-
תגובה להודעה: הזמנה מרוכזת של דאון DLG.
לגבי הדיימונדים (סרבויים):
הניסיון שלי איתם הוא ממש גרוע. יש לי ערימה של כאלה שכל אחד החזיר את נישמתו בגלל אימפקט, מכה לא חזקה במיוחד.
וזה אחרי שסבלתי משרות גרוע (כאמור), מחיר שערורייתי וזמן המשלוח היה בלתי נסבל. אני חושב שבסה"כ נוצרה מן הילה סביב הסרבו הנ"ל, ממש ללא הצדקה.
החלופות שהוזכרו כאן הן מצויינות.
גגשיציק
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Liav
1. יוסי, אם הבנתי נכון מכל השרשור -
לטיסן בתכנון המקורי צריך להוסיף עופרת בחרטום כדי שמרכז הכובד יהיה תקין.
אם אתה מקצר את הזנב ב-2-3 ס"מ, אתה בעצם מזיז את מרכז הכובד קדימה, וככל הנראה לא תצטרך להוסיף עופרת בחרטום (או שתוסיף פחות עופרת), משמע - טיסן קל יותר.
איתן, איזו שיטה עדיפה בסופו של דבר?
אין לי בעיה להשקיע קצת יותר בבניה, אבל העיקר שהמתקנים יהיו כמה שיותר אמינים, ושהסרווים יתאמצו כמה שפחות.
אני חייב לציין כי בבניה של הדאון הראשון שלי ה-Setup הוא כזה שלא נדרשתי להסיף משקל נוסף בחרטום.
סרוואים היפריון כפי שנאמר
הפושרודים המקוריים, שהם גם מנגנון יותר עמיד ופשוט
וסוללת 400 מילי בחרטום.ֿ
הצלחתי ליצור איזון ע"י מיקום הרכיבים בתצורה מסויימת בגוף, כך שלא נדרשתי להוסיף משקל לאיזון, לא בחרטום ולא בזנב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איציק רונן
הניסיון שלי איתם הוא ממש גרוע. יש לי ערימה של כאלה שכל אחד החזיר את נישמתו בגלל אימפקט, מכה לא חזקה במיוחד.
וזה אחרי שסבלתי משרות גרוע (כאמור), מחיר שערורייתי וזמן המשלוח היה בלתי נסבל. אני חושב שבסה"כ נוצרה מן הילה סביב הסרבו הנ"ל, ממש ללא הצדקה.
גגשיציק
אני מקווה לא להתאכזב מהם או לחילופין שבדאון החדש לא אפגוש את הקרקע באופן כזה שיכול להזיק להם
הרי לשם אימונים יש לי את ה- Old Beater שעליו התלמדתי :D
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Liav
1. יוסי, אם הבנתי נכון מכל השרשור -
לטיסן בתכנון המקורי צריך להוסיף עופרת בחרטום כדי שמרכז הכובד יהיה תקין.
אם אתה מקצר את הזנב ב-2-3 ס"מ, אתה בעצם מזיז את מרכז הכובד קדימה, וככל הנראה לא תצטרך להוסיף עופרת בחרטום (או שתוסיף פחות עופרת), משמע - טיסן קל יותר.
2. אתה צודק, אבל בגלל מזג-האוויר בארץ, הטרמיקות כ"כ חזקות, שהבדל של 20 גרם במשקל לא בא לידי ביטוי בטרמיקות.
יש טיסני ד-2 במשקל 410 גרם, וכאלו ששוקלים 450 גרם וכולם מטפסים ל-300 מטר בטרמיקה חזקה בלי בעיה.
ההפרש במשקל יורגש רק בשעות המוקדמות של הבוקר, שאין טרמיקות כמעט בכלל, או שהטרמיקות מאוד חלשות.
מצד אחד הטענה שתוספת משקל (סרוואים למשל) אינה משפיעה היות והטרמיקות חזקות מספיק, מצד שני מנסים להוריד משקל ע"י קיצור האורך וויתור על משקולות, מה אני מפספס ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איציק רונן
גגשיציק
זו הסיבה הכי טובה ששמעתי עד היום מדוע לא להשתמש ב- D47/60 :D
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
b1yossi
מצד אחד הטענה שתוספת משקל (סרוואים למשל) אינה משפיעה היות והטרמיקות חזקות מספיק, מצד שני מנסים להוריד משקל ע"י קיצור האורך וויתור על משקולות, מה אני מפספס ?
זו הסיבה הכי טובה ששמעתי עד היום מדוע לא להשתמש ב- D47/60 :D
הי יוסי,
לדעתי אתה לא מפספס, הסיבה שאני מזמין עוד דאון היא כדי שיהיה לי Backup לזמן תחרויות.
הסיבה שלשמה אני מעוניין בדאון קל יותר מאותו סוג היא בדיוק לימים בהם האוויר מת!
ובתחרויות כל שנייה באוויר קובעת.
ברור לי שהנסיון שלי לבנות דאון קל במיוחד יעלה לי בחוזק שלו, וזה הימור שאני מוכן לקחת, כיוון שכעת בדאון זה ( השני שלי) אקפיד הרבה יותר לא לחרוג ולו בגרם אחד מיותר של אפוקסי / בדים / ואביזרים מיותרים.
וכן אשתמש בסרוואים של דיימונד בכדי להוריד במשקל.
אני אפילו שוקל להשתמש בסוללה קטנה יותר, אבל בעניין הזה אני עדיין לא סגור ( תלוי איך יסתדר לי נושא מרכז הכובד )
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Liav
1. .
איתן, איזו שיטה עדיפה בסופו של דבר?
אין לי בעיה להשקיע קצת יותר בבניה, אבל העיקר שהמתקנים יהיו כמה שיותר אמינים, ושהסרווים יתאמצו כמה שפחות.
אני באופן אישי תמיד מעדיף להשתמש בפושרודים על השיטה עם החוט והקפיץ... בסה"כ עניין של העדפה אישית, יש עכשיו שירשרו בRCG בדיוק בנושא, וכל אחד בשירשור הזה אומר את מה שהאו אוהב ולמה, אבל אין באמת סיבה אמיתית למה לא להישתמש בשיטת כזו או אחרת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
b1yossi
[/COLOR]
יש רכיב נוסף ב"משוואה" הזאת של המשקל - ככל שהטיסן קל יותר, יותר קל קל לזרוק אותו ובהרבה מקרים הוא גם נזרק גבוה יותר, אבל יש לא מאט אנשים שטוענים שטיסן קל מידי גולש משמעותית פחות טוב.
יש איזה בחור סיני בRCG שבנה בבת אחת 3 טיסני SALPETER, אחד ממש ממש קל 245 ג"ר ושניים בסביבות ה290 ג"ר, שאלתי אותו איזה מהם עדיף, הוא ענה לי שמצב היחידי שהטיסן הקל טוב יותר הוא מצב של חוסר רוח מוחלט! בכל שאר התנאים עדיפים הטיסנים הכבדים יותר עדיפים, עוד הוא אמר שתמיד הטיסנים הכבדים נזרקים גבוה יותר, אבל זה יכול להיות בגלל שהכנף שלהם קשיחה יותר ונכנסת לפירפור חלש יותר מאשר הכנף הקלה מה שגורם לפחות התגדות אויר בזמן הזריקה.
איתן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eitan-ro
אני באופן אישי תמיד מעדיף להשתמש בפושרודים על השיטה עם החוט והקפיץ... בסה"כ עניין של העדפה אישית, יש עכשיו שירשרו בRCG בדיוק בנושא, וכל אחד בשירשור הזה אומר את מה שהאו אוהב ולמה, אבל אין באמת סיבה אמיתית למה לא להישתמש בשיטת כזו או אחרת.
יש רכיב נוסף ב"משוואה" הזאת של המשקל - ככל שהטיסן קל יותר, יותר קל קל לזרוק אותו ובהרבה מקרים הוא גם נזרק גבוה יותר, אבל יש לא מאט אנשים שטוענים שטיסן קל מידי גולש משמעותית פחות טוב.
יש איזה בחור סיני בRCG שבנה בבת אחת 3 טיסני SALPETER, אחד ממש ממש קל 245 ג"ר ושניים בסביבות ה290 ג"ר, שאלתי אותו איזה מהם עדיף, הוא ענה לי שמצב היחידי שהטיסן הקל טוב יותר הוא מצב של חוסר רוח מוחלט! בכל שאר התנאים עדיפים הטיסנים הכבדים יותר עדיפים, עוד הוא אמר שתמיד הטיסנים הכבדים נזרקים גבוה יותר, אבל זה יכול להיות בגלל שהכנף שלהם קשיחה יותר ונכנסת לפירפור חלש יותר מאשר הכנף הקלה מה שגורם לפחות התגדות אויר בזמן הזריקה.
איתן.
זו בדיוק עוד סיבה מדוע אני רוצה טיסן קל.
איך אדע מה טוב בשבילי אם לא אבדוק אופציות אחרות, אם אני מתכנן לטווח ארוך, אני לא יכול להיות מקובע על קונפיגורציה אחת.
לאחר שיהיה בידי ניסיון משני ה-Setup's אוכל להשכיל יותר באשר למה שמתאים לי בלבד, כפי שצויין מה שמתאים לאופן שבו אני מטיס/ זורק לא בהכרח יתאים למטיס אחר, לכל אחד סגנון שונה, ואני עדיין בשלבי למידה של ניסוי וטעייה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eitan-ro
איתן.
איתן, אתה מפספס בענק, אני הייתי שואל אותו איך הוא יכול להרשות לעצמו שלושה SALPETERS קיבינימט!
אני עוד לא קיבלתי תשובה טובה שלשאלה מה עדיף בזריקה: טיסן כבד או קל?
להבנתי, משיקולי אנרגיה: משקל הטיסן לא משחק תפקיד, רק החיכוך באוויר.
הסבר: ביציאה מהיד יש לטיסן אנרגיה קינטית Ek=0.5MV^2 בסוף המסלול יש לטיסן אנרגיה פוטנציאלית Ep=MgH. נזניח לרגע את החיכוך 0.5MV^2 =Ep=Ek=MgH זאת אומרת שניתן להעיף את המסה מהמשוואה. נניח שמעניקים בכל פעם את אותה המהירות לטיסן ביציאה, כל מה שנשאר להתמודד איתו זה החיכוך באוויר.
תאוריה :rolleyes:
נוסחאיציק
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איציק רונן
איתן, אתה מפספס בענק, אני הייתי שואל אותו איך הוא יכול להרשות לעצמו שלושה SALPETERS קיבינימט!
אני עוד לא קיבלתי תשובה טובה שלשאלה מה עדיף בזריקה: טיסן כבד או קל?
להבנתי, משיקולי אנרגיה: משקל הטיסן לא משחק תפקיד, רק החיכוך באוויר.
הסבר: ביציאה מהיד יש לטיסן אנרגיה קינטית Ek=0.5MV^2 בסוף המסלול יש לטיסן אנרגיה פוטנציאלית Ep=MgH. נזניח לרגע את החיכוך 0.5MV^2 =Ep=Ek=MgH זאת אומרת שניתן להעיף את המסה מהמשוואה. נניח שמעניקים בכל פעם את אותה המהירות לטיסן ביציאה, כל מה שנשאר להתמודד איתו זה החיכוך באוויר.
תאוריה :rolleyes:
נוסחאיציק
הפורום הזה הולך מדחי לדחי.... מה זו השפה זו ? אין כבר גבולות לטעם הטוב.... :rolleyes:
אני לא מבין איפה המנהלים.....
ושוב שאלה על הסרוואים - האם הבחירה בדגם ה-SCD היא בגלל גיר הקרבון (קראתי פעם שגיר קרבון נחשב למדוייק יותר לאורך זמן) או בגלל המשקל ?
-
איציק - הפעם אתה לא צודק! שכחת חלק מאד מאד מאד חשוב של המשוואה - F=MA, יהיה לך יותר קשה להאיץ טיסן שהוא כבד, וכאן בא לידי ביטוי המשקל... אבל בהנחה שמהירות היציאה היא אותה מהירות יציאה, אז למשקל אין משמעות... אך כמובן שזה לא ריאלי.
יוסי - הבחירה בקרבון גיר היא מ-2 סיבות:
1. והכי חשובה 0 חופש בראש, ומכאן שאפשר לאמר שהוא מדויק יותר.
2. משקל, אבל ההבדל הוא יחסית זניח.
איתן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eitan-ro
איציק - הפעם אתה לא צודק! שכחת חלק מאד מאד מאד חשוב של המשוואה - F=MA, יהיה לך יותר קשה להאיץ טיסן שהוא כבד, וכאן בא לידי ביטוי המשקל... אבל בהנחה שמהירות היציאה היא אותה מהירות יציאה, אז למשקל אין משמעות... אך כמובן שזה לא ריאלי.
איתן.
יכול להיות שאני לא צודק, אבל ההסבר הוא לא בתשובה שנתת.
"משיקולי אנרגיה" מה שכתבתי הוא מאוד נכון. אני מתעלם לרגע מתהליך ההאצה (לרגע). בשניה שהטיסן עוזב את היד יש לו אנרגיה של מהירות שבסופו של דבר תתחלף באנרגיה פוטנציאלית, ומכאן נובע שאני לגמרי צודק (אולי עד שיוכח אחרת). סיגמה F =MA, זה מה שקובע את מהירות היציאה. והאיבר החשוב זו התאוצה, זה מספר גדול הרבה יותר מהמסה ולכן המסה פחות משפיע על המהירות ההתחלתית. איזה סיגמה F עדיף? מסה "שואף ל 0"?!! הסיגמה ="0" לאין סוף?
סתם מחשבות.
-
לא ממש הבנתי את הסוף של המשפט שלך... אבל כמו שאתה אמרת, F=MA קובע בסופו של דבר את מהירות היציאה, וככל שהמסה גדולה יותר ככה התאוצה תהיה קטנה ומכאן שמהירות היציאה קטנה יותר. מהרגע הזה מה שאתה אמרת בהתחלה הוא נכון וזה שיקולי אינרגיה בלבד (בהזנחת החיכוך), אבל אי אפשר להתעלם מיזה שהמסה כן משפיעה.
איתן.
-
איתן, הכוונה של איציק היא שאין הבדל גדול בהאצת הטיסן בזמן הזריקה (לפני שעוזבים את הטיסן), כאשר מדובר בהבדל של גרמים בודדים.
בדיוק כמו שאם אתה הולך לרוץ ספרינט 100 מטר, אתה לא שוקל את הבגדים שלך לפני ובוחר את החולצה הקלה ביותר, כי זה לא ממש מורגש...
המסה משפיעה על ההתמדה במהלך הטיפוס (לאחר העזיבה) וכך מקשה על הטיסן להאט בתגובה לכוח החיכוך עם האוויר.
לכן לטיסן כבד יותר יהיה קל יותר לטפס.
וכאמור, אני מתכוון להבדלים קטנים במסה ולא הבדל של קילוגרמים...
הדוגמה הכי פשוטה היא לנסות לזרוק לאוויר אבן קטנה, או כדור פינג-פונג.
אתה בטוח יודע מה יגיע גבוה יותר, למרות שלשניהם יש אותה מהירות התחלתית.
מקווה שהייתי ברור.
-
בהנחה ששני טיסנים, אחד קל ואחד כבד, נזרקים באותה מהירות, הטיסן הכבד יעלה יותר גבוה.
הבעייה היא בהנחה המקורית, במידה ואתה מכניס את אותה אנרגיה בזריקה לטיסן קל ולטיסן כבד, הטיסן הכבד ייזרק פחות מהר מאשר הטיסן הקל ועל כן יהיה הבדל במהירות.
משקל הטיסן האופטימאלי הוא פונקציה של יכולות הזורק ותכנון הטיסן.
זורק "חזק" יכול לזרוק טיסן כבד לגבהים טובים. זורק חלש יותר יעדיף טיסן קל, כל זאת משיקולי מהירות הטיסן ביציאה.
טיסן עם הרבה שטח (כמו ה-TOPSKY) או לחילופין עם פרופיל עבה שיכול לייצר מקדמי עילוי גבוהים יותר, יכול להרשות לעצמו להיות יותר כבד ללא פגיעה משמעותית בביצועי הגלישה. בנוסף, ישנם פרופילי כנף ש"אוהבים" לטוס מהר ולכן דורשים מהירות טיסה המתקבלת ממשקל גבוה יותר.
כאשר ישנו טיסן "שאוהב" לטוס כבד, עדיף לבנות אותו חזק ורובוסטי מאשר לבנות אותו קל ולהוסיף משקולת במרכז הכובד. לעומת זאת, היתרון בטיסן קל הוא שניתן להעלות את משקלו בקלות (הוספת BALAST), טיסן כבד לא נותן את האופציה.
זורקי דיסקוס "חזקים" מעדיפים לרב טיסנים כבדים מכיוון שהם חזקים יותר ועל כן ניתן להכניס עליהם יותר אנרגיה בזריקה. טיסן כבד עדיף ביום בו החתחות גבוה שכן הוא "רגוע" יותר וכמובן בימים עם רוחות. לא פעם ולא פעמיים הטסתי את ה-TABOO שלי עם 100 גרם משקולת (כ-370 גרם) ול-TABOO פחות שטח מאשר ל-TOPSKY.
קיצור זנב מאפשר הקטנת מומנט ההדמדה של הטיסן בזריקה שכן מומנט ההתמדה שווה למסה כפול המרחק בריבוע. מומנט התמדה נמוך מאפשר לטיסן "לצאת" מהזריקה ע" מומנט מתקן קטן יותר (כוח העילוי של הגה הכיוון כפול הזרוע). כמובן שאין אופטימום יחיד ובודד, קיים "איזור" אופטימאלי מה שמשאיר לנו הטיסנאים את היכולת לנסות דברים שונים.
למתחילים בתחום אני תמיד ממליץ ללכת על מה שעובד, ללא נסיונות והרפתקנות. בנה לך טיסן במשקל 290 עד 310 ותהיה מאושר. כשתגיע לשלב בו הטיסן מגביל אותך, בנה לך טיסן קליל, עד אז, אתה תהנה מאד מטיסן "סטנדרטי".
רועי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Liav
איתן, הכוונה של איציק היא שאין הבדל גדול בהאצת הטיסן בזמן הזריקה (לפני שעוזבים את הטיסן), כאשר מדובר בהבדל של גרמים בודדים.
בדיוק כמו שאם אתה הולך לרוץ ספרינט 100 מטר, אתה לא שוקל את הבגדים שלך לפני ובוחר את החולצה הקלה ביותר, כי זה לא ממש מורגש...
המסה משפיעה על ההתמדה במהלך הטיפוס (לאחר העזיבה) וכך מקשה על הטיסן להאט בתגובה לכוח החיכוך עם האוויר.
לכן לטיסן כבד יותר יהיה קל יותר לטפס.
וכאמור, אני מתכוון להבדלים קטנים במסה ולא הבדל של קילוגרמים...
הדוגמה הכי פשוטה היא לנסות לזרוק לאוויר אבן קטנה, או כדור פינג-פונג.
אתה בטוח יודע מה יגיע גבוה יותר, למרות שלשניהם יש אותה מהירות התחלתית.
מקווה שהייתי ברור.
עכשיו הבנתי...
כמו שרועי הסביר בצורה מאד טובה - התחום הזה של המשקלים הוא לא שחור ולבן, אין יותר טוב או פחות טוב, יש תחום "אפור" מאד גדול... במקרה שלנו מדובר בתחום שבין 250+- ג"ר לזורקים החלשים יותר ונגמר באיזור ה320+- ג"ר לסוסים מבנינו (במזג אויר רגיל).
איתן.
-
שלום,
סבתא בישלה דייסה :)
לדני נתנה,
לליאב נתנה,
ליוסי נתנה,
לגיל נתנה,
לאורי נתנה....
ולמעיין לא נשאר :(;)
הלכה הלכה הלכה,,,,,,,, עד שמצאה.
קראתי בתשומתלב רבה את השירשור הזה, ולצערי הרב לא נראה שאצטרף ממליון סיבות.
אבל אתן את תרומתי הצנועה בנושא הסרוואים:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/s...tra-Thin_Servo
יש לי איתם נסיון מצויין, ואני בונה עכשיו דאון ממונע גדול ויקר עם מאזנות ודשים ובכנפיים יושתלו הסרוואים הנ"ל
-
הניסיון שלי עם המוצרים הסינים לא כל כך טוב, אני מניח שאני מחפש דברים אחרים מרב המשתמשים ה"רגילים", לי חשוב אפס חופש בראש, משקל, עמידות, דיוק וכוח, המחיר פחות חשוב מכיוון שאני מוכן לשלם על איכות במידה והיא גבוהה.
הניסיון שלי מראה שרב המוצרים הסינים לא מספיק טובים.
לפעמים יוצאים לסינים מוצרים טובים ואפילו טובים מאד כמו מד הזרם/מתח שלהם או מנוע או שניים של TURNIGY שהיו באמת טובים, כל השאר לרב פחות מוצלחים מהחלופות המערביות היקרות יותר.
מבלי להכיר את הסרוו הייתי אומר שהסבירות נמוכה שהוא ברמה של ההיטק או גבוהה יותר וכל שאר הסרוואים שהוזכרו טובים יותר מההיטק. ייתכן ואני טועה ויש לנו פה אחד שהוא מאותם יהלומים סינים נדירים אבל מבלי לבדוק הייתי נמנע בטיסן תחרותי מלהשתמש בציוד סיני.
מצד שני, תמיד אפשר לבדוק...
-
ומצ שלישי, חבל לסכן טיסן טוב ויקר בשביל לחסוך 100-200 ש"ח
-
הסרוואים הנ"ל היו אצלי על דאון במשך תקופה ארוכה ותיפקדו מושלם, מפתיעים לטובה .
-
על איזה דאון מדובר? איזה עומסים הוא מרגיש?
-
תהיה:
יש לי מקלט שיכול לעבוד עד 3V.. זה לא ממש עוזר לי נכון? כי הסרווים צריכים 4.8 לא? אז אני צריך STEP-UP בכל מקרה אם אני רוצה להשתמש בליפו 1S? (כמובן עם BALANCER!)
-
למה להישתמש בתא ליפו 1?? למה להישתמש בכלל בליפו??
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eitan-ro
על איזה דאון מדובר? איזה עומסים הוא מרגיש?
זה הדאון-שבינתיים ריסקתי אותו טוטאל לוסט....(באשמתי ;))
http://www.efly.co.il/forums/showthr...t=%EE%E5%F1%E1
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MDreamer
כדי לקבל יותר זמן סוללה?
תגיד לי, כשאתה עושה באלאנס לסוללת תא אחד,זה יוצא מדוייק? מאוזן?
ומה ההפרש ?
אימרה עתיקה: איזה צליל משמיעה מחיאת כף יד אחת?
:D