשפץ אותו , יתכן שעודף סיבובי מנוע החריב עוד חלקים.
זה DLE... ככה האמצע הטיסה. דראק אמרתי? אבל!!! שעות ערוכות זה נתן. יותר מ40 ליטר בטוח. וזה זול. חלקים זולים,
לקחת בחשבון מנוע די בינארי. הצליל מאוד מטעה.