מעיין, אתה יכול לעשות POLE כזה שבו כ"א יוכל להצביע איזה שלט יש לו? כך יהיו לנו סטטיסטיקות וכולם יידעו את מה שאנחנו כבר יודעים:
ש JR יותר טוב מפוטבה.
:)
Printable View
מעיין, אתה יכול לעשות POLE כזה שבו כ"א יוכל להצביע איזה שלט יש לו? כך יהיו לנו סטטיסטיקות וכולם יידעו את מה שאנחנו כבר יודעים:
ש JR יותר טוב מפוטבה.
:)
אני לא יודע עם ראיתם את זה אבל באתר של SPEKTRUM יש דיווח על "מבחנים" שונים שעשו לשלטים שלהם:
http://www.spektrumrc.com/Articles/HobbyWire.aspx
http://www.spektrumrc.com/Content/Im...lenge_AD_1.pdf
אומר משהו על החברה...
קראתי את השירשור ונדהמתי לראות אוסף של "עובדות", ככל הנראה ללא ביסוס.
לפיכך החלטתי לכתוב על ההתרשמות שלי ממערכות ה-2.4 ובעיקר על ה-9303 של JR, איתה אני מטיס כשנה וחצי.
אני מטיס דאוני רדיו, מזה שנים אני "מגורש" משטחי ההטסה שלי ע"י פרטיזנים שמטיסים טיסני מנוע ללא תיאום תדרים.
אני מתכוון לאלו שמגיעים לשטח, רואים טיסן טס במרחק של 300 -400 מטר מהם, ובמקום לתאם תדרים הם מדליקים שלט ורואים אם הטיסן משתגע, לא משתגע אז אפשר להטיס.
תאמינו או לא, אני ראיתי את זה קורה עשרות פעמים!
מאז שאני מטיס על 2.4 אין לי את הדאגות הללו ואני שקט לחלוטין.
אני מטיס דאוני F3J. כל מי שראה דאון F3J טס יעיד כי מגיעים רחוק מאד איתו בטרמיקה. לא נדיר לראות דאון F3J במרחק 500 עד 1000 מטר בטרמיקה. מרחק שטיסני מנוע לא מגיעים עליו בדר"כ.
במקרים קיצוניים אנחנו מטיסים גם נמוך מאד במרחקים גדולים (בקרב על הטרמיקה) ועד כה לא היו לי בעיות עם ה-2.4 כלל.
את ה-9303 שלי קניתי לאחר שחקרתי אותה היטב בפורומים ולאחר התיעצויות עם חברים בחו"ל. נכון להיום לא מכיר ריסוקים של דאוני F3J שמקורם בתקלות רדיו בטכנולוגיה DSM2.
גם את ה-9303 ניתן לקנות גרסה בה ניתן להחליף מודולים בין 2.4 ל-72, פשוט קונים את גרסת ה-72 ומתקינים מודול ל-2.4 (בדומה לפוטבה) יש לי חבר שעשה את זה כדי לשמור יכולת הטסת טיסני ה-72 שלו. היתרון הגדול במערכת בה המודול משולב פנימית הוא ההשהיות. גם אני חשבתי שזה שטויות אבל זה מורגש. הטיסן מרגיש "חי", רספונסיבי זריז יותר. ההבדל נובע מהעובדה שב-72 ממירים את האות בקצב נמוך (שתואם לקצב התקשורת) ומודול ה-72 שולח לטיסן, תחליפו את המודול ואתם משדרים ב-2.4 אבל נשארתם עם קצב עדכון נמוך. שלבו את המודול ישירות למחשב של השלט והקטנתם את ההשהיות. מי שמטיס סתם לכיף, מטוסים איטיים ומגושמים לא ירגיש בהבדל. מי שמטיס טיסנים "מקצועיים", תחרותיים ירגיש בהבדל ויהנה מכל רגע. חשוב לציין שבתהליך המעבר מ-72 ל-2.4 החלפתי מערכת באחד הטיסנים ולכן הייתה לי היכולת להשוות אוביקטיבית.
לגבי המערכת עצמה, ה-9303 נוח מאד לתיכנות, מסכים ברורים מאד חוברת ההפעלה מעולה. בנוסף קיים דיסק המכיל את כל הוראות ההפעלה בפורמט PDF ובאופן ברור מאד.
המערכת יחסית קלה ונוחה ביד. הבטרייה ניתנת לטעינה מהירה (עד 1C) ומי שרוצה יכול להחליף לליפו ללא צורך ברגולטור.
קיימת פונקציה אשר לא מאפשרת לשלוט במקלט של טיסן מסוים כאשר לא נמצאים בתוכנה המתאימה, המטרה למנוע את אותם ריסוקים שנובעים מהחלפת הזיכרון לזיכרון לא נכון.
אין צורך ב"ריבוי" מקלטים, כל המקלטי ל-FULL RANGE בעלי מקלטון נוסף ששוקל כלום וקל להתקין אותו כמעט בכל מקום (אם אני הצלחתי למצוא לו מקום בדאון דיסקוס אפשר למצוא מקול על כל טיסן/מסוק). לאחרונה ספקטרום הוציאו סדרת קלטים בעלי אנטנות "ארוכות" בדומה למקלטי FUTABA ו-SANWA על מנת שניתן יהיה לנתב אותם באופן נוח יותר תוך שמירת יכולת התקנת מקלטונים.
זמן התאוששות מנעילה נע במקלטים החדשים בין שנייה אחת ל-3 שניות, לא יותר.
בכל המקלטים שיוצרו בחצי השנה האחרונה שילבו הגנות על ירידת מתח מתחת ל-3.5 וולט.
FUTABA - אני לא יכול לומר דברים רעים מכיוון שאין לי מערכת כזו. היו שמועות בעבר על בעיות טמפרטורה של המקלטים אבל נראה לי כמו שמועה זדונית (בדומה לשמועות שמפיצים על DSM2). יש לי חבר שמטיס דאון דומה לשלי עם מערכת 10 ערוצים והוא מרוצה ולכן עושה רושם שהמערכת טובה. אני אישית מעולם לא התחברתי לציוד של FUTABA.
לסיכום,
2.4 מאפשר גמישות וביטחון בהטסה ש-72 לא נתן לי מעולם.
9303 של JR שלט מצוין ואני ממליץ עליו בחום.
אני לא יכול להמליץ על מערכות אחרות מכיוון שלא בחנתי אותן באופן אישי אבל אני בטוח שחברות רציניות כמו FUTABA ו-SANWA לא משווקות זבל.
מציע לכולם להיכנס לאתר של ספקטרום ולראות את מגוון המקלטים ולמצוא את המקלט המתאים לכם (זרמים גבוהים, ריבוי סרוואים, גודל ומשקל ועוד) http://www.spektrumrc.com/DSM/Produc...Receivers.aspx
צריך להיזהר ולא להאמין לכל מה שקוראים באינטרנט ולא לפרסם שמועות וסיפורי זוועה שלא קרו לכם ולמישהו שאתם מכירים אישית (חבר של חבר של חבר) כי דברים לפעמים יוצאים מהקשרם.
תודה רבה על המידע.
האם גם FUTABA 10C סובל מהשהיות בהמרה מ 72 ל2.4 ? או ששם ההמרה היא פנימית ?
מכיוון שמדובר בהחלפה של מודול בלבד, סביר להניח שיסבול מהשהיות של 72.
צריך להבין שההשהיות מקורן בהמרה של אותות אנלוגיים ל-PPM. המודול תפקידו להמיר את ה-PPM לאות RF בתדר הנדרש (72 או 2.4).
מכיוון שקצב השידור של 2.4 גבוה יותר, במידה ומשולב פנימית, אין צורך להמיר ל-PPM מוגבל ל-72 אלא לאות דיגיטלי התפור ל-2.4.
אין לי ספק שבעתיד הלא רחוק יצאו משדרים של FUTABA בפורמט 2.4 בלבד בדומה ל-9303 וה-12X של JR וה- SD10G של SANWA שייצא בקרוב (חודשיים שלושה ככל הנראה).
כפי שזה נראה ה-72Mhz ייעלם בתוך מספר שנים כפי שמערכות ה-AM נעלמו לטובת ה-FM וה-PCM בסוף שנות ה-80. להערכתי, תוך עשור 72 יהיה קוריוז בלבד, אף אחד לא יבין למה להטיס בכלל בתחום בו עלולות להיות הפרעות ועוד בתדר יחיד, ללא דילוג תדרים או בתדר נוסף כפי שמבוצע כיום בכל מערכות ה-2.4.
מה ההבדל במחירים בארץ בין הדגמים?